![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#31 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Tek cevap istiyorum sizden.Atsız ülkücülüğü ve Türk Ocakları'nı savunmamış mı?Bana o zamanlar şöyleydi şimdi böyle gibi açıklamalar yapmayın.Bu otağdaki çoğu kişi bende dahil olmak üzere ruhsal açıdan o günlerde yaşamıyor muyuz?Ben elime Atsız'ın kitaplarını aldığımda ülkü yazan yerleri karalayım mı?
Ben Niğde'de yaşıyorum. Eli uzun insanlarsanız eğer, Niğde Türk Ocakları ve Ülkü ocaklarına karşı olan tavrımı çok çabuk öğrenebilirsiniz.Öğrendiğinizde de emin olun ki beni çok daha iyi anlarsınız.Sürekli beni iğneliyorsunuz ama zerre kadar tanımıyorsunuz.Aranızda Niğde'de yaşayan varsa veya böyle birini tanıyorsanız yollarsınız bahsettiğim yerlere öğrenir.Kendi kendinize atıp tutuyor gibi görünüyorsunuz. |
|
|
|
|
|
#32 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Atsız'ın savunduğu Türk Ocakları ile bugünkü sözde Türk Ocakları bir mi? Bir insanın yaşadığı çağı göz önünde bulundurmadan o kişinin yaşadığı çağdaki bir düşüncesinin sonsuza dek aynı biçimde kalmasını düşünmek veya beklemek hangi mantığa sığar? "Ülkü" ve "Ülkücülük" kavramları için de aynı durum söz konusudur. Siz Atsız Ata'yı hiç anlayamamışsınız veya işinize geldiği gibi anlıyorsunuz. Atsız Ata bugün yaşamış olsaydı topa tutacağı kesimler veya kuruluşlar, senin savunduğun kavramı veya kuruluşu istismar eden kişiler olurdu. Bunlara ilaveten, Atsız'ın "Yobazlık Bir Fikir Müstehasesidir" adlı makalesi gibi makalerindeki düşüncelerini neden görmezden gelip es geçiyorsun? Atsız Ata, dine veya Muhammed'e bu makalesinde neden saygı göstermemiştir? Madem Atsız'ın her düşüncesini -çağ kavramını gözardı ederek de olsa- kayıtsız şartsız kabul ediyorsun, o halde söz konusu düşüncelerini de kabul etmek zorundasın. Aksi taktirde seni Atsızcılığın ülkücülerinki gibi romanlarını ve şiirlerini sevmekle sınırlı kalır.
|
|
|
|
#33 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ne o sinsi ülkücü fikren çapının yetmediğini görünce hiddetlenmişsin? Sen şimdi ümmet ocaklarına ve çapulcuların yanına yaylanıyorsun. Çünkü seni onlar açar biz ise sıkarız.
|
|
|
|
#34 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#35 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Niğde'den bahsedelim. Vaktiyle bu şehir aydın ve medeni bir şehirdi. Okuma-yazma oranı yüksekti. Kültür yatağıydı.
1992'de üniversite açıldı. Devlet politikası mıdır nedir üniversite sayesinde şehrin çehresi değişti. Ülkücü hocalar görev aldı. Ülkücü zihniyet şehri mahvetti. Çapulcu reisler ırz namus düşmanı oldu. Üniversite şehre ilim-irfan getirmesi gerekirken geriye götürdü. Farkı farketmiyor musun? Gel anlatayım sana. Sesli sohbet odamıza gelirsen görüşelim.
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|