Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 29.02.2008, 17:16   #31 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 26
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
Gök Yeleli Bozkurt adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Askerin Kuzey Irak'tan çekilmesi konusunda, kurum olarak şanlı ordumuzun değil, siyasal erkin sorgulanması gerekmektedir. Sonuçta ülkeyi yöneten Türk ordusu değil, malum zihniyetin siyasal partisidir.
Demokrasi ve parlamenter rejim ile idare edilen memleketlerde iç ve dış politikada nihaî olarak karar verici siyasi iradedir. Buna katılıyorum. Fakat bu operasyonu milletin ezici çoğunluğu destekliyordu. Şu durumda çok ani olan bu çekiliş karşısında birçok insan AKP'yi suçluyor. Bütün memlekette hava eserken askerin operasyonun bitme nedenini "siyasî gerekçeler" olarak izâh etmesi mümkün değil miydi? Böylece kendi prestijini korumayı sağlamış olmaz mıydı?
Mustafa Kemâl Ruhu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.02.2008, 17:19   #32 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 30
Alıntı:
Mustafa Kemâl Ruhu adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Demokrasi ve parlamenter rejim ile idare edilen memleketlerde iç ve dış politikada nihaî olarak karar verici siyasi iradedir. Buna katılıyorum. Fakat bu operasyonu milletin ezici çoğunluğu destekliyordu. Şu durumda çok ani olan bu çekiliş karşısında birçok insan AKP'yi suçluyor. Bütün memlekette hava eserken askerin operasyonun bitme nedenini "siyasî gerekçeler" olarak izâh etmesi mümkün değil miydi? Böylece kendi prestijini korumayı sağlamış olmaz mıydı?
O zaman öylesye, TSK yaptığı açıklamada operasyonu başlatma ve bitirme kararını kendisinin aldığını söylemeyecekti...Ama açıkça "kararı ben verdim" diyor.
KURT BEY Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.02.2008, 17:22   #33 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,947
İşin kötü yanı da, Akp gelişmelerden habersizmişler ve durumu sabah uyandıklarında öğrenmişler gibi davranıyor. Bu şekilde davranmalarındaki amaç da, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni bu gelişmenin sorumlusuymuş gibi göstererek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yıpranmasını istemeleridir.
Alt 29.02.2008, 17:22   #34 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 30
DÜNYAYA REZİL OLDUK!!!!!!

BBC haber ajansı, operasyonla ilgili gelişmeyi tüm dünyaya şöyle duyurdu:
"Başkan Bush'un, NATO müttefiki Türkiye'yi operasyonu sona erdirmeye ve Irak'tan çıkmaya çağırmasından bir gün sonra oldu."

(Demek istiyor ki, Bush emir verdi, Türkiye çıktı.)
KURT BEY Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.02.2008, 17:27   #35 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,947
Alıntı:
Mustafa Kemâl Ruhu adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Bütün memlekette hava eserken askerin operasyonun bitme nedenini "siyasî gerekçeler" olarak izâh etmesi mümkün değil miydi? Böylece kendi prestijini korumayı sağlamış olmaz mıydı?
Gönül öyle bir açıklama yapılmasını isterdi ama Genelkurmay, "ne içeriden ne de dışarıdan bir etki söz konusu değildir" şeklinde bir açıklama yapmayı uygun görmüştür. Bu konuyu deşmek orduyu töhmet altında bırakmaya çalışmak olur ki bazı arkadaşlar da bu tuzağa düşmektedirler.
Alt 29.02.2008, 17:29   #36 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Turak adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 756
ABD Başkanı George W. Bush, Kuzey Irak'ta PKK'ya karşı operasyon yapan Türk birliklerinin "bu bölgeden mümkün olan en kısa sürede çekilmesi" gerektiğini söyledi.

İlk kez 'K.........tan' dedi Başkan Bush'un basın toplantısında, Kuzey Irak'taki Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı özel kuvvetlerin konuşlandığı bölgeden bahsederken hem "Kuzey Irak" hem de "K.....tan" sözcüğünü kullanması dikkat çekti.

Bir gun once haberlerde kandile girmemize az kaldi deniliyordu.Bugunde cekiliyoruz deniliyor.
4. Toplumcuyuz
5. Milli gelenekçiyiz
6. Şuurlu demokrasiye taraftarız
7. Ahlakçıyız
8. Bilimciyiz
9. Teknikçiyiz
Turak Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.02.2008, 17:33   #37 (İleti Bağlantısı)
Yalñuk oglı munsuz bolmas

Uruz. adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 156
Yahu daha dün haberlerde amerika savunma bakanini temennilerini dinleyip cok kizmistim ama daha sonra Yasar pasayla görüstükten sonra pasamizin verdigi cevapla gurur duymustum
Bu gün olanlara bak...
Uruz. Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.02.2008, 17:39   #38 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 26
Millî gurur ve şerefimizi incitici bu durum karşısında anlaşılan o ki; siyasi irade kamuoyunda yükselen sınır ötesi harekât ısrarlarını dizginlemek ve bir yandan türban serbestîsini gerçekleştirmek amacıyla ABD ile birlikte izin verdiği harekâtı yine ABD'nin emirleri doğrultusunda sonlandırmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri açıklamasında harekâtın başlangıç ve bitiş tarihiyle ilgili "Harekâtın başlangıç ve bitiş zamanı tamamen askeri gerekçe ve ihtiyaçlara göre tarafımızdan belirlenmiştir." şeklinde bir şerh düşmektense gerçek açıklanmalı; çekiliş emrinin ABD'nin emirlerine itaat eden hükümetin bir tasarrufu olduğu beyan edilmelidir... Aksi takdirde bu fiyasko AKP hükümeti tarafında sinsice Türk ordusuna mal edilecektir. Bunun telafisi yoktur.
Mustafa Kemâl Ruhu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.02.2008, 17:48   #39 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ÇılgınTürk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 56
dtp sevinçle karşılamış bu durumu
Alt 29.02.2008, 18:13   #40 (İleti Bağlantısı)
Ulumil
Konuk

İletiler: n/a
Operasyon başladığında ,tüm Türkçülerin içine bir umud doğmuştu Kerküğümüz ve Musulumuz vatan topraklarına katılabilirmi diye. barzani denen kıroyla pkk li köpeklerin ne farkı vardı ki peşmerge denen soysuzlarda temizlenmedi.Bedel ne olursa olsun , şanlı Türk askerine geri çekilme emri verilmemeliydi. Bu olayda en büyük sorumlu dış desteklerle iktidarda oturan akp hükümetidir.
  Alıntı ile yanıtla
Alt 29.02.2008, 18:49   #41 (İleti Bağlantısı)
Atsızın Öğrencisi

s.aybars adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 29
Her zaman bunu soyliyorum; Ordumuzun bir bildigi vardir elbetde.

Dunki abd savunma bakaniyla gorusmesinden sonra Yuce Ordumuzun cekilme kararini bugun gerceklestirmis olmasi herkesi sasirtmis olsa gerek. Acikcasi bunu ben bekliyordum. Unutmamamiz gereken bir husus sudur ki, butur gorusmelerde konusulanlar, bize medya araciliyla anlatilanlar degildir sadece. Bu gorusmede ki konusulanlardan sonra, Ordumuz degerlendirme yapip kendi sitratejisine gore bu cekilme kararini almistir, taktiksel yonuyle Ordumuza uygun olan yapilmistir. bush iti istedi diye degildir. Kaldiki bu karari bugun almadilar.

Bizim Ordumuzu hafife almadiklari koskocaman bir gercekdir. Bir kac gun icerisinde aldigimiz les sayisini ve imha etdiklerimizi goz onunde bulundurursak evet sitratejik zamanlama ve saldiri bakimindan oldukca basarili olduk, bundan hic birimizin supesi yokdu zaten. Bunun aksini idaa etmesin hic kimse. Irktaslarimi butur konularda cok daha genis dusunmeye davet ediyorum. Hemen olumsuz dusuncelere kapilmamak gerek. Simdi sadece bekleyip olanlari goricegiz.
TTK
Alt 29.02.2008, 19:50   #42 (İleti Bağlantısı)
Karabudun'dan Bir Bozkurt

OGEDAY adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 180
Kahretsin başka birşy demiyorum.Diyemiyorum!

GÖK GİRSİN KIZIL ÇIKSIN!
OGEDAY Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.02.2008, 20:37   #43 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

HaZar_TR adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 44
İktidar Amerika,müttefik Amerika,düşman Amerika,BOP hayalleri ile bir kıtadan diğer kıtaya asker çıkaran Amerika.
Bizim müttefik olmamız gereken en son ülke bunlar.
Hoş bir ülke bile yok bize müttefik olacak.
Bizim bizden başka dostumuz yok.
Tanrı Türk Ordusunu korusun.Milletimize güç ve sabır versin.
HaZar_TR Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.02.2008, 21:40   #44 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tanrikut Atsiz adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 146
Degerli irkdaslarim,

Haberi duydugumda sizler gibi bende inanmak istemedim. Ìlerliyen saatlerde gelen resmi aciklama ile hayal kirikligim iki katina cikti.

ABD den gelen aciklamalarin ardindan cekilme haberleri cikmasi bizi derinden üzen konularin basinda gelmekdedir. Gönül isterdiki ABD nin yaptigi bu aciklamaya inat oradaki operasyonu genisletmeli ve kalacagimiz süreyi uzatmaliydik. Bu yapilsaydi yüce Türk milletinin ruhu oksanmis olackti. Operasyon bölgesindeki ele gecirilen magralarda cekilmis fotograflar da basina dagitilabilirdi. O kamplar yerle bir edildikden sonra sanli bayragimiz göndere cekilmeliydi. Bu görüntülere gercekten yüce irkimizin ihtiyaci vardi diye düsünüyorum.

Aklimdan gecen bu düsüncelere ragmen irkimizin sanli komutanlarinin bir bildigi vardir diyorum. Bölgedeki kansiz, soysuz teröristler belkide askerlerimiz cekildi diye inlerinden o pis bedenlerini cikarirlar ve biz de tekrardan tepelerine bineriz.

Tanri sanli ordumuzu basimizdan eksik etmesin.
Alt 29.02.2008, 22:12   #45 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

sancaktar cafer reis adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 22
Genelkurmay baskanligi operasyonu kendisinin bitirdigini soyleyerek akp'nin ekmegine yag suruyor zaten akp'nin istedigide budur sucu orduya atmak.
bana gore kuzey iraktan cikilmamasi gerekilirdi bundan sonra girmemiz
daha zorlasir. operasyona harcadigimiz parada basa gitti.
diyecek birsey bulamiyorum hayal kirikligina ugradim.
Bu gidisatin duzelmesi icin milletin bir once gaflet uykusundan uyanmasi gerekiyor.
sancaktar cafer reis Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler