Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 27.04.2008, 23:36   #16 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 589
A R S L A N Rss Beslemesi
Alıntı:
tarihci35´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
savaş sırasında yanında mıydın?
Tarihçi olduğunu söyleyen biri için ne kadar saçma bir soru. Geçmişteki birinin hayatıyla ilgili bilgi sahibi olmak için yanında mı olmak gerekiyor ? O zaman tarih bilimine ne gerek var ve size ne gerek var ? Okulda öğrencilerinize sadece kendinizin yaşadığı tarihlerimi anlatıyorsunuz ?

Başbuğ AtaTürk'ün izinde...

A R S L A N adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.04.2008, 00:46   #17 (İleti Bağlantısı)
Atsız'ı anlatıyor

tarihci35 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: eskişehir
İletiler: 64
tarihci35 Rss Beslemesi
daha önce başka bir başlığa eklediğim iletiyi tekrar buraya ekliyorum.

I. Dünya Savaşındaki cepheleri anlatırken öğrencilerime hep şu örneği veririm.
Türk ordusu Kanal, Kafkas, Irak , Suriye-Filistin Cephelerinde yenilirken neden Çanakkale'de bir destan yazıp cepheyi kazanmıştır? Öğenciler cevap olarak "hocam iman gücünden" diyorlar. Yani kafaları o kadar yıkanmış. Bende o madem iman gücü bu kadar önemli madem hacılar hocalar yeşil sarıklılar Çanakkalede bize yardım ettim peki neden bu iman gücü diğer cephelerde yoktu? Neden sarıklı uçan nesneler bize diğer cephelerde yardım etmedi diyorum?
Bu durumda sınıf susuyor. Ben ise anlatmaya devam ediyorum " Çanakkaleyi bize kazandıran şey vatan sevgisidir, Türk askerinin kahramanlığıdır. Eğer bu cepheyi kaybetse idik vatan elden giderdi ama diğer cephelerde böyle bir durum yoktu. Aklınızdan hurafeleri çıkarın. Türk askerinin kahramanca mücadelesini başka şeylere bağlamayın" diyorum.
Bu dersten sonra öğrenciler gerçekleri anlıyor.
Üzüntüm ise şu ben kaç öğrenciye Türkçü bakışı, Türkçülüğü anlatabilirim. Malesef öğrenciler liseden ümmetçi bir tarih anlayışıyla yetişiyorlar.
Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Esenlikler
TTK
Alt 28.04.2008, 12:06   #18 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Kalpaklı - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 201
Kalpaklı Rss Beslemesi
Alıntı:
savaş sırasında yanında mıydın?

TÜRK OTAĞI'nda karşılaşmayı umduğum en son sorulardan birisi herhalde bu olurdu. Birincisi mantıktan yoksun; çünkü tarihi değerlendirmek için bir zaman makinesine atlayıp olayları izlemek gibi bir şansımız yok; ikincisi ve daha elim olanı ise bir arap soylu için bir TÜRKÇÜ fikirdaşınızı mat etme arzusuna sahip olmanız yani arabı savunur vaziyete düşmeniz. Bence asıl üzücü olan budur. Saygılarımla...
Kalpaklı adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.04.2008, 12:52   #19 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 76
Elteriş Rss Beslemesi
Alıntı:
...Ben ise anlatmaya devam ediyorum ...Eğer bu cepheyi kaybetse idik vatan elden giderdi ama diğer cephelerde böyle bir durum yoktu...
Cok subjektif bir yaklaşim, hem de populist. Iman yuzunden kazandik diyenlere iyi bir cevap, ama tarih bilimiyle uzakdan yakindan alakasiz.
Elteriş adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.04.2008, 13:08   #20 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KARAORKUN - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: BÜYÜK TÜRKELiNiN ARTViN iLi
İletiler: 162
KARAORKUN Rss Beslemesi
Asil kanli, yigit Atalarimizin bileklerinin, yüreklerinin gücü hepsinden önemlisi Tanrinin buyrugu ile kazandigi yadsinmaz bir gercektir.
Yalvac Muhammed ordumuza yardim etmismis.
Otagimizi yesil komunistler, yobazlar tarafindan izlendigini düsünerek onlara su soruyu sormak isterim.

Yalvac Muhammet ölü degilmi?
Ölüden yardim alma olanagi varmi?

Yalvac Muhammet öldü !
Ölüler konusamaz, bir yerden bir yere gezemez!

Sehit olan Atalarimizin sad olan ruhlarini hurafelerden kurtarmak adina ilgili alanlarin ordumuzun bünyesinden yetkinler tarafindan denetlenmesi icin ortak bir yazi ile bulundugumuz illerde, ilcelerde, köylerde imza kampanyalari baslatsak yarar saglamis olurmuyuz?

TÜRK; ÖVÜN, CALIS, GÜVEN !
KARAORKUN adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.04.2008, 13:24   #21 (İleti Bağlantısı)
Atsız'ı anlatıyor

tarihci35 Rss Beslemesi
Alıntı:
Elteriş´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Cok subjektif bir yaklaşim, hem de populist. Iman yuzunden kazandik diyenlere iyi bir cevap, ama tarih bilimiyle uzakdan yakindan alakasiz.
karşınızdaki insanlar Tarih bilimi ile konuşmuyorlar ki.Hurafelere bağlı olarak konuşuyorlar. Onlara verilecek cevap da ancak böyle bir cevap olabilir diye düşünüyorum.
14-17 yaş arasındaki gençlere biraz populist cevap vererek kazanabiliriz.
Peki siz nasıl cevap verirsiniz bu durumda. Kafaları imamlar tarafından yıkınmış, 15 yaşına kadar Çanakkale'yi iman gücüyle kazandık diyen beyinlere.
Alt 28.04.2008, 13:27   #22 (İleti Bağlantısı)
Atsız'ı anlatıyor

tarihci35 Rss Beslemesi
Alıntı:
Kalpaklı´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
TÜRK OTAĞI'nda karşılaşmayı umduğum en son sorulardan birisi herhalde bu olurdu. Birincisi mantıktan yoksun; çünkü tarihi değerlendirmek için bir zaman makinesine atlayıp olayları izlemek gibi bir şansımız yok; ikincisi ve daha elim olanı ise bir arap soylu için bir TÜRKÇÜ fikirdaşınızı mat etme arzusuna sahip olmanız yani arabı savunur vaziyete düşmeniz. Bence asıl üzücü olan budur. Saygılarımla...
Anda bir yanlış anlaşılmadan dolayı o soruyu sordum. Asla bir kandaşımı mat etme düşüncesinde değilim. İstemeden kalbinizi kırdı isem affınızı isterim.
Esen kal.
Alt 28.04.2008, 13:41   #23 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 76
Elteriş Rss Beslemesi
Alıntı:
karşınızdaki insanlar Tarih bilimi ile konuşmuyorlar ki.Hurafelere bağlı olarak konuşuyorlar. Onlara verilecek cevap da ancak böyle bir cevap olabilir diye düşünüyorum.
14-17 yaş arasındaki gençlere biraz populist cevap vererek kazanabiliriz.
Peki siz nasıl cevap verirsiniz bu durumda. Kafaları imamlar tarafından yıkınmış, 15 yaşına kadar Çanakkale'yi iman gücüyle kazandık diyen beyinlere.
Ben zaten "iman yuzunden kazandik diyenlere iyi cevaptir" soylerken, niyetiniz yobazliga karşi koymak ise bunu soylediginizde, hakkinizi teslim etdim.

Fakat bilmem farkindasiniz mi, ama sizin soyleminiz "Vatan" anlayişini cok sig bir cografyaya mahkum ediyor. Turkculuk ve Turancilikla bagdaşmayacak kadar sig bir cografyaya.
Elteriş adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.04.2008, 00:48   #24 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

karayazı - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 163
karayazı Rss Beslemesi
Ya ammada kahramanmış bu sarıklılar 100 yıl öncesine kadar ortalığı kasıp kavuruyorlar şu anda eser yok kendilerinden popülerliğini kaybetti heralde bunlar şunuda merakediyorum acaba o zamanlar osmanlı toprağı sayılan ve din kardeşimiz olan mekke şerifi hüseyin hiristiyan ingilizlerle kolkola girip bizim askerlerimizin karnını deştirirken nerdeydi bu sarıklılar Çanakkalede yanımızda ama suriye, filistin ,yemen cepelerinde yoklar orda acaba onlarda saf değiştirip aşşağılık bedevi araplardan yanamı oldular yoksa böyle bir şey dünya üzerinde ne görülmüş nede duyulmuştur bu ve buna benzer TÜRK'ün üstün zeka ve yılmak bilmez azmiyle kazanılmış bir zaferi karalayan zihniyeti tüm nefretimle lanetliyorum canı kızıl tamuya... 'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!'
karayazı adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.04.2008, 05:09   #25 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 664
IRKÇI Rss Beslemesi
Madem Muhammed savaşa katılıyormuş, 200 milyonluk müslüman arap alemi 8 milyonluk İsrail ile niye başa çıkamıyor acaba?
IRKÇI adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.05.2008, 23:44   #26 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Bahadır Çelikbaş - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 17
Bahadır Çelikbaş Rss Beslemesi
Ne anlamsız bir cümle,Türk ocaklarının ve ülkücülüğün ben dinle bir ilişkisi olduğuna inanmıyorum.Ülkücülüğü Atsız'dan Türk Ocaklarını da Akçura'dan öğrenmiş birisiyim.Bu insanlar ne kadar dindarsa bende o kadar dindarım.Ben arapları savunmuyorum ama ortada tanrının seçtiği bir insan var ve saygıyı hakettiğini düşünüyorum.Geri kalan arapların gözümde hayvan pisliğinden farkı yoktur.Peki bende size bir soru sorayım,müslüman birisi Türkçü olamaz mı? veya Göktanrı inancına sahip bir insan ülkücü olamaz mı?
Bahadır Çelikbaş adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.05.2008, 23:45   #27 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.751
Gök Yeleli Bozkurt Rss Beslemesi
Gerçek bir Türkçünün yapmayacağı şeylerden biri de, İbrani kaynaklı dinlerin savunuculuğunu yapmaktır. Türkçü devrimcidir, tabu devirendir. İşine gelmeyen de bizimle olmak zorunda değildir.
Alt 01.05.2008, 23:52   #28 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.751
Gök Yeleli Bozkurt Rss Beslemesi
Alıntı:
Bahadır Çelikbaş´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ne anlamsız bir cümle,Türk ocaklarının ve ülkücülüğün ben dinle bir ilişkisi olduğuna inanmıyorum.Ülkücülüğü Atsız'dan Türk Ocaklarını da Akçura'dan öğrenmiş birisiyim.Bu insanlar ne kadar dindarsa bende o kadar dindarım.Ben arapları savunmuyorum ama ortada tanrının seçtiği bir insan var ve saygıyı hakettiğini düşünüyorum.Geri kalan arapların gözümde hayvan pisliğinden farkı yoktur.Peki bende size bir soru sorayım,müslüman birisi Türkçü olamaz mı? veya Göktanrı inancına sahip bir insan ülkücü olamaz mı?
Atatürk ve Atsız Şaman idi. Aksi olmuş olsaydı Muhammed'e "Arap Muhammed" demezlerdi. Her nedense bu otağda senden başka "ülkücülük" kavramını ve Fettoş Ocaklarını savunan bir tek Türkçü yok.
Alt 01.05.2008, 23:54   #29 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Bahadır Çelikbaş - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 17
Bahadır Çelikbaş Rss Beslemesi
Yavaş aslanım yavaş.Türklük islamiyetten önceki üstünlüğünü hiç bir zaman yakalayamamıştır.İslam ve Türklük birbirine zıt fikirlerdir.Bir peygamberin şahsına tabi ki saygı duyarım ama o kadar.Türk'ü Türk'ten başka bir şey yüceltemez.
Bahadır Çelikbaş adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.05.2008, 00:00   #30 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Mengü - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 156
Mengü Rss Beslemesi
Alıntı:
Bahadır Çelikbaş´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
İşinize gelmediği için o cümleyi anlamsız görmeniz çok normal. Oysa bu otağdaki hemen herkes aynı fikirde.
Mengü adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler