Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 27.04.2008, 14:38   #16 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Kemal Paşa'nın Ruhu
İletiler: 1.429
Buğra Şad Rss Beslemesi
Alıntı:
Doğukan-Şad´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Yine mi?!!!
E yuh artık be!!!!!!!!!!!!!!!!!
Evet yine. Kim gelecekti peki? Türbanlıların mı, kürtlerin mi yoksa ordu düşmanlarının mı misyoneri gelecekti? Onlar CHP'ye değil, MHP'ye veya SP'ye yakışan isimler. CHP öyle uydurma partilere benzemiyor.

Üyeliğin iptal edilmiştir.
Buğra Şad adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.04.2008, 14:42   #17 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad Rss Beslemesi
Alıntı:
Karaton´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Demokrasinin iyi ve doğru bir araç olduğunu kabul etmiyorum şahsen. Cahil halkın önüne sandık koyarsanız ya şeriat çıkar ya faşizm çıkar.

Tabi ki CHP en milliyetçi ve laikliği en iyi savunan ve tek savunan partidir. Ve geçtiğimiz bu kongrede Deniz Bey'den daha iyi bir aday yoktur.

Ama sosyal bilimde tersten düşünmek sağlıklıdır. Ya Deniz Baykal'dan daha parlak bir isim olsaydı, ya daha iyisi olsaydı ve seçilemeseydi ?

Benim karşı çıktığım Deniz Baykal'ın seçilmesi değil CHP'deki seçim sisteminin yanlışlığıdır.
Söylemek istediğinizi anlıyorum ama bahsettiğiniz durum CHP'ye özgü değildir. Bütün siyasi partilerde durum aynıdır. Zaten Baykal diğer adayları partiden atmadı (Bahçeli gibi), diğer adaylar yeterli delegeden oy alamadıkları için Genel Başkanlığa aday olamadılar sadece.
Alt 27.04.2008, 14:47   #18 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Kutay Han - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: TURAN ÜLKESİ
İletiler: 143
Kutay Han Rss Beslemesi
Gerici ve yobazların karşısında en fazla sayın Baykal durdu.Bu yüzden seviyorum onu.

YA ÖLECEĞİZ . .

ÖLDÜKÇE DİRİLECEĞİZ !

T Ü R K Ç Ü D E V R İ M
Kutay Han adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.04.2008, 14:48   #19 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Karaton - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 29
Karaton Rss Beslemesi
Alıntı:
Buğra Şad´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Söylemek istediğinizi anlıyorum ama bahsettiğiniz durum CHP'ye özgü değildir. Bütün siyasi partilerde durum aynıdır. Zaten Baykal diğer adayları partiden atmadı (Bahçeli gibi), diğer adaylar yeterli delegeden oy alamadıkları için Genel Başkanlığa aday olamadılar sadece.
Evet diğerlerinde de aynı gerçi onlar bizi ilgilendirmiyor. Bence sorun o delege seçilme şekli zaten. Baykal delegeleri seçtiği için onlar da kurultay da Baykal'ı seçiyor. Yani diğerleri yeterli oy alamadılar ama neden alamadılar? Neyse...

Önemli olan bundan sonrasıdır. Başkan seçilmiştir ve eski aday adayları seçimi unutup partiye tam destek vermelilerdir.

Tekrar, Esenlikler ...
Karaton adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.04.2008, 15:28   #20 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

KAFATASÇI - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 19
KAFATASÇI Rss Beslemesi
Alıntı:
Ötükenden´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Baykal kurultayda çok güzel bir söz söyledi "Ülke bu durumdayken ben kendi arkadaşlarımla mı uğraşacağım!".Bencede Baykal yakışıyor oraya...
Kandaşım yanlış hatırlamıyorsam aynı cümlede onlar ( dinci hükümet) için düşman kelimesini de kullanmıştı.

Sanırım düşman kelimesini açıkça söyleyebilmesi bile Baykal'ın daha hayırlı olduğunun göstergesidir.En azından sözde milliyetçi Mhp'ye bakınca.
KAFATASÇI adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.04.2008, 15:37   #21 (İleti Bağlantısı)
ATATÜRKÇÜ

Yamtar_85 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 82
Yamtar_85 Rss Beslemesi
Deniz Baykal'dan haz etmesemde laik sistemin savunuculuğun yapması ve milliyetçilik iddaası olmaması halinde bile "m"hp'ye nazaran dtp'ye karşı dik durması taktire şayandır ve ayrıca baykal giderse m.sarıgül fetoşçusuna kalacak parti , an itibari ile Baykal'ın kalması olumludur .
Ancak Baykal'Inda artık seçim çalışmalarını sadece akp karşıtlığına dayandırmaması gerekmektedir görüşüme göre , çünki malesef başarı getirmiyor bu siyaseti , en azından seçmen anlamak istemiyor .
Yamtar_85 adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.04.2008, 15:50   #22 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad Rss Beslemesi
Alıntı:
Yamtar_85´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Deniz Baykal'dan haz etmesemde laik sistemin savunuculuğun yapması ve milliyetçilik iddaası olmaması halinde bile "m"hp'ye nazaran dtp'ye karşı dik durması taktire şayandır ve ayrıca baykal giderse m.sarıgül fetoşçusuna kalacak parti , an itibari ile Baykal'ın kalması olumludur .
Ancak Baykal'Inda artık seçim çalışmalarını sadece akp karşıtlığına dayandırmaması gerekmektedir görüşüme göre , çünki malesef başarı getirmiyor bu siyaseti , en azından seçmen anlamak istemiyor .
Kim demiş Baykal'ın milliyetçilik iddiasını olmadığını? Baykal, Ata'nın altı oklarından biri olan milliyetçiliği de tıpkı diğer ilkeleri gibi savunmuştur. Hatta bir tartışmasında Erdoğan'a şöyle demişti: "Atatürk ne demiş? Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bakın kardeşim milletlerin demiyor, milletin diyor. Öyleyse bu ülkede bir tek millet var. He eğer Başbakan o milletin adını bilmiyorsa, gidip Anayasa'dan baksın."

Bu sözlerde bal gibi milliyetçilik yapılmıştır. Hatta bu sözler, kürtlere yayın özgürlüğü verileceğ isıralarda söylenmiştir. Bugün de Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinin en has savunucusu CHP'dir. hâl böyleyken CHP'nin ve Baykal'ın milliyetçiliği savunmadığını ve böyle bir iddiasının olmadığını söylemek yersiz olur.
Alt 27.04.2008, 16:14   #23 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KARAMANOĞLU - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 635
KARAMANOĞLU Rss Beslemesi
Baykal Mhp gibi bir milliyetçilik iddasında bulunmuyor.Mhp'nin kuruluş felsefesi ve icraatları birbirini tutmuyor.Atsız Ata'ya müslüman deyip,kitaplarını okuyup,şiirlerini ezberleyip sonrada Türk ve köpek kardeştir diyorlar.Ama Chp hiçbir zaman Mhp gibi sahte bir milliyetçilik iddasında bulunmadı.Bugün Chp'yi beyenmeye bilirsiniz ancak Akp'nin karşısında dim dik,eğilmeden duran tek parti Chp'dir.Son zamanlarda Chp içerisinde de Türkçülük boyutunda olmasa bile bir milliyetçilik yükselişi var.Umarız Chp içerisindeki Türk soylu kişiler bir an önce saflarını belirlerler!
KARAMANOĞLU adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.04.2008, 16:35   #24 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

GÜLER TÜRK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 390
GÜLER TÜRK Rss Beslemesi
Baykal MHP gibi Dtplilerle el sıkışmıyor. Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı'na katıldığında Barzani ve Talabani konuşmacı olarak kürsüye çıktığında teröre verdikleri desteğe karşı çıkarak yerinden kalkıp arka sıralara geçerek tepkisini koyuyor.
Gerek cumhurbaşkanlığı seçimi gerekse türban konusunda sağlam duruşunda duruyor. Bugün Türkiye'de laiklik esasları AKP ve stepne parti MHP sayesinde tehlike altında. Bugün CHP bunun için elinden geleni yapıyor.
Alt 27.04.2008, 16:37   #25 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Aybala - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 451
Aybala Rss Beslemesi
Chp'nin Mhp'den daha milliyetçi olduğunu hatta gerçek etnik milliyetçilik; ırkçılık yaptığını, kendisi komunist bir yazar olan ve milliyetçilik üzerine çalışmaları olan Umut Özkırımlı'nın tespitlerinden de öğrenebilirsiniz:

"(Chp'yi kastediyor) Her zaman milliyetçiydiler. Değişen bir şey yok. Recep Peker'leri, Mahmut Esat Bozkurt'ları görmüş bir CHP bu. 1930'ların, 40'ların CHP'si son derece milliyetçiydi. CHP uzunca bir dönem, Türk olmadığını düşündüğü kesimleri yok sayan çok otoriter bir duruş sergilemiş. CHP'nin geçmişinde varlık vergileri var, 1934 Trakya olayları var, 'vatandaş Türkçe konuş' kampanyaları var, Kürtlerin bir yerden bir yere göç ettirildiği iskân kanunları var, bazı mesleklere Türk olmayanlar giremez diye türlü yasalar var. CHP devlet kuran bir parti. Böyle bir geleneğin hâlâ temsilcisi olduğu görülüyor CHP'nin. "

Dolayısıyla, mhp osmanlıcılığı, ümmetçiliği, çeçenleri, kürtleri ve bilimum etnik döküntüleri sahiplenirken, Chp Türk'ün üstünlüğü savunmuş, gerçek Atatürk milliyetçiliğinin kalesi olmuştur. Bugün her ne kadar, "kemalist" geçinenler arasında bolca Türk soylu olmayan kişiler olsa da, gerçek Atatürk milliyetçiliğinin Türk'ün üstünlüğüne dayalı bir milliyetçilik olduğu bir gerçektir. Zaten biz de, Atsızcılar olarak, gerçek Atatürk milliyetçiliğinin ne olduğunu otağda açıklamıştık önceden. Bu da kemalist geçinenlere ve çapulculara cevap olsun.

M. Kemal Atatürk.
Aybala adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.04.2008, 17:07   #26 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Selin - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 130
Selin Rss Beslemesi
Solculuk artık günümüzde farklı cephelere çekildiği için CHP'ye solcu yaftası yapıştırıp lekelemeye çalışıyorlar.
Evet belki sola yakın bir parti ancak değerli kandaşlarımın da anlattığı gibi Deniz BAYKAL, partinin başında bulunduğu günden beri ATATÜRK ilkelerine bağlı kalmış ve şiddetli savunucusu olmuştur.
Türban konusunda da aynı kararlılığı göstermiş, 301 konusunda da keza en büyük direnişi sergilemiştir.
Ben de mhp, akp ve diğer bilimum partilere karşı Deniz BAYKALI çok daha samimi buluyorum.
Alt 27.04.2008, 17:36   #27 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 100
DELİ KURT Rss Beslemesi
Buna ne diyeceksiniz?:
Gerçek Gündem: Türkiye'nin ihtiyacı...
DELİ KURT adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.04.2008, 17:46   #28 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.346
Gökhan Rss Beslemesi
Alıntı:
DELİ KURT´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Delikurt bu basit haberleri bırak da neden Chp ve Baykal dediğimizi idrak edebilmek için eski yazıları oku. Aptalca sığca ileti eklemeyi bırakın. Chp laikliği savunan tek parti. Diğerlerinde zaten hiçbir şey yok. Kendilerine milliyetçi deyip şehit cenazelerinde "Türk-kürt" kardeştir sloganı atan köpekler var olduktan sonra bunlar hikayeden ibaret kalıyor.
Alt 27.04.2008, 17:50   #29 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Selin - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 130
Selin Rss Beslemesi
Siyasetin kara lekesi diye adlandırıyorum ben bunu.
Nerdeyse tüm insanlar politikaya soyununca çift kişilikli hatta çok kişilikli hareket edebiliyor.
Akp k.rtlerin oyunu toplarken Chp boş kalamazdı sanırım.
Bir şekilde kendisine çekmeyi deniyordur.
Ama bunu yaparken, partiyi savunan Türkçü kesimler ve k.rtlerden nefret eden çevrelerce eleştirileceğini hesaplamadılar mı merak ediyorum.
Alt 27.04.2008, 17:55   #30 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 100
DELİ KURT Rss Beslemesi
Alıntı:
Selin.´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Siyasetin kara lekesi diye adlandırıyorum ben bunu.
Nerdeyse tüm insanlar politikaya soyununca çift kişilikli hatta çok kişilikli hareket edebiliyor.
Akp k.rtlerin oyunu toplarken Chp boş kalamazdı sanırım.
Bir şekilde kendisine çekmeyi deniyordur.
Ama bunu yaparken, partiyi savunan Türkçü kesimler ve k.rtlerden nefret eden çevrelerce eleştirileceğini hesaplamadılar mı merak ediyorum.
CHP'nin kürtlerden oy alması imkansızdır. Ne açılımı yaparsa yapsın, isterse para dağıtsın AKP ve DTP dururken hiçbir kürt CHP'ye oy vermez bu bir...

İkincisi CHP'nin kürtlerden oy alma politikas yanlıştır. Oy alırsa karşılığını da vermek zorunda kalır.
DELİ KURT adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler