![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Atsız Ata'nın dinle ilgili makalelerini okumadığı belli oluyor.Nem kapmaya gerek yok ırkdaşım...
|
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Aleviler TÜRKMEN olup TÜRKTÜR yine bizi ayıran arplardır. aleviler alinin yolundadır. alide bir araptır.
|
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Öncelikle Otağa hoş geldin kandaş, sana onu söyleyen devşirmeye diyemedinmi Anadoluyu TÜRK'LEŞTİREN aleviler oldu diye ayriyeten Atalarımızın gelenek ve göreneklerini bu gün bile hala sürdüren bu yaşam tarzıdır diye bak bu yönden çok büyük hata yapmışsın sana tavsiyem ordan temin edebilirsen ATSIZ ATA'NIN kitaplarını al oku bulamazsan bir akrabağanla oraya postalat ama muhakkak al ve oku hatta yazarını hatırlıyamıyorum ama Oğuzname isimli kitabıda okuyabilirsin neyse yukarda kandaşlarımdan biri aleviliği arap aliye dayandırmış daha öncede yazmıştım aleviliğin ali ile hiç bir bağlantısı yoktur evet ali araptır şöyleki şeriyatı benimsemiş birinin cem toplanışı gibi bir boy mahkemesinde kadın erkek aynı ortamda tpolandığını düşünürsek bu ali için imkansız bir olay ve şuda varki bu gün arap topraklarında alinin soyundan geldiği yüzde yüz olan şii arapların neden hiçbirinde alevi inancının temeli olan cem, ocak, dede,post, yok değilmi mantıklı düşünüldüğünde onlardada devam edilmesi gerekir ama alevilik anadolu ve asya topraklarında sürmektedir peki ali nerden girmiştir bu yaşam tarzının içine şu su götürmez bir gerçekki müslümanlığın yayılma aşamasında dört büyük halife dediğimiz müslümanlığın o dönemde başbakanı diye biliriz TÜRK topraklarına çok kanlı ve yıkıcı seferler düzenlemişlerdir bu seferler son büyük halife ali döneminde aynı şekilde devam etmiş fakat ali bu şekilde sonuç alınamıyacağını fark edince yöntem değiştiirip karşılıklı elçi ve diyalog yolunu seçmiştir ne tekimde başarılı olmuş fakat şeriyat gibi TÜRK'ÜN TÖRESİNE uygun olmayan bir yönetim biçimini asla benimsetememiş ve bu gün adına cem denen boy mahkemesini asla değiştirememiştir ve şuda bir gerçekki ali TÜRK'ün gelenek ve göreneğini benimsemiş ve hatta dostluğunu kazanmıştır ama asla bu alinin arap olduğunu değiştirmez ve ali öldüğünde arap topraklarında gömülü iken mezarı moğol seferinde yakılıp yıkılmaması için Asya TÜRK erenlerinden bir hükümdar tarafından açılıp bu gün TÜRK toprakları içerisine gömülmüştür ve halen TÜRK topraklarındadır bulunduğu yerde zaten ali mezarı olarak adlandırılır ve tekrar tekrar söylüyorum aleviliğin gelenek ve göreneklerinin ne arap ali nede onun soyu ile hiç bir alakası yoktur olamazda TÜRK'ün yüceliğini ve büyüklüğünü bir kez daha bize göstermektedirki biz bize zulümle yaklaşan bir arabı dahi affetmiş ve özürünü kabul etmişizdir.Sana tekrar söylüyorum biran evel ATSIZ ATANIN eserlerini temin et ve oku unutmaki hangi mezhepten hangi dinden olursan ol önemli olan damarındaki asil kana sahip çıkmandır seni gerçek bir Bozkurt yapan budur esenlikler kandaşım... 'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!'
|
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bizim bu günün şartlarında çok büyük isteklerimiz olamıyor maalesef. Nasılki görüşlerimizi tam bulamadığımız CHP'yi laik diye savunduğumuz gibi.
Kurucusu arab!ali olan aleviliği yakın görmemizin sebebi şeriatı kabul etmeyen ve Atatürk'ü seven insanların inanmasındandır. Ayrıca Türk töresinin alevilik içinde yaşatılmasından dolayı çok itici gelmiyor. Ben ne sünniliğe ne aleviliğe inanırım. Ama ülkenin şu durumuna bakınca, bütün Anadolu alevi olsaydı keşke diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
açıkça söylemek gerekirse ben Alevi olmak isterdim çünkü Aleviler neredeyse bütün TÜRK ve şaman özelliklerini taşıyorlar . bence bunun için daha çok sevinmelisin ...
T.T.K. |
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Bizim şimdiki durumumuz ''denize düşen yılana sarılır'' hesabıdır.
|
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Yalnız tarihini iyi araştıran ve bilen alevi kandaşlar için durum farklı Tanrı Dağı Yolcusu kandaşım çünki onlar biliyorki kendilerinin arap ali ile hiçbir alaka ve bağları yok önemli olanda bu ve araştırıldıkçada kendi özlerine dahada döneceklerine eminim
|
|
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) | ||
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Alıntı:
|
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Türklük ve Alevilik iç içe girmiş iki düşüncedir.Şamanizm inancından kalan bir çok gelenek bugün Anadolu'da Alevi kardeşlerimiz tarafından yaşatılıyor.En azından bu umut verici.Ancak yönetici andalarımın belirttiği gibi inanışımız Türklüğümüzün önüne geçemez.O bizim içimizdedir, Tanrı ve bizim aramızda, onu nasıl yaşıyorsak yaşıyalım bu başkasını alakadar etmez.İşte ülkücülerle ayrıldığımız en önemli konu budur.
|
|
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ben de bir Aleviyim ve kimseye kendimi ispat etmek zorunda olduğumu düşünmüyorum. Çevremdekiler, Türkçü ve sapına kadar milliyetçi olduğumu biliyor. Bunun yanında Aleviyim diyince şaşırıyorlar. Örümcek kafalı insanlara kendimi ispatlasam ne olur ispatlamasam ne olur? Bizi bizden olanlar anlasın yeter. Her zaman önce Türk'üm. İlk başta ırkım ve milliyetim gelir..
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sevgili Gençler,
Bu konularda kulakdan duyma bilgiler değil bilimsel kitaplar rehberiniz olmalıdır. PROF.FARUK SÜMER'in OĞUZLAR isimli eseri mutlaka okunmalıdır. TTK
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#29 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ben Alevi kültürü içinde yetiştiğim için bizzat size söyleyebilirim ki, Aleviler -en azından benim 7 sülalem- arapları sevmezler. Sayın Topal Osman ırkdaşımın söylediği gibi, Ali'yi arap olarak değil Türk olarak benimsiyor ve seviyoruz. Arap alevilerini bilmem ama biz milliyetçi Türk alevileri, her türlü arap icadına karşıyız. Bunun içinde türbandan tutun, arapça bağırmaktan ibaret olan ezana kadar her şey vardır. Atatürk'ümüzü ve onun ilkelerini yaşatmak için her türlü savaşı veririz. Nitekim her şeyden önce Türklüğümüz ve onun kutsal değerleri gelir.
|
|
|
#30 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ali'yi arab değilde Türk olarak benimsemenin, muhammedi arab değil Türk olarak benimseme arasında ne fark var onu anlamadım. Yine söylüyorum ben aleviliğin lider olarak ali'yi görmesini ve bu lider önderliğinde Türk töresinin yaşatılmasına karşıyım.
Değilse bu millet sonuçta bir arap hurafesine inanacaksa bu alevilik olsun derim. Fazlada konuyu uzatmak istemiyorum.
|
![]() |
| Etiketler |
| alevİyİm... , ben , bir , türküm |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|