Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 10.10.2008, 19:15   #1 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 387
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Ulu Başbuğ Atatürk'e yeni bir saldırı daha...

Hürriyet gazetesinde bugün şöyle bir haber yayınlandı;

"Atatürk’ün karga kovalarken öldüğünü gösteren sahne tartışma yarattı.

Başrolünü Ata Demirer’in oynadığı Osmanlı Cumhuriyeti filminin giriş sahnesi çok konuşulacağa benziyor. Gani Müjde’nin senaryosunu yazıp yönettiği, ana fikri “Eğer Türkiye Cumhuriyeti kurulmasaydı ve Osmanlı devam etseydi ne olurdu?” üzerine kurulu filmin başlangıcı şöyle: “Atatürk kargaları kovalarken ölüyor ve tarihin akışı bir anda değişiyor.” Atatürk’ün ilk kez mizah konusu olması film vizyona girmeden büyük tartışma yarattı. Filme en büyük tepkiyi Profesör Toktamış Ateş gösterdi: “Atatürk’ün karga kovalarken ölmesini fevkalade münasebetsizce buldum. Halk ne der, espri olarak kabul eder mi, hoş görür mü açıkçası bilemiyorum. Ancak kendisini Atatürkçü olarak tanımlayan bir insanın böyle bir sahneden rahatsız olacağını, böyle bir sahnenin hoşa gitmeyeceğini tahmin ediyorum. Karga kovalarken öldüğü sahneyi çok dramatik bir an olarak göstermiş olsa dahi bunu bile münasebetsiz bir şey olarak görüyorum. Kabul edilebilir bir durum değil.”

‘O sahneyi kesmeyeceğim’
Gani Müjde ise bu sahneyi asla makaslamayacağını belirterek şunları söyledi: “Film Atatürk’ün çocukluğunun geçtiği Selanik’te başlıyor. Filmin başında Atatürk’ün 7-8 yaşlarında karga kovalarken ölümünü konu ediyoruz. Bunun yanlış yorumlanacağını hiç sanmıyorum. Çünkü biz sonrasında değişen tarihi sorguluyoruz, dalga geçmiyoruz. Bu sahne aslında bir dramın başlangıcı. Kimse benim ne denli Atatürkçü olduğumu sorgulayamaz. Filme gelenleri bekleyen başka bir sürpriz daha var ama söylemem. Bu hikayenin samimiyetine inanan herkesin Atatürk düşmanı bile olsa filmi merakla izleyeceğini düşünüyorum. Filmde sert bir gönderme yapmıyorum. Benim Atatürk sevgim filmin her karesine sinmiştir. Kuşkum, çekincem hiçbir zaman olmadı. Olumsuz yorumlar ancak filmi henüz seyretmeyenler açısından olabilir. İnsanlar salondan bu filmi alkışlayarak ayrılacaklar.”

Cumhuriyet, Laiklik ve Atatürkçülük düşmanı arap-kürt partisinin icraatlarından iyice cesaret alan soysuzlar takımı, zihinlerindeki Yüce Başbuğumuzu "Kutsallığından" arındırıp, sıradan bir kişi haline dönüştürme amaçları için sinsice bir adım daha atıyorlar.

Bunun son örneğide, yukarıda görüldüğü gibi sözde tarihsel bir film yapmak adı altında Ulu Başbuğumuzun, senaryoda karga kovalarken ölümünü gösterek iğrenç ve sinsice bir mizaha konu edilmesidir.

Filmin senaristi Gani Müjde denen haddini bilmez kopuk, "Türkiye Cumhuriyeti kurulmasaydı, Osmanlı devam etseydi ne olurdu?" sorusuna cevap aramak için böyle bir senaryo yazdığını ve beyazperdeye aktaracağını, amacının dalga geçmek olmadığını, tarihi sorguladığını dışkılamış.

Biz sana sorunun cevabını verelim;

Eğer Atatürk olmasaydı, Osmanlı zaten devam edemeyeceği için İngilizler, Fransızlar, Yunanlılar, İtalyanlar, Ruslar, Ermeniler tarafından paylaşılan bu ülkede muhtemelen şu an da sen, anası belli babası binelli olarak ortalıkta kucaktan kucağa dolaşan, soyu sopu belli olmayan kansız bir müptezel olacaktın.

Filmindeki bu sahneyi asla kesmeyeceğini söyleyen bu şarlatanı aklını başına almaya ve bütün Türkçüleri, filmin gösterime girdiği sinema salonlarında bütün güçleriyle tepkiye davet ediyorum.
"...Yüzlerce büyük millî kahraman dururken maymun suratlı, kan içici, riyakâr Asya ve Avrupa serserilerinin resimlerini duvarlarına asacak kadar beyinsiz ve haysiyetsiz olanlara gerçeği öğretmek için boşuna vakit harcama. Onlarsa belâlarını bulacaktır. Sen vakit kaybetmeden bir baltaya sap olmaya çalış. Bir baltaya sap olmak demek, millete hizmet edecek bir yer, bir subaşına geçmek demektir..."

H.Nihal ATSIZ
Bozkurt Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.10.2008, 19:25   #2 (İleti Bağlantısı)
Atam İzindeyiz

kuzyakalı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 19
Ben anlamakta güçlük çekiyorum on sene önce akılarından bile geçiremeyecekleri şeyleri şu an filimlerine, yazılarına, tiyatrolarına, sinamalarına konu yapıyorlar.Üzüldüm ve bu küstahlıklarını elbet öderler diyorum.Bütün Türkçülerden bu filmi boykot etmelerini istiyorum saygılar.
Alt 10.10.2008, 19:25   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

tatarusagı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 165
Film iyi niyetle çekilmeye başlansa bile böyle bir sahne olması kesinlikle kabul edilemez! Osmanlı Devleti devam etseydi diyenler genellikle ümmetçiler ya da ülkücü çapulculardır. Tarihi karakterler kullanılarak kara mizah yaparken tarihi karakterlere ve gerçek tarihe saygı duymak gerekir. Ağabey çok güzel söylemiş:"Osmanlı Cumhuriyeti diye bir şey bence de olamazdı" Bırakın Osmanlı ümmet devletini şu toprakta bir Türk kuşu bile uçamazdı.
tatarusagı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.10.2008, 20:50   #4 (İleti Bağlantısı)

Araz Akçora adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 357
Böyle bir şey görülmemiştir. Eğer Türkiye Cumhuriyeti kurulmasaydı Osmanlı devam etseydi gibi fanteziler üretmek ümmetçilerin ve çapulcuların işidir. Geçmişe duyulan özlemi el altından topluma şırınga etmek denir bunun adına. Buna da mizah derler. Sen tarihi çarpıtarak ve aptalca fanteziler kurarak hemn bunu yapıyorsun hem de Türklerin kutsal şahsiyetini ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusunu aşağılıyorsun, ona ve onun varlığına hakaret ediyorsun.

Sonra da yaptıklarını meşru göstermek için benim Atatürkçülüğümü kimse sorgulayamaz diyor. Yapma ya. Öyle mi? Senin aklın ancak böyle boş şeylere çalışır. Git derginde yaz ne uğraşıyorsun böyle şeylerle neden bu ülkenin kurucusuna dil uzatıyorsun. Bu film sırf bu fanteziden dolayı ümmetçilerin-çapulcuların arşivlerinde yerini alacaktır. Atatürkçülüğümü kimse sorgulayamaz diyerek işin içinden sıyrılamazsın. Fettoş da apo da Atatürkçüyüm diyor. Atatürkçülük lafla olmaz. Eylemlerinde ve ortaya koyduğun şeylerde bunu ortaya koyman gerekir ki biz de senin Atatürkçü olduğuna inanalım. Kutsallarımıza saldırılar gün geçtikçe artıyor. Bu da sanatsal-mizahi kılıf altında yapılan ve gayet masum görünen büyük bir saldırıdır. Filmi yapanları da izleyecek olanları da kınıyorum.
Alt 11.10.2008, 13:45   #5 (İleti Bağlantısı)

Araz Akçora adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 357
Ümmetçi köpeklerin bu filmden nemalanma çabası içerisinde olacaklarını söylemiştim. İnternet sitelerinde ümmetin köpeği, arabın uşağı haline gelmiş, eskiye özlem duyan, çağdaş Türkiye devleti dururken Osmanlı'yı özleyen zihniyet Başbuğumuz Atatürk hakkında iğrenç yorumlar yapmış. Bunların hepsini buraya taşıma amacında değilim ama birkaç örnek vererek bu yönetmen olacak soytarının laiklik ve Atatürk düşmanlarının eline büyük bir koz verdiğini de göstermek istiyorum.

-10 kasım saat 09.05 de sirenler,kornalar ne diye çalar bilirmisiniz?bişeylerin sesini bastırma adına olduğunu söylesem !.

-Tek yapmadığınız anıtkabire dönerek secde etmediğiniz kaldı zaten. "Atatürk" dediğiniz kadar "Allah" deseydiniz evliya olurdunuz şimdiye

Evliya olurmuşuz. Evliya dediğiniz insalar bu toprakları ingilize, fransıza peşkeş çekti, sevri imzaladı. Allahınız nedense Atatürk'ü engelleyemedi.

-atatürk olmasaydı osmanlı devleti tüm eski topraklarından hak iddia edebilecekti. belki 12 ada şuanda osmanlı topraklarında olacaktı dünyanın süper güçlerinden biri olacaktı. BMde veto hakkına sahip olacaktı.

Bunu yazan kişi beni çok güldürdü. Çok hayaller kurduğu belli.

-Arkdslr Cumhuriyet döneminden sonra yazılan tarihte maalesef büyük Osm. padişahlarını kötülüyor ama herkes şunu bilmeli ki Osm. padişahları İst. işgaldeyken her zaman direnişi arzulamışlar ve m. kemali samsun a bilinçli bi şekilde göndermişlerdir

-
Sayın Mustafa Kemal Atatürk bildiğim kadarıyla sirozdan ölmüştü.Yani cephede değil.Şu andaki paşalarımızda yolundan gidiyor zaten.Dizideki ölümünü neden eleştriyorlar anlayamadım.
Bu yorumu yazan kişi de varlığını sirozdan ölen Yüce Başbuğumuza borçlu olduğu halde soysuzluk yaparak Türk ordusuna ve paşalarına hakaret etmektedir.

Bu yorumları okuyunca arap özentilerinin ne kadar soysuz ve tarih bilincinden ve tarih bilgisinden yoksun olduğunu gördüm. Gördüğünüz gibi bu yorum yapan insanlar, bugün bu ülkede yorum yapabiliyorlarsa ve bu düşüncelerini özgürce savunabiliyorlarsa varlıklarını Atatürk'e borçludurlar. Türk soylu olmayan padişahları savunarak kendi soysuzlarını göstermekteler. Hala Atatürk'ü Samsun'a gönderen kişinin vatan haini vahdettin olduğunu söylüyorlar. Teslimiyetçi-ümmetçi zihniyet hala ingilizin, fransızın ve rusun altına yatma peşinde. Keşke Atatürk olmasaydı da babamız ingiliz, fransız olsaydı diyorlar. Bu düşünceleri taşıyan zihniyet mensupları soyca Türk olsa da ruhunu, benliğini sattığı için piçtir. İleride bu piçlikleri yanlarına kar kalacaktır.

Bir gün bir yönetmen çıkar da "muhammet 9 yaşındaki kızla oynaşırken ölseydi acaba arapların hali ne olurdu" diye film çeker umarım.
Alt 11.10.2008, 20:40   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

karayazı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 206
Kahpeliğin, şerefsizliğin, ihanetin ayyuka çıktığı bir zamandayız kandaşlar artık herşey beklenir ummadığın taş baş yarar derler ya işte tam cevabı BAŞBUĞ ATATÜRK'e böyle bir yakıştırma yapanın soyu sopu belli değildir, eğer o ki Çanakkalede Kemalyeri diye anılan tepede sol göğüsüne isabet eden şarapnelle şehit olsaydı bu gün bırakın osmanlı Cumhuriyetini bu topraklarda TÜRK adı taşıyan bir varlık bile olmazdı BAŞBUĞ ATATÜRK Tanrının TÜRK'e bir lütfudur eğer onu almak isteseydi ömrünün üçte ikisini geçirdiği cephelerden birinde alırdı Tanrıya şükürler olsunki ona Irkıyla beraber bu toprakları tekrar TÜRK Yurdu yapma kudretini verdi BAŞBUĞ'UN ruhu şad mekanı TÜRK uçmağı olsun.'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!'
karayazı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 11.10.2008, 20:50   #7 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Türksoylu adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 21
Şimdi bu film vizyona girince gişe hasılatı da yapar...Rezalet, kahpelik, şerefsizlik duman duman yayılıyor...
Türksoylu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 11.10.2008, 22:59   #8 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

atasagun35 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 3
Yüce Atatürk Türk ırkının son Başbuğu,Tanrı'nın bizlere armağanıdır..Yüce Başbuğla alay etmek hangi itin haddine !! Hiç bir filminde kaliteyi yakalayamayan Gani Müjde denen ........... bu seferde Ata'mızı kullanarak filminin reklamını yapmak istemiş olabilir..Bu haberden sonra bu film boykot edilmelidir.
atasagun35 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.10.2008, 18:40   #9 (İleti Bağlantısı)

Bozkurt_53 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 87
Bir de "bunun yanlış yorumlanacağını hiç sanmıyorum" demiş. Pişkine bak sen! Hazırladığı film için böyle bir sahne düşünebilen adamın hangi zihniyette olduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek. Umarım gereken yapılır ve bu film gösterime girmez.
Bozkurt_53 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.10.2008, 22:44   #10 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 387
Eğer filmin senaryosuna istinaden Ata'mız suikaste uğrasaydı veya Samsun'a çıkışı engellenseydi yahut daha değişik bir şekilde devre dışı bırakılarak, bu noktadan sonrası için tarihin akışı işlenseydi belki kimsenin bir itirazı olmayabilirdi. Ancak "karga kovalarken" ölmesini göstermek gibi bir laçkalığın kabul edilebilecek bir yanı yoktur.
"...Yüzlerce büyük millî kahraman dururken maymun suratlı, kan içici, riyakâr Asya ve Avrupa serserilerinin resimlerini duvarlarına asacak kadar beyinsiz ve haysiyetsiz olanlara gerçeği öğretmek için boşuna vakit harcama. Onlarsa belâlarını bulacaktır. Sen vakit kaybetmeden bir baltaya sap olmaya çalış. Bir baltaya sap olmak demek, millete hizmet edecek bir yer, bir subaşına geçmek demektir..."

H.Nihal ATSIZ
Bozkurt Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.10.2008, 23:47   #11 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

kalaç adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 117
Alıntı:
Bozkurt adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Eğer filmin senaryosuna istinaden Ata'mız suikaste uğrasaydı veya Samsun'a çıkışı engellenseydi yahut daha değişik bir şekilde devre dışı bırakılarak, bu noktadan sonrası için tarihin akışı işlenseydi belki kimsenin bir itirazı olmayabilirdi. Ancak "karga kovalarken" ölmesini göstermek gibi bir laçkalığın kabul edilebilecek bir yanı yoktur.
Çok doğru. Türkçü bir estetik zevk sahibidir bence de. Uygun olan her sanat yaklaşımına saygı duyulabilir. Ancak konu Başbuğ olunca daha hassas olmak gerekiyor.
Ata Demirer denen salak. Avrupa Yakası adlı diziden ayrılmıştı. Ama parasız kalıp başka hiçbir dizi vb. de oynayamayacağını görünce kendini davet ettirdi.
Bu adam tam bir zekasızdır. Hiçbir tarih bilgisi yok. Con con tabir edilen x kuşağına bağlı bir zavallı.
Başbuğ u karga kovaarken öldüren bu filmin afişini gördüğüm heryerde yırtacağım. Size de tavsiye ederim kandaşlarım. TTKY
Tengri küç birtük üçün anda sançdım yanydım.Tengri yarlıkaduk üçün men kazanduk üçün Türk budun kazganmış erinç. Tanrı kuvvet verdiği için orada mızrakladım,dağıttım.Tanrı bahşettği için, ben kazandığım için Türk milleti de kazanmıştır.(Bile Kagan/Doğu yüzü 33.pasaj)
kalaç Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.10.2008, 23:58   #12 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 41
Eskiden Ata'mızın filmlerde bir aktör tarafından canlandırılmasını bile kabul edemezken, şimdi neleri tartışır hale geldik. İş lafa söze geldi mi de Atatürk Çocuklarıyız demeyi iyi biliyorlar. Lanet olsun bu şerefsizlere... Yaptıkları şerefsizliklere!
Aslan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.10.2008, 03:23   #13 (İleti Bağlantısı)

Alp KARAHAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 90
Sekizinde karga kovalayan Ulu Başbuğum, Onsekizinde vatanı kurtarma planları yapmaya başlamış, otuzsekizinde de yetmişiki soysuz milletten kargayı yurttan kovalamaya başlamıştır. Başbuğ'un evlatları olan bizler de bu kargaları kovalayacağız damarlarımızda dolaşan öfkeyle.

Esenlikler.
Alt 13.10.2008, 03:53   #14 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 71
Olayın başka bir boyutu da şudur ki; una karşı çıkıldığı zamanda sanat düşmanı olarak adlandırırlar bizi. Oysaki ben Gani Müjde adındaki cahil devşirmeyi bir sanatçı olarak görmüyorum ve onun eserlerini sanat eseri olarak değerlendirmiyorum.

Kendisi o kadar cahil bir insandır ki nihalatsiz.org sitesini Atsız Atamızın kurduğunu ve yönettiğini düşünüyordu. Zamanında siteye bu yönde bir ileti göndermişti ve bizi çok güldürmüştü palyaço.
sungur Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.10.2008, 11:22   #15 (İleti Bağlantısı)

İLBEY adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 121
Hükümete şeffaf görünmek ve kesesini doldurmak için bile olsa kırdofillere yobazlar mazeme yapıyorsaki evet yapıyor yazıklar olsun.
Türk olarak yaşayacaktır
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR
İLBEY Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
atatÜrk'e , başbuğ , bir , daha... , saldırı , ulu , yeni

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler