![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Fakat bir kürde yada komüniste karşı böyle bir nefretleri olmaz çünkü onlar milliyetçi olduğunu iddaa etmez..
Bu memleket, dünyanın beklemediği, asla ümit etmediği bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine, yüksek sahne oldu. Bu sahne 7 bin senelik, en aşağı bir Türk beşiğidir. Beşik tabiatın rüzgarlarıyla sallandı. Beşiğin içindeki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı. O çocuk tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela, korkar gibi oldu; sonra onlara alıştı; onları tabiatın babası tanıdı onların oğlu oldu. Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu. Türk budur. Yıldırımdır. Kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir. Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
bahar Ece hanım...sizi kutlarım...haklı davanızda her zaman arkanızdayız....Esen kalın..
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Her alanda ayagimiza bag olan bu capulculari, esek sürülerinden önce bertaraf etmemiz gerek. Hakli davanizdan asla ödün vermeyeceginizi adim gibi emin olup, yalniz olmadiginizi bilmenizi isterim.
Kür Şad için ulu bir anıt düşünüyorum. Gösterişsiz, sade fakat metin, kayadan bir anıt... O anıtın önünde Kür Şad'a ve arkadaşlarına saygı olarak börk ve çizme giymiş, kılıç ve sadak takmış Türk gençlerinin, birbirine perçinlenmiş sarp bir yığın gibi dik adımlarla geçit resmi yaptığını düşünüyor ve 1300 yıllık gençler olan Kür Şadla arkadaşlarının da, yaralarından hâlâ dinmeyen kanlar sızdığı halde, kendilerine çevrilen başlara gülümseyerek selâm aldıklarını görür gibi oluyorum... ATSIZ |
|
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Büyük ihtimal fetoşçudur bence.Gerçi ha ülkücü ha fetoşcu ne farkları var ki?
|
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sayın Bahar ECE, sıkıntınızı anlıyorum. Aslında neden böyle bir duruma düşmüş olduğumuzu da çok net anlamaktayım. Şöyle ki, Türkiye birçok dayatmaya maruz kalıyor;
Bunlardan Arap kültür dayatması ne yazık ki millet bilinci körelmiş insanlar tarafından istemli olarak benimsenmektedir. İnanma özgürlüğü olan insanlarımız ne yazık ki Arap milliyetçisi olan Allah'a inanmaktadır. Bunun doğal getirisi olarak Arap törelerini üstün görmektedir. Bir diğer kültürel yozlaşmanın ana sebebi de Kürt kültür ve yaşayışının hızlı, asalak bir şekilde memleketin her yerinde etkinliğini her geçen gün artırmasından kaynaklanmaktadır. Bu sözde ülkücü zihniyetin temel fikri sistematiği Türk-İslam sentezi boyutunda gerçekleştiği için zamanla İslam yanı inançların tetiklediği duygusal gücü sebebiyle güçlenmekte ve Türklük benzeşme yoluyla kaybolmaktadır. Bu çok doğal bir gidişattır. Çünkü sentez dediğimiz şeyin ana sonucu birinden birinin gücünü yitirmesi ve kaybolmasıdır. Ya da çok az bir varlıkla bilinçsizce sürünmesidir. Bugün Türk-İslam sentezi fikri yapısını paylaşan kişiler, çoğunlukla ümmetçi gizil gücü farkında olarak ya da olmayarak içlerinde bulundurmaktadırlar! Ülkücüler Türk-İslam devletlerinin geçmişini kendi öz geçmişleri olarak kabul ederler. Bu sebeple Nihal Atsız'ın fikirlerini benimseyen ve ondan manevi haz alanlara karşı neden düşmanca fikirler benimsediklerini anlamış olursunuz! Ülkücüler her daim aynı çizgisizlikte devam etmişlerdir. Atsız'ın o dönem "ne yaptığını bilmeyenler" adlı makalesini okumanızı öneririm. Bu çapsızların pek değişmediği çok açık bir gerçektir!!! Makalenin bir bölümünü alıntılıyorum. Devamını vereceğim ilişimden okuyabilirsiniz. Yine bu 38’lerden Ebedî Senatör Ahmet Yıldız, karakol ve bankaların basıldığı, dükkânların yağmalandığı, bir polisin ölüp birkaç subayın yaralandığı anarşik 16 Haziran hareketi için "ayaklanma değildir" demişti. Yine, 38’lerden, MHP üyesi ve eski Jandarma Yüzbaşısı Ahmet Er, seçim propagandası yaptığı sırada Türkiye'ye nizâm-ı Muhammedi'yi getireceklerini söylemişti. Geceleyin köşe bekleyip bir kişiye birkaç kişiyle saldırmak gibi rezaletlerin Türkçülükte elbette yeri yoktur. Türkçülük sözünün eri olmak, ettiği yemine sadık kalmak ve yalan söylememektir. Türkçü taviz vermez ve politika yapıyorum zannı ile "biz Yahudi aleyhtarı değiliz; çünkü onlarla hiç savaşmadık" gibi gülünç sözler söylemez. Türkçülük makam hırsı ile bağdaşmaz. Başkanlık vasıflarından mahrum insanların başkalarını kötüleyerek liderlik dâvası gütmeleri, hilekâr daltabanların oyuncağı olmaları kadar acıklı durum yoktur. Başkan olacak adamın bütün ömrü dimdik geçmiş olmalı, mazisinde kendisini küçük düşürecek bir zaaf bulunmamalıdır. Vaktiyle kendisini sorguya çekenlere "hatamı anladım. Beni affetmenizi istirham ederim" diye mektup yazanların liderlik dâvası Don Kişot cakasından başka bir şey değildir. Böyle liderler ilk seçimde silinmeye mahkûmdur. Yüksek tepelere kartal da çıkar, bazen yılan da çıkar ama kartal yükselerek, yılan sürünerek çıkar. NE YAPTIĞINI BİLMEYENLER |
|
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Arkadaşlar aylar sonra ilk defa bu kadar mutlu oldum. Gerçek dostlar bizim gibi düşünenler hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
( müdürümüz hem ülkücü hem nurcu hemde şimdiki büyüklerle çok iyi geçinen biri ) anlıyacağınız çok yönlü bir insan . Engin bilgisinden ben yararlanamadım. Üzgünüm GÜN GELECEK TANRI ŞEREFLİ YARATTIĞI TÜRK IRKINI DAHADA YÜCELTECEK |
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Saygideger Bahar Ece Hanim,
size bu zorlu yolunuzda Tanri dan güc, kuvvet ve sabir dilemekten baska elimden birsey gelmiyor. Umarim cocuklariniz annelerine layik Türklük adina sizin gibi fedakar evlatlar olur. Esen kaliniz Ögretmenim Saygilarimla. |
|
|
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Dert etmeyin Bahar Hanım, aynı dertten hepimiz muzdaribiz. Ama az kaldı; eğer AKP kapatılırsa, hepimiz bu iktidar yalakası tayfasının karşısına geçip göbeğimizi tutarak gülüp dalga geçeceğiz.
Az sabır... |
|
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Yapabileceğim birşey varsa iç anadoluda her zaman yanındayım kandaşım.Bir kaç fetoşcuyada papuç bırakmayız herhalde.Adam mı olmuşlar...
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Pek Değerli
Öğretmenimizin Durumundan da anlaşılıyor ki!. Tüm TÜRKÇÜ'lerin daha da kenetlenmeleri sıkı bir ..YUMRUK olmaları şart olmuştur. TTK |
|
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
bende öğretmenim Bahar Ece hanım ve neler yaşadığınızı anlayabiliyorum sadece öğretmen arkadaşlarla tayin konusu açıldığında güney doğuya gidelim o topraklarda bizim biz gitmezsek sahip çıkıyolar korkudan kimse gelmiyo diyolar hem bizim müfredatta ATATÜRK'Ü anlatmalıyız onlarda istesede istemesede dinlemez zorundadır hem Bayrağımızın dalgalandığı her yerde diye başlamadıkmı diye söyledim öğretmen arkadaşın biri beni müdüre vatan haini herhalde diye şikayet etmiş ülkücü müdürde beni dinlemedi bile tavır aldı okulu bana dar etti ben anlamadım bunlar nasıl eğitimci ikinci yılım daha başında yordular
|
|
|
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Alıntı:
Esenlikler. |
|
|
|
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bahar Hanım Bursa'da Yaşıyosanız Bana okulu özel mesaj yoluyla gönderirseniz.
Gerekenleri yaptıracağım. |
|
|
|
|
|
#29 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Türk güçlü ve onurluyken çapulcu tayfası sinek yürekli bile değildir. Sizden ricam onurlu bir başkaldırış içerisinde durmanızdır. Size yardım edebilecek durum ve şartlar içerisinde olamamanın acısı bir yana size yardım edebileceğini belirten çağatay beğe durumu aksettirmek şu an için en doğrusudur. Yılmayınız, çünkü siz TÜRK sünüz.
|
|
|
|
|
|
#30 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Öğretmen hanım durumunuzu anlıyor üzüntünüzü paylaşıyorum.Kendinizi üzmeyin yaşadığınız sorunlar aşılmaz değildir sizinde bu sorunu aşacağınızdan hiç şüphem yoktur.Yapabileceğimiz bir şey varsa yardım etmekten büyük mutluluk duyarız
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| mıdır , ülkücü |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|