Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 26.04.2008, 11:28   #1 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 3
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
K.hpeler her yerde

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da destek verdiği 'saddam'ın askerleri kara güneş' adlı filmin çekimleri, Malatya'da başladı.Kuzey ırak'ta saddam hüseyin döneminde bir peşmerge köyüne yapılan baskıları ve işkenceleri yansıtan 'saddam'ın askerleri kara güneş' adlı filmin çekimlerine Malatya'da başlandı.Yapımcılığını ve yönetmenliğini gani rüzgar şavata'nın yaptığı filmde başrolleri manken tuğba özay, yalçın dümer ve gani rüzgar şavata paylaşıyor. Tuğba özay, filmde peşmerge kızını canlandırıyor.

Kostümleri özel olarak kuzey ırak'tan getirilen filmdeki zine karakterini canlandıran olan özay, "Şu anda ırak'ta yaşanılan olayları içinde barındıran, hiçbir şeyin dışarıdan gözüktüğü gibi olmadığını anlatıyoruz. Bir takım güçlerin dayatmasıyla bir noktaya gelindiğinin altı çiziliyor. Bende yaşadığı köyde lider olan bir karakteri canlandırıyorum" dedi.
Yalnız bu haberde benim dikkatimi çeken bakanlığımızın bir ucubenin provakatif filmine destek vermesi. Acaba biz Kür Şad'ı anlatan bir film çekmeye kalksak ne kadar destek alırız. Bu haber bile bizi kimin yönettiğini gösteriyor.
karaca71 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 26.04.2008, 15:22   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

GÜLER TÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 441
Keşke bir Türkçü tanıtım amacıyla film, müzik vs. yapsa da destek görmediği konusunda tartışsak. Türk çocuklarına kendi öz atalarını çizgi filmlerle; diğer yaş grupların da filmlerle, dizilerle anlatmaya bu konuda eğitim almış hevesli yürekler lazım. En önemli ve verimli tanıtım görselliktir.
Müzik konusuna gelelim. Bizim neden bir 3 Mayıs, Atsızcılar marşımız yok? Atsız Atamın güzelim şiiri bir çapulcunun dilinde perişan olmuş. Herkes kendi yeteneğiyle işin ucundan tutsa icraat yapsa tamam derim. Bugün çerkez vs. kendi soyunun sopunun tanıtımını yapıyor. Yanılıyor muyum?
Alt 26.04.2008, 16:07   #3 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

KUTALMIŞ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 214
saddamın yaptığı en iyi şeydi bu genetik hataları temizlemek.
Afrikalılar bile bunlardan daha üstün bir ırktır.

Çünkü afrikada medeniyet yok adamlar öğrenememiş.
Bu kürdofiller nice medeniyetlerin doğup battığı coğrafyada afrikalılardan daha yamyam kalmayı başarmış.

Zaten 8500 kalimelik böğürtülerinin 300 kelimesi kendilerine ait. Onlarda keçi sesi öküz sesi felandır.Bunlar icat edememişlerdir.

O halde YA İSTİKLAL YA ÖLÜM !!!
KUTALMIŞ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 26.04.2008, 19:15   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,721
Gani ŞAVATA denen adamın bastığı yerde ot bitmez. Şimdilerde televizyonları çepeçevre saran kürt dizilerinin ilk başlatıcısı bu heriftir. Eğer bu herif, devlet tarafından desteklenen bir film çekebiliyorsa, vay bu ülkenin hâline...
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.04.2008, 00:35   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Asena01 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 546
Alıntı:
Buğra Şad adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Gani ŞAVATA denen adamın bastığı yerde ot bitmez. Şimdilerde televizyonları çepeçevre saran kürt dizilerinin ilk başlatıcısı bu heriftir. Eğer bu herif, devlet tarafından desteklenen bir film çekebiliyorsa, vay bu ülkenin hâline...
Kesinlikle çok doğru bir gerçeği dile getirmişsiniz.Vay bu yurdun haline!
Alt 27.04.2008, 14:52   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Kutay Han adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 143
Alıntı:
GÜLER TÜRK adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Keşke bir Türkçü tanıtım amacıyla film, müzik vs. yapsa da destek görmediği konusunda tartışsak. Türk çocuklarına kendi öz atalarını çizgi filmlerle; diğer yaş grupların da filmlerle, dizilerle anlatmaya bu konuda eğitim almış hevesli yürekler lazım. En önemli ve verimli tanıtım görselliktir.
Müzik konusuna gelelim. Bizim neden bir 3 Mayıs, Atsızcılar marşımız yok? Atsız Atamın güzelim şiiri bir çapulcunun dilinde perişan olmuş. Herkes kendi yeteneğiyle işin ucundan tutsa icraat yapsa tamam derim. Bugün çerkez vs. kendi soyunun sopunun tanıtımını yapıyor. Yanılıyor muyum?
Sayın Güler Türk'ün de dediği gibi görsellik çok önemli.Daha bugüne kadar bir İstanbul'un fethini anlatan film çekilmedi.Atalarımızıda ancak Kartal Tibetin çektiği filmler anlatıyor.

YA ÖLECEĞİZ . .

ÖLDÜKÇE DİRİLECEĞİZ !

T Ü R K Ç Ü D E V R İ M
Kutay Han Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.04.2008, 16:01   #7 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

GÜLER TÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 441
Alıntı:
Kutay Han adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Sayın Güler Türk'ün de dediği gibi görsellik çok önemli.Daha bugüne kadar bir İstanbul'un fethini anlatan film çekilmedi.Atalarımızıda ancak Kartal Tibetin çektiği filmler anlatıyor.
Konu görsel ve güzel sanatlar hakkında olduğu için bu alanı örnek verdim. Bence tanıtım amacıyla yapılacak en güzel yatırım belgesel, müzik vb. dir. Artırılabilir. Başbuğ Atatürk'e dair yazılan bir şiirde diyor ki:
'Kuru söz değil, iş istiyorum sizden anladınız mı ?
Uzaya Türk adını Atatürk kapsülüyle yazdınız mı ?

Siz bana neler yaptınız ondan haber verin.'

Ruhu şad olsun Atsız Atamız yok. Ama fikirleri yaşıyor. Ve hala Atsız Ata'yı tanımayanlar var. Kabir ziyaretlerine özellikle göze ve kulağa hitap edecek birşeyler yapıp katılmak daha anlamlı olur düşüncesindeyim. Diğeri kuru kabir ziyaretinden öteye gitmez. O da bundan mutlu olur.
Alt 27.04.2008, 17:50   #8 (İleti Bağlantısı)
Turk ırkçısı

KurtcebeNoyan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 145
Alıntı:
Buğra Şad adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster

Daha beterini soyleyeyim sana kandaşım..

TBMM'de Turk anayasasına meydan okuyan kahpe soylu PKK militanlari ne gune duruyor. Ve bu konuda hic bir adin dahi atilmiyor..sadece seyrediliyor..Bu PKK li milletvekillerinden Turkiye cumhuriyeti yararina birşeyler yapmasını bekliyoruz..kro kurt kadrolasmasi korkunc boyutlara ulasti. Derhal birseyler yapip bu meczupları ait oldukları yere kodese tikmali..
KurtcebeNoyan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.04.2008, 17:57   #9 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Kutay Han adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 143
Alıntı:
GÜLER TÜRK adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Konu görsel ve güzel sanatlar hakkında olduğu için bu alanı örnek verdim. Bence tanıtım amacıyla yapılacak en güzel yatırım belgesel, müzik vb. dir. Artırılabilir. Başbuğ Atatürk'e dair yazılan bir şiirde diyor ki:
'Kuru söz değil, iş istiyorum sizden anladınız mı ?
Uzaya Türk adını Atatürk kapsülüyle yazdınız mı ?
Siz bana neler yaptınız ondan haber verin.'

Ruhu şad olsun Atsız Atamız yok. Ama fikirleri yaşıyor. Ve hala Atsız Ata'yı tanımayanlar var. Kabir ziyaretlerine özellikle göze ve kulağa hitap edecek birşeyler yapıp katılmak daha anlamlı olur düşüncesindeyim. Diğeri kuru kabir ziyaretinden öteye gitmez. O da bundan mutlu olur.
Sayın Güler Türk gerçektende doğru bir tespit yaptınız.Çevremden de gözlemlediğim kadarıyla daha Atsız Atamızı tanımayan insanlar var.Özellikle lise öğrencilerinde.Hiç hoş bir durum değil.

YA ÖLECEĞİZ . .

ÖLDÜKÇE DİRİLECEĞİZ !

T Ü R K Ç Ü D E V R İ M
Kutay Han Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler