Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 01.03.2008, 01:14   #61 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Tarkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 612
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Şartlar göz önünde bulundurulduğunda şu durumda konuşmaktan çok takip etmek gereklidir.

Ülkenin iç durumu nasıldır, önce buna bakmak gerekir. Tayyip ve tayfası (buna Gül de dahil) türbanı oldu bittiye getirmek için operasyonu beklediler ve kurdun avından gitmesini bekleyen fırsatçı çakallar ya da AKbabalar gibi hemen konu üzerine üşüştüler.Türbanı zorla dayattılar.

Ordumuza her durumda güvenimiz tamdır.Şüphesi olan varsa daha iyisini yapsın.Sonuna kadar gidebilmeyi ben de isterdim; ancak şartları göz önünde bulundurmak gerekir.

Öyle sözler işitiyoruz ki olayları bilmeyen biri duysa,sanki ordumuz yenildi de öyle geri çekildi sanır.240 kürt terörist gebertildi, büyük tahribata uğradılar.Bu yeter mi? Elbette yetmez, bunu ordumuz da biliyor; ancak başkomutanlıkta duran şahsiyetin ne derece ABD ye bağlı olduğunu biliyoruz ve utanıyoruz(Bahsettiğim kişi Abdullah Gül'dür).Yetki veren de meclis olduğundan, mecliste de teröristler ve satılmışlar barındığından ordunun sonuna kadar gitmesi mümkün değildir.Belirlenen bölgede, pek az ordunun yapabileceği bir kış harekatını başarıyla gerçekleştirmiştir.

Gerilla taktikli savaşları incelediğiniz zaman pek azının başarılı olduğunu görebilirsiniz; çünkü gerilllalar ve teröristler başka ülkeler tarafından sınırsız biçimde desteklenmektedir.Baktığımız zaman ABD ve SSCB bu tarz savaşlara giriştiğinde ağır bir yenilgiyle ayrılmışlardır.Üstelik her iki devlet de kendi sliahlarını üretmekte ve çok güçlü bir ekonomiye sahip idiler.ABD, Vietnam'da;
SSCB, Afganistan'da ağır yenilgiye uğradı; çünkü bu tür savaşlarda kimin ne olduğu belli değildir.Gündüz sade vatandaş olarak gördüğünüz insan, akşam karşınızda savaşıyor olabilir.Güçlü bir istihbarat gerektirir.

Sonuçta bizim istediğimiz hakkımız olan Musul ve Kerkük'ü almak olsa da planlanan hali bu değildir.Teröristlerin mevzileri ele geçirilmiştir ve yapılan operasyon başarılı olmuştur.

Çok övülen ABD'ye bakınız, ne Irak'ta ne de Afganistan'da denetimi sağlayabilmiştir.

Boşuna ordumuza yüklenmeyin ve düşmanların propagandalarına alet olmayın ırktaşlarım.

Düzen I.

Alıntı:
KURT BEY adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bir G-3 mermisinin fiyatı 2-3 YTL civarında, bir RPG roket mermisi, 200-300 YTL, uçakların attığı bombalar ve topların attığı mermiler ise binlerce YTL değerinde ve çok daha pahalı. Bir teröristin pis canı kaç para ki bu cephaneye acımayalım? Teröristin değeri 3 kuruş ama onu öldürmek için harcanan para 3.000 YTL...Bu bakımdan ben de giden paralara üzülüyorum. Ama maalesef dünyanın kuralı bu. Hangi devlet olursa olsun öldürmek istediği düşmanın canından daha değerli mermiler kullanıyor, bunu biz de yapıyoruz. Giden paraya acımak ama bunu makul karşılamak gerek...
Demek istediğini anlıyorum; ama yanlış düşünüyorsun.Eğer silahları, mermileri " maliyeti yüksektir." diye kullanmayacaksak hiç tatbikat yapmayalım.Ordunun savaşta kullandığı araçların maliyetine bakmak yerine Tayyip'in "gemicik"lerinin ülkeye verdiği zarara bakmayı deneyelim.
Tarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.03.2008, 01:21   #62 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Başkan Denktaş adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 606
GENEL AÇIKLAMA VE UYARIDIR.

TEK GERÇEK TÜRKÇÜ OTAĞ OLAN YUVAMIZ ATSIZCILAR OTAĞINDA TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİ VE MENSUPLARINI ELEŞTİRMEK,YERİCİ İLETİLER EKLEMEK KESİNLİKLE YASAKTIR.

OTAĞ ÜYELERİNE SAYGISIZCA HİTAP ETMEK VE TERBİYESİZCE İTHAMLARDA BULUNMAK TÜRKÇÜ KİŞİLİĞE YAKIŞMAZ VE İSTENMEYEN DAVRANIŞLARDIR.

ŞU ANDAN İTİBAREN BAŞKA UYARI YAPILMADAN BU DAVRANIŞLARI SÜRDÜREN ŞAHISLAR OTAĞDAN DERHAL UZAKLAŞTIRILACAKTIR.

TÜM ÜYELERİN DİKKATİNE.....

KIROSUZ BİR TÜRKİYE.

Başkan Denktaş Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.03.2008, 03:10   #63 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 14
Olmaz, erdelhunda,türkeşte,evrende benim komutanım değildi,kim hak etmiyorsa yine olamaz.Dünkü açıklamanın üstüne bu olmayacaktı.Çağırsınlar bu yaşta herşeyimi bırakayım, gidip öleyim, tek başıma savaşayım ama bu yapılmayacaktı.

Ben Türk'üm altı üstü yok! Türk'üm.Benim gururumu kırmayacaktın, ne gidecek yerim var ne söyleyecek başka kimliğim.Öl deseydin ölürdük...

Bir dönmeye,bir amerikana beni böyle boynu bükük koydun.

Beni de iptal edin diyecek başka bir şeyim yok.
YAKUB CEMİL Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.03.2008, 05:13   #64 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 968
TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI'NA GÖRE GENELKURMAY BAŞKANLIĞI, BAŞBAKANLIK'A BAĞLI OLARAK GÖREV YAPAN BİR KURUMDUR. YANİ HERHANGİ BİR ASKERİ OPERASYONUN BAŞLATILMASINA VEYA DURDURULMASINA BAŞBAKANLIK KARAR VERİR, TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ DE BU KARARI UYGULAR.

HÜLÂSA, IRAK'IN KUZEYİNE YAPILAN OPERASYONUN DURDURULMASI HOŞUMUZA GİTMEDİYSE, BU DURUMDAN TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'Nİ DEĞİL, BAŞBAKANLIK'I (TAYYİP'İ) SORUMLU TUTMAMIZ GEREKİYOR.

ABD BAŞKANI BUSH'UN "THE TURKS MUST IMMEDIATELY GET OUT" (İngilizce'de özel isimlerin önüne "the" konulmaz, eğer konulmuşsa bu bir aşağılama ifadesidir) DEMESİNDEN YAKLAŞIK 16 SAAT SONRA ORDUNUN GERİ ÇEKİLMESİ ELBETTE Kİ HEPİMİZİ DERİNDEN ÜZMÜŞ VE YARALAMIŞTIR. TÜM DÜNYA BASINI BU OLAYI "ABD OPERASYONUN BİTİRİLMESİNİ İSTEDİĞİ İÇİN TÜRKLER GERİ ÇEKİLDİ" ŞEKLİNDE DEĞERLENDİRİYOR VE AKSİNİN İSPAT EDİLMESİ MAALESEF MÜMKÜN DEĞİLDİR. BİZ "GERİ ÇEKİLMEMİZİN ABD İLE HİÇBİR İLGİSİ YOKTUR; OPERASYON ZATEN BİTMİŞTİ, BU YÜZDEN GERİ ÇEKİLDİK" DESEK BİLE BU SAATTEN SONRA İNANDIRICI OLMAZ.

VELHASIL, TÜRKİYE TÜM DÜNYAYA REZİL OLMUŞTUR. KAFAMIZI KUMA GÖMMENİN FAYDASI YOK, İŞİN DOĞRUSU BUDUR. DÜNYAYA REZİL OLDUK. BİRAZ ÖNCE ARAP TELEVİZYON KANALI EL CEZİRE'NİN İNGİLİZCE HABER YAYININI İZLİYORDUM, DANDİK ARAPLAR BİLE BİZİMLE ALAY EDİYORLAR. SONRA İNGİLİZ TELEVİZYON KANALI BBC'Yİ AÇTIM, ORADA DA AYNI ÜSLÛB VAR. İÇİM BİR TUHAF OLDU, DAYANAMAYIP TELEVİZYONU KAPATTIM.

OPERASYON SONUCUNDA 240 KÜRT TERÖRİST GEBERTİLMİŞ DENİYOR. BAHAR GELDİĞİNDE PKK KÖYLERE İNER VE GEBEREN TERÖRİSTLERİN YERİNE YENİLERİNİ BULARAK KAYBINI KOLAYCA TELAFİ EDER.

PEKİ TÜRK'ÜN KIRILAN GURURU NASIL TELAFİ EDİLECEK?
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.03.2008, 08:07   #65 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,193
Bu olayı, bir futbol takımının maç oynanırken, kendi takımlarının aleyhine bir gelişme olduğunda sahadan çekilmesine de benzetebiliriz. Ama bir futbol takımı sahadan çekilince, hiç kimse o futbol takımının futbolcularına ve teknik direktörüne birşey söylemez. Çünkü futbolcular ve teknik direktörler kendi hür iradeleriyle ve kulüp başkanlarının talimatı olmadan sahadan çekilemezler.

Akp'yi bir futbol kulübü, Tayyip'i de o futbol kulününün başkanı yerine koyacak olursak, durum daha kolay anlaşılacaktır.
Alt 01.03.2008, 09:46   #66 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Avşar Girayhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 117
Bu repörtajda bir çok konu açıklığa kavuşuyor.Heyşey planlı yapılmış. Kış operasyonları aslında çok uzun süremez çünkü operasyon uzadıkça birinci düşman kar ve soğuk olur.Amerika'dan gelen demeçler ise tesadüf, onlar konuşuyor diye TSK planını önceden açıklayacak değildi.

( Milliyet 1 Mart 2008 )
‘Tereyağından kıl çekergibi çekildik’

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türk SilahlıKuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta yürüttüğü harekâtın dün sona ermesiylebirlikte ortaya çıkan tartışmalarla ilgili olarak Milliyet’in sorularınıyanıtladı.
Orgeneral Büyükanıt’a yönelttiğimiz sorular ve kendisinin yanıtları özetleşöyle:

Çekilme emrini kimin verdiği konusundaki tartışmaları nasıl karşılıyorsunuz?
Org. Büyükanıt: Şimdi ben spekülasyona girmekistemiyorum. Hiç kimsenin çekil mekil dediği yok. Bu tamamen askeri gerekçelerlealınmış bir karardır. “Çekil” diye ne siyasi kanat ne de yabancılardanbir ima bile gelmedi. Yabancıların kısa sürsün diye demeçleri oldu. Bununsorumluluğunun hepsi bize ait. Erken çekildi diyorlarsa, gitsinler orada bir24 saat kalsınlar... 300 kişinin242’si tesirsiz hale getirildi, ayrıca temas da kesildi.

Önceden açıklamak cinayet olurdu
Üstelik kararı Gates’in gelmesinden çok önce verdik. Öyle bir dakikaönce karar veremeyiz. Onun için yapılan bu eleştiriler gerçekten çok haksız.Ülkemizin içindeki tüm kesimler harekâta her türlü desteği verdiler, göğüsgerdiler. Geçen çarşamba günü birliklerimizin üçte biri içerdeydi. Ancako tarihte “çekiliyor” demek bir cinayet olurdu. Bir harekâtın en hassas dönemiçekilmedir. Girmek değil. “Çekiliyor” dediğinizde, bu oradaki teröristlere“pusunu kur, tuzağı kur” demektir. Muazzam bir hata olur. Böyle bir şeydenemez.

Hükümetin genel manada bilgisi vardı

Hükümetin çekilme kararından haberi olmadığı yolundaki eleştirilerene diyorsunuz?
Org. Büyükanıt:Her dakikası olmayabilir. Benbu kadar operasyon yaptım. Amagenel manada bilgileri vardı tabii. Ama detayları, örneğin bir bölüğüngirdiği gibi bir detayı tabii ki bilmeyebilirler. Ama yapılan eleştirilergerçekten çok insafsız. Harekâta gölge düşüren bir yaklaşım. Gerçektençok üzüldüm. O kadar sarf ettiğimiz bütün gayret, o kadar emek, o Mehmetçiklerimizino şartlarda yaptıkları görevi gölgeler.
Biz Gates’in gelişine bakmayız

Çekilmenin Gates’in gelişinin hemen ertesi günü olması zamanlamaolarak...
Org. Büyükanıt: Ama bu bizim elimizdeki bir şey değilki... Biz askeri gerekçelere göre karar veririz. Yani Gates geliyor, gelmiyorbiz onlara bakmayız. Bizim için Mehmetçikler önemli. Tereyağından kıl çekergibi gerçekten çok güzel bir çekilme yaptık.
Harekâta ait ipucu verirmiyim?
Ancak siz dün “Kısa süreizafi bir şeydir” dediğiniz için herkes bunu çekilmenin hemen olmayacağışeklinde yorumladı...

Org. Büyükanıt: Maalesef bir siyasi şahsiyet de diyorki; “Biz bir yıl kalacaklar zannediyorduk.”
Ben, “kısa sürenin izafi bir kavram olduğunu” söyledim. Bu, kimisi içinbir gün kısadır, kimisi için bir yıl kısadır.
Ben genel bir yaklaşımdan söz ettim. Yoksa harekâta ilişkin bir ipucuveremem ki. Harekâta ait ipucu verilir mi?
Başbakan çekilmeninolacağını biliyor muydu?

Bu sabah çekilmenin olacağını Sayın Başbakan biliyor muydu?
Org. Büyükanıt:Şimdi söyle söyleyeyim. Çekilmenin olacağını tabii ki biliyordu.
Ama böyle dakikası dakikasına bilemez tabii. Sayın Başbakan’ın askeridanışmanı olan general de kendisinin yanına sürekli gidiyor.
Ama bana göre, orada (ulusa sesleniş konuşmasında) söylediği şey (harekâtdevam etmektedir ifadesi) harekâtın emniyeti açısından doğruydu. “Çekiliyorya da çekilecek” denir mi, mümkün değil.
Oradaki gruplara güvenduymuyoruz, çünkü...

Talabani’nin Ankara’daki temsilcisi çekilme kararını dün (perşembe)bildiklerini söyledi.
Org. Büyükanıt:Şimdi şu var. Bize diyorlar ki, onunla konuşun, bununla konuşun. Ne konuşursakgidiyor. Onun için biz çok ketum davranıyoruz. Neden, çünkü bilgi gidiyor.Harekâtın emniyetini tehlikeye düşürecek hiçbir bilgiyi vermemeye çalışıyoruz.Ama bu, bizim oradaki gruplara neden güvensiz olduğumuzu da ispatlayan birolay.
Bir kusur varsa bizimdir...

Gates’in dünkü temaslarından sonra, Sayın Başbakan ile bir temasınızoldu mu?
Org. Büyükanıt:Sürekli oluyor, olmak zorunda... Ben şunu söylüyorum. Çekilme kararınıasker olarak verdik. Eğer bir kusuru varsa, o kusur bizim... Ama bu da çokinsafsız bir eleştiri olur. Görevini yapmıştır Silahlı Kuvvetler orada,Kara Kuvvetleri ile, Hava Kuvvetleri ile, Jandarma’sıyla... İnanılmaz şeyleryapmışlardır.
Askeri harekâtıngereklerini askerler bilir

Başkan Bush’un dünkü açıklamasını nasıl karşılıyorsunuz?
Org. Büyükanıt:Hepsi aynı istikamette. Sayın ABD Başkanı söyledi diye, birliklerimizinorada eğer bir temas ihtimali olsa çekilir mi? Böyle bir şey olabilir mi? Buaskeri bir harekât, askeri harekâtın gerekleri yapılır. Bunu daaskerler bilir. “Orada birlik niye bırakmıyorsun?” demek çok yanlış.Orada askerlerin ne şartlarda görev yaptıklarını biz biliyoruz. Ünlü birsözü hatırlatmak istiyorum; “Ben sizden makul olmanızı beklemiyorum,insaflı olmanızı bekliyorum” diye.
Avşar Girayhan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.03.2008, 10:14   #67 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 26
Alıntı:
IRKÇI adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI'NA GÖRE GENELKURMAY BAŞKANLIĞI, BAŞBAKANLIK'A BAĞLI OLARAK GÖREV YAPAN BİR KURUMDUR. YANİ HERHANGİ BİR ASKERİ OPERASYONUN BAŞLATILMASINA VEYA DURDURULMASINA BAŞBAKANLIK KARAR VERİR, TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ DE BU KARARI UYGULAR.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI MADDE 117 - 4. FIKRA

Genelkurmay Başkanı, Bakanlar Kurulunun teklifi üzerine, Cumhurbaşkanınca atanır; görev ve yetkileri kanunla düzenlenir. Genelkurmay Başkanı, bu görev ve yetkilerinden dolayı Başbakan'a karşı sorumludur.

Evet, Genelkurmay Başkanı her türlü görev ve yetkisinde Başbakan'a sorumludur. Sıradan bir operasyonun bile başlatılması, durdurulması veya bitirilmesi kararı tamamen Başbakan'a yani siyasî iradeye aittir. Demek ki anayasal düzene göre "Güneş Harekâtı" AKP tarafından durdurulmuştur.

Peki, durum böyle iken Genelkurmay neden ısrarla "Operasyon tarafımızdan bitirilmiştir." diyor? Başbakan bu açıklama üzerine mal bulmuş mağribi gibi "Bizimle alakası yok, çekiliş tamamen Genelkurmay'ın kararı." mealinde lâflar ediyor. Genelkurmay Başkanlığı, açıklamasında operasyonun kendi inisiyatifleri ile bittiği söyleyerek ABD'lilerin direktifleriyle hareket etmedik demek mi istedi? Öyleyse bile bu açıklama bir hataydı. Zira ABD Başkanı Bush ve Savunma Bakanı Gates'in söylediklerinden sonra operasyonun bitirilmesi rezaletini kamuoyuna açıklamak görevi kahramanca mücadele eden askerin değil, siyasî iktidarındır.

Türkçülerin orduyu eleştirmek, küçük düşürmek veya aşağılamak gibi Türk düşmanlarına yaraşır niyetleri olamaz. Bazı arkadaşlar bu konuya dikkat çekmişler. Bu konuda herkesin aynı hassasiyetlere sahip olduğunu düşünüyorum. Bu operasyonda Türk askeri her türlü koşul ve zamanda başarılı olduğunu ispat etmiş, herkesin takdirini kazanmıştır. Çok başarılı seyreden askerî harekât, siyasî kararlılık olmadığı için çabuk bitirilmek zorunda kalmıştır. Dünyanın gözü önünde incinen millî şeref ve onurumuz, şehitlerimize lâyık olamayışımız bir yana ABD'ye uşak olan AKP hükümeti, milleti öfkelendiren bu çekilişin milletin en güvendiği kurum olan, gözbebeğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir tasarrufu olduğu propagandası yapıyor. Ve Genelkurmay, bilmediğimiz sebeplerle bu sorumluğu üzerine alıyor... Sanırım en üzücü olan da bu...
Mustafa Kemâl Ruhu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.03.2008, 12:24   #68 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,073
Arkadaşlar, yüce ordumuz Kuzey Irak'a girerken 300 kişilik bir terörist grubun bulunduğunu ve bunların etkisiz hâle getirilmesi gerektiğini söylemişti. Bu kışta kıyamette ordumuz oraya girdi ve bir hafta içinde bu 300 kişinin 250'sini etkisiz hâle getirdi (öldürdü). E bu iş ortada bariz duruyorken, kalkıp da orduyu tenkit etmeye kalkarsak hiç doğru olur mu? Olmaz değil mi?

İşte olaya böyle bakmak gerekiyor. Ayrıca Genelkurmay Başkanımız sayın Yaşar BÜYÜKANIT da yaptığı son açıklamalarda bir söz söyledi ki, orduyu eleştirenlere kapak olacak türdendi: "Erken çekildi diyorlarsa, gitsinler orada bir 24 saat kalsınlar..." Komutanımız çok doğru söylemiş. Bu mevsim şartları altında, o bölgede bırakın savaşmayı, hayatta kalmak bile neredeyse imkânsızken, Türk Ordusu gidip çarpışmış ve hedefteki 300 teröristin neredeyse hepsini öldürmüştür. Geri kalan teröristlerle de bağlantı kesildiğinden, diğer bir deyişle bölgeyi terk ettiklerinden mücadele edilememiştir.

Ayrıca Sayın Büyükanıt, o bölgedeki peşmergeleri kast ederek şunları söylemiştir: "Bize diyorlar ki, onunla konuşun, bununla konuşun. Ne konuşursak gidiyor. Onun için biz çok ketum davranıyoruz. Neden, çünkü bilgi gidiyor. Harekâtın emniyetini tehlikeye düşürecek hiçbir bilgiyi vermemeye çalışıyoruz. Ama bu, bizim oradaki gruplara neden güvensiz olduğumuzu da ispatlayan bir olay. Büyükanıt Paşamız haklı. Adına peşmerge denen teröristler, her olayı ve işi olduğu gibi terör örgütüne bildiriyorlar. Bu yüzden düzgün bir saldırış yapılamıyor, teröristler kaçıyor. Artık buna da siyasi iradenin bir çözüm bulması, mesela Barzani denen yamyamdan peşmergelerini çatışma bölgesinden uzak tutmasını sağlamalı veya ordumuza peşmergeleri de vurmak için yetki vermelidir.

Yine Büyükanıt Paşamızın söylediği gibi arkadaşlar, askeri harekâtlarda öyle bir günde "toplanın gidiyoruz" denmez. Mevziler öyle hemen terk edilmez ve girilen yerden hemen çıkılmaz. O yüzden herşeyden önce ordumuza güvenelim.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.03.2008, 13:31   #69 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

turkay-nl adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 31
Turk Silahli Kuvvetlerinin yapmis oldugu oparasyonu ve mehmetcigin kotu hava kosullarindaki cesur mucadelesini yabanci basin kanallarinin ovmesini beklemek zaten dogru olmaz.Senelerdir iclerinde barindirdiklari hain pkk lilara yapilan bu oparasyona istemeyerek te olsa terorle mucadele kapsaminda oldugu icin bizlerin yaninda gibi gorunduler.Ellerine gecen en kucuk firsatta,(Amerikanin bizden Irak tan cekilmemizi istemesi)TURK SILAHLI KUVVETLERINI icerde ve disarda yipratma politikasini tekrar harekete gecirmis bulunmaktadirlar.TURK evladi zaman ve sartlar ne olursa olsun TURK SILAHLI KUVVETLERININ yaninda olmak degerli generallerimize guvenmek zorundadir.Oparasyondaki basari golgelenmek istenmektedir.Bu konuda tum TURKCULER akilli olmalidir diye dusunuyorum.saygilar......
turkay-nl Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.03.2008, 13:48   #70 (İleti Bağlantısı)
ırkçı

DeliErsegün adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 179
Genelkurmay ne yapsın ?!
TSK yasal olarak hükümetin emrinde olan bir kurumdur..

Hükümet operasyon bitsin dediğinde yok çıkmam mı desin !? (bunu söyleyen Genelkurmay başkanlarımızda olmadı değil örn:kıbrıs da)..

Netice olarak, vermişsin tek başına iktidar olacak oyu gürcüye, Sonrada TSK 'dan emre itaatsizlik etmesini bekliyorsun...

Türk'ün at uşağı dahi olamayacak adamları başına yönetici seçersen, Ondanda Türk'ün kahramanlığını beklemen abesle iştigal etmek olur...
Alt 01.03.2008, 17:39   #71 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

C* Ergenekon C* adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 402
Kurt Bey AKP'lileri eleştirelim derken askerimizin hakkını yemek gibi olmadımı bu?(Niyetinin bu olmadığından eminim yanlış anlama). Bu operasyonda yok edilen/ele geçen malzemeleri/silahları yerine koymak bu tip örgütler için çok zordur.Bu operasyon pkk'yı en az 2 sene geriye götürmüştür.Zap kampı teröristlerin Türkiye'ye girmeden önce ikmallerini yaptıkları son kamplardan biridir.Bu kampın yok edilmesi baharda başlayacak pkk saldırılarını önemli ölçüde sınırlayacaktır.İklim şartlarının zor olduğu bu dönemde bu köpekler en fazla 10 kişilik gruplara bölünüp kaçtı.Toplu halde bulunamıyorlar.Bu da ikmal konusunu onlar için çözülmesi imkansız hale getirecek.Yani tek kurşun sıkmadan bu sırtlanların bir çoğu açlıktan ve soğuktan ölecek.Parmaksız zeki kod adlı şemdin sakık bir roportajda soğuk ve açlıktan , askerden korktuklarından daha fazla korktuklarını söylemiştir.
Sonuç olarak bu olayları dışarıdan takip eden bizlerin yeterli ve doğru bilgiye sahip olmamız pek imkan dahilinde değildir.Belki en baştan askerimizin niyeti sınırlı bir operasyon olabilir.
Bu sebeplerden dolayı operasyonu başarısız olarak görmüyorum.
Hele operasyonun amerikanın isteğiyle bitirildiği sözüne hiç inanmak istemiyorum.Çünkü bu çok zoruma gider.
xxergenekonxx
Tanrı Türk'ü korusun.
C* Ergenekon C* Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.03.2008, 18:04   #72 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 348
Fikrimdir;Belki dikkatinizi çekmiştir.İki günlük hadise bu.Tüm basın-yayın ''Operasyon tam sonuç için düzenlendi,Bir diğer hedef Kandil'' der iken ne oldu da başbakanın ulusa seslenişinin metni değiştirildi.Görünen bence şu idi bu iki günlük açmazda;Başbakanın dahi ne olup bittiğinden haberi yok.
Türk askeri elinden geleni yapmıştır,devam edecekti-olmadı ama neden?
Sadece içeriden bakmakla bir argümanımız var.Fakat diğerleri bilinmeyen.
Şanlı ordumuz kararlığını göstermiştir.Tesadüf olabilir,yıpratılmak istenmiş olabilir , bir diğer denemedir belki de, abd savunma bakanı geldiğinde. Fakat neden bu denli tesadüfiyet oluyor diye de sormayacak mıyız?
Operasyon geniş çaplı başlatılmış.Birliklerin zaiyatına göre lojistik yığınaklar yapılmış.Peşmergesi,arabı tedirgin,Türk Silahlı Kuvvetleri çok kudretli bir sonuca gidiyor iken ne oldu da sadece kandil dağının etrafını dolandık?
ALPAGU AKBÖRÜ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.03.2008, 14:25   #73 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 30
Alıntı:
IRKÇI adlı üyeden Alıntı İletiyi göster

ABD BAŞKANI BUSH'UN "THE TURKS MUST IMMEDIATELY GET OUT" (İngilizce'de özel isimlerin önüne "the" konulmaz, eğer konulmuşsa bu bir aşağılama ifadesidir) DEMESİNDEN YAKLAŞIK 16 SAAT SONRA ORDUNUN GERİ ÇEKİLMESİ ELBETTE Kİ HEPİMİZİ DERİNDEN ÜZMÜŞ VE YARALAMIŞTIR. TÜM DÜNYA BASINI BU OLAYI "ABD OPERASYONUN BİTİRİLMESİNİ İSTEDİĞİ İÇİN TÜRKLER GERİ ÇEKİLDİ" ŞEKLİNDE DEĞERLENDİRİYOR VE AKSİNİN İSPAT EDİLMESİ MAALESEF MÜMKÜN DEĞİLDİR. BİZ "GERİ ÇEKİLMEMİZİN ABD İLE HİÇBİR İLGİSİ YOKTUR; OPERASYON ZATEN BİTMİŞTİ, BU YÜZDEN GERİ ÇEKİLDİK" DESEK BİLE BU SAATTEN SONRA İNANDIRICI OLMAZ.
İngilizcede özel isimlerin önüne "the" konulabilir ve aşağılama anlamı yoktur. Örneğin "German" sözcüğü hem Almanca hem Alman anlamına gelir ama "The German" derseniz "Almanlar" anlamına gelir ve tüm Almanları kastetmiş olursunuz. The English ve The French vs...The Turkish veya The Turks sözcükleri de aşağılama anlamı içermez...
KURT BEY Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.03.2008, 15:40   #74 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 61
Alıntı:
KURT BEY adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
İngilizcede özel isimlerin önüne "the" konulabilir ve aşağılama anlamı yoktur. Örneğin "German" sözcüğü hem Almanca hem Alman anlamına gelir ama "The German" derseniz "Almanlar" anlamına gelir ve tüm Almanları kastetmiş olursunuz. The English ve The French vs...The Turkish veya The Turks sözcükleri de aşağılama anlamı içermez...
Iyi pazarlar,

Asagilama o cümlenin her harfinde mevcut. Varsin "The Turks"ün "the"'si özel olarak söylenmis olmasin; Ortaya daha ilginc birsey cikiyor, Türkmenler Türk degil mi? "The Turks" denilerek Turk varligi da kastediliyor olabilir, böyle sakli bir sifre tabii ancak devletlerin derin kademeleri arasinda alinip verilen bir sifredir. Varsin operasyon birisinin telkiniyle bitirilmemis olsun, varsin tam biz dönerken ordumuzun itibarini zedelemek icin sanki birilerinin telkiniyle dönüyormusuz gibi bir hava yaratilmis olsun. Bu olay neresinden bakilirsa sunu göstermistir: En acil düsmanimiz olan AB-D'yle anlasilmaz can-ciger kardes bir müttefikligimiz sözkonusu. Birgün "hic duymamistik" demeyin: Türkiye'de bati sistemine bagli DEVLET Politikasi degismedikce ve biz bütün gücümüzü savunma teknolojisi ve sanayiine vermedikce, daha coook konusuruz, yazariz, cizeriz, miting düzenleriz. Hainleri öldürmek, vurmak kirmak da care degil su asamada, cünkü sistem DEVLET denetiminde hain üretiyor. Bkz. IHL, bakiniz alevi Türk'ü dislayan MHP zihniyetini yayan diyanet isleri, bakiniz batiya bagimli "sözde serbest tessebbüs" nam-i diger küresel kapitalizm, bakiniz "sözde Cumhuriyetci", acik sacik yasamlarini korunmasi adina laiklik disinda hicbir Atatürkcü refleksi kalmamis zengin, sehirli bati tarzi tüketim ve "life-style" manyaklari.

Milletin 15%'i bati sömürgecileriyle isbirligi icinde yillar yili milleti sömürmekle zengin olmus düzenin bozulmasindan ödleri zangirdayanlar, rahat bir 10%'u belki 20%'si eskiden AB-D simdi Suudi-Vehabi finansli din afyonunu yemis benliklerini yitirmis kitleler. Geri kalani ise kredi karti borcu, ev kirasi ekmek parasi, mazot/mahsul parasi derken "ne oluyor du' bakalim" diye durumu izleyen, bir cogu egitimsiz birakildiklari icin örülmüs örümcek aglarini görmeyen, desifre edemeyen zavalli Türk vatandaslari. Aclikla, issizlikle, borcla esir alinmis bir millet. Yılmaz ÖZDİL'i sevmeyebiliriz ama durumu cok iyi izah eden bir yazi yazmis: "http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/8352062.asp?yazarid=249"

Biz yasayan ölü nam-i diger disardan kontrollü bir millet olmusuz. Düsündükce mideme agrilar giriyor. Aha iste vaziyet-i umumiye budur!

Bu arada Youtube'da kanaltürkcü diye bir siteye rastladim. Bütün gece "Kurtulus" ve ikinci bölümü olan "Cumhuriyet'i" izledim. Cani su son olaylardan s|k|lm|s olanlara cani gönülden tavsiyemdir. Insana biraz ferahlik veriyor.

Kandaslara sevgiler iletir ve sabirlar dilerim.
TTK!
Barbaros
Barbaros Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.03.2008, 16:51   #75 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,073
Askerlerden Teröristlere Muhteşem Cevap (ve Türkiye'ye Mesaj)

Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
bİttİ , mİ?! , operasyon

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler