Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 15.05.2008, 10:39   #16 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 968
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Kimse "Alkol ve sigara iyidir, bol bol için" demiyor. Hepimiz alkolün ve tütünün insan sağlığına olan etkilerini biliyoruz. Fakat her koyun kendi bacağından asılır. Ben rakı da içerim, sigara da içerim; zararı varsa banadır, kanser veya siroz olacaksam ben olacağım; sağlık durumum başkalarını ilgilendirmez. İçerken çevreye rahatsızlık vermek gibi bir huyum yoksa kimse içtiğim içkiye karışamaz.

Hülâsa, bu başlığın altına cevap ekleyen bazı arkadaşların alkolün zararlarından bahsetmeleri tuhafıma gitti. AKP alkolü insan sağlığına zararlı olduğu için değil, islam şeriatına göre "günah" sayıldığı için yasaklamaya çalışıyor. Bir anda kökten yasaklaması mümkün olmadığı için böyle yavaş yavaş, adım adım yasaklamaya başladı.
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.05.2008, 11:42   #17 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

KUBİLAY KAĞAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 97
Alıntı:
bağatarkan adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Haberler doğru tv'de de izlemiştim. Fakat bunu akp yada din konusundan bakmamak gerekir. İçki-sigara-esrar gibi alışkanlıklar zaten kötü. Açıkçası bunları kullananlara acıyarak bakıyorum. Sigara dumanı ne kadar zarar veriyor çavrenizdekilere ya da içki içinler dünyayı kurtardıklarını zannediyorlar ya. Bence iyi oldu hatta fiyatlarını 5 katına çıkarsınlar da kimse içemesin :)
Bende şu iletinden sonra artık sana acıyarak bakıyorum. Yahu bir Türkçü bu kadar mı sığ düşünür hayret doğrusu ! Şimdi Akp denen oluşumun bu boyutlara nasıl geldiğini daha iyi anlıyorum. Tıpkı senin gibi vakti zamanında aptal acemlerde böyle düşünüyorlardı şimdi hayvandan farksız bir şekilde yaşamaya çalışıyorlar.

Uyanık olun kardeşim ! hangi akıl mantık çevçevesinden bakıpta akp nin Türkler için hayırlı bir işinden söz edebiliyorsunuz inanın aklım almıyor ! Din tüccarı bu oğlancıların bugün amaçlarının laik düzeni yıkmak olduğunu artık kundaktaki bebek bile biliyor. Bir tek sen bunun farkına varamamıssın... Yuh olsun !
Alt 15.05.2008, 12:40   #18 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 62
Peki acaba? Meyhanelerde Fıçı Bira ne Olucak..Artı Zaten Meyhanede 20 lik rakı isteriz.Olur biter ama bu genede Bitirme oyunları..

Y.N: Yazım kurallarına biraz dikkat et . Ayrıca artı ne demek ? Fazla Avrupa Yakası izliyorsun .
Alp-Er Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.05.2008, 18:54   #19 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Aybala adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 492
akp'nin tek işi türban, alkol

akp hükümeti içkiyi direkt yasaklayamadığı için dolaylı yollardan yasaklar getirerek Türkiye'yi islamcı hale getirmeye devam ediyor.

M. Kemal Atatürk.
Aybala Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.05.2008, 22:09   #20 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Asena01 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 546
Alıntı:
Haberler doğru tv'de de izlemiştim. Fakat bunu akp yada din konusundan bakmamak gerekir. İçki-sigara-esrar gibi alışkanlıklar zaten kötü. Açıkçası bunları kullananlara acıyarak bakıyorum. Sigara dumanı ne kadar zarar veriyor çavrenizdekilere ya da içki içinler dünyayı kurtardıklarını zannediyorlar ya. Bence iyi oldu hatta fiyatlarını 5 katına çıkarsınlar da kimse içemesin :)
Komşunuzun davranışının doğru olduğunu söyleyemem ama ben ezandan rahatsız oluyorum diye inananlara,okunmasın demiyorum.TÜRKÇE okunmasını destekliyorum o ayrı!İçmeyi sevenlerin özgürlüklerine dokunmanın savunulacak tarafı yok!
Alt 15.05.2008, 23:37   #21 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Kalpaklı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 224
akp'ye VE bütün şeriatçılara inat daha çok içeceğim.
Kalpaklı Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.05.2008, 04:20   #22 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

KOCATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,262
Alıntı:
. İçki-sigara-esrar gibi alışkanlıklar zaten kötü. Açıkçası bunları kullananlara acıyarak bakıyorum. Sigara dumanı ne kadar zarar veriyor çavrenizdekilere ya da içki içinler dünyayı kurtardıklarını zannediyorlar ya. Bence iyi oldu hatta fiyatlarını 5 katına çıkarsınlar da kimse içemesin :)
Bir TÜRKÇÜ'nün bu şekilde düşünmesi esef verici bir durumdur..
akp'nin amacının ne olduğunu daha henüz anlamayan veya bilmeyen birisinin TÜRKÇÜ olması şaşırtıcı.

Şahsen sigara içen birisi değilim.. ama bu haber üzerine sigara içmeye karar verdim..Zarar görecek olan benim. Eğer öleceksem , ben ölecem , başkası ölmeyecek..
Yeterki , sigarayı kapalı ortamda toplum içinde içmemeyim.

İçki konusuna gelecek olursak ...
İçki yasaklanabilir.
Açık söyleyeyim, bence mahsuru yok.
Ama rakı asla... Çünkü takunyalılar öyle zanneder ama, aslında "içki" değildir rakı.
Yurt sevgisidir örneğin.
İki tek attın mı "n'olacak bu memleketin hali?" diye endişelenmezsin aksi olsa...
Tıp bazen çaresizdir, o ilaçtır. ..Gurbete bile iyi gelir.
Kontörsüz muhabbettir.. Büst gibi oturan adamın bile çenesini açar.
Gülümsetir , Kahkahadır...Hatıraları kaydeden "hard disk" tir.

Botoks'tur bir nevi. En kaknemi bile bir başka görünür gözüne.
Çirkin kadın yoktur, az rakı vardır... İçilir, içildikçe güzelleşilir.

Çocuktur, ağlarsın. Hele beyaz peynir ile kavun olursa sağında solunda.
Rakı örgüttür.
Rakı yalnız başına içilmeyip arkadaşlar veya dostlarla birlikte içilir. Çünkü rakı masaları sohbetlerin yapıldığı, hikayelerin anlatıldığı, hem dinleyici hem konuşmacı olduğumuz bir ortamdır. Bu sanki bir grup terapisine benzer. Ayrıca rakı masasında herkes birbirine saygılı olmak zorundadır.

Madem yasaklayacaksın rakıyı...
Neden balık avlıyorsun o zaman?
Şerbetle mi yiyeceksin lüferi veya hamsi'yi ?
Ne anlamı var deniz börülcesinin, rokanın, kavunun , beyaz peynirin ,radikanın, cibezin...
İnek miyiz biz?
Başbuğum içmiş...Bende içerim.

KOCATÜRK Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.05.2008, 11:18   #23 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

İletiler: 71
Burada içki konusu açıldı bana karşı çıkmayan kalmamış. Beni aptal sayanlarada acıyanlara da ben ne gözle bakıyorum bir bilseniz. Benim yağtığım YEŞİLAY'cılık. İçen içsin 19 Mayıstan itibaren sigara dışarda içmek yasak. Alkollü içeceklere de birşey demiyorum herkes özgür ama benim özgürlüğüme tecavüz etmediği sürece bunu yanlış anlamış ne yazık ki çoğu kişi. Kim ne içerse içsin ne yaparsa yapsın kimsenin keyfine karışacak değilim. İçkinizide için ama edebinizle için. akp'nin yasağına gelince alkollü içeceklere gelen yasağı din konusundan yaptıkları gerçek. Diğer taraftan bakarsak zaten içilen mekanlar alkollü içecekler üzerine kurulmuş. İçmeyen rahatsız olan gitmiyor o mekanlara benim gibi. Benim demek istediğim kimse içmesin iyiliğiniz için yine de siz bilirsiniz.
bağatarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.05.2008, 11:33   #24 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

KUTALMIŞ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 289
Avrupada adamlar sabah kahvaltıda içki içiyor ama 80-90 yaşını görüyor. Sen içmiyorsun 60 ta gık!

Yeşilaycılığıda hümanist forumlarda yapın bir zahmet. Ayrıca içki bizim kültürümüzün temel unsurlarından birisidir.

Kımızsız şarapsız ibadet bile olmazdı.Atalarımız içtide sağa solamı çattı. Gitti çine çaktı.
Ayrıca ben senin yeşilaycı olduğunu sanmıyorum. Çünkü bü ülkede birtek dinciler içkiye karşı ,kızıllar hatta çapulcular bile içiyor.

Osmanlı yasakladı ne oldu. Kendi şarabımızı boğmamızı yaptık içtik. Yine yasaklansa yine yaparız. Kaldıki artık ona ...... yemez.
Bu memleket, dünyanın beklemediği, asla ümit etmediği bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine, yüksek sahne oldu. Bu sahne 7 bin senelik, en aşağı bir Türk beşiğidir. Beşik tabiatın rüzgarlarıyla sallandı. Beşiğin içindeki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı. O çocuk tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela, korkar gibi oldu; sonra onlara alıştı; onları tabiatın babası tanıdı onların oğlu oldu. Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu. Türk budur. Yıldırımdır. Kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
KUTALMIŞ Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.05.2008, 11:43   #25 (İleti Bağlantısı)

Sayın Kutalmış kimseyi inandırmak ya da zorlamak benim amacım değil. İçmeyin size zarar içersenizde ona karışamam. Benim dediğim bu. akp'nin yasağı din konusundan verdiğini söylüyorum. Sizler gibi bunu bende onaylıyorum. Kendi görüşlerimide yazdım bu kadar sert tepkiler vermeye de gerek yok. Konu saptı zararlı alışkanlıkların Türkçülükle alakası yok daha fazla konuşmamıza da gerek yok.
Alt 16.05.2008, 12:03   #26 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

bağatarkan,

Dün gece rakımı yudumlayıp sigaramı tüttürerek yazdıklarını okudum ve yeşilaycı ayağına yatan bir islamcı yobaz olduğun kanaatine vardım.

Gök Türkler'in alkollü bir içki olan Kımız'a düşkünlüğünü Atsız Ata'nın kitaplarından öğrenebilirsin. Kımız hayatlarının ayrılmaz bir parçasıymış.

Kayı Beği Ataman (Osman) Beğ Kımız töreni düzenleyerek hanlığını ilân etmiştir. Töre gereği, Oğuz Aksakalı Samsa Çavuş'un uzattığı bir çamçak Kımız'ı babası Ertuğrul Beğ, amcası Dündar Beğ, büyük ağabeği Savcı Beğ ve küçük ağabeği Gündüz Alp ile birlikte içmiştir.

Bakma Osmanlı'nın içkiyi yasakladığına, II. Selim'in Kıbrıs'ı fethetmesinin başlıca sebebi dünyanın en kaliteli üzümlerinin orada yetişmesidir.

Yakın tarihe gelecek olursak; Başbuğ Atatürk'ün meşhur rakı sofrası herkesin malûmudur.

Hülâsa, "Türk içki içmez" türünden mavalları geç bir kalem...

(Muhammed "İçki bütün kötülüklerin anasıdır" mı demiş?... Bizde de "Ana gibi yar olmaz" derler...)
Alt 16.05.2008, 12:24   #27 (İleti Bağlantısı)

IRKÇI kandaşım lütfen hakaret etmeyin.
Rakı ya da kımız bizim milli içeceğimiz olabilir ama bunlarıda içmek zorunda değilim. "Türk içki içmez" diye birşey söylemedim. Görüşlerimi onaylamak zorunda değilsiniz ama beğenmediğiniz için de hakaret etmeniz gerekmiyor. İçen içsin kimse de bana burda içmeyin diye uyarıda bulundum diye yobazlık,aptalık ya da Türkçü olmamakla suçlamasın. İletiyi yazdığım saate bak cuma vakti değil mi ? Ezanları duymuşsundur. Dediğin gibi olsaydım şimdi bilgisayar başında değilde camide olurdum. Kimseyi inandırmak zorunda değilim bazı şeyler için.
Alt 16.05.2008, 12:31   #28 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
IRKÇI kandaşım lütfen hakaret etmeyin.
Rakı ya da kımız bizim milli içeceğimiz olabilir ama bunlarıda içmek zorunda değilim. "Türk içki içmez" diye birşey söylemedim. Görüşlerimi onaylamak zorunda değilsiniz ama beğenmediğiniz için de hakaret etmeniz gerekmiyor. İçen içsin kimse de bana burda içmeyin diye uyarıda bulundum diye yobazlık,aptalık ya da Türkçü olmamakla suçlamasın. İletiyi yazdığım saate bak cuma vakti değil mi ? Ezanları duymuşsundur. Dediğin gibi olsaydım şimdi bilgisayar başında değilde camide olurdum. Kimseyi inandırmak zorunda değilim bazı şeyler için.
Geç bu hikayeleri oğlum... Ben ömründe namaz kılmamış ne yobazlar gördüm.

Üyeliğin iptal edilmiştir.
Alt 16.05.2008, 13:55   #29 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

KUBİLAY KAĞAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 97
Alıntı:
Burada içki konusu açıldı bana karşı çıkmayan kalmamış. Beni aptal sayanlarada acıyanlara da ben ne gözle bakıyorum bir bilseniz.
Bana hangi gözle baktınığını söylememişsin ama tahmin etmesi pekte zor değil. Büyük ihtimalle benim hakkında imansız, kafir vs gibi, binbir türlü göz bakıyordursun. Bakabilirsinde bu senin en doğal hakkın kimse karışamaz. Sonuçta burda herkes fikrini özgürce dile getirir. Doğru veya yanlış ama unutma ki her türlü fikrin bir bedeli vardır. Hele de seninki gibi özünde yobazlık yatan bir fikrin...

Otağı takip ettiğim sürece tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim. Otağda bu tarz, içi tuzaklarla dolu konuların açılması gerçekten çok akıllıca bir hareket. Böylelikle içimizdeki çaşıtları anında tespit edebiliyoruz tıpkı senin gibi bir ümmet piçini tespit ettiğimiz gibi... Sen ve senin gibi aşşağılık köpeklerin ortak noktası olan kuyruğuna basılma durumu sende de mevcut. En ufak bir kuyruğunuza basılma anında adeta kıçınızı yırtaraktan, nohut kadar beyninizle savunmaya geçiyorsunuz.

Bu savunma bizlere karşı o kadar kin ve nefret içinde yapılıyor ki sinir harbi esnasında kontrol dışı olarak arada asıl yüzünü gösteriyorsunuz. Tabi böyle bir durumda da hiç hızınızı kesmeden kıvırmaya başlıyorsunuz. Neymiş efendim yeşilaycıymış arkadaş Ulan beyin özürlü herif ! Sen burdaki Türk soyluları 6 7 yaşında çocuklar mı sanıyorsunda böyle çocukca savunmalar yapıyorsun. Senin gibi buraya günde en az 5 kişi geliyor ve her türlü hakareti yedikten sonra kıçına tekmeyi yiyip adeta bir köpek gibi postalanıyor ! Çünkü sizin mayanız ancak böyle bir müdahaleyi götürür.

Sen kimsin de burdakilerin sağlığını düşünüyorsun ! Burdaki soydaşlar Türk olduğu için zaten en zeki ve mükemmel insanlardır. Senin düşündüğünü burdakiler on katını düşünür ve bu yönde hareket eder. Sen önce önündeki boku ye ! Sonra millete yeşilaycılık taslarsın.

Bu arada IRKÇI Abi de senin ne mal olduğunu anında çözmüş ve kıçına tekmeyi yerleştirmiş. Uğurlar ola !
Alt 16.05.2008, 14:23   #30 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
İçki-sigara-esrar gibi alışkanlıklar zaten kötü. Açıkçası bunları kullananlara acıyarak bakıyorum.
Bu yobaz köpek tatlısu kurnazlığı yaparak esrar denen maddeyi içki ve sigara ile bir tutmuş; içki ve sigara içenler esrar da içermiş ve biz sanki esrarı da savunuyormuşuz gibi bir hava yaratmaya çalışmış... Burada esrardan bahseden de yok, esrar içen de yok; alkollü içkiler ve sigaradan bahsediyoruz.
Yanıtla

Etiketler
duble , dönemi , kapanıyor , rakı’ , restoranlarda , ’bir

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler