![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Bir generalimiz daha gözaltında
Bir general daha gözaltında
3 Temmuz 2008 Jandarma Genel Komutanlığı'ndan emekli olan Tuğgeneral Kadir Ali Esener de Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur’la bir dönem birlikte çalışan emekli Tuğgeneral Kadir Ali Esener’in de Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındığı bildirildi. YAŞ'I BEKLEMEDEN İSTİFA ETTİ Esener, adını 2006 Ağustos Şurasını beklemeden Şubat ayında yaptığı istifasıyla duyurmuştu. Emekli orgeneraller Aytaç Yalman ve Şener Eruygur’un Genel Komutanlığı döneminde Jandarma’nın MGK raporlarını hazırlayan Tuğgeneral Kadir Ali Esener, 30 Ağustos’taki YAŞ’ı beklemeden istifa etti. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan emekliye ayrılan emekli Orgeneral Aytaç Yalman ile Jandarma Genel Komutanlığı’ndan emekli olan Şener Eruygur’a yakınlığı ile tanınan Esener, 2004’de terfi ettirilmeyince Jandarma’nın ‘stratejik’ birimi sayılan Genel Plan ve Prensipler Başkanlığı’ndan alınmış ve Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı’na atanmıştı. İKİ DÖNEM TERFİ ALAMADI Geçen yılki YAŞ’da da terfi ettirilmeyen Esener’in ikinci kez görev süresi uzatılmıştı. Esener’in, Aytaç Yalman ve Şener Eruygur’a yakınlığı nedeniyle terfi ettirilmediği TSK kulislerine yansımıştı. Aynı şurada Esener’in iki devre arkadaşı Tayfun Yıldız ile Osman Eker, tümgeneralliğe terfi ettirilmişti. İki yıldır Aydın’da görev yapan Tuğgeneral Esener, 30 Ağustos’ta toplanacak YAŞ’ı beklemeden ‘istifa’ dilekçesini faksladı. İstifası kabul edilen Esener emekliye ayrıldı. Yerine ise Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Faik Canpolat atandı. Son çırpınışlar... |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Artık hiç bir şeye şaşırmıyor, sadece izliyorum. Ve bu filmin sonunu tahmin edebildiğim hâlde çok merak ediyorum. Artık bunların asker düşmanlığı aşikâr oldu. Bakalım neticede neler olacak.
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) | |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
Filmin sonu büyük ihtimalle bizim lehimize olacaktır. Madımak'ta yapılan neyse bugünde yapılanın Madımak'tan geri kalır yanı yok. Tanrı bizlere sabır versin. |
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bana göre dünkü tutuklamayı da bilerek 2 Temmuz'a getirmeye çalıştılar. Akıllarınca intikam alıyorlar. İnsan yakmayı meşru gören zihniyetlerini askerlere karşı takındıkları tavırlarla bir kez daha gösterdiler. TSK'yı sindirebileceklerini zannediyorlar ama yanılıyorlar. Arap k.rt partisine kapatma davası açıldığında yargıya demediklerini bırakmamışlardı, şimdi yargıya toz kondurmuyorlar. Başka ne denebilir ki. İşlerine geldiklerinde "Hakimiyet Allahındır" derler, sonra çıkarlar "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir", "Milletin İradesine Saygı Gösterin" derler. İşi kılıfına uydurmakta çok iyi ustalaşmışlar. Akp kapatıldığında da yargıyı yine kötüleyeceklerdir, bundan şüphe duymuyorum artık. Generallerimizin itibarını toplumun önünde zedeleyeceklerini zannediyorlar. Orduyu sevmeyen zaten sevmez. Seven de zaten arka çıkar, ama ortada kalmış kişilerin kafasında bu tutuklamalardan sonra kötü izlenimler oluşacaktır. Tanrı bu iftiraları atanların bin türlü belasını versin.
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Fare giremediği deliğe sığabilmek için kuyruğuna kabak bağlarmış. Bu efendiler de böyle yaptılar. Ne büyük hata yaptıklarını görecekler ama o zaman onları kimse kurtaramayacak.
Unutmasınlar; kendileri, kabinesiyle birlikte çok azlar ama bu ülkede her zaman ebedi kalacak olan bir sürü Türk Askeri var. Belaya kendi rızasıyla gidene merhamet edilmezmiş, işte "o zaman" geldiğinde, şimdi yargısız infaz yapanlara hiç kimse acımayacak.
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bu "eceli gelen köpek cami duvarına işer" sözüne tam olarak uyuyor. Holding basınının ve yobaz köpeklerin gazetelerine sabah bir göz attım. Hepsi büyük bir sevinç içinde. Generallere asker arkadaşı gibi hitap edenlerden tutun da, dolaylı olarak terörist diyenlere kadar birçok ümmet pi.i bilmeden kendi sonunu hazırlıyor. Genelkurmaydan bir hamle bekliyoruz ama büyük olasılıkla gelecek olan bu hamle pek yaman olacak. Başbuğ Paşa'nın uyarısı sert olmuştu. Bir an önce bu kepazeliklere el koymalarını bekliyoruz.
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kahrolmamak elde değil.Sanki ortaçağ döneminin cadı avı!TÜRK'ün yurdunda Cumhuriyet'in sigortası paşalarımıza bu yapılanlara dur denilecektir.Hepimiz askeriz, hepimiz ATATÜRKÇÜYÜZ!
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
HER TÜRK ASKER DOĞAR Konu Tonyukuk19 tarafından (04.07.2008 Saat 00:22 ) değiştirilmiştir.. Sebep: küfür |
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Ne olacaksa olsun ECELİ GELEN KÖPEK misali olur sonuç dediğiniz gibi tv kanallarında salya sümük sırıtan fettoşçu kalemşörler Ergenekon adına saldırılmadık deger bırakmadılar (KIZIL ELMA) Komposto oldu deyip ğülüşenlerde bir gün bunun hesabını vereceklerini bilsinler TV Kanallarında önüne gelen (azınlıklar) TÜRKLÜGE saldırıyor Bu Milletle ugraşmayın!!! TÜRKE KEFEN BİÇENİN ÖLÜMÜ KORKUNÇ OLUR GÖK GİRSİN KIZIL ÇIKSIN |
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Gina gelmeye basladi
Arkadaslar inanin bana böyle haberleri okumaktan bana gina gelmeye basladi. Yurdumuzun asil evlatlari ve gercek sahiplerine böyle muamele edilmesi zoruma gidiyor.
BASBUG PASAM DAHA NEYI BEKLIYORUZ? VUR DE VURALIM ÖL DE ÖLELIM! Bu keyfi tutuklamalar temsilen Türk Ordusunun her ferdine degil mi? Serefli Türk Ordusunun böyle kücük düsürülmesine tahammülümüz gittikce azaliyor Pasam! Yinede emirbakiyiz biz. Bu milletin gercek lideri adiniz gibi sizsiniz. Bunu böyle bilin pasam! Ankara'nın taşına bak Gözlerimin yaşına bak Uyan uyan gazi kemal Şu feleğin işine bak Kılıcımi vurdum taşa Taş yarıldı baştan başa Uyan da bak gazi kemal Başımıza gelen işe Ankara'nın dardır yolu Düşman aldı sağı,solu. Sen gösterdin paşam bize Böyle günde doğru yolu |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|