Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 02.03.2008, 18:17   #31 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

turkmenem38 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 17
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
Gökhan adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Tamamdır, Türk'e yaraşır biçimde davrandın artık kardeşimizsin. Bir ihtiyacın olduğunda bize yazabilirsin.
çok Tesekkurler kandaşim eger bir konuda sıkışırsam sizin fikirleriniz sorarim yurtdişinda oturdugumdan dolayi Türkiyede bazi şeyleri bilmiyorum bu arada 16 yaşindayim otagdaki en kuçuklerden biriyim galiba
turkmenem38 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.03.2008, 18:20   #32 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,346
Alıntı:
turkmenem38 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
çok Tesekkurler kandaşim eger bir konuda sıkışırsam sizin fikirleriniz sorarim yurtdişinda oturdugumdan dolayi Türkiyede bazi şeyleri bilmiyorum bu arada 16 yaşindayim otagdaki en kuçuklerden biriyim galiba

Kardeşim sohbet otağımıza gelirsen daha sağlam yetişirsin. Otağda herşey öğrenilemiyor.
Alt 02.03.2008, 18:22   #33 (İleti Bağlantısı)

turkmenem38 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 17
Alıntı:
Gökhan adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Kardeşim sohbet otağımıza gelirsen daha sağlam yetişirsin. Otağda herşey öğrenilemiyor.
Geliyorum fakat sohbet aksam açik oliyor aksamlari bilgisayara fazla giremedigimden fazlaa bulunamiyorum aranizda
turkmenem38 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.03.2008, 22:33   #34 (İleti Bağlantısı)

İletiler: 18
Ali Balseven'in kardeşinin adı Hasan Hüseyin Balseven... Çocuklarına Ali ve Hasan Hüseyin (Muhammed'in torunları, Ali'nin oğulları İmam Hasan ve İmam Hüseyin) adlarını koyan kişiler %99 ihtimalle alevidir.

Syn yönetici hasan hüseyin ismini sadece aleviler koymazlar hatta sünnilerin daha fazla koyduklarını biliyorum ben sünniyim ve çocuklarının adı hasan hüseyin olan çok akrabam var.Ne kadar dogru oldugunu bilmiyorum ama Ali Balseven'in sünni oldugunu TÜRKÇÜ olarak bildiğim bi abimden duymuştum saygılarımla...
selim pusat4 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.03.2008, 22:58   #35 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Asena01 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 546
HASAN HÜSEYİN, adının genelde ALEVİ kandaşlarımız arasında kullanıldığı açıktır.İkisini birlikte başkaları nadiren koyar.Sn.Selim Pusat bütün bu yazılanlardan ve konunun ana temasından buraya takılmanız ise ilginç geldi!Kaldı ki öncelik TÜRKLÜK olduğundan bu tür tartışmaların Yönetici kandaşımızın konunun gereği verdiği örnekten saptırmayın.Ali BALSEVEN'in Mhp'nin araplaşması ile ATSIZ ATA'nın yolunda ilerlediği ve TÜRK TÖRESİNE aykırı namertçe öldürüldüğü ise en önemli gerçektir.
Alt 03.03.2008, 00:02   #36 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,346
Alıntı:
selim pusat adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ali Balseven'in kardeşinin adı Hasan Hüseyin Balseven... Çocuklarına Ali ve Hasan Hüseyin (Muhammed'in torunları, Ali'nin oğulları İmam Hasan ve İmam Hüseyin) adlarını koyan kişiler %99 ihtimalle alevidir.

Syn yönetici hasan hüseyin ismini sadece aleviler koymazlar hatta sünnilerin daha fazla koyduklarını biliyorum ben sünniyim ve çocuklarının adı hasan hüseyin olan çok akrabam var.Ne kadar dogru oldugunu bilmiyorum ama Ali Balseven'in sünni oldugunu TÜRKÇÜ olarak bildiğim bi abimden duymuştum saygılarımla...
Sen bırak Ali Balseven'in mezhebi hakkında konuşmayı da iki kelam da ülküsüzler, Hüseyin Feyzullah ve Mhp hakkında ediver. Hem de orada verilen bir oran var, o oran neden verilmiş önce onuanla. Ben bu yaşıma geldim nedense Hasan Hüseyin adında bir sünniye rast gelmedim.
Alt 03.03.2008, 20:32   #37 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 967
Alıntı:
selim pusat adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Sünniler çocuklarına Hasan veya Hüseyin adlarından birini koyabilirler; mesela Sünni bir aileye mensup olan Atsız Ata'nın da ilk adı Hüseyin'dir. Fakat çocuğuna bu adların ikisini birden koyan kişiler genellikle Alevidir. Diğer çocuğuna da Ali adını koymuşsa, Alevi olduğuna kesin gözüyle bakılabilir.

Şia'daki 12 İmam kavramını internetten araştırıp öğrenebilirsiniz. 12 İmam'dan ilk ikisi olan Hasan ile Hüseyin'in Şiiler için özel bir anlamı ve değeri vardır.

"Türk Şiiliği" şeklinde tanımlayabileceğimiz Alevilik mezhebine bağlı olan kişilerin çocuklarına ad koyma konusunda nesilden nesile aktarılan bazı kuralları mevcuttur. Mesela bir Aleviyi kessen, doğrasan, öldürsen bile çocuğuna Osman adını koymaz çünkü Muhammed'in ölümünden sonra ilk halifenin Ali olması gerektiğine inanan Şiiler Osman'ı halife kabul etmezler ve sevmezler. Çocuğuna Hasan Hüseyin adını koymak ise Şii inancına göre çok hayırlı bir iştir. Fakat Sünnilikte böyle bir inanış yoktur.
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.03.2008, 10:48   #38 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

İletiler: 225
Bu provokatif soruyu sormandaki maksat nedir acaba? Peki, soruyu tersinden soralım; sen Atsız'ın 1969 yılına dek Türkeş ile birlikte olduğunu ispât edebilir misin?

Anlaşılan Türk siyâsî tarihini bilmiyorsun. Atsız Ata ile Türkeş'in yolları esasında hiçbir vakit bir ve beraber değildi. Atsız'ın ateşli milliyetçi düşüncelerine merak salan Türkeş'in Atsız ile olan hukuku 1944 öncesi birkaç görüşmeden öteye gitmemiştir. 1944 yılındaki meşhur davalar esnasında ise Türkeş dönemin askerî savcısı ve mahkemeye heyetine korku dolu bir af mektubu yazması da acizliğinin, dönekliğinin ve korkaklığının tescil etmiştir. Atsız ve diğer kahraman Türkçüler İnönü'nün korkunç istibdat devrinde tabutluklarda türlü işkenceler çekerken, Türkeş mektubunda mahkeme heyeti ve savcıya şöyle yalvarıyordu...

"Taşıdığım millî duyguların verdiği heyecanlarla, hiç düşünmediğim ve hatırımdan geçirmediğim manaları da ifade edebilecek olan şeyler yazdığımı, sorguya çekildikten sonra anladım. Fakat lütfen emin olmanızı isterim ki, ben bunları bir maksatla yazmış değilim. Edebî ve parlak cümleler yazmak için millete şâmil, umumî bir mana kast ederek yazdım... Şimdi sizlerin beni affetmenizi, bir an evvel tahliye etmenizi istirham ediyorum.

Bundan sonra kendi vazifemle meşgul olacağıma söz veririm. 38 günden beri maddî ve manevî büyük ıstırap ve elemler içindeyim. Bu kadarını artık bana kafi görmenizi istirham ederim. Cezadan maksat insanları ıslah etmek olduğuna göre bu tutukluluğumun bana büyük bir ibret teşkil edeceğine inanmanızı istirham ederim. Beni bir an evvel tahliye etmenizi arzeyliyerek saygılarımı sunarım..."

İşte Türkeş budur... Hâin, korkak, dönek ve tabansız...

Senin bahsettiğin 1969 tarihli Adana Kongresi ise Atsız Ata ve Türkeş'in yollarını ayrılma tarihi değil, MHP içerisinde var olan Türkçü kadroların tâsfiye edilerek partinin tamamen İslâmcı bir çizgiye kaymasının milâdıdır.

Yüce Atsız ve diğer büyük Türkçüler 1944 tarihinden sonra hiçbir zaman dönek Türkeş'e güvenmediler ve ona karşı her zaman ihtiyatlı davrandılar. Bu konuda kimsenin kafası karışmasın; Türkeş ve Atsız hiçbir dönem beraber olmadılar. Çünkü Nihâl Atsız, yaşamı, mücadelesi ve fikirleriyle dönmez, yıkılmaz, sarsılmaz, ölmez gerçek bir Türkçü ve Turancı, Türkeş ise bir dönem Atsız ve Türkçülük ile ilgilenen fakat çile ve sıkıntıyı görünce düşüncelerinden kolayca vazgeçerek düşmandan af dileyen bir dönektir...
Kür Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.03.2008, 21:56   #39 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,072
Alıntı:
Kür Şad adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Atsız ve diğer kahraman Türkçüler İnönü'nün korkunç istibdat devrinde tabutluklarda türlü işkenceler çekerken, Türkeş mektubunda mahkeme heyeti ve savcıya şöyle yalvarıyordu...

"Taşıdığım millî duyguların verdiği heyecanlarla, hiç düşünmediğim ve hatırımdan geçirmediğim manaları da ifade edebilecek olan şeyler yazdığımı, sorguya çekildikten sonra anladım. Fakat lütfen emin olmanızı isterim ki, ben bunları bir maksatla yazmış değilim. Edebî ve parlak cümleler yazmak için millete şâmil, umumî bir mana kast ederek yazdım... Şimdi sizlerin beni affetmenizi, bir an evvel tahliye etmenizi istirham ediyorum.

Bundan sonra kendi vazifemle meşgul olacağıma söz veririm. 38 günden beri maddî ve manevî büyük ıstırap ve elemler içindeyim. Bu kadarını artık bana kafi görmenizi istirham ederim. Cezadan maksat insanları ıslah etmek olduğuna göre bu tutukluluğumun bana büyük bir ibret teşkil edeceğine inanmanızı istirham ederim. Beni bir an evvel tahliye etmenizi arzeyliyerek saygılarımı sunarım..."
Eğer bir işi yanlışla yapmışsan fakat yanlışla yaptığın bu işten sonra olaylar sarpa sarmışsa ve bunun cefasını çekemye başlamışsan, ya da cefasını çekmek kaçınılmaz olmuşsa bile geri adım atmayacaksın. Onurlu insan, sırf onuruna ve duruşuna laf getirmemek için neyse bedeli öder, sonuçta insanlar ömrünün uzunluğuyla değil, o ömründe yaptığı işlerle hatırlanırlar.

Türkeş, mahkemeye bu şekilde yalvarırken, Atsız ırkçılığın haklılığını ispatlayan savunmasını yazıyordu. Bugün Atsız'dan gururla bahsolunurken, Türkeş yalvarmalarıyla hatırlanıyor. Onur ve şeref kavramlarını ön planda tutan kimse için elbette ruhu şad olan Atsız'dır...
Buğra Şad Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 28.03.2008, 02:00   #40 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

uyvarbey adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 7
İyi geceler kandaşlarım
Yukarda bahsi geçen rahmetli Ali BALSEVEN alevidir,aslen Kahramanmaraş'lıdır.Sırf bu olay yüzünden Kahramanmaraş'taki aleviler bile o dönem mhp hasım olmuştur.

TÜRK DÜŞMANLARININ AMANSIZ DÜŞMANI...
uyvarbey Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.05.2008, 00:29   #41 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Araz Akçora adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 288
Alıntı:
Türkçü Bakış adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bu Bahçeli'de zamanında Çin'e gidip Sincan'ı gezdikten sonra, buradaki Uygur kardeşlerimizin durumu çok iyi gibi laflar etmişti değil mi?
Tam sizin dediğiniz gibi demedi. Çin'in toprak bütünlüğüne saygı duyduklarını ve Doğu Türkistan Türklerinin Çin ile Türkiye arasında dostluk köprüsü olduğundan bahsetti. Ayrıca Bahçeli'nin Çin gezisi sırasında Doğu Türkistan üniversitelerinde Uygurca yasaklandı. Bu da Bahçeli'ye hoşgeldin hediyesidir. Sincan yerine Doğu Türkistan kullanmanızı rica ediyorum. Bu Çince bir isimdir ve en eski Türk yurtlarından Doğu Türkistan'ı unutturmak için bilinçli bir şekilde kullanılmaktadır.
Araz Akçora Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.06.2008, 12:40   #42 (İleti Bağlantısı)

İletiler: 10
ben aleviyim mhp üyesıyım mhp üye olmamın tekbir nedenı vardı oda Türkçü bir partı dıye dusundugumden ama gun gecdıkce mhpden soguyorum.keşke tam anlamıyla bir TÜRK partisi kurulsa.
mesutkaya Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.06.2008, 13:22   #43 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,072
Alıntı:
mesutkaya adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
ben aleviyim mhp üyesıyım mhp üye olmamın tekbir nedenı vardı oda Türkçü bir partı dıye dusundugumden ama gun gecdıkce mhpden soguyorum.keşke tam anlamıyla bir TÜRK partisi kurulsa.
Yağmur bekleyen susuzluktan, zengin bekleyen açlıktan ölür demiş atalar. Neden tam bir Türk partisinin kurulmasını dileyip beklemek yerine kendi elinizden geldiğince Türklük ve Türklüğün değerleri uğruna çaba sarf etmek yoluna gitmiyorsunuz?

Türkçü zeki kimsedir. İçinde bulunulan şartları çok iyi tespit eder ve bu şartlara göre en uygun yöntemi belirleyip ona göre hareket eder. Sizin de (tabi bütün Türklerin) bu tespitte bulunarak, en uygun bir şekilde hareket etmeniz gerekmektedir.
Buğra Şad Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.06.2008, 17:03   #44 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Trakya adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 32
Sanırım yazıyı okuyanlar bugünkü Türbana desteği çok daha iyi anlıyordur.
Trakya Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.06.2008, 02:32   #45 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Alp Türk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 72
Kayseri Erciyez dağındaki etkinliklerde Alparslan kürdeş konuşma yaptığı esnada konuşma yerine gelen dev BOZKURT heykelini görünce adeta küplere binmiştir ve aynen heykelini getirenlere;
'' Ne bu be götürün bunu yaradan gibi niye tapıyorsunuz buna''.
Alp Türk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
40 , bitmeyen , derdi , mhp'nin , yıldır

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler