![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Aihm Kararı?
AİHM'DE Türkiye kararı
20 Mayıs 2008(a.a.)Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Türkiye hakkında açılan bir davayı karara bağladı. Mahkeme, Temmuz 1999'da Dereboyu köyünde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yakalanan bugün yaşları 35, 47 ve 52 olan 3 kişiye kötü muamele edildiği gerekçesiyle "Türkiye'nin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin kötü muamele ve işkencenin yasaklanmasıyla ilgili 3. maddesini ihlal ettiğine" karar verdi. Türkiye'nin şikayette bulunan 3 kişiye toplam 30 bin Avro ödemesine karar verildi. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Oh ne ala avrupa. Kendi teröristlerine nefes aldırmasın bize gelince kötü davranma bilmem ne.. Dünyanın en demokratik sayılan ülkeleri terör konusunda tavizsizken bizden hoşgörü bekliyorlar. Avrupanın gözünde şehit olan askerlerin değilde onları öldürmeye çalışan kuduz köpeklerin değeri var. Tabi bunları yazmak konuşmak bile anlamsız. Bize karşı yapılan her hareketin yanlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Çünki biz büyük bir milletiz sevenimizden çok düşmanımız var.
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Burda sorulması gereken soru inandırıcı mı? günümüzden Erzincan Başbaglar köyünde öldürülen 32 kişinin,Bingöl yolu üzerinde katledilen 33 silahsız asker daha niceleri Almanya Solingen' de Türkler yakılırken Alman hükümetine ceza kesmediler neden Dogu Türkistan'da öldürülen Türkler'in hakları sorulmadı taraflı sadece işlerine gelen davaları karara baglayan aihm terörist eylemde yakalanan 3-5 kansız için Türkiye'ye para cezası kesmeye gelince elinden geleni yapmakta kendine demokrat avrupadan beklenen budur.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ayaklar bas olursa, basta ayak olursa verilen kararda Türkiye'nin aleyhine olur.
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bunun gibi bir sürü karar varar. Artık sıradanlaştı bunlar.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
İletilerinin kalitesini arttır önce bana "laf sokmaya" çalışacağına. İşi tarihsel bir süreçte al, benzer kararları koy, ilk iletine kopyala-yapıştır yeteneğinin yanında yorum yeteneğini de göster. Zaten normal bir şekilde haber okuyan herkes görür bunu, Türkçü'nün görevi bu bilgiyi harmanlamak, yorumlamak ve kendi düşüncesine uygun şekilde sunmaktır. Şu haberde konu olan dava hangi davadır, sanıkların isimleri nedir, operasyon hangi operasyondur bunları belirt. AİHM'in önceki kararlarına atıfta bulun, nelerin döndüğü Türkçü bir retorikle aktar. Gidip AA'nın haberini kopyala yapıştır yaparsan alacağın cevapta bu kadar kısa olur.
İleti yazmak için ileti eklemek, "kopyala-yapıştır" ile olur. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ayrıca öyle benim demek istediğim şeyi çarptırıp kendi lehine çevirmek gibi ucuz numarala kalkışma, Türk olan birine yakışmaz. Ben böyle birşey mi dedim, böyle bir ima da mı bulundum. Sırf kendi işine öyle geliyor diye beni güya PKK yanlısı, pasif biri olarak mı göstermek istiyorsun. Ayıptır yaptığın, bir dahakini hakaret olarak algılarım.
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Balkan Türk'ü
|
Çok üzücü bir durum vede utanç verici dünyanın medeni ülkelerinin bir mahkemesi ne yazık ki hep Türkiye aleyhine kararlar vermiştir hep taraflı bir gözle bakmıştır bu haksızlıklar ilk değildir sonda olamaz hep Türkiye Cumhuriyetinin aleyhine karşı duruş sergileyen bu sözde medeni mahkemeyi kınıyorum
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ TURANCI
|
k.rt teröristlere yardım edenler gelecek bizim Askerimize kurşun sıkmasına yardım edecek ve biz onu yakaladığımızda kötü müdehaleden!!!! birde üstüne para vereceğiz böyle aihm ninde verdiği kararlarada... yazıklar olsun.
Kısa zamanda Tek millet, tek dil, tek devlet ve tek bayrak esasına dayanan ve sadece Türklerin yaşayabildiği uçmak (cennet) bir devlet kurulması için, devletin hiçbir kademesinde ve idaresinde Türk soyundan olmayanları barındırmayacağıma; bu mevkilere gelmek ve sadece Türk soyluları bu mevkilere getirmek için çalışacağıma, Türklüğüm, Gök Tanrım, kanım, soyum ve tüm kutsallarım adına and içerim. |
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
AİHM, yasalar, anlaşmalar, antlaşmalar vs. hep hikâyedir. Hayatın değişmez en gerçek kuralı; sesi çıkmayana vururlar, ezerler. Onursuzu, gurursuzu hor görüp dikkate almazlar. Türkiye'nin kaderi, basiretsiz ve onursuz siyasetçiler değişmediği sürece hep bu olacaktır. Bu, AİHM'nin bizim aleyhimizde verdiği ilk karar değildir, son da olmayacaktır.
Bakın Amerika'ya, bakın İsrail'e. Onlara çatabilen kimse var mı? Yok. Neden yok? Çünkü bunlar tavırlarını net bir şekilde ortaya koyuyorlar, kendileri aleyhinde başlatılan her işe çok sert tepki gösteriyorlar. İşte böyle ülkeler çevrelerinde yıldırıcı etki yaparlar. Bizim gibi her önüne gelene mavi boncuk dağıtan ülkeler hakkında herkes olumsuz kararlar verir. Çünkü nasıl olsa karşılığında hiç bir yaptırım görmüyor. |
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
AB bir hayaldir ve eziklik göstergesidir. Ne yazık ki devlet politikası olmuştur. Bilinen bir gerçektir ki ; zayıf devletler AB gibi bölgesel entegrasyonlara girerek güçlenmeye, uluslararası areneda aktör olabilmeye(karar alma, kararlarını uygulatma, diğerlerini etkileme) çalışırlar. Örneğin ordusu bile olmayan Belçika AB üyesi olmasa kim takar Belçikayı dünya siyasetinde...
Güçlü Türkiye'nin bu hayallerden vazgeçip kendi ayakları üzerinde durması ve aktör olabilmeyi kendi başına başarabilmesi gereklidir. Batı'dan medet umarak bu işler olmaz. İlle de bölgesel entegrasyon diyorsak yapılacak şey açıktır: Türki Cumhuriyetlere büyük ağabeylik yapmak onları bir çatı altında birleştirmek... AİHM kararına da şaşırmamak lazım AB çıkarlarını gözeten bir karar. AB ve şeriatçılar ve kürtçüler "Hak ve Özgürlükler" , "Demokrasi" gibi terimlerin altına sığınarak yapmadıklarını bırakmadılar zaten. Bu olay da örneklere bir yeni numune olarak geçti... Esenlikler... |
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Türk Atak´adlı üyeden Alıntı Haberi kopyalayıp yapıştırmışım tamam peki bu haber haber bizim için haber özelligi taşıdıgı için önemlidir önemsiz bir konuymuş gibi bunları biliyoruz geç edasıyla konuya yorum yapmakta yakışmaz madem ben eksik bilgi veriyorum konuyu harmanlayamadım sen ekle o zaman katkıda bulun kimseye hakaret yada hakaret içeren sözlerle saldırmadım konuyu saptıran sensin burada magazin haberi olsaydı satırlarca yorum yapılırdı sen burda kalite kontrol uzmanıda degilsin benim Türkçülügümün kıstaslarınıda sen çizemezsin. Gereksiz bir çıkış sonunda söz düellosuna dönmüş olay aranızda, otağın amaçlarını ve kurallarını biliyorsunuz, böyle şahsi tartışmaların uygun ve şık olmadığını tekrar hatırlatıyorum.
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|