![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#31 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ben de bu ülkede milliyetçiliğin ülkücülerden sorulduğunu sanırdım. Ama zamanla ükücülerin milliyetçilikten çok ümmetçi yanlarını fark ettim ve soğudum onlardan. Şansım var ki bu bahsettiğim kısa zaman içinde ülkü ocaklarına hiç gitmedim. Sonra bu site çıktı karşıma işte gerçek milliyetçiliğin ne olduğunu burada görmeye başladım. Anladım ki daha öğrenecek, yapılacak çok şey var ve öğrenmeye de devam ediyorum bu otağdan.
|
|
|
|
|
|
#32 (İleti Bağlantısı) | |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#33 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Türkçülükle din kavramı ideolojik olarak yıllar önce birbirinden farklılaştırılmıştı.Sanırım 1978 Yılında yollar ayrılmış din üzerinden oy toplamak üzere farklılaşmak isteyenlerle .Ancak ben hala her ortamda din ile Türkçülüğün bir arada değerlendirilmemesi gerektiğini söylemekteyim.Din konusu alt başlıklarıda buna dahil.Din ve meshep başka bir konu Türkçü olmak başka bir konu.Ben önce Türk üm.
|
|
|
|
|
|
#34 (İleti Bağlantısı) | |
|
SAFKAN
|
Alıntı:
Aleviler din ve devlet işlerini birbirinden ayırıyor. İçin girdiğinizde bunu daha iyi anlayabilirsiniz. Şayet bir gıdım güven sağladıysam bana inanın. Genel anlamda bu böyledir. Amma Aleviler inancına düşkün vs. gibi bir düşünceyi belirtmek istiyorsanız evet öyledir ama bu tehdit değildir. Önemli olan da Din ve devlet işlerinin ayrımı ya da kısaca Muhteşem Türk Mustafa Kemâl Atatürk'ün fikirlerine temelden bağlı olmak tüm tehdit ve korkuları geride bıraktırır. Bizde bu Atatürkçü düşüncenin devamını sağlamaya çalışıyoruz. Sevgi ve saygılarımla..TTK
Kana susamış yavuz hırsızlar adamakıllı kök saldılar gariplerimizin yurduna, Onların tepelerine öyle bir gürz indirelim ki, hiç dönüp bakamasınlar ardına, Kirli çakallar nasıl meydan okuyabilirmiş, Oğuz Kağan'ın asaletli bozkurduna, Yeter artık yeter! Kalmasın tek karış toprak, kurtarılsın zalim ayağı altından, Kalmasın tek kardaşım esir, hür olsun Kaşgar'lı Mahmud'un yurdu Türkistan... |
|
|
|
|
|
|
#35 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
"Niye "Türkçüyüm" deyince "Ülkücü" damgası yiyoruz?"
Bu damgayı kimlerin vurduğuna dikkat etmek gerek. Bunu yapanlar çoğunlukla Komünistler ve Kürtçülerdir. Yani burada kasıtlı/kasıtsız bir bilgi kirlenmesi söz konusudur. Aynılaştırarak ya da aynı göstererek Türkçülüğü küçük düşürme çabası söz konusudur! Aslında kavram olarak ülkücülük çok geniş bir derinliğe sahiptir. Ülküden kasıt ulaşılmak istenen hedefin teorik olarak dışa vurumudur. Ülkü teorik olarak amaç tutulmuş hedeftir. Ülkücüden kasıt kelime kavramı ile idealist olandır. Yani ülküye çıkarsız bağlı olan kişi demektir. Tabi ülkücü sıfatının siyasal yaklaşımı felsefi ya da kavramsal açıklamadan daha farklıdır. Ülkücülüğün Türkiyede ki karşılığı Türkeş'i ve onun 9 ışığını yol, yöntem edinmiş, Türk-İslam sentezciliğidir! Türkçü olduğunu söyleyenlere, ülkücü müsün denme sebebi bu akımı değersizleştirme çabasından kaynaklanmaktadır. Bu karalamayı yapan kesimleri irdelediğinde de aslında geçmişten bu yana Türk düşmanlığını gizli ya da açık yapan akımlarla karşılaşacaksınız. |
|
|
|
|
|
#36 (İleti Bağlantısı) |
|
6.Tunç Ok
|
Benim ailem Cumhuriyet Halk Partilidir.Ancak ülkü ocaklarındada bir ara bir ufak bir anım geçti, ordaki dönen dolapları gördüm.Bir olayımı anlatmak isterim bu konuyla ilgili...
Bir gün ,malum bir yerdeki ülkü ocagına girmiştim.Arkadaşımın bir işi vardı.İçeri girdik sözü fazla uzatmıyacagım ..Her yerde başbuğ dedikleri adamın fotoları ve türlü saçma sözler yazıyordu.Buraya kadar her şey normal ben o gün biraz uykulu oldugumdan esnedim ve ''Tanrım Sen Ulusun ..!''diyerek ,Tanrıya minnetimi sundum.Hemen ordaki bir adam(ülkü ocagı yamagı-ne oldugu belirsiz çapulcu herif)bana allah demem gerektigini söledi. Bende Tanrı kelimesinin bize ait oldugunu dile getirerek''İnanç yaşamaın özü kendi dilinde yaşamaktır.Tanrıyı ancak kendi dilinle anlaya bilir ve derdini o dille anlatabilirsin dedim.Ben Tanrı dedigimde onun burda oldugunu hissediyorum''sözünü söledikten sonra orta yaşlardaki kendini ülkücü diye niteleyen kişi bana amerikan özentisi dedi.Ben hayretler içinde kaldım.Ağabeylerim -Kardeşlerim birden it sürüsü gibi oldular ve makul bir şeyi sölemeye çalışıyordum.(Orda öz dilimi özümü kullanarak az daha amerikancı olacaktım)Paldur küldür dışarı atıldım.En çok koyanda Tanrı kelmesini kendini ülkücü diye tanıtan birinin yabancı bir kelam sanmasıydı nasıl olurdu bu o gün karar verdim kendime şu hani ülkücüler yokmu hiç ama hiç bir şey bilmiyorlar.O gün söz verdim kendime dedim hiç bir zaman dilinden kopmayacaksın her şeyini öz dilinle anlatacaksın diye...Bu adamlar düşman bize nedeni şu bunlar insanlara Türklügün islamın kalkanı olarak kullandırıyor.Eger hani Türk müslüman olursa dünyayı ele geçiri mantıgını yürütüyorlar.(fetoştan ne geri kalır yanı varki o öbür dünyada cennet kiralıyor bunlar bu dünyada yer alıyorlar hepsinin başı sonu din)Yani bu güzel otağdaki yazıları okudum ağabeylerim-Kardeşlerim o kadar haklısınız ki az bile sölüyorsunuz böle bir site kurdugunuz için bu sancagı dalgalandırdıgınız için ben kardeşiniz olarak teşekkür ediyorum ve ülkü ocaklarına kapılanları tez vakitte dogru yolu bulmalarını TANRIDAN yalvararak diliyorum..Bu çocukların beyni yıkanmasın daha fazla.. O gün den sonra ülkücülerin hiç bir şey bilmediklerini gördükten sonra söz verdim kendime hiç bir zaman Mustafa Kemal Atatürkün Partisinden ..Baba ocagından..onun yolundan ayrılmıyacagım diye.Bu Konuyu görünce bu anımı hatırladım ve anlatmak istedim. (Ağabeylerim çok haklısınız yazdıklarınızda ufak bir dip not açmak istiyorum; Eger tereddütte kalanlar varsa misafirler(Otağ misafirleri) lütfen bir ülkücü çabulcu tanıdıgınıza sorun 9 ışıgı..daha çogu bilmiyor ..bir anket yapın 4 'ügeçen olursa %25 eger 4 tanesini tutturursa ben hiç bişe bilmiyorum...Bunlar o kadar cahil.Denizin içindeler ama yüzme bilmiyorlar .Kendi saçma idollerini bile tam bilmiyorlar.) |
|
|
|
|
|
#37 (İleti Bağlantısı) | |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
Y.N: Bütün iletilerinizi kontrol ettim. Onu bunu alkışlamayı, başkalarına aynen katılmayı bırakın. İletilerinize kendi yorumunuzu katın. Birilerini yerip birilerini överek nereye kadar gideceksiniz? Kendi yorumunuzu yapın! |
|
|
|
|
|
|
#38 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Şu günler için bir çok yönden ele alındığında, biz Türkçüler tarafından chp'nin desteklenmesi gerektiğini savunanlardanım, yanlız sözlerinizdeki ''hiç bir zaman'' ifadesi bence doğru ifade değil, çünkü biz Türkçüler için siyasette, partide bir araçtır, önemli olan Türkçü iktidar için gereken araçları doğru zamanda kullanmak gerçeğidir. Bu yönden olay ele alındığında hiç bir parti vazgeçilmez değildir.
|
|
|
#39 (İleti Bağlantısı) |
|
6.Tunç Ok
|
Evet Kandaşım haklısın;
Ama Tanrıya yeminle yazıyorum.Elim gitmiyor başkasına Atamda o altı oka bakıyordu.Bir gün Arkadaşım Tanrının üstüne yemin ettirdi.Tanrının üstüne yemin ettim oyumu Dsp ye verecektim.Ama biliyormusun Tanrım şahit pusulayı bir gördüm cep telefonuyla arkadaşımı aradım''Ahmet özür dilerim''.Ordan aglayarak çıktım atamadım elim varmadı.Tabiki Türkçü parti kurulacak bir kurulsun bu bedenim helal olsun ona Tanrıya yemin ediyorum ölümüne giderim. Dönmem ama seçim sandıgına gelince dedelerim babalarım hep ordan çıkma atamadım.Ama bir Türkçü partimiz kurulsun canımla mücadele ederim.Tanrıma yemin olsun.Bayragını çekerim sancak diye taşırım.Atamın Görüşleri olan her yere giderim.Burdada o yüzden burdayım.Ama chp dendimi sesim titrer benim oda duygusallaıktan.Dedem aklıma gelir derin bir Türkçü Atatürk aşıgıydı hele o Atatürk'ü Gördügün anlatırken sesi titrerdi.yani ben gene duygusallaştım kandaşım anlamışsındır beni....Kurulsun canım feda Tanrma yemin olsun |
|
|
|
|
|
#40 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Türkçülük ile ülkücülük bir kurt ile bir lağım faresi kadar birbirine benzer.
|
|
|
|
|
|
#41 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
CHP'de, günümüz siyasetinde elbette kirlenmiş, yıpranmış ve lekelenmiştir. Burada bir siyasi parti için bakılması gereken taraf, kirlenip kirlenmediğinden ziyade Atatürk'e, Türklüğe, cumhuriyete ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin üzerine inşaa edildiği değiştirilemez ilkelere ters düşüp düşmediğidir. İşte bu ölçüt göz önünde bulundurulursa, bugün için, en azından T.B.M.M'de bulunan parti gruplarından tek desteklenebilecek olan bence de şüphesiz CHP'dir. Türkiye'de maalesef kararlı ve mert bir siyasetçi yok. Hepsi kaypak, dönek ve ne yapacağı belli olmayan zayıf karakterli insanlar. Bu atmosferde çıkıp erkekçe laikliği ve Atatürkçülüğü savunan CHP, elbette bugün desteklenmeyi hak ediyor diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
|
#42 (İleti Bağlantısı) | |
|
6.Tunç Ok
|
Alıntı:
CHP 'nin yıprandıgı konusundaki tesbitin çok yerindedir.Amerika bir yandan vuruyor bize,dinciler öbür yandan bazen bakıyorum tek başımızayız diyorum.Ülkenin menfaatlerini çıkarsız düşündügü için düşmanıda çok. Misal ben şuna benzetiyorum.Atsizcilara.Bazen aynı atsızcılar gibi diyorum.Yolunuzdan dönmeyen koca yürekliler (yani sizler) İlkelerinize baglı,İnancınız sonuna kadar durmadan gidiyorsunuz.Hep içinizden şu söz geçiyor sonuna kadar.Bu yolda kalleşlikler görüyorsunuz iftiralara ugruyorsunuz.Düşmanınızda çok nedeni ilkeleriniz tunç kadar sağlam ve gözünüz gökbörü kadar kara..İşte adam gibi adam derler ya.Sonuna kadar ilkenize baglı oldugunuzdan yalan yanlış olmadıgınızda yalanlar sizi sevmez ve yıpratmaya çalışır bu konuyu böle düşünüyorum yani çok doğru bir tesbit. Ama Atatürk bu işin çimentosunu iyi attı ve bir çubuk bile aday olsa örnegim Chp ye bu ilkeler yerinden oynamaz oynatamazlar.Eger bir gün CHP'de degişim olursa o zaman zaten dindarlar kazanmış demektir.CHp nin başına saçma sapan adamlarında geldigi oldu ben Atatürk yolundan gitmeye çalışan bir gencim yani kişilerle işim yoktur.Tesbitin çok dogru hem bazı olaylardan dolayı bir ara iç kavgalardan dolayıda ve malum z aman diliminin kızıştıgı andan da hesaba katarsak Chp çok yıprandığı aşikardır. Evet sonuna kadar haklısın yalan adamlar çok hatta yalan siyasi oluşumlarda çok!!! Misal adam yalan olsa diyecem ölür gider geri toparlanır ama öle bir düzen olduki siyasi oluşumlarda bunu içinde; Belki örnekle daha iyi açıklarım demek istedigimi kandaşım; Akp=milli görüşü çıkartıyor ..bir bakıyon en kafa tasçı..bir bakıyon dindar degilim diyor..birden türban zaten en pk partilerden biri fetoş sagolsun tavan yaptırdı amerika ile. Asıl komedisi şu madem başlık şu çapulcular hem ona deginrek hemde ne kadar komedi bişe oldugunu göstermek adına son örnegimi vereyim. MHP=Türk-İslam sentezi ilginçlik1= Bir şamanist kazak düşünelim.Geldi Türkiyeye yerleşti.Örnek bu ya Mhp ye girmek istedi.Şimdi bu Kazak şaman Alınırsa İslam güme gidecek alınmassa Türkçülük bitecek. ilginçlik2= Bir k.rt düşünelim.Geldi ve mhp ye girmek istedi.Alınırsa Türkçülük çökecek sonuç=Keşke kişiler yalan olsaydı topluca yalanlar var iki soruyla cevapla mhp yıkılırmı..yıkılıyor işte. Chp evet yaprandı ama dedigim dedik hala 6 ilkesinde yürüyor.İçinde tabiki pislikler var arınacak zamanla.Ülkesinin menfaatlerini düşündügü için düşmanı çok..yıpranmak kaçınılmaz |
|
|
|
|
|
|
#43 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
YEŞERECEK FİLİZLERİ GENCECİK FİDANLARINDAN...
|
|
|
|
#44 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızın Öğrencisi
|
Bende çok çekiyorum böylelerinden ya.İnşallah birgün öğrenecekler Türkçülük ne demekmiş
|
|
|
#45 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Senelerce milliyetçilik adıyla bu halkı öylesine efsunlamışlar ki herkes Türküm Türkçüyüm diyeni bu köpeklerden zannediyor hemen ülkücü etiketini yapıştırıyor. Millet bu çapulcuların yüzünden milliyetinden soğudu yıllardır. Biz erişebildiğimiz kadarına gerçeği gösteriyor, kurtarabildiğimiz kadarını elinden tutup pislikden çıkarıyoruz. Bütün bunarı yaparken de birilerinin kuyruğuna basmış oluyoruz ki sürekli üzerimize çamur atılıyor, karalanmaya çalışılıyoruz. E kolay değil tabi yıllardır sömürdükleri, menfaat sağladıkları kapılar yavaş yavaş kapanmaya başladı. Yakındır bu kırma köpekleri, bu çapulcu pislikleri tamamen piyasadan silmemiz. ATSIZCILAR'ın olduğu topraklarda meydan ülkücülere kalır mı hiç?
|
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 2 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|