![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#31 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Alıntı:
Biraz önce seslide de açıkladığım gibi onlar Karsla birleşik olan zamanlarda kalan son köpeklerdi son zamanlarda onlar Kars'a göç etmişlerdir.Merkez ve Gölede bulunanlar çok azı yerleşik geri kalanı ticaret için gelen giden k.rtlerdir.
Ardahanın çoğu benim akrabam inanmanı isterim söylediklerime.Avşarlar diyorlar kendilerine Karstan gelenler genellikle Hülya Avşarın akrabaları tam bir hırsızlardır,yaylalardan hayvanları çalar merkezde satarlar.
|
|
|
|
|
#32 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Göle nasıl bir yer? Kars'a yakın sanırım. Çünkü Göle'de kürtler çoğunluk.
|
|
|
|
|
|
#33 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Alıntı:
Göle merkez yerleşkenin etrafında köylere bağlanan bir yumak halindedir.Kars sınırına çok yakındır.k.rtler vardır doğrudur fakat yerleşik k.rt azdır genellikle hayvancılık ve ticaret amacıyla gelen gidenler vardır.Biz yok demiyoruz var tabi ki fakat masa başı rakamlar gibi %30 değil.Lütfen bilmediğimiz yerler hakkında ekran arkasından yorum yapmayalım. Çok biliyorsak hem burada hemde sesli otağımıza katılıp bildiklerimizi kandaşlarımızla paylaşalım.
|
|
|
|
|
#34 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
http://www.sandik.org/index.php?gecmis_secim=1 |
|
|
|
|
|
|
#35 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Alıntı:
Aslanım sen anlamak istemiyorsun.Bu kadar diretmenin amacı ne.Açıklıyorum işte sana Gölede son yıllara kadar vardı fakat çoğu göç ettiler.Ve oy verenlerin çoğu Kars,Iğdırdan oy vermek için gelenlerdir.Kütükleri hala oradadır.
Eğer başka bir sorunun varsa Ardahanla ilgili açıkça dile getir.Ve madem çok bilgilisin bu konularda seni akşam sesli sohbet otağına bekliyorum.Orada olacağım.
|
|
|
|
|
#36 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
İlk önce selam etmek isterim otağa yeni katıldım ama uzun zamandır takip ediyorum.Sayın vekil ya özünü bilmiyor yada birileri Türkiye Tarihinden bahsetmemiş.Hayır hiç Tarih okutulmadı diyecem ama bu adam o zaman nasıl Milletvekili oldu.Öğretmenlerimizden bir ricam olacak sayın vekile biraz Tarih dersi versinler.
|
|
|
|
|
|
#37 (İleti Bağlantısı) |
|
ırkçı
|
Ardahan nüfusunun en az %70 yada 80 i Türk tür. göle ilçesi ve hoçvan nahiyesi dışında kürtlerin yaşadığı yerler pek yoktur.
Türk ırkının düşmüş olduğu gaflete Ardahan dada düşülmüş. din uğruna bir kürdü başlarına vekil seçmişlerdir. __________________
|
|
|
#38 (İleti Bağlantısı) | |
|
ırkçı
|
Alıntı:
Bunlar ''çakma'' Avşar... dtp li ahmet 'in soyadıda Türk ona bakarsan... Ölmüş kaz'ı yoldan geçen arabaların altına atıp, kaz'ımı ezdin diye garibanın başına 20 kişi çullanıp kaz'ın parasını 20 kere 20 kişiden alan mahluklar bunlar... Kimden duydun sen!? Avşar Türklerinin Ardahanda kürtlerle karışarak melezleştiğini ! Yok öyle birşey, orada kürt kürt tür. Türk de Sapına kadar Türk'tür.. Sadece Kars ve Ardahan 'ın ''Yerli'' diye tabir edilen Türkleri, nedensiz bir şekilde kürtlerle Azeri veya Terekeme Türklerinden daha fazla yakındırlar.. yada bilen bilir. ortak hareket ederler desek daha doğru olur..
|
|
|
|
#39 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Ardahan ve k.rtler
Sayın Türkçü kardeşlerim.
Ensar Öğüt denilen .......eski tikkoculardan aslen melez tamamen .......hiç bir niteliği olmayan bir siyasetçidir.Türkiye'nin yüzde 80'i kürttür açıklaması doğru mu bilmem ama bunu umursamak bile bir gaflettir bence... Yalnız biz Türkçülerin şehir milliyetçiliğine dönüşen önyargılı çıkışları herşeyden önce bize zarar verir. Ben aslen Ardahanlı'yım yerliyim ve bütün yerliler gibi ben de Ahıska kökenliyim.Posof yerlileri dışında Ardahanlı yerliler Ahıska kökenli olmalarını pek önemsemezler.Çünkü ARdahanlılar milliyetten çok geçim derdine düşmüşlerdir.Ayrıca yerlilerin k.rtlerle hiç bir yakınlığı da yoktur,biraz araştırmacı olsanız bunu bilirsiniz. Gel gelelim Ardahan'daki k.rt nüfusuna.Ardahan'ın nüfusunun ne yüzde 90'ı Türktür,ne de yüzde 90 k.rtttür.Ardahan'ın yaklaşık yüzde 30-35 civarı gayri Türktür.Ayrıca emin olunuz ki Ardahan Doğu Anadolu'nun Erzurumla birlikte en Türk ilidir.Çok farklı Türk kolları ve Kars kadar olmasa da bir çok farklı kol ve bir çok farklı millet mevcuttur. Avşar k.rtleri(!)böyle bir tabir kullanılması çok yanlıştır.Ardahan'dabundan 150-200 sene öncesine kadar k.rt ve zaza nüfusu yoktu.Zaten k.rtlerin Zagros kökenli olduğu bellidir.Hülya Avşarın köyü de olarak bilinen hasköylü k.rtler melezdirler.Uzunyayla Avşarları olarak bilinen burdaki yörükler k.rtlerle karışmıştırlar.Ayrıca biliniz,Ardahan'ın merkez ve çoğunluğu da göle ilçesinde olmak üzere 30-40 bin kadar k.rt vardır. Türkiye'de nerelerde hangi Türk boyları vardır: http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BC..._etnik_gruplar Y.N: Otağ kurallarını ihlal etmeden hareket et |
|
|
|
|
|
#40 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BC..._etnik_gruplar
Trabzon için Lezgiller Lazlar gösteriliyor..Türk Boyu yok gösteriliyor bu nasıl iş! |
|
|
|
|
|
#41 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Alıntı:
İlk öncelikle burada asla şehircilik veya hemşericilik yapılmaz bunu iyi bellemelisin.Bak ne tesadüf bende Posofluyum ama kendinin bazı şeyleri bilmeden araştırmadan ahkam kesmen beni çok sinirlendiriyor.Posofta Ahıska Türkü olduğunu bilenler ve önemseyenler kadar diğer ilçelerde de Ahıska Türkü olduklarını bilenler ve önemseyenler çoğunlukla ilk öncelikle burada gedik açılmaya başladı. Ardahanın yüzde 30-35 gayri Türk dediğinde saçmaladığın iyice ayyuka çıkıyor.Bunu ispatlayamazsın çünkü masa başından cirit atıyorsun ve bu attığın ciritler hedefi tutmuyor. Avşar k.rtlerini bana savunma onlar tam anlamıyla kaliteli birer soysuz köpektirler.Hülyada onlardandır onun amcaları bizim köylerimizden küçük başları çalıp merkezde kendi hayvanları diye satıyorlar sen neden bahsediyorsun bu işler masa başından olmaz gel bırakayım aralarına anla nasıl köpekler olduğunu. Aciz vikipediadan örnek vermen beni şaşırtıyor.Bu adi siteden örnek veren biri bana ve kandaşlara Ardahanı öğretmesin.Benim 2 kuşak dedemi şehit eden köpekler avşarlardır sen neden bahsediyorsun.Bazı şeyler araştırarakta öğrenilmez birebir yaşamak lazım bazı olayları.
|
|
|
|
|
#42 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
...
Canım kardeşim...Ben Ardahanda doğdum ve büyüdüm.Ben sadece gerçekleri söylemeye çalışıyorum.Wikipedi deki bilgilerin hepsi doğrudur yahud benim söylediklerimin hepsi böyledir diye bi şe idda etmiorum.Ayrıca Avşar k.rtleri tabirini doğru bulmadığımı söyledim.Ardahndaki kanı bozuk avşar soyadlılarını savunmadım.Asla savunmam da.Tekrar oku ne yazdığımı istersen!Benim eleştirdiğim:Avşar k.rdü diee bi şey yoktur,olmaz,seninle böyle lüzumsuz bikonuyu tartışmak istemezdim.Avşar bir Türk boyudur!Avşar k.rtleri yoktur,hocvanlı yaratıklar da kürttür. Ne yazmışım ne dmeye çalışmışım bi iyice oku sonra yorum yap.
Wikipedia saddece bi örnektir.Trabzon lazdır diee bi şe söylemiyor,Trabzon'da laz lezgi vs var diyor.Ardahn'da azeri var terekeme var kıpçak(yerliler kıpçak kökenlidir) var diye Ardahan'ın tamamı Türk mü hayır! Ardahan'ın nüfusnun da ortlama yüzde 30-35'i k.rt ve muturuf(çingene)-k.rtler gibi davranırlar.Bunu her zamanda söylerim çünkü gerçek budur!. Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#43 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Ardahan'da k.rtler güneydoğu k.rtleri kadar üreme kabiliyetine sahip değiller |
|
|
|
|
|
|
#44 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Alıntı:
Vikipediadakiler doğru değil bunu biliyorsun o zaman burada oradan örnek göstermene gerek yok değil mi?
Aslanım avşarların bana Türk boyu olduğunu öğretme neyin ne olduğunu lütfedersen biliyoruz.Bak şimdi yeni birşey öğreteyim sana avşar k.rtleride vardır ve bunlar hülyanın akrabalarıdır.Avşar sadece isim benzerliğidir.İyice oku ondan sonra yorum yap demişsin aslında sen ilk önce biraz haddini bilip bu konuyu uzatmaya kalkma. Sen kendini sanal gerçeklere inandırmaya çalışıyorsun ve burada ki kandaşlarıda masabaşından yanlış bilgilendiriyorsun.Çok merak ediyorum seni akşam sesli sohbet otağına gel bakalım orada hem seni tanıyalım hem konuşalım.Bu akşam bekliyorum!
|
|
|
|
|
#45 (İleti Bağlantısı) | |
|
ırkçı
|
Alıntı:
Ardahan ve Kars ın Türk soylu yerlilerinin, Azeri veya Terekeme Türklerine bakış açılarıyla kürtlere bakış açılarını da anlatma.. Küçük Kars Esenyurt ta yaşıyorum.. Azeri veya Terekeme Türklerinde ırk milliyet bilinci var iken yerlilerde bu yok. kürtlerle kız alıp verme dahil her türlü ortak payda da hareket yerlilerde var.. Sana onlarca isim adres veririm. aslen özbe öz Türk yerlisi olupta, bizim aslımız kürt diye gezinen benliğini yitirmiş danalardan.. Senin, Türk yerlisi olmana veya başkasının olmasına birşey dediğimiz yok.Ben orantısal olarak yerlilerin %70-80 kadarından bahsediyorum... Benden daha sıkı Türkçü olan arkadaşlarım var yerlilerin içinde. Fakat bu bazı gerçeklerin üzerini kapatmaya yetmez... Kars veya Ardahanda Türk soylu yerliler kürtlerle her anlamda daha yakındırlar. Azeri Türkleriyle veya Terekeme Türkleriyle olan ilişkilerine bakınca...
|
|
![]() |
| Etiketler |
| 'türkiye'nin , 80'i , k.rt! , Yüzde |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|