Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 14.07.2008, 22:35   #1 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,046
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
En Doğru CHP Tahlili

CHP, günümüzün belki de en tartışılan ve en odaktaki iki partisinden biridir. Hem ana muhalefet oluşuyla, hem de Atatürkçülüğü kesin ve açık bir şekilde savunan tek parti oluşuyla bu konumunu hak etmektedir. Fakat milletin ağzı torba olmadığından büzemiyorsun, eğemiyorsun. Herkes konuşuyor. Fakat konuşan bu herkesin içinden, doğru ve akla yatkın olanları bulup çıkarmak gerekiyor.

Bugün ben sizin için, CHP'yi en doğru ve delillerle tetkik eden bir yazarın yazısını sizlere sunmak istiyorum. Yazıyı baştan sona okudum ve aynen katılıyorum. Eğer bana "CHP'yi anlat" deselerdi, sosyalist enternasyonelin de hak ettiği gibi eleştirildiği böyle bir makale yazardım herhalde.

Yazı, günlük takip ettiğim Hürriyet Gazetesi'nin bugünkü sayısında yayınlandı. Özdemir İNCE'ye ait...

CHP'YE KARŞI SADİK SALDIRI

BAŞKALARINA acı çektirmekten hoşlanan, başkalarına acı çektirerek doyuma ulaşan kimseye sadik denir. Türkçede sadik yerine kullanılan sadist sözcüğünü Fransızca sözlüklerde bulamazsınız, çünkü yoktur.

Evet, CHP sadik olarak tanımlayabileceğimiz bir ulusal ve uluslararası saldırıya hedef olmakta. Bunu görmemek için kör, anlamamak budala olmak gerek.

CHP'den kimler, hangi kurum ve kuruluşlar nefret ediyorlar, bu yazıda kısaca değineceğim.

BAZILARININ ÖNÜNDE ÖRGÜTLÜ, ETKİLİ ENGEL

1. ABD: Kemalizm ve cumhuriyet devrimlerini özdeşleştirdiği CHP'yi, en büyük siyasal ideali ılımlı İslam ve Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) önünde en etkili örgütlü engel olarak gördüğü için.

2. Avrupa Birliği: Kıbrıs, Ermeni, Kürt, azınlıklar, ülke bütünlüğü konularında, kendi politikaları karşısında CHP'yi en büyük engel gördüğü için.

3. IMF ve Dünya Bankası: Koyun gibi güttükleri iktidara engeller çıkartıp eleştirdiği için.

4. İslamcılar: CHP, cumhuriyeti ve cumhuriyet devrim ve kazanımlarını yılmaz ve yorulmaz bir bağlılık ve dikkatle savunduğu için.

5. Nurcular ve Fethullahçılar: CHP, cumhuriyeti ve cumhuriyet devrim ve kazanımlarını yılmaz ve yorulmaz bir bağlılık ve dikkatle savunduğu için.

6. AKP: İslamlaştırma ve şeriat siyasetinin önündeki en büyük engel olduğu için.

7. MHP: Türk-İslam sentezi ile milliyetçilik kavramının uyuşmazlığına ayna tuttuğu için.

8. DTP: Ulus devletin kurucusu ve temsilcisi olduğu, cumhuriyet devrim ve kazanımlarını savunduğu için.

9. Geçmişte, 12 Mart ve 12 Eylül askeri darbelerinde burnu sürtülen solcular nefret ettikleri cumhuriyet ve halkçılığı temsil ettiği için.

Bunlara başkalarını da ekleyebiliriz. Yukarıdaki 9 maddede yer alanlarda olduğu gibi, yapacağımız eklentilerde de CHP karşımıza bir tür "engel" olarak çıkacaktır.

SINIRSIZ ŞEREFSİZLİK VE SOSYALİST ENTERNASYONAL

Son zamanlarda bir de CHP'nin Sosyalist Enternasyonal'den atılma dalaveresini çıkardılar. CHP'yi Sosyalist Enternasyonal'den atacak üyelerin hangisi gerçekten sosyalist, sosyal demokrat acaba? Kalemini AKP iktidarına satmış bir "rate" yazıcı, Avrupa Birliği'nin sol kanadını temsil eden Sosyalist Enternasyonal ile CHP'yi karşılaştırıyor:

1. SE üyeleri "Birey ve azınlık haklarına saygı duyar", CHP saygı duymaz imiş;

2. SE üyeleri "Tarafsız bir adalet sistemi ve bağımsız hukuku savunur", CHP savunmaz imiş;

3. SE üyeleri "Bütün ayrımcılıklara özellikle cins, ırk, etnik köken, cinsel yönelim, din, dil, siyasal ve filozofik inançlar temelinde yapılan ayrımcılıklara karşı mücadele" eder, CHP mücadele etmez imiş;

4. SE üyeleri "İktidarı ele geçirmek için askeri güç kullanmaktan sakınır", CHP bütün siyasetini asker üzerinden yapar imiş.

* * *

Yukarıdaki iftiraları bir mukayese olanağı sağlamak için aktardım. Alçaklık ve şerefsizliğin sınır tanımadığı şu günlerde, örneğin Yunanistan'ın PASOK'u ile CHP'yi karşılaştırmanız için.

Ne dersiniz? Yazıda tamamen gerçekler anlatılmamış mı?
Alt 14.07.2008, 23:09   #2 (İleti Bağlantısı)
Çaşıt Olduğu İçin Atılmıştır

alp_er TUNGA adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 9
Yazıda anlatılanlar çok doğru eksik olan yanı ise medyanında akp güdümüne girdiğinin yazılmaması.

Y.N.: Saçmalığından emin olduğunuz araştırma sonuçlarını yazmanıza gerek yok.
alp_er TUNGA Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.07.2008, 23:39   #3 (İleti Bağlantısı)
Türk Irkçısı

Başoğlu adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 102
CHP Atatürkçü duruşu ile herzaman taktir ettiğim ve desteklediğim bir partidir.
Özellikle Laiklik ilkesine bağlılığı oldukça taktire layık...

Ancak şunuda söylemem gerekir : Chp nin bünyesinde barındırdığı k*rtler ,Chp nin Atatürkçü çizgisine gölge düşürüyor.Bence Chp şuan bulunduğu konumdan daha çok iyi yerlerde olabilirdi.
Alt 15.07.2008, 01:06   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Karahisarlı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 66
Gerçekten de çok yerinde tespitler, Özdemir İnce olayın fotoğrafını çok güzel yakalamış.

Peki şöyle bir soru sorulsa idi "Kimler, hangi kurum ve kuruluşlar Türkçülükten nefret ederler?"

Cevap aynı olacaktı, yine koyu italik olarak yazılanlar Türkçülük düşmanı olarak sıralanacaktı.
Karahisarlı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.07.2008, 15:17   #5 (İleti Bağlantısı)
Aptal olduğu için atılmıştır

Kızılbaş Türkmen adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 165
Sayın Başoğlu Ben Baykalın CHP'yi İsmetçi çizgiden çıkarıp tekrar Atatürkçü çizgiye getirdiğine inanıyorum bundan dolayı şuanki CHP eskisinden daha iyi ama daha da iyi olabilir.
Kızılbaş Türkmen Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.07.2008, 19:53   #6 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
Başoğlu adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ancak şunuda söylemem gerekir : Chp nin bünyesinde barındırdığı k*rtler ,Chp nin Atatürkçü çizgisine gölge düşürüyor.Bence Chp şuan bulunduğu konumdan daha çok iyi yerlerde olabilirdi.
Ben, henüz CHP'nin çıkıp da "efendim kürtlere özgürlük verilmesi lazım, kürtler eziliyor, kürtlerin dili unutturulmaya ve kürtler asimile edilmeye çalışılıyor. Bu ülkede kürtler ve Türkler yaşamaktadır ve bu ülkede Türk ve kürt halklarınındır vs." dediğini duymadım. Deniz BAYKAL ta kalkıp doğuya gitti ama orada bile ağzından "kürt" ifadesi çıkmadı.

Bana göre CHP bugün, bu ortamda olunabilecek en iyi yerde. Diğer hiç bir partinin olmadığı noktada. CHP'den başka hiç bir siyasi parti, Atatürk ilke ve devrimlerini cesurca ve bu kadar açık bir şekilde savunmuyor.
Alt 15.07.2008, 20:15   #7 (İleti Bağlantısı)
Aptal olduğu için atılmıştır

Kızılbaş Türkmen adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 165
Kesinlikle Sayın Buğra Şad, ayrıca CHP den başka bünyesinde Türkçü bulunduran bir parti yok.
Kızılbaş Türkmen Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.07.2008, 16:52   #8 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 8
Öncelikle bütün saygıdeğer ırkdaşlarıma esenlikler diler, Türk'ün Tanrısının her zaman Kut vermesini isterim.

Öncelikle belirtmek istediğim, şahsen hiç bir partiye mesnup değilim ve de sempati duymamaktayım. Çünkü çoğu ırkdaşım gibi ülkemizin ve bu doğrultuda ırkımızın kuşatıldığını düşünmekteyim. Hele hele ismi içerinde Milliyetçi kelimesi geçen parti benim gözümde Türkiye CUmhuriyeti Partisi bile değildir. Çünkü Milliyetçiliğe en çok zarar veren bu parti hıyanet içerisindedir. (Gerçi hıyanet içerisinde olabilmesi için öncelikle Türk olması gerekmektedir.)

Chp konusuna gelince de; Bazı ırkdaşlarımın Chp'i savunduğunu onu desteklediğini görüyorum. Bu konuda ırkdaşlarıma saygı duyarım. Ancak yüksek affınıza sığınarak, bu konuda kendi düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Evet Cumhuriyet Halk Partisi Başbuğumuzun bizzatihi kurduğu partidir. Çok fazla geçmişe inmeyeceğim. Önemli olan bugündür. Eğer geçmişe inersek, Chp Türk Milliyetçilerine tarihteki en büyük darbeyi vurmuştur. Günümüze gelir isek; Evet lakikliği savunması açısından takdir edilecek hamleleri olmasına rağmen özellikle etnik politikalar sebebi ile benim hiç tasvip etmediğim bir harekettir. Şöyle ki;

"Türkiye Cumhuriyeti ırk ve kan devleti değildir. Bizim devletimiz siyasi bilinç devletidir. Her ırktan vatandaşımızın olması, devletimize yönelik bir tehdit değil, zenginliktir. Herkes dilini kullanacak, öğrenecek, yayın yapacak ve diliyle iftihar edecek. Etnik kimlik kişinin şerefi ve devletin iftiharıdır. Devletin, kimsenin etnik kimliğini ortadan kaldırmaya, yeniden tanzim etmeye hakkı yoktur. Bir çiçek bahçesi gibidir Türkiye ve bir çiçek bahçesi gibi yaşamaya devam edeceğiz." sözleri şu anki Genel Başkanın bizzatihi kendisine aittir. Ayrıca çok da eski değildir. Bu sözleri 04.06.2008 - 05.06.2008 tarihinde, partisince Şanlıurfa Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen Tarım Kurultayı’da söylemiştir.

Sizlere çok fazla örnek vermeden(bu gibi örnekleri yüzlerce sıralarım); çok önemli bir örnekten daha behsetmek istiyorum.

Tarih: 27 Nisan 2008 Yer: Atatürk Kapalı Spor Salonu
Kurultay da; kürtçe olarak Aynur denen maymundan "keçe kurdan" isimli şarkı ve ciwan hacodan "se se" isimli şarkılar çalınmış ve halaylar çekilmiştir. Ve buşarkılardan sonra Kurultay bildirisi okunmuştur.

"Irak’ın federatif veya merkezi yönetim anlayışı içinde bütünlüğünü koruyan bir devlet olarak varlığını sürdürmesi bölge barışı açısından çok önemlidir. Kuzey Irak’ta yaşayanlar kardeşlerimizdir. Kuzey Irak, ‘Türkiye’ye dost bir ülkenin ülkemize komşu bir bölgesi’ haline dönüştürülmelidir. Türkiye, Irak’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı içinde, özellikle Kuzey Irak’ta yaşamakta olan, başta Türkmenler olmak üzere her köken ve inançtan tüm insanlarla, onların gelişmelerini, refahlarını ve huzurlarını artırmaya yönelik adımlar atmalıdır. Bu kapsamda, ‘ekonomik ve ticari ilişkilerin artırılması, Habur Kapısı’nın geliştirilmesi, yeni kapıların açılması, eğitsel projeler ve kültürel iletişimle her iki ülkedeki kültürlerin buluşturulması, bölgenin gençlerine Türkiye’de eğitim ve staj olanağı sağlanması, Anadolu’nun suyundan daha etkin olarak yararlanabilmeleri’ gibi projeler, askerî önlemlerden bağımsız olarak hayata geçirilmelidir."

Cumhuriyetin kurucuları, ‘etnik ve mezhepsel farklılıkları’ ayrışma nedeni olarak değil, kaynaşma öğesi olarak değerlendirmişlerdir. Bu anlayış içinde, devlet etnik kördür, devlete göre dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun eşit haklara sahip yurttaş vardır. Bu nedenle devletin kimseyi asimile etmeye hakkı yoktur. Kişisel kültürel haklar, temel insan hakkıdır. Bu haklar, kamusal alanın değil özel alanın olgusudur. Bu çerçevede, etnik duyarlılıklara demokratik çözüm ilkemiz gereği, her kökenden yurttaşımız; kendi ana dilini özgürce öğrenebilmesi, onu geliştirebilmesi ve kullanabilmeli. Bu amaçla, ‘temel ve orta eğitimi’ ikame etmeyen, milli eğitim sistemimizin kuralları çerçevesinde görev yapan özel kurumlar (kurslar, dershaneler) kurulabilmeli. Geçerli genel kurallar çerçevesinde, kendi ana dillerinde, ‘gazete, dergi, kitap ve diğer her türlü yazılı yayında’ bulunabilmeli, ‘müzik, müzik kaydı ve bunların toplumla paylaşımını’ yapabilmeli. RTÜK’ün kuralları çerçevesinde, mevcut veya yeni kuracakları özel televizyon kanallarında veya özel radyolarda kendi anadillerinde yayın yapabilmeli. Değişik kültürel etkinliklerde bulunabilmeleri, kendi folklorlarını yaşatabilmeleri ve geliştirebilmeleri için önündeki mevzuattan veya uygulamadan kaynaklanan tüm engeller kaldırılmalıdır.

Çok saygı değer ırkdaşlarım bunlar kısa tarihten örneklerdi. Ben Chp'ye sempati duyan soydaşlarıma saygı duyarım. Sadece bunlar benim gözlemlediklerim ve düşüncelerim. Ben sadece laikliği savunuyor diye bir hareketi sadece bu yönden desteklemem. Benim için her zaman ırkım en önde gelir. Düne kadar 6 ok içindeki 1 oku atmaktan, çıkarmaktan bahsedenleri gördük.

Belki bir çoğunuz beni eleştirecek, hakarette bulunacaktır. Ama ben kanımdan olan herkesi seviyorum ve sayıyorum. Benim için önemli olan Turanid ırkıdır. Siyasi politikalar sonra gelir. Irkı görmezden gelen her harekete karşıyım. Şimdi bazılarınız diyecek ki; çözüm önerilerin nerde? Ben burada sadece konu başlığı ile ilgili yorum yaptım. Siyasi tartışmalarımızı sesli sohbet olduğunda yaparız.

Saygılarımla;

SERKAN ALPER KARAER
alper_bozkurt Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.07.2008, 17:07   #9 (İleti Bağlantısı)
Türk Irkçısı

Sayın "Kızılbaş Türkmen" ve "Buğra Şad" soydaşlarım ;

Chp nin Atatürkçü tavrına kimsenin diyebileceği bir lafı yok ,Türkiye'de doğru düzgün Atatürkçülüğü savunan bir parti varsa oda Chp dir ,bu zaten belli birşey.

Bazı konularda da kararlılığımızı sürdürmemiz gerek ;
İlk iletimde söylediğim gibi Chp nin bünyesindeki krolar Chp nin Atatürkçü çizgisie gölge düşürüyorlar...

Geçenlerde otağda bir konu vardı Chp Ardahan millet vekilimi ne "Türkiye'nin %80 kürttür" gibisinden birşey söylemiş ,ortalık çalkalanmıştı.Bunlar bizim Chp hakkında duymak istediğimiz şeyler değil !

Ayrıca Chp şimdi bulunduğu konumdan çok daha iyi yerlerde olabilirdi dedim ,hala arkasındayım : çok çok daha iyi yerlerde olabilirdi :

Mesala bugün Chp muhalefet parti olması yerine iktidar parti olsaydı şimdiki halinden kötümü olurdu?
Alt 16.07.2008, 17:35   #10 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

karatay adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 55
Ben chp nin Atatürkçülüğünü içten bulmuyorum. Sonuçta içinde bu ülkenin bayrağını yakan önceki dönemde çeşitli örgütlerde faal olan insanlar barındırmakta. İdealist parti kimliği yok. Muhalefetini etkili bulmuyorum. Güven sorunları var. Bence iktidar olmaları çok kolay değil. Kişisel olarak hiç bir partiye sepatim yok. Daha doğrusu duygu ve düşüncemi % 50 kadar karşılayan bir partide yok. Yıllardır mantık oyları kullanıyorum. Gene kişisel fikrim Atatürkçü olduğunu ispat edebilecek insanlara bu duyguyu ve güveni verebilecek yeni bir oluşum chp yi geçer.

"Üstte mavi gök, altta yağız yer kılındığında ikisi arasında kişioğlu kılınmış (yaratılmış). Kişi oğlunun üzerine ecdadım, dedem Bumın Kağan, İstemi Kağan (kağan olarak) oturmuş. Oturarak Türk milletinin ilini töresini tutuvermiş, düzenleyivermiş."

Bir arap atasözü derki : Vahidun Karamani elfun yemani
karatay Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.07.2008, 18:21   #11 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Bazı arkadaşlarımız CHP'yi pasif görmekte, bazıları ise doğrudan muhalefet etmekteler. O hâlde gelin şimdi biraz beyin jimlastiği yapalım;

İlk önce şunu bunu bırakıp günümüzden ve içinde bulunduğumuz durumdan bahsedelim. Bugün, rejime muhalif olanlar iktidarı ele geçirmiş ve bütün Atatürkçüleri asıp kesiyor. Buna karşı ağzını açıp bir şey söyleyen hiç kimse yok. Siyasi arenada, rejim muhaliflerinin rejim savunucularına (cumhuriyetçi, Atatürkçülere) karşı giriştiği bu kıyıma tek muhalefet eden parti CHP olduğu hâlde, bazı arkadaşlar CHP'nin muhalefet edişini beğenmediklerini söylüyorlar.

ABd, iktidardan sonra muhalefeti de ele geçirmek için bir ara Mustafa SARIGÜL denen serseriyi CHP'nin başına dikmeye uğraştı. Tabi bunu başaramayınca da bu sefer Deniz BAYKAL'ı karalamaya ve onun iyi bir muhalefet olmadığı propagandasını yaymaya çalıştı. Maalesef ki buna inananlar bile çıktı. İşte bunlar, Deniz BAYKAL'ın iyi bir muhalefet olamadığını iddia ederler ama bu iddialarına bir ispat gösteremezler.

Kürtlük konusuna gelince; Tanrı aşkına bir tetkik yapın; bu ülkede kürtlere en uzak olan ve kürtlerin en nefret ettiği parti hangisidir? Herhalde CHP'dir değil mi? Bakınız DTP'nin elebaşılarından Ahmet TÜRK denen herif bile bunu "kürtler MHP'ye oy verir CHP'ye vermez" diyerek anlatmış. (Ahmet Türk: "Kürtler MHP'ye verir CHP'ye vermez" haberi | Haber Aktüel - Son Sürat Haber, haber, haberler, futbol haberleri)

Hâl böyleyken geçmişte olan ve CHP yönetimiyle alakasız olayları referans alıp CHP'yi kürt partisi gibi göstermek hiç etik değildir. Eğer öyle olsaydı, emin olun CHP kürtçe tv için AKP'ye muhalefet etmezdi.

Onu bırakın, bugün Şeyh Sait'in öz torunu Dengir hangi partide? Ya da kurultayında Diyarbakır Parti İl Başkanının kürtçe konuştuğu parti hangisi? Önce bunları düşünüp, ardından CHP'ye isnatlarda bulunmak lâzım.

Hülasa, bugün Atatürkçü ve cumhuriyetçi tek siyasi parti CHP'dir. Dileyen sever, dileyen sevmez. Saygımız vardır.
Alt 16.07.2008, 18:43   #12 (İleti Bağlantısı)
Türk Irkçısı

Sayın Buğra Şad soydaşım ;
Söylediklerimi anlamıyor ,ben Chp aleyhinde yorum yapıyormuşum gibi algılıyorsunuz.

Türkiye'de Atatürkçülük deyince Chp yi tek geçerim ve bu noktayı zaten kimse ile tartışmam.

Kürt olayına tekrar geleyim ;
Ahmet Türk (!) gibi birini referans alarak kürtler "Chp den nefret eder" diyemem kusura bakmayın ,tanıdığım çok kürt var ve tanıdığım çok Chp li kürtte var.
Ama bunun yanında "CHP'yi kürt partisi gibi göstermek" gerçektende söylediğiniz gibi hiç etik değil ,3-5 kürt Chp ye oy verdi diye Chp kürt partisi olmaz zaten ! (Ben bunu zaten asla savunmadım).

Bizler katı kuralları olan kişileriz ,en azından benim krolara karşı fikrim hiç değişmeyecek yada esnemeyecektir.Chp li olsa da olmasa da bu aynıdır.

"Dileyen sever, dileyen sevmez. Saygımız vardır."
Doğru söylüyorsunuz ,sevmek yada sevmemek kişilerin elinde olan birşeydir.
Ben Chp yi severim ama kimse kusura bakmasın kroların Chp bünyesinde barınmasından daima rahatsızlık duyuyorum...

Esenlikler !
Alt 16.07.2008, 18:47   #13 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Kürtlerin bulunduğu her çatı altından ben de rahatsızlık duyarım. Fakat burada bir siyasi partiden bahsediyoruz. Bunu anlatmaya çalışıyorum.
Alt 16.07.2008, 22:09   #14 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 985
Alıntı:
alper_bozkurt adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Çok saygı değer ırkdaşlarım bunlar kısa tarihten örneklerdi. Ben Chp'ye sempati duyan soydaşlarıma saygı duyarım. Sadece bunlar benim gözlemlediklerim ve düşüncelerim. Ben sadece laikliği savunuyor diye bir hareketi sadece bu yönden desteklemem. Benim için her zaman ırkım en önde gelir. Düne kadar 6 ok içindeki 1 oku atmaktan, çıkarmaktan bahsedenleri gördük.

Belki bir çoğunuz beni eleştirecek, hakarette bulunacaktır. Ama ben kanımdan olan herkesi seviyorum ve sayıyorum. Benim için önemli olan Turanid ırkıdır. Siyasi politikalar sonra gelir. Irkı görmezden gelen her harekete karşıyım. Şimdi bazılarınız diyecek ki; çözüm önerilerin nerde? Ben burada sadece konu başlığı ile ilgili yorum yaptım. Siyasi tartışmalarımızı sesli sohbet olduğunda yaparız.

Saygılarımla;

SERKAN ALPER KARAER

Ne güzel de biliyorsun başına gelecekleri, dilimizde tüy bitti bu konuyu anlatmaktan dolayı o yüzden sana tekrar anlatma zahmetine girmeden seni Türkçü otağdan atacağım, çünkü sen provakatif konuşuyorsun, daha otağa gelip dün üye olmuşsun sekizinci iletinde bütün millete siyaset dersi vermeye kalkıp aklınca kurnazlık yapıyorsun, şimdi bazıları bana kızacak bazıları bana hakaret edecek, çözüm önerilerin nerede diye soracak diyerek aslında bu tartışmaların bu otağda daha önce olduğunu çok iyi bildiğini de belirtmiş oluyorsun, bu sebepten senin de burada bizimle kalmana çok gerek olduğunu düşünmüyorum bu otağ özü sözü bir Türkçüler için, senin gibi şark kurnazları için değil.

A R S L A N Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
chp , doğru , en , tahlili

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler