Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 20.04.2008, 00:36   #16 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

F.Taman adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 11
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Bende ogrenciyim arkadasim. Ne yazik ki ulkemizde cok garip sorunlar var, okullar artik taraflarini belirlemis gibiler ve bu konulara ilgisizlik cok yogun. Mesela adam gidiyor satilmis basinin satilmis bir kanalini acip oradaki satilmis bir baska diziyi izliyor, oradaki satilmislar kopekleri, itleri, soysuzlari kahraman gibi gosteriyor insanlarda "Vay beea! Helal olsun" diyor adama ilk bir sevgi, saygiyla bakiyor, bir de bakmissin en azili destekcisi olmus. Iste komunist olan gencligin etkilendigi bunlar. Cahil bir genclik cunku Komunizm ilkin bizim topragimiza, halkimiza, Turklugumuze ters bir akim.

Ayrica bu akimdan ele alirsak (ki cogu baska akimlarda da bu soz konusu) hersey insanin iradesi ve kararina bakiyor bildigimiz gibi. Bu gibi basit, utopik akimlarda(ideolojilerde) tek bir kisi cebine tek bir kurus atsin bu akimlar birden cokerler, cunku bu gibi akimlarin herseyini birakalim bir birligi kapsiyor, kisiyi degil, oyle ki herkes ayni davransin, ayni yesin, yasasin falan filan ve gorduk herkes o "ayni"dan nasil da nefret edip, orada onlar acken devletin ustundekiler nasil rahatti onu gorup biraktilar, inandigim Turkculuk bu konuda farkli cunku "ayni" degiliz, toplum degiliz. Onlar gibi tek beyin degiliz, hepimiz ayri beyin, ayri vucuduz. Onlar bu ortama nedense biz sahip olunca Kaos-Kargasa demeyi daha uygun goruyorlar.

Herneyse, konudan saptim. Sorun su, okuma duzeyimiz cok dusuk, insanlar en kucuk yalanin etkisinde kaliyor, Nihal Atsiz'in kitaplari cogu yerde bulunmuyor. Halbuki digerleri bile bile goz onune cekilip, her yerde bas bas bagiriliyor, haykiriliyor.

Ayrica ornek vermek gerekirse insanlar artik o haldeki okullarinda politik bile konusamiyorlar. Artik "AKP bu ulkeyi ne hale getirdi!" diye bir elestiride, bir sitemde bile bulunamiyorlar, ornek istersen onu da soyleyebilirim. Sokakta konusamiyoruz artik arkadaslarim korkuyorlar, amanlar tamamlarla susturuyorlar.

Daha da fenasi, en fenasi, o mavi gozlu, bize bu gunleri verenden korkuyorlar, Atalarindan korkuyorlar. O'ndan baskalarinin doldurmasiyla nefret ediyorlar, O'nu sucluyorlar ve taraflarini seciyor, bunu belli ediyorlar.

Sehitlere ihanetten, bu topraga ihanetten ve en buyugu kendi vicdanlarina ihanetten asla ama asla utanmiyorlar.

Bir insan ihanet ederse Hiyanet-i Vataniye'den yargilanir devletce, ama o insan daha once kendini Hiyanet-i Vicdaniye'den yargilamiyorsa o adamdan hicbirsey olmaz!

Atamizi sevmeliyiz, O'na ve bu topraga ihanet edenlere de soz soylemekten de asla korkmamaliyiz.

Icten saygilarimla, esen kalin.

Fikret
F.Taman Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.04.2008, 14:32   #17 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Atlı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 112
Zaten ben bizim sınıftaki çoğu arkadaşa Türkçülüğü aşılamış bulunmaktayım.Benim sayemde bir çocuk artık çapulcu ocaklarına gitmiyor.Ve açıkça ırkçıyım demeye başladı arkadaşım.Şu an 10 çocuğu türkçü yaptım denebilir.
Atlı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.04.2008, 14:40   #18 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

ALMİLAM91 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 174
Benim sınıfımda benden başka Türk olmadığı için aşılayamıyorum. Genelde kürtçülük yapıyorlar. sınıf 10 kişi zaten. çoğu kürt bir de laz. en azından Atsız Atayı tanıtıyorum. Ben bir hocama ırkçıyım dediğimde aşağılamıştı beni. Çok üzülmüştüm ama artık takmıyorum kimseyi :)

TTK!
ALMİLAM91 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.04.2008, 14:42   #19 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
ALMİLAM91 adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Benim sınıfımda benden başka Türk olmadığı için aşılayamıyorum. Genelde kürtçülük yapıyorlar. sınıf 10 kişi zaten. çoğu kürt bir de laz. en azından Atsız Atayı tanıtıyorum. Ben bir hocama ırkçıyım dediğimde aşağılamıştı beni. Çok üzülmüştüm ama artık takmıyorum kimseyi :)

TTK!
Soydaşım bir de beni sor.Ben okuldan on kişiyi Türkçü yaptım ama bir çok ülkücü ve kürtten dayak yedim.Bazen gerçek ezilenlerin kızıllar değil de biz olduğumuzu düşünüyorum.
Alt 20.04.2008, 14:54   #20 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 791
Atlı artık Türk yazmayı öğrensen iyi olacak.
Bu ikinci ihtarım.
ALTAR Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.04.2008, 14:57   #21 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
Altar Alp adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Atlı artık Türk yazmayı öğrensen iyi olacak.
Bu ikinci ihtarım.
Özür dilerim.Dikkat etmeye çalışacağım.
Alt 20.04.2008, 15:06   #22 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Kızıllar ezilmedi zaten. Kavgalar falan oldu okulda ama hiç kimse benim yanımda olmadı. Ezilen yine ben ve benim gibiler oldu. Ama artık çok fazla kürtçülük yapamıyorlar. Az da olsa bir başarı sağladım. Dava arkadaşlarımın da çabaladıklarını düşündüğümüz zaman epeyce yol katetmişiz..

TTK!
Alt 20.04.2008, 15:14   #23 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
Kızıllar ezilmedi zaten. Kavgalar falan oldu okulda ama hiç kimse benim yanımda olmadı. Ezilen yine ben ve benim gibiler oldu. Ama artık çok fazla kürtçülük yapamıyorlar. Az da olsa bir başarı sağladım. Dava arkadaşlarımın da çabaladıklarını düşündüğümüz zaman epeyce yol katetmişiz..

TTK!
Aslında sorun bir de okul ve dersanedeki hocaların çoğunun ülkücü veya ümmetçi olmasıdır.Bir kere konular bitmişti ve bizim öğretmen ile çocuklar Kurtlar Vadisi'ni tartışıyorlardı.Ben çıkıp:"O diziyi hiç sevmiyorum.Kürt Türk kardeştir diye böğürenlerin dizisi"demiştim öğretmen ile çocuklar bana cephe almıştı.Ben de en sonunda :"Ben bozkurt soyundan geliyorum ve domuz soylularla kardeş olamam.Siz TÜRK değilseniz diyeceğim yok ama TÜRKseniz yazıklar olsun asil kanınıza Kürt Türk kardeştir diyerek sövmeyin." diyip kapıyı vurup çıkmıştım.
Alt 20.04.2008, 15:20   #24 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Emin ol ki hocaların komünist olmasındansa ülkücü olması daha iyidir. Komünist hocalar da Türk olmanın hiçbir önemi yok diye zırvalıyorlar. Bu daha acı bir olaydır. Yani Türkiyelilik kavramını dile getirip milletin beynini yıkıyorlar. Bunun sonucunda da Türk'üm diyemiyor öğrenci safkan Türk olsa bile. Ülkücüleri desteklediğimden söylemiyorum bunu yanlış anlaşılmasın.

TTK!
Alt 20.04.2008, 15:23   #25 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
Emin ol ki hocaların komünist olmasındansa ülkücü olması daha iyidir. Komünist hocalar da Türk olmanın hiçbir önemi yok diye zırvalıyorlar. Bu daha acı bir olaydır. Yani Türkiyelilik kavramını dile getirip milletin beynini yıkıyorlar. Bunun sonucunda da Türk'üm diyemiyor öğrenci safkan Türk olsa bile. Ülkücüleri desteklediğimden söylemiyorum bunu yanlış anlaşılmasın.

TTK!
Haklısın.Ama solcu hocalar beni eleştirdikleri kadar desteklediler de.Bizim okuldaki solcu hocaların çoğu CHP'li ve kürtçülüğe karşı.Tek tük komunist var ama onlar da bana pek bir şey demediler.
Alt 20.04.2008, 15:26   #26 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:

TTK!
Sen de benim gibi TÜRKçü bir gençsin.Bence irtibata geçmeliyiz.TTK
Alt 20.04.2008, 15:27   #27 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Ben hiç öyle bir komünist tanımadım. Türkçülüğü destekleyen kürtçülüğü desteklemeyen. Atsız Ata'nın da dediği gibi komünizm bize düşman bir meslektir. Çünkü komünizmde milliyetçiliğe ırkçılığa yer yoktur. Hiç kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur. Türk yoktur, Türkiyeli vardır. Türk oldukları için gurur duymazlar. Bir sürü bunun gibi saçmalık işte.

TTK!
Alt 20.04.2008, 15:28   #28 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 791
Sesli Sohbet Otağı na gelirseniz tanışırsınız.
ALTAR Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.04.2008, 15:29   #29 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
Altar Alp adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Sesli Sohbet Otağı na gelirseniz tanışırsınız.
Zaten şu lise sınavı yükü bitsin otağda daha aktif olacağım.
Alt 20.04.2008, 15:32   #30 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Yalnız bağımlı gibi birşey oldum ben de. Yarın sınavım var, çalışmam gerekiyor ve ben internetteyim:(

TTK!
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler