Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 17.06.2008, 22:07   #61 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,046
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
Ergenekonlu adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bugun nufus dairesine gittim.Nufus dairesinin icine kadar turbanlilarin sizdigini gordum.
Nasıl yani? Nüfus memuru, türbanlı olduğu hâlde mi görev yapıyordu? Eğer böyleyse, bahse konu memurun resmini çekip götürün bu ilin/ilçenin mülki amirliğine (Valilik veya Kaymakamlık) bir dilekçeyle beraber verin. Size geri dönüş yapmak, bilgi vermek zorundalar.

Böyle şeyleri görürseniz affetmeyin. Derhal olayı belgeleyip, götürün şikâyet edin. "Kimse ilgilenmez" demeyin. Dilekçe Kanununa göre, dilekçenizi işleme alıp size en geç 30 iş günü (yaklaşık bir ay) içerisinde bilgi vermek mecburiyetindedirler.
Buğra Şad Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.06.2008, 22:19   #62 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Ergenekonlu adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 101
Alıntı:
Buğra Şad adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Nasıl yani? Nüfus memuru, türbanlı olduğu hâlde mi görev yapıyordu? Eğer böyleyse, bahse konu memurun resmini çekip götürün bu ilin/ilçenin mülki amirliğine (Valilik veya Kaymakamlık) bir dilekçeyle beraber verin. Size geri dönüş yapmak, bilgi vermek zorundalar.

Böyle şeyleri görürseniz affetmeyin. Derhal olayı belgeleyip, götürün şikâyet edin. "Kimse ilgilenmez" demeyin. Dilekçe Kanununa göre, dilekçenizi işleme alıp size en geç 30 iş günü (yaklaşık bir ay) içerisinde bilgi vermek mecburiyetindedirler.
Gok Tanriya sukur oyle bir durum yoktu.Ama nufus dairesine halktan girenlerin yarisindan fazlasi turbanli idi.O kalabalik nufus dairesinde bile ellerinde cep telefonu gosteris yapmaktan geri kalmiyorlardi.Ama benim bildigim birtakim memuriyetlerde turbanli calisiyor.Ornegin yazlik evimizin bahcesiyle ilgili bir mesele icin orman bakanligindan(yahut belediyeden) gelen 3 kadindan biri turbanli idi.
Ergenekonlu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.06.2008, 22:27   #63 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
Ama benim bildigim birtakim memuriyetlerde turbanli calisiyor.Ornegin yazlik evimizin bahcesiyle ilgili bir mesele icin orman bakanligindan(yahut belediyeden) gelen 3 kadindan biri turbanli idi.
Devlet memurlarının giyim, kuşam ve temizliklerini düzenleyen Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nde belirtilen hükümlere göre, bayan bir devlet memuru (kamu görevlisi) görev mahallinde ve görevi başında daima başı açık ve saçları düzgün bir biçimde taranmış olmak zorundadır. Aslına bakarsanız sizin bahçeye tespit için gelen görevlilerin de başı açık olmalıdır ama resmini çekseniz bile kıvırma şansı yüksek olduğundan, dış göreve giden bazı yobazlar kapatıyor saçlarını.

Fakat Nüfus Müdürlüğü'nde görevli memur, başını kesinlikle açmak zorundadır. Eğer o hâliyle cep telefonunuz ile resmini çekip götürüp mülki makama verirseniz, hakkında yasal işlem yapılır. He eğer yapılmadı mı, o hâlde götürüp o Nüfus Müdürlüğü'nü de, şikâyet ettiğiniz hâlde işlem yapmayan makamı da bulunduğunuz ilin Bölge İdare Mahkemesi'ne verebilirsiniz. O zaman o türbanlı yüzünden hem o Nüfus Müdürü'nün, hem de işlem yapmayan mülki makamın başını çok ağrıtırlar ki hiç bir amir, kıytırıktan bir memur için kendini zora sokmaz.

Biz, hakkımızı bilip kullanırsak, her zaman kazanırız.
Alt 17.06.2008, 22:32   #64 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 985
Alıntı:
Gok Tanriya sukur oyle bir durum yoktu.Ama nufus dairesine halktan girenlerin yarisindan fazlasi turbanli idi.O kalabalik nufus dairesinde bile ellerinde cep telefonu gosteris yapmaktan geri kalmiyorlardi.Ama benim bildigim birtakim memuriyetlerde turbanli calisiyor.Ornegin yazlik evimizin bahcesiyle ilgili bir mesele icin orman bakanligindan(yahut belediyeden) gelen 3 kadindan biri turbanli idi.

Değerli kardeşim seninde söylediğin sözle yaptığın açıklamanın hiç ilgisi varmı ? İnsanlara boşu boşuna yorum yaptırıyorsun, ilk önce nüfüs müdürlüğüne bile türbanlıların sızdığını gördüm diyip sonrada türbanlı memur görmedim işlem yaptıranların yarısı türbanlıydı diyorsun, zaten devlet dairesinde çalışmayıp işlem yaptırmak için giden vatandaşa türban yasağımı var da böyle bişi deme gereği hissediyorsun ? Haklı olarak da Buğra sad anda senin türbanlı memur gördüğünü sanarak bir dünya açıklama yapmış sana. Biraz dikkat edin otağa ileti eklerken boşu boşuna ileti eklemeyin.

A R S L A N Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.06.2008, 22:50   #65 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Ziyanı yok Arslan Beğ ırkdaşım, tek arkadaşlarımız bilgilensin, hakkını arasın ve laik cumhuriyet için yasalar çerçevesinde mücadele versinler de, ben her zaman, her konuda açıklamaya yapmaya hazırım. Asıl korkulması gereken, her türlü haksızlık ve yolsuzluk karşısında dut yemiş bülbül kesinlen bir toplumdur.

Bu tür konularda, özellikle idari hukuka ilişkin kafalara takılan her türlü soru ve sorunda elimden geldiğince yardım olabilirim.
Alt 17.06.2008, 23:19   #66 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Fors adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 32
Alıntı:
Buğra Şad adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Biz, hakkımızı bilip kullanırsak, her zaman kazanırız.

Otağda vatandaşlık haklarımızı öğrenebileceğimiz bir konu var mı?Uzantısını belirtirseniz sevinirim.
Fors Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.06.2008, 23:27   #67 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
Fors adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Otağda vatandaşlık haklarımızı öğrenebileceğimiz bir konu var mı?Uzantısını belirtirseniz sevinirim.
Vatandaşlık haklarımızı, internette kolayca bulabileceğiniz Anayasa'nın ilgili hükümlerini okuyarak öğrenebiliriz. Ve lakin bu hususta kafanıza takılan bir şeyler olursa, otağımızın Hukuk Köşesi'nde (Hukuk Köşesi - Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı) sorabilirsiniz.

Ben ve diğer arkadaşlarım, elimizden geldiğince yardımcı oluruz.
Alt 17.06.2008, 23:32   #68 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tanrikut Atsiz adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 166
Alıntı:
Turak adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Denizlerimizin kirliliginin sebebini bulduk.

Arada pek fark yok.
Alt 18.06.2008, 02:04   #69 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

kemalpaşa adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 87
Sayın Buğra Şad, devletin sağlık ocaklarında arab çaputu takan hemşireler görüyorum. Hatta doktor bile gördüm.

Cumhuriyeti korumak için herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Bana ne diyip geçmeyin. 2002'de yayılmaya başlayan virüsten sonra arab çaputu adeta legalleştirildi. Devlet dairelerinde çaput takmak serbest kılındı.

PTT'de, sağlık ocaklarında, vergi dairesinde bu çaputu takanları görüyorum. Yakında okullara, evrenkentlere sıçrayacak. İran'daki gibi zorunlu kılınacak. Gidişat bunu gösteriyor.

Bu hafta içinde yapacağım ilk iş sağlık ocağındaki çapulcuların resimlerini çekmek ve savcılığa dilekçe yazmak. Çektiğim resimleri otağa da ekleyeceğim.
kemalpaşa Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.06.2008, 02:32   #70 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

KOCATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,245
Alıntı:
kemalpaşa adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
devletin sağlık ocaklarında arab çaputu takan hemşireler görüyorum. Hatta doktor bile gördüm.
.
Yobazlık devletin hemen her kurumuna girdi...
Bugün tıp fakültesi öğrencilerinin bulunduğu internet sitelerinde yobazlıkla , şeriat ile ilgili her yazıyı görürsünüz. ama bilimsel doğru dürüst tek bir yazı göremezsiniz..

İnternette hatim indiren , sanal namaz kılanlar bile var...
Kadın doktorun erkek hastayı muayene edemeyeceği , erkek doktorun kadın hastayı muayene edemeyeceğini söyleyenler var.

Ve bunlar , yarın doktor olarak mezun olacak...

Yazıklar olsun..

Aynı durum eğitim sisteminde de var..

Lisede okurken , başı açık olan ve ATATÜRKÇÜ geçinen bir kız öğrenci liseyi birincilikle bitirir..
ÖSS sınavında çok yüksek puan alarak tıp fakültesini kazanır..
Ertesi sene mezun olduğu liseyi ziyaret ettiğinde başına arap bezi türbanı takmış olarak gelir..
Öğretmenler odasında öğretmenleri ile sohbet eder...ama kimsenin gıkı çıkmaz..
O esnada öğretmenler odasına öğretmen olan eşim girer ve türbanlı kızı görür..

- sen ATATÜRKÇÜ değilmisin ? bu nedir ? bu nasıl kıyafet ?

- Hocam ben ATATÜRKÇÜYÜM...

- ATATÜRKÇÜ olan birisine bu kıyafet yakışırmı ? ATATÜRKÇÜ bir genç arap bezini kellesine geçirir mi?
Burası BAŞÖĞRETMEN , BAŞKUMANDAN , BAŞBUĞ ATATÜRK'ün Cumhuriyet okuludur.. Tarikat dergahı değildir..
Şimdi , ya sana öğrettiğimiz gibi ATATÜRKÇÜ TÜRK olup , kellende bulunan çaputu derhal çıkaracaksın , ya da okulu şimdi hemen terk edip pis dergahına döneceksin..

Öğretmenler odasında buz gibi bir hava eser...

Kız defolup gider...

Ama orada bulunan hiç bir öğretmenin ağzını bıçak açmaz. kimse kızı eleştirmez , tek laf etmez..

DUYARSIZ VE TEPKİSİZ OLDUĞUNUZ SÜRECE ; YOBAZLAR AT KOŞTURMAYA DEVAM EDER..

İster öğrenciniz , ister öğretmeniniz , ister doktorunuz veyahutta hastanız ; isterse akrabanız veya kardeşiniz....

Her kim olursa olsun ; ATATÜRK İLKE VE İNKİLAPLARINA AYKIRI BİR DAVRANIŞ SERGİLERSE KENDİSİ DERHAL UYARILMALIDIR..

Olay resmi dairelerde gerçekleşiyorsa , cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmalıdır.
Üşenmeden , korkmadan , tırsmadan , çekinmeden...
KOCATÜRK Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.06.2008, 03:44   #71 (İleti Bağlantısı)
Tanrının Askeri

AyTanrıçası adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 20
Hep korkaklık, hep tembellik değil miydi bizi azaltan, bizi yıpratan ? KOCATÜRK, size katılıyorum. Eşiniz yürekli olan tek insanmış oradakiler içinde. Takdir ettim.
AyTanrıçası Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.06.2008, 19:30   #72 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
kemalpaşa adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Sayın Buğra Şad, devletin sağlık ocaklarında arab çaputu takan hemşireler görüyorum. Hatta doktor bile gördüm.

Cumhuriyeti korumak için herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Bana ne diyip geçmeyin. 2002'de yayılmaya başlayan virüsten sonra arab çaputu adeta legalleştirildi. Devlet dairelerinde çaput takmak serbest kılındı.

PTT'de, sağlık ocaklarında, vergi dairesinde bu çaputu takanları görüyorum. Yakında okullara, evrenkentlere sıçrayacak. İran'daki gibi zorunlu kılınacak. Gidişat bunu gösteriyor.

Bu hafta içinde yapacağım ilk iş sağlık ocağındaki çapulcuların resimlerini çekmek ve savcılığa dilekçe yazmak. Çektiğim resimleri otağa da ekleyeceğim.
Sağlık ocağında türbanlı hemşire veya doktor varsa, çaktırmadan resmini çekin, durumu belirten kısa bir dilekçe yazıp bu resmi de dilekçenin ekine koyarak götürüp Kaymakamlığa (il merkezindeyse Valiliğe) veya İl Sağlık Müdürlüğü'ne verin. Eğer Savcılığa verirseniz, Savcılık da bunu o yerin mülki amirliğine gönderecektir. Çünkü bu idari bir suçtur ve görevi adli soruşturmalara bakmak olan cumhuriyet savcılığı, konuyu sağlık ocağının amiri olan mülki idare amirine (Vali veya Kaymakam) intikal ettirecektir. Bu durumda da türbanlı hemşire, Kılık Kıyafet Kanunu'na muhaleffet 4483 sayılı Kanun uyarınca soruşturma geçirir.

Ama mutlaka hemşirenin resmini çekin. Çünkü bu tür iddialarda, genel olarak baştan savmak üzere size cevap verilir. "Sağlık ocağında türbanlı çalışan yoktur" diyip kesip atabilirler. İpin kimlerin elinde olduğu belli. Ama elinizde resim olursa bunu yapamazlar ve söz konusu memur hakkında yasal işlem yapmak zorunda kalırlar.

Eğer başvurunuza rağmen hiç bir işlem yapılmazsa dahi size bir resmi yazıyla, başvurduğunuz makam tarafından bilgi verilir. Eğer bir işlem yapılmazsa, size gelen bu yazıyla doğru Bölge İdare Mahkemesi'ne gidin, tekrar şikâyetçi olun. Bakın ondan sonra kamusal alana şeriat bayrağı sokmak ne demekmiş nasıl gösteriyorlar o hemşireye.

Hakkınızı bilin ve kullanın. Sizi, yasal haklarınızı kullanmak hiç kimse mahrum bırakamaz.
Alt 18.06.2008, 19:33   #73 (İleti Bağlantısı)
Çaşıt, dedikoducu, iftiracı, kahpe dölü ve nankör bir piçtir

İletiler: 788
Yahu hergün Devlet Kurumlarına gidiyorum iş dolayısıyla her kurumda istisnasız Zaman Gazetesi var.
Aslında bağlantılı olaylar.Herşey çok açık.
ALTAR Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.06.2008, 22:57   #74 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Güntülü adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 380
Alıntı:
ALTAR adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Yahu hergün Devlet Kurumlarına gidiyorum iş dolayısıyla her kurumda istisnasız Zaman Gazetesi var.
Aslında bağlantılı olaylar.Herşey çok açık.
Abim dükkan açtı, açılışın ertesi günü kapıya zaman gazetesi bırakmışlar. Bir ay boyunca her sabah dükkan açılmadan gelip bırakmışlar gazeteyi, ay sonunda da bir aylık gazetenin ücretini almak için gelmişler. Kendi kendilerine iş görüyorlar.
Güntülü Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 25.06.2008, 01:07   #75 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

İletiler: 4
İslam arapların ...... zevkine göre kurulmuş ....... bir dindir diye boşuna dememişler.Baş örtülüyken ....... daha mı fazla ..... alıyorsunuz,...... arap karıları.

Y.N.: Otağ kurallarına uy küfür etmeden ileti ekle. İslam piçi seni. Tüm kutsallarına hurafelerine tüküreyim.
Mahmut Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
(resim , bunlar.. , nedir? , türbanlı , ve , video) , İşte

Bu konuyu şu anda toplam 2 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Konuk)

Seçenekler