![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
ülkü ocağı sitesine girin bakın ülkücülüğün tanımı neymiş ? Ben ne Türkçülük ne Milliyetçilik adına birşeyler göremedim. İçki-namaz-dinden bahsediyorlar ama gördüklerimden bu kriterleri bile yerine getirenleri göremedim. Ki birşey daha var ülkücüler bile ülkücülüğün ne demek olduğunu bilmiyorlar.
|
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Kanımca otağmızdaki en güzel gelişme henüz lise çağındaki genç kardeşlerimizin varlığıdır. Çapulcu-Türkçü arasındaki farkı en güzel onlar anlatacak. Bayrağı devralacak kardeşlerimi şimdiden bu davaya baş koydukları için kutlarım.
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
SAFKAN
|
Türkçüyüm, Türk ırkı'nın üstünlüğüne inanıyorum.
Türkçüyüm, Türk coğrafyasını bir bütün olarak düşünüyorum ve tek çatı altında varlığını kabul ediyorum.. Türkçüyüm, Milli olan tüm değerlerimi el üstünde tutup arş'a yükseltmek için çaba gösteriyorum. Türkçüyüm, Türkçülüğü bir yaşam biçimi olarak ele alıyorum, siyasete elbet ihtiyaç var lâkin siyaset yokken Türk'ün töresi, yurdu var idi. Türkçüyüm, İnançlara göre Türkü saf dışı bırakmıyorum. Türkçüyüm, piyon olmuyorum, oyunlara kanmıyorum, tahrik olmuyorum, 70lerde 80lerde ki gibi her söylenilene kanmıyorum, en büyük silahım akıl yolu ile öncelikle hareket ediyorum, gerektiğinde bilek gücümü de gösteririm. Türkçüyüm, Türklüğümden, değerlerimden asla tâviz vermiyorum, anlaşmalara boyun eğmiyorum. Türkçüyüm, "Varlığım, Türk varlığına armağan olsun" diye haykırıyorum. Tanrı Türk'ü korusun
Kana susamış yavuz hırsızlar adamakıllı kök saldılar gariplerimizin yurduna, Onların tepelerine öyle bir gürz indirelim ki, hiç dönüp bakamasınlar ardına, Kirli çakallar nasıl meydan okuyabilirmiş, Oğuz Kağan'ın asaletli bozkurduna, Yeter artık yeter! Kalmasın tek karış toprak, kurtarılsın zalim ayağı altından, Kalmasın tek kardaşım esir, hür olsun Kaşgar'lı Mahmud'un yurdu Türkistan... |
|
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
"Türkçü'nün en büyük vazifesi Türklüğe hizmet etmek"olduğuna göre, Sn.Gök Yeleli Bozkurt'un yaptığı en kutsal hizmettir. Bu kadar sorunla uğraştıktan sonra eminim olanaklar elverdiğinde, doğru zamanda gerekli atılımlar da yapılacaktır. Tanrı yardımcımız olsun. TTKvY
Saraylarda süremem dağlarda sürdüğümü, Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü. H.N.Atsız Düşmana merhamet acz ve zaaftır. Bu insaniyet göstermek değil, insanlık niteliklerinin sonunu ilan etmektir. K.Atatürk |
|
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) | |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
Evet çok yerinde bir yaklaşım ama bunun için 3 şeye ihtiyacımız var. i.Para ii.Medya iii.Altyapı En azından şimdilik tüm Türkiyede olmasa bile İstanbul-Ankara-İzmir-Bursa-Adana gibi büyük şehirlerde yapılanma olabilir. |
|
|
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) | |
|
SAFKAN
|
Alıntı:
Bizler az satılmadık, yarı yollarda bırakılmadık... Türkçü olarak yola çıkan siyasetçiler 180 derece döndü. Ali Balsevenleri vuranlar bir zamanlar sözde Türkçüydü maskeleri düştü. Aslında Türkçü değil, çapulculardı fakat Türkçülüğü kullandılar. Şimdi hemen siyasete atımaktan ziyade Atsız beğ'in dediği gibi "Hareket Türkçüsü" olalım, eğitimimizi tamamlayalım. Bir de, mevcut dernek ve fırkalarda ilerlemek yol almak daha iyi olacaktır. Meselâ bir dernekleşme düşünüyorduk 3-5 arkadaşla fakat ünlü bir Türkçü büyüğümüz mevcut dernekleri ele geçirin, yoksa dernek kurmak ve yükselmek üye toplamak tanıım yapmak çok zamanınızı alacak belki ömrünüz tükenecek derdi. Bu sebeple mevcut derneklerde görevler almalıyız kanımca, burda başa geçmek için uğraş vermeliyiz ve Türkçülük bayrağını orda yükseltmeliyiz.
Kana susamış yavuz hırsızlar adamakıllı kök saldılar gariplerimizin yurduna, Onların tepelerine öyle bir gürz indirelim ki, hiç dönüp bakamasınlar ardına, Kirli çakallar nasıl meydan okuyabilirmiş, Oğuz Kağan'ın asaletli bozkurduna, Yeter artık yeter! Kalmasın tek karış toprak, kurtarılsın zalim ayağı altından, Kalmasın tek kardaşım esir, hür olsun Kaşgar'lı Mahmud'un yurdu Türkistan... |
|
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Tanrı Türk'ü Korusun! |
|
|
|
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Türk Ocakları'ndan bahsediyorsanız, boş yere hayal kuruyorsunuz demektir çünkü fethullahçılar tarafından zaten ele geçirilmiş olan bu vakıfı size yedirmezler. Birkaç kişi birleşip dernek kurmak gibi bir düşünceniz varsa boşuna uğraşmayın derim çünkü işi gücü olmayan, ailesinden aldığı harçlıkla geçinen gençler tarafından kurulan derneklerin ciddi bir icraatı olmayacağı gibi, ömrü de uzun olmaz; bir süre sonra dağılıp gider. Size bir tavsiyede bulunayım: Siyasî amacı olmayan fakat sosyo-kültürel seviyesi yüksek, kaliteli ve iş güç sahibi kişilerin bulunduğu büyük derneklere katılıp fikirlerinizi yaymaya çalışın. Mesela Hayvanları Koruma Derneği gibi dernekler bu iş için idealdir. Bu tür derneklerde kürtler, yobazlar, vs. olmaz; çağdaş fikirli Türkler olur. Herhangi bir siyasî görüşe sahip olmayan ama AKP iktidarına, PKK terörüne ve irticaya karşı tepki gösteren bu insanlara belli bir zaman dilimi içerisinde Türkçülüğü aşılamak pek de zor değildir. Yeterli sayıda kişi topladığınızda dernek kurarsınız. |
|
|
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) |
|
%100 Türk !
|
Sayın Karamanoğlu,
Ben sadece hareketlerime dikkat ederek karşımdaki insana koz vermemeye çalışıyorum. Mesela sınıfta rock müziği yerine, İzmir Marşı ' nı açıyorum. İnternet ortamında okulda bulunan şahıslara yazarken kesinlikle Türkçe'nin yazım ve noktalama işaretlerine uymaya çalışıyorum, uyuyorum. Ayrıca burada okuduğum bi' çok şeyi sınıfta söylediğimde mantıklı geliyor oradakilere; fakat tabuları yıkmada biraz cesaretsizler. Örneğin; bi' derste çocuklarınıza arapça isim vermeyin ne yani arapça isim vermediğinde çocuğunuz lanetlenmiş mi olacak dediğimde olumlu tarafından bakanlarda var; ama dediğim gibi tabuları yıkacak olan kimse yok şu anda. Yinede kulaklarında bu bilgilerin olması benim için yeterli. Tanrı Türk'ü Korusun !
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) | ||
|
SAFKAN
|
Alıntı:
Türk ocağının durumunun farkındayım fakat içeride çaba gösterenler mevcut. Bende Alevi bektaşi inanç sahiplerinin bulunduğu bir dernekte Gençlik başkanlığı yapıyorum. Haftada ortalama 5.000 kişinin fikirlerini etkileme şansımız var. Biz bu etkileme sürecine inanç konusundan ziyâde, Mustafa Kemâl Atatürk'ün tüm sözlerini açıklamak ve belirlediği çizgi içinde nasıl yol alabileceğimizi gösterecek konuşmalarla başladık. Belki hepsini Türkçü yapamayız fakat Atatürk ile Aleviler arasındaki tarihsel gerçeği ve Alevilerin gayrı Türk olduğunu iddia eden kürdofillere de pabuç bırakmayız. Alıntı:
Okul kulüpleri bile yeni kurulacak derneklerden daha çok iş görüyor ve etkin....
||
|
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Arkadaşlarınız aidat topladıklarına göre Dernekler Masası'na kayıtlı yasal bir dernek kurmuş olmalılar? Bu derneğin adı nedir?
|
|
|
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bir fikir de benden urukdaşlarım;Üniversite yıllarında ülkücülükle tanışıp bir anda bambaşka oluveren çok yakın bir arkadaşım vardı.Ben ve benim gibi düşünenlere siz sahtekarsınız-sizi masonlar farmasonlar yönetiyor demeye başlamıştı .Uzaklaşmıştı bizden.Bilinen bir küfürdür bu Türkçüye..Nasıl vahyolunuyorsa mhp tarafında saf tutmayanın bizzat Türkçülük-vatanperverlik azminden nema görüp gizli işler peşinde olanların bariz maşaları olduğu söylenirdi.Hala da öyle küfür ederler Türkçüye.İlginç olanı bu değil ; ilginç olanı arkadaşımın bir anda selamun aleyküm demeye başlaması ve bana Türk nazi arkadaşlarının olduğundan gurur ile bahsetmesi? Nazi? Aklı başında olan bir Türk evladı nazi olmaz..Zaten nazi olan Türk olamaz.Büyük bir aymazlıkla halen gerçek Türkçü olduğunu iddia eden bu adam beni de mason maşası yapmıştı 2 sene önce.
Öylesine yozlaştırılan,öngörüsünden muaf tutulmaya çalışılan bu gibi insanlar ne olup bittiğinin farkında dahi değildirler..Bir fikrimi daha ileteyim ki bilmediğiniz bir husus değildir zaten ; Hüseyin Nihal Atsız'dan ''Atsız hoca'' diye bahseden bir aymaz var ise çevrenizde orada Türkçülüğe,Atatürk'e hasımlık vardır.Atsız beğ'den ''Hoca'' diye bahsedebilen bir şahıs , Türkçü olmadığını - ve asıl kendisinin bir maşa olduğunu ne zaman anlayacaktır ?
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) | |
|
SAFKAN
|
Alıntı:
Bir arkadaşımız ordaydı fakat iç meselelerden ayrıldılar. Bu arada toplanılan aidatlar kiralarını çıkarmıyor sanırım. Kiraları ise 200 ytl hesap edin artık! Çıkardıkları dergi ise bir sonraki sayısına ya yetiyor ya yemiyor.Cepten çok para ödüyorlarmış. Ne kadar yürür bilmem.
|
|
|
|
|
|
#29 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Türkçülük,artık her geçen gün yayılmaya devam ediyor, bunuda engelleyemeceklerdir.
Eksiklerimiz yok mu,var. Ama mücadeleyle ve çalışmayla bunlarda atlatılacaktır. Atamızın dediği gibi ''Sahip olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur''. |
|
|
|
|
|
#30 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Dinsel önyargılardan kurtularak hiçbir faaliyette bulunamazsınız bir kere Alevi derneği olsun Sunni derneği olsun bunlar Laik olmayan oluşumlardır. Aleviler bir tehlike oluşturmuyor düşüncemize fikriyatımıza ancak o dernekte din ekseni olmadan hiçbir oluşum yapamazsınız. |
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|