Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 08.02.2008, 18:39   #46 (İleti Bağlantısı)
ırkçı

DeliErsegün adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 179
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
BÖRTEÇİNE TURAN adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Sayın Türkçü kardeşlerim.

Ben aslen Ardahanlı'yım yerliyim ve bütün yerliler gibi ben de Ahıska kökenliyim.Posof yerlileri dışında Ardahanlı yerliler Ahıska kökenli olmalarını pek önemsemezler.Çünkü ARdahanlılar milliyetten çok geçim derdine düşmüşlerdir.Ayrıca yerlilerin k.rtlerle hiç bir yakınlığı da yoktur,biraz araştırmacı olsanız bunu bilirsiniz.

Türkiye'de nerelerde hangi Türk boyları vardır:
http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BC..._etnik_gruplar
Sana yerliler kürt diyen mi oldu ?

Ardahan ve Kars ın Türk soylu yerlilerinin, Azeri veya Terekeme Türklerine bakış açılarıyla kürtlere bakış açılarını da anlatma.. Küçük Kars Esenyurt ta yaşıyorum.. Azeri veya Terekeme Türklerinde ırk milliyet bilinci var iken yerlilerde bu yok.

kürtlerle kız alıp verme dahil her türlü ortak payda da hareket yerlilerde var.. Sana onlarca isim adres veririm. aslen özbe öz Türk yerlisi olupta, bizim aslımız kürt diye gezinen benliğini yitirmiş danalardan..

Senin, Türk yerlisi olmana veya başkasının olmasına birşey dediğimiz yok.Ben orantısal olarak yerlilerin %70-80 kadarından bahsediyorum... Benden daha sıkı Türkçü olan arkadaşlarım var yerlilerin içinde. Fakat bu bazı gerçeklerin üzerini kapatmaya yetmez... Kars veya Ardahanda Türk soylu yerliler kürtlerle her anlamda daha yakındırlar. Azeri Türkleriyle veya Terekeme Türkleriyle olan ilişkilerine bakınca... Buna kız alıp verme de dahildir.. Anası veya Babası yerli olupta diğeri kürt olan sayısız yerli tanıdım. fakat Azeri veya Terekemelerde küçük istisnalar dışında böyle bir olaya şahit olmadım..
Alt 09.02.2008, 19:09   #47 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

BÖRTEÇİNE TURAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 6
Bu şekilde ters cevap vermen doğru değil,kardeşim.Lakin benim tahamül çerçevem Türkçü fikirdekileri kapsar,bu nedenle yine de saygı duyuyorum.

Bu senin görüşündür çünkü senin tanıdığın yerliler de buna fazlaca rastlamşsındır.Doğaldır,diyecek bi şeyim yok.Ama yerlilerde böyle bi genellemenin olması mümkün değildir.Öyle ki,ben doğduğum yerde Ardahan'ın Posof ilçesinde k.rtle evlenecek bi tek yerli tanımamNe terekemelerde ne de yerlilerde k.rtlere karşı özel bi yakınlaşma yoktur.Üzülerek söylüyorum alevi Türkmenlere k.rtlerden daha uzaktırlar,burası kesin.

Ama bahsettiğin şu konu önemli.Özellikle fazlaca k.rt tanıyan ve bir an olsun kültür kaynaşmasına uğramış Ardahanlılarda bir şehir içi enternasyonelizm oluştuğu söylenebilir.Bu bağlamda özellikle Göle ve Ardahan'da biraz daha azınlık kalmış yerliler k.rt kültürüne yakınlaşmıştırlar.
BÖRTEÇİNE TURAN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 09.02.2008, 19:17   #48 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ALPAGU AKBÖRÜ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 339
Nasyonalizmi bilrim de enternasyonalizm ne demektir?
Sordum.
'Birleşik' manasında bile değildir.Az çok latince ve yüklüce ingilizce bilirim.'Enternasyonal' ne demektir öğretiniz.
1960 buhranı başka 2000'ler başkadır.
(Soruma cevap için altyapı bile sunuyorum)
Alt 09.02.2008, 19:19   #49 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ALPAGU AKBÖRÜ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 339
Kullanılmayan değirmenlerde hala un mu ürüyor?
Şunu sordum; Nedir ?
Enternasyonelizm.
Alt 09.02.2008, 21:35   #50 (İleti Bağlantısı)
ırkçı

DeliErsegün adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 179
Alıntı:
BÖRTEÇİNE TURAN adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Bu şekilde ters cevap vermen doğru değil,kardeşim.Lakin benim tahamül çerçevem Türkçü fikirdekileri kapsar,bu nedenle yine de saygı duyuyorum.

Bu senin görüşündür çünkü senin tanıdığın yerliler de buna fazlaca rastlamşsındır.Doğaldır,diyecek bi şeyim yok.Ama yerlilerde böyle bi genellemenin olması mümkün değildir.Öyle ki,ben doğduğum yerde Ardahan'ın Posof ilçesinde k.rtle evlenecek bi tek yerli tanımamNe terekemelerde ne de yerlilerde k.rtlere karşı özel bi yakınlaşma yoktur.Üzülerek söylüyorum alevi Türkmenlere k.rtlerden daha uzaktırlar,burası kesin.

Ama bahsettiğin şu konu önemli.Özellikle fazlaca k.rt tanıyan ve bir an olsun kültür kaynaşmasına uğramış Ardahanlılarda bir şehir içi enternasyonelizm oluştuğu söylenebilir.Bu bağlamda özellikle Göle ve Ardahan'da biraz daha azınlık kalmış yerliler k.rt kültürüne yakınlaşmıştırlar.
Çok bilmiş edasıyla yazıyorsun. Sonrada birileri bunu anlayacağın dilde düzeltince verilen cevabın uslubunu doğru bulmuyorsun..!!!

Ne yapalım şimdi ? yerlilerde (%70-80) ırk-milliyet bilinci yok olduğu halde, sırf senin tatmin olman için var mı diyelim ?

Entegrasyon demek istedin herhalde ! işte o olay yerlilerde daha fazla kürtlerle, Terekemelerle Azeri Türklerine nazaran...
Alt 09.02.2008, 23:30   #51 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

Türkyiğit adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2
Esen olsun ırkdaşlar;

Ben yeni üyeyim,öğrenecek çok bilgi,yürüycek çok yolum var.Bu vekile bu cesareti verenler,bundan daha da haindir.Avşar Girayhan ırkdaşımın iletisi durumu izah ediyor.Bu edepsizliği yapanın Başbuğun partisinden oluşu çok üzücü.Saygılar.

TTK
Türkyiğit Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.02.2008, 17:38   #52 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

ırkdaş adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 12
doğru olabilir kürt nüfusu gittikçe artmaya başladı Allah korusun herkesi
ırkdaş Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.02.2008, 17:54   #53 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 189
Alıntı:
ırkdaş adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
doğru olabilir kürt nüfusu gittikçe artmaya başladı Allah korusun herkesi
Sen Aptalmısın yoksa ,Burayı karıştırmayamı geldin?

Bunun diyen salağın Sülalesinin yüzde 80 ni kürt olduğu için Türkiyeyi öyle sanmış olsa gerek
Bozkurtun-Oğlu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.02.2008, 17:59   #54 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

ırkdaş adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 12
hakaret etme aptal sen olabilirsin terbiyesizliğin lüzumu yok kürtlerin fazla olduğunu söylemiş bende olabilir diye yazdım ne var bunda
ırkdaş Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.02.2008, 22:36   #55 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Alıntı:
ALPUZER adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Kullanılmayan değirmenlerde hala un mu ürüyor?
Şunu sordum; Nedir ?
Enternasyonelizm.
Ben hiç bir zaman çok bilimiş edasında olmam kardeşim yanlış değerlendiriyorsunuz.bakın ne güzel tartışıyoruz.zorla kavga etmeye çalışıyorsunuz,ama etmiyeceğim emin olun,çünkü kavga edecek o kadar köpek var ki dışarda,bir de benden olanlarla kavga etsem halim ne olacak bilmem?! neyse...

Orda kasıt şuydu,şehir içi halkların birleşmesi kaynaşması ve dolayısıyla da yerliler gibi bırakın yerlileri diğer Türklerde de olduğu gibi ve hatta anadolunun bir çok yerinde de olduğu gibi ırk bilincinin oluşamaması olayı:enternasyonel de uluslar arası demektir.şehir içi beynelmilelcilik tamam mıdır kardeşim?
Alt 15.02.2008, 22:39   #56 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

ayrıca ben yerliler veya terekemelerde ırk bilinci var mıdır yok mudur bunun hakkında yorum yapmadım.Ve ırk bilincinin olmadığı da kesindir.Zaten genel olarak Ardahan'da Alevi Türkmenler dışında kaç Türk de tam olarak ırk bilinci oturmuştur ki?

Bu konuda daha fazla konuşmasak daha iyi olacak sanırım saygılarımla...
Alt 15.02.2008, 22:49   #57 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,976
Alıntı:
Bozkurtun-Oğlu adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Sen Aptalmısın yoksa ,Burayı karıştırmayamı geldin?

Bunun diyen salağın Sülalesinin yüzde 80 ni kürt olduğu için Türkiyeyi öyle sanmış olsa gerek
Burada bir üyeye hakaret etmek kimsenin haddine değil. Bir yanlış varsa otağ yöneticileri zaten gerekeni yaparlar.
Alt 16.02.2008, 03:10   #58 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 96
Bu cümlede vekil kürt olduğunu kendi ifade ediyor: 'Ben niye Antalya'yı İstanbul'u ve İzmir'i bir başkasına bırakayım. Türkiye'nin her tarafı benimdir....Bu toprakları toplum olarak biz vatan yaptık....' gibisinden tipik kürt sahiplenme propagandaları). Aslında bu tür demeçlerin Türk milletini uyandırması gerekir... Türkiye'de 80% kürt olduğu iddiasını aslında bir milliyetçi vekil kasıtlı olarak bölücülere tepki olarak söyleyebilirdi, ama daha sonra vekilin kurduğu, bu vatanı kürtlere sahiplendirme cümleleri bu kişinin kürtçülüğünü ve kürt sevgisini zirveye çıkarıyor. Sentezciler kürtlerin Türk ırkından olduğu, yobazlar din birliği-kardeşliği, solcular ise halk kardeşliği ve 'anadolu insanı' olmak üzerine melezci propagandalarını yapmaya devam ediyorlar. Bakalım bu ne kadar devam edecek.
Avşar Girayhan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.02.2008, 08:37   #59 (İleti Bağlantısı)
Mustafa Kemal'in Bozkurtu

Türkiyem! adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 62
Şu anda o kadar iğrenç bir duruma geldik ki.Bunlara haddini bildirmemiz lazım.%80 az atmışsınız bey efendi %110 falan size uyar.Komünist yalanınıda al git!
Türkiyem! Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.02.2008, 08:59   #60 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 189
Alıntı:
Gök Yeleli Bozkurt adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Burada bir üyeye hakaret etmek kimsenin haddine değil. Bir yanlış varsa otağ yöneticileri zaten gerekeni yaparlar.
Sn Yöneticim,Siz böyle palavra bir tabire destek veren TÜRKCÜ daha önce gördünüzmü?

Kusura bakmayın,Akılsız bir adamla tartışacağımıza herzaman Akıllı bir düşmanı tercih etmişimdir,Irkdaş denen şahsın Böyle bir zırvalığa olabilir demesi kadar rezilce ve boyun eyercesine "olabilir" demesi kez ve kez rezalettir.

Şahsın Türklükten ve Türkçülükten bir haber olduğunun göstergesidir.Vatan toprağında daha kimlerin ,ne kadar var olduğunu bilmeyen bir kişi, yorum dahi yapmasın burda,Önce Otağımızın kaynaklarından gereken bilgileri alsın daha sonra forumda yazsın.

Büyük İhtimal Zaten MHP li buna eminim.

Saygılar Sn Yöneticim
Bozkurtun-Oğlu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler