![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Siz ise hâlâ Tayyip'ten, AKP'den bahsediyorsunuz. Burada saldıran Türk Ordusudur. Demek asker AKP'Nin oyununa geliyor? Bunu görebildiğinize göre bu işleri Genelkurmay Başkanımızdan ve Kuvvet Komutanlarımızdan daha iyi biliyorsunuz. Peki söyler misiniz ne yapmak gerekiyordu? Aslında o Türk savaş uçakları hiç Kandil Dağı'na girmeyecek, hiç bombalamayacaktı değil mi? Askerlerimizin ayakları o dağlara basmadıktan sonra ne gereği var savaş uçaklarıyla vurmanın? Peki böyle düşününce nasıl gireceğiz Kuzey Irak'a? Herşey safha safhadır. Önce uçaklarla talan edersiniz, sonra postallarla deler geçersiniz. Amerika nasıl yapmıştı bir hatırlayın. Ayrıca sizin savaş bilginizi de biraz geliştirmeniz lazım. Çünkü eğer savaştan anlayan bir kişi olsaydınız, kesinlikle kara birliklerinin hava birliklerine karşı hiç bir şansı olmadığını bilirdiniz. Yani işin askeri boyutu da önemli bir durum. PKK propaganda yapıp, "TSK bize zarar veremedi, veremeyecek de. Biz güçlüyüz. TSK ancak boş dağları vurur" diyor. Siz de buna alet oluyorsunuz. Yani ortada kullanılan birisi varsa bu Türk Silahlı Kuvvetleri veya Komutanlarımız değil sizsiniz... |
|
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
nihalatsiz.org
|
dtp li vekil bozuntuları verdikleri sözleri unutmasınlar !
Ordumuz kandil i bombalayacak olursa meydanlarda ahkam kesenler kandil e giderek canlı kalkan olacaklardı . Durmayın ! Bakın barzani amcanızda insani yardım istemiş : " Yazılı bir açıklama yapan Barzani, 'Vurulan sivil bölgelere yardım yapmak, bizim insani görevimizdir. Bölgeye acilen insani yardım götürülmesi gerekiyor' ifadelerini kullandı. " Hazır davetiyenizi de elinize aldınız , haydi kandil e canlı kalkan olmaya ! Ahh.. keşke yapsanız keşkeee.. |
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) | |
|
TÜRK IRKÇISI
|
Alıntı:
Öncelikle Aylardır Sınırötesi bir harekattan bahsediliyor.Yani sadece kamuoyuna değil pkk ya da bir nevi gizli bir mesaj verildi.Yani bir nevi "Operasyon yapılacak Kandil'i ve diğer kamplarınızı boşaltın"...Dostum Kandil aylardır boş zaten.Tamam kürtler aşşağılık bir ırk bu tartışılmaz ama kandil de durup ta bizi bekleyecek halleri yok keza buna Sahipleri bile izin vermez.Bu operasyona Esas izin verenler Hükümet.Ve iktidarda o kadar barzaninin adamı ve kürt milletvekilleri Pkk nın bombalanmasına izin verir mi? Mümkün mü böyle bir şey? Evet i Asker Akp nin oyununa alet oldu.En güvendiğim Genel Kurmay Başkanlarında biri Büyükanıt Paşaydı.Ama yanılmışım.Aylardır tayyibin olurunu bekledi.Ya bu heriflerin vatan haini ve şerefsiz olduğu belli.Amerika'nın köpeği hepside. Hala neden Bunları bekledi?Vur geç neden dinliyorsun? Dediğim gibi tayyip Abd li sahiplerinin talimatıyla operasyonu aylarca bekletti ve pkk da bu arada daha başka yerlere kaçtı.Ve maalesef Asker de buna alet oldu. |
|
|
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) | |
|
nihalatsiz.org
|
Alıntı:
1- Ünlü 72 saat bekleyin sözü verileli kaç gün oldu ? 2- abd dışişleri bakanı rice bile kışın bir an önce gelmesi için dua ediyordu. 3- 28 kasım tarihinde siyaseten operasyon ilan edildi. İşte bu nokta çok önemlidir . Kış mevsimi her türlü operasyon risklerinin en zor dönemidir. Böylesi çetin coğrafya ve mevsim şartlarında bu tür özellikle gece baskınlarını her ordu yapamaz. Şu an itibarı ile abd nin izin verip vermeme olayını bir kenara bırakın bu operasyon son derece başarılı bir şekilde yapılmıştır. Kandil de ler mi idi değiller mi idi ? Barzani nin havlaması ve diğer kürt sitelerinin anırmalarından da anlaşılacağı üzere operasyon beklemedikleri bir zaman ve saatte yapılmıştır .Operasyonun yapılış biçimi incelendiğinde gece havada yakıt ikmali bile yapılmış ilk haberlere göre 24 uçak operasyona katıldığı ifade edilmiş iken Bandırma üssünden gelen 26 uçağımızında katılımı ile 50 sayısı karşımıza çıkmaktadır. Neden Bandırma üssü bu operasyonda önem kazanıyor ? Ege de it dalaşına muhatap olan uçaklarımız Bandırma dan ege üzerinde uçuşa katılan uçaklarımızıdır.İşte diğer taraftan yunan a da mesaj verilmiş olmaktadır. İt dalaşlarını ısrarla yapmaya devam eden yunanlı pilotlar bundan böyle 2 defa daha düşünmek zorunda kalacaklardır. Ordumuzun verdiği bu mesaj diğer taraftan ermeni soytarılarına da verilmiş olmakta dolayısı ile tüm Türk coğrafyasında sevinçle karşılanacak öğünülecek bir operasyon olarak değerlendirilecektir. Ordumuza ve Komutanlarımıza güvenmeyeceğiz de kime güveneceğiz ? Saygılar TTK |
|
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Burda ABDnin izin vermesi diye birşey yoktur. ABDye haber verilmil ve ABD de bu bölgede uçuş yapmamıştır. Daha önceden de belli ki ABD istibarat bilgisi vermiştir. Türk ordusu salt ABDnin verdiği verdiği istibaratla yapmamıştır bunu. K.Irakta pek çok TSK timi var. Bunlar peşmerge ya da sivil kılığında gerekli istibaratları sağlamaktadır.Bunun yanında Genelkurmay Başkanımızın dediği gibi Knadil artık BBG evine dönmüştür. Bunun sadce ABDden dayanılandırılan istibaratla olduğunu sanmıyorum.
Kandil tamamen boş değildi. Teroristler artık TSKnın kış ile birlikte bir operasyon yapamayacağını sanıyordu. Kandil de PKKnın pek çok tesisi, hastanesi, jeneratörleri, taşıtları, burayı korumakla görevli stinger ve diğer apır silahları vardı. |
|
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) | |
|
TÜRK IRKÇISI
|
Alıntı:
Kış şartlarında tabiki Operasyon zordur.Ama benim hala merak ettiğim bir nokta var ki; Akp tamamen Abd ye bağımlı ve onun izni olmadan hiçbir şey yapamaz bu herkesin bildiği bir şey ama Asker neden Kış'ı bekledi.Askeri yığınak zaten aylar önce yapılmıştı.Neden o zaman yapılmadı? Neden bu karakışta bu operasyon yapıldı? Ha bu operasyonla barzani şerefsizi korktu mu? Pek sanmıyorum arkasında Abd ve Türkiye'de biri cumhurbaşkanı,biri başbakan 75 tanede kürt milletvekili olan bir herifin pek korkacağını sanmıyorum. Bana paranoyak da deseniz,komplo teorisi üretiyorda deseniz ben ne bu operasyonun ciddiyetine ne de sonuçlarına inanmıyorum.Umarım Yanılırım. |
|
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) |
|
nihalatsiz.org
|
Sn.Boğaç ,
Yazdığınız yazınızı tekrar okuyunuz.. Bir de benim ve diğer yazıları... Sanıyorum ...kafamdaki sorular... şeklinde görüş belirtiyorsunuz.. Genel Kurmay önce Anayasamız gereği TBMM den yetki bekler .. Yetki alındıktan sonra söz sırası Genel Kurmay dadır. Daha sonra da operasyonu ne zaman gece mi gündüz mü yapacağına da her türlü olasılığı değerlendirme toplantılarında Kurmay Subaylardan oluşan özel stratejistleri vasıtası ile yapılır. Bizler oturduğumuz yerden şöyle mi olsaydı böyle mi olsaydı yorumlarını yapmaya çalışırken itham ettiğiniz Ordu Kademelerinin Harp Akademilerinde bu eğitimi almış olanlara bıraksak daha doğru olmaz mı? Eğer siz bir strateji uzmanı iseniz görüşlerinizi okumak öğrenmek isteriz . Dolayısı ile Sitemizi okuyanlarda öğrenmiş olurlar. Size verdiğim cevaba tekrar bakınız .. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/78...d=180&sz=68633 Bir de bu sayfayı okuyunuz. Ne demek istediğim anlaşılabiliyor değil mi ? Saygılar TTK |
|
|
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) | |
|
TÜRK IRKÇISI
|
Alıntı:
Bende G.Kurmay'ın Tbmm'den izin istemesi gerektiğini biliyorum.Fakat Asker bilmez midir ki Hükümet gaflet ve delalet içindedir.Ordu bilmez mi Akp hükümeti tamamen Abd ve Avrupa'nın dediklerinden çıkmaz.Ve Ordu bilmezmi kürt terörünü ve faşizmini destekleyen akp'dir.Haklı haksız orası ayrı mesele hatta bende destekliyorum ama o Ordu değilmidir ki zamanında Darbeler yapıp hükümetleri deviren? Ülke elden gitti gider şimdi mi Tbmm'yi dinleyecekleri tuttu? |
|
|
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) |
|
nihalatsiz.org
|
Söylediklerinizin hepsini bilirler bilmesine de ;
En kolay söylem darbe yapıversin dir ! 12 eylül döneminde bulundunuz mu bilmiyorum. O dönemi yaşayanlardanım. Bizler o darbenin haklılığını savunageldik. Ama gel gelelim son yıllarda demokrasi demokrasi diye o günlerin Komuta kontrol kademesini yerden yere vuranların çoğaldığını da üzülerek görüyoruz. Özellikle genç kesim ... Bugün utanmasalar apo şerefsizini asmayı beceremeyenler o dönemin Komuta kademesini İP e götürecekler. Böyle bir durumda Genel Kurmay da herbirimizin gördüğünü en az bizler kadar görüyor biliyor ve değerlendiriyordur. 1283 İçimizde ! Ben Harbiyemize güveniyorum. Saygılar TTK |
|
|
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) |
|
nihalatsiz.org
|
Ayrıca naçizane bir önerim var .
Uymak ya da uymamak Sizlerin bileceği bir konudur : Otağ Kuralları arasında ; C. ÜYELİĞİN SONA ERMESİNİ GEREKTİRECEK DURUMLAR Madde 11- Temel hükümlere aykırılıklar aşağıdaki şekilde belirlenmiştir: e) Başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere devletin kolluk güçleri ile emniyet ve istihbarat kuruluşlarını eleştirmek, mensupları aleyhinde söylemlerde bulunmak. Hepimiz daha dikkatli olalım derim. TTK |
|
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) | |
|
TÜRK IRKÇISI
|
Alıntı:
Fakat bazı konularda derdimi tam olarak anlatamadığımı sanıyorum,ve haliylede konunun dışına çıkmaya başladık.O yüzden şimdilik bu konu hakkındaki görüşlerimi sonraya saklıyorum. |
|
|
|
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bu harekaetin aynı zamanda PKK ve diğer unsurlara bir uyarı ve psikolojik baskı olduğunu unutmayalım. Kerkük seçimleri var sırada.. Haber..:
--------- Türkiye Kandil'i vurdu, bir taşla iki kuş düştü. Kerkük referandumu konusunda inat eden Kürt yönetimi yola geldi. Federal Kürdistan Bölge Başkanı Neçirvan Barzani, Kürt hükümetinin Kerkük referandumunu öngören 140. Maddenin 6 ay ertelenmesini kabul ettiğini açıkladı. Birleşmiş Milletlerin Kerkük referandumunun 6 ay ertelenmesi planına ilişkin soruları yanıtlayan Barzani, “Bölge hükümeti bu ertelemeden yana” dedi. Barzani bu açıklamayı Irak’ın en etkili Şii din adamı Ayetullah Ali Sistani ile Necef’te gerçekleştirdiği görüşmeden sonra yaptı. Barzani, “140. Maddenin uygulamaya konulması teknik nedenlerden dolayı gecikti” diyerek amacın uygulamayı ertelemek değil, zamana yaymak olduğunu söyledi. changeTarget(document.getElementById("news_content ")) |
|
|
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sayın Boğaç beyin düşüncelerine tamamen olmasada kısmen katılmaktayım.
Bundan yaklaşık bir ay önce Yüce türk milleti aşşığılık bir yalana kurban edilmedi mi ? O yalana göre Türk Hava Kuvvetleri, Kuzey Irakta taş üstünde taş koymamış hemen hemem tüm pkk kamplarını bombalamış ve pkk ya çok ağır bir darbe vurmuştu. Sonuçta Türk Hava Kuvvetleri basında yer alan tüm bu haberlerin uydurma,asılsız olduğunu açıklamamışmıydı ? Bu açıklamadan sonra haberler ne hikmetse bir anda kesildi.Basın tekrar olağan geyik konularına yönelmeye başladı. Olan yine Türk milletine oldu.. Gayri Türk iktidarın satılmış basınıda yanına alarak yaptığı basit yalan haberler furyası bir anda ortaya çıkmış oldu. Toplum baskından çekinen aynı zamanda abd kuklası olduğundan elinden hiçbir şey gelmeyen iktidarın bu tarz yollara başvurması çok doğaldır. Zamanla ne olup bittiğini neyin gerçek neyin yalan olduğunu hepbirlikte göreceğiz. Şahsi düşüncem yapılan son büyük çaptaki operasyonumuzun gerçek olduğu yönündedir. Ayrıca Boğaç bey, Tsk nın neden bu kadar beklediğinden yakınmaktadır. Şöyle açıklayayım; başımızdaki abd den icazet alan bir iktidarla ancak bu zamana operasyon yapabildik. Herşeye rağmen yinede Yüce Tsk yı Takdir etmemek elde değil.Tüm bu insanlara rağmen böyle başarılı operasyonlar yapmaya devam etmektedir. Tanrı Yüce Tsk nın yanında olsun Not: Boğaç beyin yorumlarında, Tsk aleyhine yapılmış hiçbir eleştiriye rastlamadım.Burda herkes kimi nasıl eleştireceğini çok iyi bilmektedir o yüzden böyle gereksiz yazılarla birbirimizi kırmamaya özen göstermeliyiz.
|
|
|
|
#29 (İleti Bağlantısı) | |
|
TÜRK IRKÇISI
|
Alıntı:
Tabi ki operasyon gerçek olduğuna bende inanıyorum.O kadar fotoğraf,röportaj yalan olması mümkün değil.Keza kürdolar cıyakladığına göre de mutlaka birileri kuyruklarına basmıştır. Dediklerimi bir tek siz anlayabildiniz.Evet Ben koskoca Türk Ordusu'nun; Artık batı uşağı olmuş, sizinde deyiminizle Gayri Türk bir yönetime uymalarını kaldıramıyorum.Başta Ordu mensupları Tbmm'ye uymamanın Demokrasiye zarar vereceği endişesindeler.Ama ülkede Demokrasi diye bir şey kaldı mı? Ülkede çok ciddi bir Gayri Türk Faşizm'i var ve bunun adı maalesef Demokrasi. Ordunu çok ciddi bir şeyler yapması gerekiyor. Destek ve anlayışınız için Tekrar Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#30 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kandil dağı o itlerin bütün lojistik imkanlarının toplandığı merkezdir bunu hepimiz biliyoruz.Orda hiç it olmasa bile (ki olmaması imkansız) sadece bazı yapıları yerle bir etmemiz onlara inanılmaz bir darbe vurmuştur.Biz öfkemizden bazı şeyleri göremiyoruz bazen.Genelkurmay Başkanımızın sabaha kadar bizzat yürüttüğü operasyon hiç şüphesiz büyük ve kesin bir operasyondur.Terör örgütünün nasıl bir darbe aldığını gelecek günlerde vermeye çalışacağı cevaplarla daha net anlayacağımızı düşünüyorum.
Not : Irak taki bazı hastanelere onlarca teröristin kaldırıldığını duydum kesin değildir. |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|