Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 04.07.2008, 17:59   #1 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Araz Akçora adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 250
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Deniz Som ile Mehmet Metiner'in "sümüklü" kavgası

Dün geceki Siyaset Meydanı'nda Cumhuriyet gazetesi yazarı Som ile k.rtçü Metiner arasında söz kavgası yaşandı:
"Deniz Som:
12 Eylül faşizminde insanları aldıkları zaman 90 gün tutarlardı. Neyle suçlandığını bilmeden. Bunlar 12 ay tutuyorlar, neyle şuçlandığını söylemeden. Bunun adı İslamcı Faşizim değilse nedir, bilen birisi bana anlatsın. Ve bakın ben bunları söylüyorum, yarın da aranızda olmayabilirim. Onu da söyleyeyim.

Ali Kırca:
Sizin de öyle bir kaygınız var mı?

Deniz Som:
Var tabii olmaz olur mu! 83 yaşında İlhan ağabeyi gözaltına aldılar, adam ölüyordu kalpten. Açık kalp ameliyatı oldu hiç şeyleri yok; vicdanları, akılları, hukukları, demokrasi kavramı, insanlık hiç bir şey yok. Gidiyorlar, aldılar başlarını patlamış bir zemberek gibi böyle dağıttılar ortalığı. İnşallah toparlayabilirler.

(...)

Mehmet Metiner: Ben sayın Som'a buradan yanıt vermek istemem. Çünkü gerçekten bir kırılma döneminden geçiyoruz. Türkiye toplumunu, her birimizin bir şekilde teskin etmesi gerekiyor. Serin kanlı, sorumlu ve sağduyulu davranmamız gerekiyor. Bir de analiz yapmamız lazım. objektif ve doğru verilerden hareketle analiz yapmamız lazım. Size birilerinin mutlaka saygı duymasını istiyorsanız sizin de mutlaka birilerine saygı duymanız gerekir.

Deniz Som:
Böyle boş konuşmalar yapmayalım. Metiner, bak daha önce de seninle konuştuk bunları. Birileri birileri değil, açık söyle yaaa... Fethullah Gülen'e sümüklü dediğime mi sinirlendin? Bunu söyle mesela...

Mehmet Metiner:
Şimdi Fethullah Hocaya...

Deniz Som:
Eeeee. Ne hocası efendisi. İlkokul mezunuyla beni muhatap etme ya...

Ali Kırca:
Kişiselleştirmeden tartışalım.

Mehmet Metiner:
Muhatabım siz değilsiniz.

Deniz Som:
Yürü git o zaman...

Mehmet Metiner:
Fethullah Hoca efendi... Yani eskiler çok güzel bir şey söylemişler, 'Üslubu beyan ayniyle insandır'.

Deniz Som:
Ben çağdaş insanım yaaa...

Mehmet Metiner:
Bir insanın üslubu neyse kendisi de odur... Hiçbirimizin bir diğerine saygısız sıfatlar yöneltmeye hakkı yok. Beğenmeyebilirsiniz, eleştirebilirsiniz, kendisiyle demokratik rekabet içinde olabilirsiniz. Demokratik ve hukuk yolları içinde alt edilmesi gerektiğini savunabilirsiniz. Ama sümüklü, Fethullah Hoca efendi için, Dengir mengir bunlar çok saygısızca ifadeler...

(...)

Mehmet Metiner:
Kimin suçlu olup olmadığını şu anda hiçbirimiz bilmiyoruz. Bir insanın gözaltına alınması ve tutuklanması onun suçlu olduğu anlamına gelmez. Çünkü hukukta 'berati zimmet' asıldır. Bir insanın suçlu olduğu kanıtlanıncaya kadar suçsuz kabul edilir.

Deniz Som:
Hukukçu mu bu arkadaş? (Ali Kırca'ya soruyor) Bilmiyorum, onun için sordum. 'Değil' tamam. Yani birşeyleri söylerken size danıştım da bu böyle konuşuyor. Benim bildiğim edebiyat fakültesi mezunu bir arkadaşımız. Türk dilinin uzmanı olması lazım.

Mehmet Metiner:
El kol hareketi yapmadan konuşun. Terbiyenizi takının. El kol hareketleri, parmak işaretleri yok.

Deniz Som:
Bu arada şunu söylemek istiyorum efendim; herkes eşit olsun. Beyefendi eğer imam hatip mezunu ise bunu Sultanahmet Camii'sine imam olarak atanması en doğal hakkıdır. Ama imam olduğu halde siz bunu alıp da Ayasofya Müzesi'ne müdür yaparsanız orada bir dengesizlik var demektir. Bu iktidarın yaptığı da bu.

(...)

Mehmet Metiner:
Bakınız kimseyi peşinen suçlu ilan etmiyoruz. Sayın Şener Eruygur da suçsuz olabilir, Hurşit Tolon Paşa da... Peşinen bir insanı suçlu diye ilan etmek olmaz.

Deniz Som:
Bu klasik laflarla bir yere varamazsın kardeşim. Almışsın adamı içeriye özgürlüğünü engelliyorsun adamın.

Mehmet Metiner:
Talat Aydemir darbe girişiminde bulunurken Atatürkçü değil miydi?

Deniz Som:
Beyefendi konuşuyor işte, Metin Mehmeter konuşuyor.

Mehmet Metiner:
Metin Mehmeter değil, Mehmet Metiner.

Deniz Som:
Öyle mi?

Mehmet Metiner:
Henüz ismini bilmediğiniz bir insan hakkında konuşurken
bile atmasyon içindesiniz.

Deniz Som:
(Kahkaha atıyor) Yapma yaa...

Mehmet Metiner:
Gülmek size çok yakışmıyor ama...

Deniz Som:
Anamızı da ağlatacaksın yani. Kafaya taktınız yani. Ne kadar Atatürkçü varsa yok edin.

Mehmet Metiner:
Ben her türlü baskıya karşıyım. Baskı rejimlerinin karşısındayım.

Deniz Som:
Faşizmin özü baskı zaten. Türbanlı Baas...

Mehmet Metiner:
Siz İslamcılıktan ne anlarsınız Allah aşkına. İslamcılığa dair okuduğunuz tek doğru dürüst bir makalenin adını bile söyleyemezsiniz. Siz İslamcılıktan ne anlarsınız.

Deniz Som:
Niye geldin şimdi, İslama niye geldin.

Mehmet Metiner:
Kafanızın gerisinde Baasçı bir faşizm var.

Deniz Som:
Türbanlı Baasçı..."
Alt 04.07.2008, 22:08   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 963
Bu mehmet metiner denen adam eski kominist kürtçü yeni islamik kürtçü, adam yıllar içerisinde değişmiş fikirleriyle beraber ama değişmeyen tek yönü kütçülüğü, kendisi her çıktığı konuştuğu ortamda kürt milliyetçiliği yapar ama bir Türk milliyetçiyim dediği anda onu faşistlikle itham eder, demokrasiden dem vurur. Ayrıca rte ye yakınlığı ve ona akıl hocalığı yaptığıyla övünür herzaman, kılavuzu karga olanında burnu nerden çıkmaz bir düşünün artık.

A R S L A N Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.07.2008, 22:49   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 294
Dün sabah saatlerinde bu herif pis bir sakal bırakmış Galatasaray Ünv. Ceza hukukçusuyla bile tartıştı sky adında bir kanalda işte bu herif bugün gazetesinde yazar en alim uleması budur sanırım bunların çıkıp şöyle sözler etti spiker zor durdurdu diyebilirim. 'Şimdi leyla danada tutuklandı tekme tokat atıldı meclisten kimin sesi çıktı,yerbakan efendi yaşını başını almış ona keza fetullah hoca efendi var' İşte böyle bir düşünce olamaz biz bu düşüncenin a... Ulan sen kimsin bu ülkeye üstün hizmetleri olmuş paşalarla vatan haini,terörist,kayıp trilyoncu abd işbirlikçisi salyalı köpeklerle aynı kefeye koyarsın andaval dürzü akşamki programıda izledim tabi ne kadar ahmak oldugunu ne kadar hain bir görüşün temsilcisi oldugunu bir kez daha ortaya koydu.
Türk Atak Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 05.07.2008, 01:16   #4 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 110
Mehmet Metiner denen kıro, yarı yeşil yarı kızıl bir fettoşçudur.

Her fırsatta DTP'yi, kürtçülüğü ve AKP'yi savunur.
Tunç Topuz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 05.07.2008, 18:19   #5 (İleti Bağlantısı)
Türk Irkçısı

Başoğlu adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 102
Soydaşlar bu Ali Kırca kimdir ,necidir bilen varmıdır ?
Ben önceden amerikan yandaşı olarak biliyordum ancak bu adam bazen öyle bazen böyle oluyor ,ne olduğunu tam olarak kestirebilmiş değilim...

Ali Kırca hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim ...
Alt 05.07.2008, 18:39   #6 (İleti Bağlantısı)
Çaşıt, dedikoducu, iftiracı, kahpe dölü ve nankör bir piçtir

İletiler: 790
Ali Kırca kızılca soysuz bir rus uşağıdır.
Tüm sahte Atatürkçüler gibi bazen Atatürkçü gözükür.

Ayrıca merak ettiğiniz sorulara 'Sorun,Öğrenin' kısmından yanıt arayınız.
ALTAR Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 05.07.2008, 19:17   #7 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Araz Akçora adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 250
Alıntı:
Başoğlu adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Soydaşlar bu Ali Kırca kimdir ,necidir bilen varmıdır ?
Ben önceden amerikan yandaşı olarak biliyordum ancak bu adam bazen öyle bazen böyle oluyor ,ne olduğunu tam olarak kestirebilmiş değilim...

Ali Kırca hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim ...
Ali Kırca kızılca eylemlerinden dolayı 1969 yılında ordudan deniz teğmeni iken atılmıştır. Atılmasına neden olan yayımlamış olduğu şu bildiridir:

"Mustafa Kemal devri bitmiştir, ama devrimleri bitmemiştir. Korksun emperyalistler, korksun işbirlikçiler, korksun onların zavallı uşakları...
Bu savaş Mustafa Kemal'in savaşı... Milli kurtuluş savaşımızın en büyük dayanağı yiğit halkımızsa onun yumruğu devrimci gençliktir. Onun yumruğu bizleriz.
.."

Bu adam şimdi ne kadar Atatürkçü gözükse de geçmişi kendisini ele veriyor. Ayrıca cinsel içerikli birçok kasedi çıktı. Boşuna demokratım diye gezmesin ortalarda. Ahlaksızın tekidir. Düşünce olarak ise bir hiçtir.

Etiketler
"sümüklü" , deniz , ile , kavgası , Mehmet , metiner'in , som

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler