Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 06.07.2008, 15:43   #16 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Karahisarlı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 61
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Artık soruşturmanın cumhuriyetin bekasını korumakla görevli T.S.K.ya yöneldiği net bir şekilde ortaya çıktığına göre, tekrar yineliyorum tutuklu paşalarımızın askeri savcılar tarafından yargılanması gerekir.Ancak bu konudaki hukuki prosedürü bilemem.

Ayrıca Şemdinli iddianamesini hazırlayan savcı Ferhat Sarıkaya örneğinde olduğu gibi -ki aynı zincirin halkalarıdır bunlar- Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı hakkında da soruşturma açılması gerekir.
Karahisarlı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.07.2008, 15:45   #17 (İleti Bağlantısı)
Tanrıkut

İletiler: 73
Alıntı:
Tunç Topuz adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Korkarım fettoşçuların kurduğu bu ergenokon tertibi devam edecek. Yakında Hulki Cevizoğlu, Yalçın Küçük, Emin Çölaşan, Hikmet Çetinkaya ve Deniz Som gibi isimler, hatta muvazzaf subaylar bile içeri alınabilir.
Beni şaşırtan da bu oldu.Hala Hulki Cevizoğlu'nun Emin Çölaşan'ın tutuklanmaması.Onlarda giderse medyada AKP karşıtı gerçek Atatürkçü kimse kalmayacak.
Alt 06.07.2008, 16:13   #18 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

yalnız kurt77 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 32
Alıntı:
Tavşancıl Beg adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Beni şaşırtan da bu oldu.Hala Hulki Cevizoğlu'nun Emin Çölaşan'ın tutuklanmaması.Onlarda giderse medyada AKP karşıtı gerçek Atatürkçü kimse kalmayacak.
Amaçlarıda bu değilmi zaten sayın Kandaşım. Soyu tükenmekte olan muhalefetin tamamen kökünü kurutarak; sadece kendi yandaşları olan medya ile TÜRK Halkı'nın gözünü perde ile tamamen kapatmak..
Bu arada da hırsızlığa, soygunculuğa ve sömürüye devam etmek...
Yani kendi ifadelerinde olduğu gibi; Durmak yok kendilerine engel olan TÜRK Ordusu'da dahil olmak üzere herşeyi talana devam...
yalnız kurt77 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.07.2008, 21:21   #19 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Paşaelili adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 134
Irkdaşlarım bu durum hiç iyi değil sizin içinde öyle ve nereye kadar bunları izleyeceğiz ? Benim sabrım artık taştı ve ordumuzu yargımızıda aşarlarsa zap ederlerse geriye son çağre kalacak oda ''Ey Türk istikbalinin evladı işte bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur''
Selam duruyor milletler senin şu millî bayrağına.
Paşaelili Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.07.2008, 21:48   #20 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,722
Bunlar daha bu kadar palazlanmadan biz şeriatçıların ellerine güç geçtiği anda bütün Atatürkçüleri tek tek yargılayıp mahkum edeceklerini söylüyorduk ama millet bize hayalperest diyordu. Ama şimdi herkes açık bir şekilde gördü, bütün emekli Paşalarımız yakalanıp bir bir tutuklanıyor. Ve bu Paşalarımız, yıllardır bu millet için canlarını hiçe sayıp dağlarda mücadele etmiş olduğu hâlde, bugün duyarlı bir kaç vatandaş dışında hiç kimse sesini çıkarmıyor.

Arabanın ne yöne gittiği açık değil mi? Aynı istikamette giderse, korkarım 85 yıllık milli bağımsızlığımız sona erecek.
Alt 06.07.2008, 22:14   #21 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 798
Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan emekli Orgeneral Tolon’un avukatı Turan, “Tutuklama hüküm değil tedbirdir. Tutuklanmaları örgüt üyeliği ile ilgili değil. Ergenekon denen bir soruşturma var. Bu Ergenekon yapılanmasıyla ilgili” dedi. Söz konusu tutuklamanın Anayasa’nın 90. maddesi uyarınca uluslararası sözleşmelerin dayanak alınarak yapıldığını ifade eden Turan, “Neyle suçlandığını -yani bir şeyler biliyoruz ama- gülüyoruz açıkçası” dedi.

Turan, Tolon’un sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirtirken, Tolon'un Metris Cezaevi'ne gönderileceğini bildirdi.

Haber alıntı: http://www9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=187906&Categoryid=1

Herşeyden önce değerli paşamızın sağlık durumunun çok iyi olması bizleri sevindirdi, Sn. avukatında bildirdiği gibi tutuklama kararı hüküm değil tedbir amaçlı. Yani 1 senedir idaaname hazırlanıp yargılama süreci başlayamadığı için mahkeme olana kadar tedbiren tutuklanmıştır değerli paşamız, inanıyoruz ki ciddi hiçbir dayanağı bulunmayan suçlamalarla gözaltına alınıp tutuklanan değerli büyüklerimiz mahkeme başladıktan sonra beraat edeceklerdir.

A R S L A N Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.07.2008, 22:36   #22 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 110
Alıntı:
A R S L A N adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden çıkışta
Irkdaşlar dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. Ergenekon tertibi kapsamında tutuklama kararları hep 13. Ağır Ceza tarafından verilmiş.

İnternetten araştırdım, 5 dalga operasyonda, en sonki ocak, şubat, haziran ve temmuz operasyonları da dahil hep tutuklamalar hep 13'ten çıkmış. Sanki memlekette başka ağır ceza mahkemesi yokmuş gibi.

Şok gözaltı operasyonları nedense hep 13. Ağı Ceza Mahkemesi nöbetçiyken yapılmış ve bunun sonucu olarak tutuklama kararları hep 13'ten çıkmış.

Bunun tesadüf olmadığı ortada. Gözaltı operasyonları hep 13. Ağır Ceza nöbetçiyken yapılmış.
Tunç Topuz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.07.2008, 22:43   #23 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 798
Değerli ırktaşım, hukukçu değilim o yüzden bu konuda bir yorum yapmanın çok yerinde olacağını zannetmiyorum ama aklıma gelen birşey bu bahsettiğin şeyin art niyet olmayabileceği yönünde o da şudur; belkide bu türden davalara bakmakla yükümlü olan mahkeme 13. ağır ceza mahkemesidir, o yüzden tam emin olup bilgi sahibi olmadan bu tür yorumlarda bulunmak bizi yanlış yerlere götürebilir, çünkü mahkeme şuan itibari ile ancak savcının iddaalarına göre hareket edebilir ve tedbiren o tutuklamaları yapar, mahkeme süreci başladıktan sonra süreç içerisinde yargıçlar pek tabiki kendi kararlarını vereceklerdir.

A R S L A N Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.07.2008, 01:09   #24 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Başbuğ Attila adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 47
Keser döner sap döner, bir gün hesap döner. Paşalarımız elbet bir gün haksızlıklardan kurtulup çıkar ve bu hukuksuzluğu yapanlardan da bir gün bunların hesabı tek tek sorulur.

BAŞBUĞ ATTİLA
Başbuğ Attila Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.07.2008, 14:27   #25 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
Tunç Topuz adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Irkdaşlar dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. Ergenekon tertibi kapsamında tutuklama kararları hep 13. Ağır Ceza tarafından verilmiş.

İnternetten araştırdım, 5 dalga operasyonda, en sonki ocak, şubat, haziran ve temmuz operasyonları da dahil hep tutuklamalar hep 13'ten çıkmış. Sanki memlekette başka ağır ceza mahkemesi yokmuş gibi.

Şok gözaltı operasyonları nedense hep 13. Ağı Ceza Mahkemesi nöbetçiyken yapılmış ve bunun sonucu olarak tutuklama kararları hep 13'ten çıkmış.

Bunun tesadüf olmadığı ortada. Gözaltı operasyonları hep 13. Ağır Ceza nöbetçiyken yapılmış.
Davaya da 13. ağır ceza mahkemesi bakacakmış!

Bu jkadarı da tesadüf olamaz değil mi?

Niye 12 veya 14 değil de hep 13?
Alt 14.07.2008, 16:27   #26 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Karahisarlı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 61
Nihayet istediğim şey gerçekleşti. Askeri savcılığın Tolon ve Eruygur paşalara ait belgeleri istediği iddia ediliyor, neden bu kadar beklediler bilemiyorum, belki bilmediğimiz bir hukuki prosedür vardır. Habere ait link aşağıda. Türk ordusunun asil komutanları asla sahipsiz değildir.

Reklam
Karahisarlı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.07.2008, 22:00   #27 (İleti Bağlantısı)
Çaşıt olduğu için atılmıştır

alp_er TUNGA adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 9
Memleket Sahİpsİz DeĞİl!
Harp Akademileri'nin açılış töreninde konuşan Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'tan gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar ve uyarılar yaptı.

İşte konuşmadan önemli kesimler:
- TSK'nin önü gizli gündemlerle kesiliyor.
- Başkentte teröristlere kardeşlerimiz diyenler var. Teröre binlerce kurban veren bir ülke böyle zaafiyetin içine düşmez.
- Bu sözlerimin bazı kişi ve kurumları rahatsız edeceğini biliyorum.
- Irak'ın kuzeyinde bağımsız devlet Türkiye için risk.
- Yeni Anayasa'yı biz de merak ediyoruz. İktidar partisinin son taslağını bilmiyoruz
- Üniter yapından ve laiklikten taviz veremeyiz, bu yapının bozulmaması lazım.
- Devleti budayarak bireyi öne çıkarma gayretleri var.
- Çağdaş Türkiye penceresinden bakarak ders çıkarılmalı. Bu tür tartışmaların odağına konulması da tartışma konusu.
- TSK'ya ülke içinden ve dışından saldırılar var. Hangi ülkenin silahlı kuvvetlerine bu kadar sistematik saldılar vardır.
- Saldırılar görevimizi yaptığımızı gösteriyor.
- Kimsenin Türkiye'ye bölmesi beklenemez, hiç bir güç Atatürk'ün kurduğu devleti değiştiremez.
- Temel değerleri savunanları neredeyse gerici olarak savunanlar var.
- TSK'nın iç politika ile ilgisi olmaz, olmamalı. Temel değerlerimiz savunmaya devam edeceğiz.
- Son tartışmalar (Malezya) Türkiye'ye yakışmıyor.
- Hiçbir güç laik yapıyı değiştiremez. TSK mensupları bunu savunmaya devam edecektir.
- Kimsenin gücü Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'i başka bir şeye dönüştüremez.
- Atatürk'ün dediği gibi; söz konusu vatansa gerisi teferruattır.

memlekete şeriati getirmeye msp leyle çalıştılar olmadı saadet dediler olmadı fazilet dediler olmadı akp dediler yine olmayacak kandaşlarım eninde sonunda çadırda doğup at üstünde ölen bir ırka mensubuz çünkü yine olmayacak

alp_er TUNGA Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.07.2008, 22:16   #28 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,722
Alıntı:
Karahisarlı adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
neden bu kadar beklediler bilemiyorum, belki bilmediğimiz bir hukuki prosedür vardır.
Bu zamana kadar Ergenekon adı verilen soruşturmada resmi hiç bir şey yoktu. Bu söylem, sadece basının ve hükümetin söylemiydi. Ergenekona ilişkin bu zamana kadar açılan ne bir dava, ne de düzenlenen bir iddianame vardı. Bu yüzden Askeri Savcılık hiç bir girişimde bulunamıyor, olaya müdahale edemiyordu.

Fakat artık ortada bir iddianame var. Hâliyle Askeri yargı da olaya müdahil olacaktır. Bakın bugün iddianame açıklanır açıklanmaz askeri savcılık delilleri istemiş. Bu demektir ki sivil mahkemenin vereceği kararla iş bitmiyor. Ergenekon diye tutturanların, iddialarını askeri savcılığa da ispatlamaları gerekiyor.

İnanın arkadaşlar, şaka maka artık ülkede yarın ne olacağını kestirmek çok zor. Bütün kurumlar birbirine girmiş bir hâlde. Sağolun(!) AKP, istikrarın içine tükürdü...
Alt 15.07.2008, 11:06   #29 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alt 16.07.2008, 15:35   #30 (İleti Bağlantısı)
TÜRKÇÜ TURANCI

TÜRK YILDIRIM adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 352
ERGENEKON KIRAATHANESİ

Bilecikli 33 yaşındaki Okan Özçelik, açtığı kırathaneye `Ergenekon' adını verdi. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli tuğgeneral Veli Küçük'ün yanında askerlik yaptığını ve bir operasyonda yaralandığı söyleyen Okan Özçelik, "Emekli generallerimizin terörist olarak gösterilmesine tepki olan kıraathaneme Ergenekon adını verdim" dedi.

Ertuğrulgazi Mahallesi'nde Ergenekon adıyla kıraathane açan Okan Özçelik, kendisinin Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınanlarla bir ilgisinin bulunmadığını, sadece emekli tuğgeneral Veli Küçük'ün yanında askerlik yaptığını söyledi. Yapılan operasyona Ergenekon adının verilmesine de üzüldüğünü ifade eden Okan Özçelik, emekli generallerin terörist olarak gösterilmesine de tepkili olduğunu belirtti. Bekar olan Okan Özçelik, şunları söyledi:

"Yapılan operasyona Ergenekon adının verilmesine ve tutuklanan emekli generallerin terörist gibi gösterilmesine tepki olarak, işyerime bu ismi verdim. Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün ve diğer paşalarımızın terörist olarak gösterilmesine çok üzüldüm. Ergenekon operasyonuyla hiçbir bağlantım yok, ama Veli Küçük paşa ben 1995 yılında Güneydoğu'da askerken komutanımızdı. Kuzey Irak'a yönelik yapılan bir operasyonda yaralanmıştım. Hastanede ilk geçmiş olsun ziyaretime Veli Küçük paşa gelmişti. Kendisini seviyorum ve saygı duyuyorum. Kendisinin yanlış bir şeyler yaptığına inanmıyorum. Ergenekon bir Türk Destanıdır. Bu ismin terör örgütü olarak anılmasına üzülüyorum."Keşke herkes sayın özçelik gibi aklı başında olsa bu saçmalıklara inanmasa.Sayın özçelik'i tebrik ediyorum gösterdiği duyarlılıktan dolayı.
TÜRK YILDIRIM Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler