Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 28.04.2008, 13:29   #46 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 76
Elteriş Rss Beslemesi
Alıntı:
Tomay´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Baykal'siz bir CHP'yi düsünmek bile istemiyorum...
Cok dogru, Baykal'siz CHP, yozlaşir, sozde bati tipli sosyal demokratliga kayar, fiilde yolsuzluklara karişir ve de Cumhuriyet degerlerini savunan hic bir siyasi oluşum artik kalmaz. Bunu gormeyenler ve de parti liderini sanki televizyon spikerini secermiş gibi eleştirenler bir az da bu tarafdan baksinlar olaya.
Elteriş adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.04.2008, 13:32   #47 (İleti Bağlantısı)
Atsız'ı anlatıyor

tarihci35 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: eskişehir
İletiler: 64
tarihci35 Rss Beslemesi
Alıntı:
Tarkan´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Meclis çatısı altında bir tek CHP'li milletvekilleri dtp'li teröristlerle el sıkışmamışlardır.Milliyetçi olduğunu iddia eden MHP ve özellikle de Bahçeli, dtp'lilerle adeta kanka olmuştur.

Bir partiyi eleştirirken varolan durumu ve diğerlerini de göz önünde bulunduralım.
Varolan durumu göz önünde bulundurduğum için Chp şu an tek alternatif diyorum.
Chp'yi eleştirmek benim işim değildir. Ben bir Türkçü olarak seçim zamanı illa ki bir partiye oy vereceğim.Bu parti sözde milliyetçi mhp olmayacağına göre ve bu ülkede şeriata karşı laikliği savunan tek parti Chp olduğuna göre ona oy vereceğim.
Açıkcası chp de beni çok ilgilendirmiyor ama şartlar ve durum ister istemez beni Chp'nin yanına götürüyor(şimdilik)
Alt 28.04.2008, 13:32   #48 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Timur16 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 40
Timur16 Rss Beslemesi
Alıntı:
osman batur´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Kongrede kürtçe şarkı çalınması pek hoş olmadı bence chp'ye hiç ama hiç yakışmadı.
Ben de bunu söyleyecektim.

İşte Baykal'dan k.rtlerle ilgili sözler;

Alıntı:
Chp Genel Başkanı Deniz Baykal, kürt Kökenli Vatandaşların Bütün Sorunlarına Sahip Çıkacaklarını Belirterek, ''onları Başımızın Üzerinde Taşıyacağız'' Dedi.

Ayrıca bir çok kelime daha sarf etti.

Belki Siyasi yönden ama,yine de yapmaması gerekiyordu.
Alt 28.04.2008, 14:37   #49 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Kemal Paşa'nın Ruhu
İletiler: 1.345
Buğra Şad Rss Beslemesi
Bana "kürtler bizim düşmanımız, iktidar olunca ilk iş kürtleri sallandıracağız, bu memlektte kürt işgali vardır" gibi sözler söyleyen bir tek siyasi parti gösterebilirseniz, ant olsun en azılı CHP düşmanı kesileceğim. Ama yoktur. Hiç bir siyasi parti bunu söyleyemez çünkü memlekette yasa var, kanun var. Müsaade edilmez. Fakat kişilerin düşüncesi böyle olabilir, bunu anlamak için de kişinin yaptıklarına bakmak gerekir.

Bugün parti genel başkanlarının içinde kürtlere Deniz BAYKAL'dan daha mesafeli duran başka biri var mı? Bence yok.
Buğra Şad adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.04.2008, 19:54   #50 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.736
Gök Yeleli Bozkurt Rss Beslemesi
Alıntı:
Timur16´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster

Ben de bunu söyleyecektim.

İşte Baykal'dan k.rtlerle ilgili sözler;

Ne gerizekalısınız be! O kadar yazdık çizdik madem yazılanları anlamak istemiyorsunuz, o halde hakaret işitmeye razı olun. Laik Cumhuriyeti koruyan başka bir parti gösteremeyen angutlar sussunlar ve hadlerini bilsinler.

Laiklik ilkesini içine sindiremeyen ve sözde laiklik savunucusu olandan milliyetçi de, Atatürkçü de olmaz. Hele bir Laik Cumhuriyet kurtulsun o zaman sizin gibilerin çapının yetmeyeceği bir biçimde Baykal'ı ve Chp'yi yerden yere biz vururuz!
Alt 28.04.2008, 20:02   #51 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

İletiler: 71
bağatarkan Rss Beslemesi
Başbuğun partisinin son kurultayında rezalet

k#rt AÇILIMI ŞARKILARLA BAŞLADI
Kurultayın yapıldığı Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda bekleyiş devam ederken, zaman zaman k#rtçe şarkılar da çalınıyor. Salonda popüler k#rt sanatçıların, şarkılarına yer veriliyor.

Kurultayda aynur’dan “keçe kurdan, civan haco’dan "se se" ile kadir ipek’in seslendirdiği "werin seva" isimli k#rtçe parçalar çalındı. k#rtçe şarkıların çalınması salonda, “CHP k#rt açılımına şarkılarla başladı şeklindeki yorumlara neden oldu.

Ne diyebilirim ki ? Bana pek inandırıcı gelmesede yinede sizlere sormak istedim bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı ? Böyle bir şeyi sadece mhp yapar...
bağatarkan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.04.2008, 20:13   #52 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.736
Gök Yeleli Bozkurt Rss Beslemesi
Zaten Chp'liler; Akp , Mhp ve diğer ihanet partilerinin yaptığı gibi bu aşağılık olaylara imza atmasalardı, kendilerini "sosyal demokrat" olarak değil, "Türkçü" olarak nitelerlerdi.

Akp ve Tayyip bertaraf edilip, Laik Cumhuriyet teminat altına alındıktan sonra bunları da topa tutacağız. Chp kürtlere mavi boncuk dağıtmakla Akp'nin aldığı kürt oylarına göz diktiğini zaten gösterdi. Bozuk demokrasi anlayışı olduğu müddetçe de durumun böyle olması kaçınılmazdır.
Alt 28.04.2008, 20:19   #53 (İleti Bağlantısı)
ATATÜRKÇÜ

Yamtar_85 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 78
Yamtar_85 Rss Beslemesi
Tabiki yakışıksız ve üzüldüğüm bir durum ancak ;
Chp krtçülük konusunda diğer partiler ile aşık atamaz, sadece ağza bir parmak bal çalma olayıdır .
Ancak bana göre bu açılım yersiz çünkü akp ve dtp dururken Chp'ye oy cıkmayacaktır ...
Yamtar_85 adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.04.2008, 20:39   #54 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Elteriş Rss Beslemesi
Alıntı:
Timur16´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Tabi ki de, kurdleri kilictan gecirecegiz demeliydi cikip ulu orta. Dord beş ciddiyetden uzak adam begenecek diye, karyerini, partisini, savundugu degerleri tehlikeye atmali.

Bir az gercekci olmazmisiniz? Istediniz ve ya istemediniz, Cumhuriyetin kurallarina gore, ki Turkiye Cumhuriyeti Demokratik, Laik, Hukuk devletidir, kurdler sizin kadar hak sahibi vatandaşlardir. Onlari gormezden gelerek, aşagilayarak siyaset yapmak ve de ulusal capda siyasal parti olmak bugun mumkun degildir. Bugunku duzeni ne bir dernek ne de bir parti degişe bilir. Bugunku duzeni ancak bir devrim degişe bilir ki bu devrim icin gerekli koşullar ne yazik ki Turkiyede halen oluşmamişdir. Milyonlarca kara cahil yobaz yandaşi olan, milyonlarca dolar kirli para kaynaklarina sahip, her turlu tarikat cemaat destegine sahip AKP hukumeti bile, yuzde 47 oyla bile, istedigini yapamiyor, hal hazirda var olan rejimi koruyan hukukdan mukavimet goruyor, siz ise gokden zembille bir lider inecek diyorsunuz, kurdleri techir karari ile arabistan collerine surecek diye mi bekliyorsunuz? Ve de bunu her koşede ilan ede ede iktidar mi olacak saniyorsunuz?

Bunu demiyorum, buna benzer, hatta her turlu aşirilikdan uzak bile bir soylemde bulunsun bir parti, o da boluculukden kapatma davasina maruz kalir ve de şimdiki kanunlara gore de kapatilir.

Uyanin artik, avrupa istedi diye 301-ci maddenin degiştirildigi bir yerde yaşiyorsunuz, Turkluge hakaret maddesine avrupa karişiyor, ne haddinize diyen yok, boyle siyaset yuruten hukumete de ne yapiyorsun arkadaş diyen halk da yok. Dun Galatasaray Fenerbahce macindan sonra kavgaya tutuşanlar, ama 301-ci madde degişdi diye sokaklara ne cikan oldu ne de kimsenin burnu kanadi. Işte boyle, var mi diyeceginiz?
Alt 28.04.2008, 20:53   #55 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Elteriş Rss Beslemesi
Alıntı:
Yamtar_85´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
...bu açılım yersiz çünkü akp ve dtp dururken Chp'ye oy cıkmayacaktır...
Bu acilim kurdler icin degil ki. Bu acilim, kendini entel goren, avrupai goren, cagdaş goren, solcu ve ya sosyal demokrat goren Turkler icindir. Zaten akp-dtp oylarinin havuzu belli, oradan oy calmak mumkun ama iktidar olamk icin yeterli derecede calmak mumkun degildir. CHP bu savaşi ortada kalan şehirli tabakalarin oylari icin veriyor, dsp'ye giden, boşa giden, baraji aşamayan partilere giden, bagimsiz adaylara giden oylarin peşinde, bir de tabi dunya konjokturunun karşit tavri ile yuzleşmemenin derdinde.
Alt 28.04.2008, 21:43   #56 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Turak - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 714
Turak Rss Beslemesi
Nihal Atsiz Atamiz in dediklerine bir kulak verelim ve oylece hareket edelim.

Türkçülük bir ülkü, siyaset ise iktidara geçme taktiğidir. Bu sebeple bir ana inanç ve ana düşünce olan ülkü asla değişmediği halde siyaset yani taktik her zaman değişir.

İnsanlar iktidara geçmek için partiler kurarak çalışırlar. îktidara geçmek oy kazanmakla mümkün olduğu için oy sahiplerinin fikrini ve gönlünü almaya uğraşırlar. Bunu sağlamak için taviz verirler; propaganda yaparlar; kendilerini beğendirmeye çabalayıp bol bol da yalan söylerler. Hatta rakiplerine iftira attıkları da olur.

İktidar, iktidarda kalmak için haksızlıklar yapmış, muhalefet bundan şikayet etmiştir. Sonra, Muhalefet iktidara geçince aynı haksızlıkları kendi yapmaya başlamış, bu sefer evvelce haksızlık edenler aynı haksızlığa uğrayınca feryadı göğe yükseltmişlerdir.

Partilerde ülkü yoktur İktidara geçmek veya orada kalmak için en aşırı tavizlerden çekinmezler.

Türkçüler bugünlük ancak Türkçü karakteri olan partileri tutarlar. Türkçülükten sapan veya taviz veren hiçbir parti Türkçülerce tutulmaz, tutulamaz. Türkçülüğün ne olduğu açık, seçik ortada bulunduğu için bugünkü tutumları ile hiçbir parti Türkçü değildir.

Türkçülük her türlü eksik ve yanlış milliyetçiliklerin hepsini reddeder.

Türkçülük bugün siyasî değildir. Fakat bir gün siyasî bir kuruluş durumuna gelirse bütün Türkleri kurtarıp birleştirecek bir program ile ortaya çıkacaktır. O zaman, şüphesiz çağı. durumu ve ortamı kollamakla beraber bunlara bağlanıp kalmayacak, bu kaygıların üstüne çıkacaktır. Dünün gerçeklerin yeniden gerçekleştirecektir.

İlerde şartlar hazır olunca, meşru partilerden biri Türkçü parti haline gelir veya bir Türkçü parti kurulursa Türkçülük o zaman siyasete girmiş olacaktır. Şu da unutulmamalıdır ki, Türkçülüğün iktidara geçmek için mutlaka parti kurması lüzumu yoktur. Türkçülük beyinle ve gönüllere şuurla yerleştikten sonra bu, partisiz de olabilir.
TURKCU; başı dik, onurlu, korkulan, güçlü, saygın bir Türk devletini savunur. Türkiye'yi çaresiz, zavallı, güçsüz bir ülke olarak görmek isteyenlerle ve yanaşma-besleme-tetikçi-figüran bir ülke yapmak isteyenlerin karşısında her zaman Türkçüler olacaktır. Bu emanet bizim.. Bu emaneti sonsuza kadar koruyacağız.
Turk Oguz begleri, budun, esidin uze tenri basmasar asra yir telinmeser Turk budun ilinin, törüngün kim artati udaçı erti
Turak adlı üye şu anda çevrimiçi konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.04.2008, 22:48   #57 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

IsbaraAlp9 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 102
IsbaraAlp9 Rss Beslemesi
Bunlar Atatürkçü değil İnönücü..
IsbaraAlp9 adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.04.2008, 23:24   #58 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 61
Barbaros Rss Beslemesi
Alıntı:
Elteriş´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bu acilim kurdler icin degil ki. Bu acilim, kendini entel goren, avrupai goren, cagdaş goren, solcu ve ya sosyal demokrat goren Turkler icindir. Zaten akp-dtp oylarinin havuzu belli, oradan oy calmak mumkun ama iktidar olamk icin yeterli derecede calmak mumkun degildir. CHP bu savaşi ortada kalan şehirli tabakalarin oylari icin veriyor, dsp'ye giden, boşa giden, baraji aşamayan partilere giden, bagimsiz adaylara giden oylarin peşinde, bir de tabi dunya konjokturunun karşit tavri ile yuzleşmemenin derdinde.
Benim yorumum biraz daha farkli:
http://www.atsizcilar.com/forum/70936-post197.html

Cünkü devamli cici demokrasi dahilinde bin bir kesime bölünüp sonra herbir kesimin hüsnü kuruntularini tatmin etmek icin, yaranmak icin, girilmeyen sekil, söylenmeyen yalan kalmamistir. Artik birilerine yaranmak sözkonusu olmamali.

Yine de cok zekice bir analiz, takdir ederim. Evet sehirlerde sirf baticilik/laiklik ekseninde CHP'li gecinen hümanist bir kesim türemistir.
Barbaros adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.04.2008, 01:05   #59 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Kemal Paşa'nın Ruhu
İletiler: 1.345
Buğra Şad Rss Beslemesi
Bazı arkadaşları anlamakta güçlük çekiyorum. O arkadaşlar acaba nerede yaşadıklarını sanıyorlar da Baykal ve CHP'nin "kürtler de vatandaşımızdır, kürtler de bzidendir" kabilinden sözleri yüzünden ona düşman kesiliyorlar? Arkadaşlar herhalde böyle söylenecek. Siz hiç kürtleri açıkça düşman gösteren bir partiye denk geldiniz mi? Ben gelmedim. Çünkü bu ülkede belli yasalar vardır ve hiç kimse onun dışına çıkamaz.

Ama neye şaşırıyorum biliyor musun?

Türkiye'de, kongresinde kürtçe konuşulan sadece iki parti vardır. Bunlardan biri, sürekli kapatılıp kapatılıp açılan ve şimdi adı DTP olan malum kürt partisi, diğeri de MHP'dir. Hâl böyle olduğu hâlde MHP, kamuoyunda milliyetçi olarak değerlendiriliyor ama CHP'ye hâlâ "...sol parti..." şeklinde hitap ediliyor. İnsaf arkadaşlar, lütfen biraz gerçekleri görmek isteyerek olaylara bakalım, böyle tetkiklerde bulunalım. Yani MHP'nin kurultayında, İl Başkanı kürtçe açılış yapınca bir şey yok, CHP'nin kurultayında üç beş kendini bilmez zibidi, kürtçe şarkı söyledi diye ona hücum ediliyor.

Çağatay Ağabeyin söylediği gibi hele bir Atatürkçülüğü ve laikliği benimsemiş Türkiye'ye kavuşalım. Ondan sonra CHP'yi de eleştiririz. Ama şimdi, şu hâlden kurtulmak için iktidar olması gereken parti hakkında akli selim düşünelim.
Buğra Şad adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.04.2008, 15:04   #60 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

IsbaraAlp9 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 102
IsbaraAlp9 Rss Beslemesi
Alıntı:
Buğra Şad´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bazı arkadaşları anlamakta güçlük çekiyorum. O arkadaşlar acaba nerede yaşadıklarını sanıyorlar da Baykal ve CHP'nin "kürtler de vatandaşımızdır, kürtler de bzidendir" kabilinden sözleri yüzünden ona düşman kesiliyorlar? Arkadaşlar herhalde böyle söylenecek. Siz hiç kürtleri açıkça düşman gösteren bir partiye denk geldiniz mi? Ben gelmedim. Çünkü bu ülkede belli yasalar vardır ve hiç kimse onun dışına çıkamaz.

Ama neye şaşırıyorum biliyor musun?

Türkiye'de, kongresinde kürtçe konuşulan sadece iki parti vardır. Bunlardan biri, sürekli kapatılıp kapatılıp açılan ve şimdi adı DTP olan malum kürt partisi, diğeri de MHP'dir. Hâl böyle olduğu hâlde MHP, kamuoyunda milliyetçi olarak değerlendiriliyor ama CHP'ye hâlâ "...sol parti..." şeklinde hitap ediliyor. İnsaf arkadaşlar, lütfen biraz gerçekleri görmek isteyerek olaylara bakalım, böyle tetkiklerde bulunalım. Yani MHP'nin kurultayında, İl Başkanı kürtçe açılış yapınca bir şey yok, CHP'nin kurultayında üç beş kendini bilmez zibidi, kürtçe şarkı söyledi diye ona hücum ediliyor.

Çağatay Ağabeyin söylediği gibi hele bir Atatürkçülüğü ve laikliği benimsemiş Türkiye'ye kavuşalım. Ondan sonra CHP'yi de eleştiririz. Ama şimdi, şu hâlden kurtulmak için iktidar olması gereken parti hakkında akli selim düşünelim.
Buğra Şad kürde düşman demesini tartışmıyoruz kürt açılımı ortaya atmasını tartışıyoruz? nerden çıktı bu açılım akpden ne farkı kaldı..Ayrıca mhp ufak birşeyde eleştiriyorsak chpnin bu tavrınıda görmezden gelemeyiz.. Ayrıca Üçbeş zibidi çalıyorsa neden kapatmıyorlar..Ben mhp kurultayında kürdistanlı pkklı çiwan hacomudur nedir çalınıdığı görmedim.CHPden çok umutluydum özellike Baykaldan ama umutlarımı yerle bir etti..Yani bu chpyi destekliceğime GençPartiyi desteklerim.
IsbaraAlp9 adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler