Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 29.04.2008, 15:13   #61 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

ilteriş - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 22
ilteriş Rss Beslemesi
deniz baykal ne kadar dürüst olsada kötü bir siyasetçi olduğu su götürmez bir gerçek.çünkü 4 kez seçimlere iktidar olamadığı halde girdi.inşallah bu sefer bişeyler yapar

Y.N:İmla kurallarına uy.
ilteriş adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.04.2008, 16:58   #62 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Kemal Paşa'nın Ruhu
İletiler: 1.429
Buğra Şad Rss Beslemesi
Alıntı:
IsbaraAlp9´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Buğra Şad kürde düşman demesini tartışmıyoruz kürt açılımı ortaya atmasını tartışıyoruz? nerden çıktı bu açılım akpden ne farkı kaldı..Ayrıca mhp ufak birşeyde eleştiriyorsak chpnin bu tavrınıda görmezden gelemeyiz.. Ayrıca Üçbeş zibidi çalıyorsa neden kapatmıyorlar..Ben mhp kurultayında kürdistanlı pkklı çiwan hacomudur nedir çalınıdığı görmedim.CHPden çok umutluydum özellike Baykaldan ama umutlarımı yerle bir etti..Yani bu chpyi destekliceğime GençPartiyi desteklerim.
"Kürt açılımı" denen şey medyanın uydurmasından başka bir şey değildir. Ben resmi yoldan CHP'nin ağzından böyle bir şey duymadım. Siz duyduysanız söyleyin biz de öğrenelim. AKP'den ne farkı kaldığını sormuşsunuz, laiklik desem yeter mi? Bugün ülkenin en büyük tehditi laiklik konusundadır. Laiklik karşıtı eylemlerin bu zamana kadar yapılanların birer birer yerleştikleri yerden silinmesi gerekir öyle değil mi?

Biz Türkçüler, aydın insanlarız. Kimsenin peşinden körü körüye gitmeyiz. CHP'nin peşinden de gitmeyiz elbette ve yeri gelince eleştireceğimizden şüpheniz olmasın. Fakat şartlara göre davranmak gerekiyor. DTP varken, hiç bir kürt gidip CHP'ye oy vermez. Bunu da iyi bilmek gerekir.

CHP'yi destekleyeceğinize Genç Parti'yi destekleyeceğinizi söylemişsiniz. Siyasi parti konusunda münakaşaya girecek değilim. Dilediğiniz partiyi destekleyebilirsiniz. Fakat ben oyumu, laik cumhuiryetten yana kullanacağım.
Buğra Şad adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.04.2008, 19:18   #63 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Kutay Han - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: TURAN ÜLKESİ
İletiler: 143
Kutay Han Rss Beslemesi
Sayın Baykal hitap gücü çok güçlü bir insan.Konuşmalarını sürekli dinliyorum ve henüz gördüğüm bir yanlış yok.Sayın Buğra Şad'ın da dediği gibi şu an için karşı karşıya kaldığımız en büyük tehdit gericilik ve anti-laikliktir.

YA ÖLECEĞİZ . .

ÖLDÜKÇE DİRİLECEĞİZ !

T Ü R K Ç Ü D E V R İ M
Kutay Han adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.04.2008, 19:41   #64 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 27
TürkçüKürŞAD Rss Beslemesi
Bu kongrede kürtçe şarkılarla halay çekildiğinide unutmayalım kandaşlarım
TürkçüKürŞAD adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.04.2008, 20:35   #65 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 61
Barbaros Rss Beslemesi
Alıntı:
Buğra Şad´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
(...) Biz Türkçüler, aydın insanlarız. Kimsenin peşinden körü körüye gitmeyiz. CHP'nin peşinden de gitmeyiz elbette ve yeri gelince eleştireceğimizden şüpheniz olmasın. Fakat şartlara göre davranmak gerekiyor. DTP varken, hiç bir kürt gidip CHP'ye oy vermez. Bunu da iyi bilmek gerekir.

CHP'yi destekleyeceğinize Genç Parti'yi destekleyeceğinizi söylemişsiniz. Siyasi parti konusunda münakaşaya girecek değilim. Dilediğiniz partiyi destekleyebilirsiniz. Fakat ben oyumu, laik cumhuiryetten yana kullanacağım.
Bugra Sad Bey,

Ben de bu konuda sizin gibi düsünüyorum fakat CHP'ye umutla bakarken, bu partinin iktidara gelmesi durumunda beklentilerimizi simdiden s|n|rl| gercekci bir temele oturmamiz gerekmektedir. CHP'nin geleneksel olarak oy aldigi ve haliyle dikkate almasi gerektigi (yaranmasi gereken) büyük bir hümanist/batici kesim vardir. Bu kesimin beklentileri ve hassasiyetleri "Cumhuriyet/Türklük/ekonomik ve siyasi bagimsizlik"'tan öte "Laiklik/AB'ye giris/Insan haklari/Batili yasam bicimlerinin korunmasi"'dir.

22 Temmuz'da oyumu CHP'ye verdim, ilk secimde tekrar verecegim. CHP iktidari kazandigi takdirde Türkiye icin ne yapmayi düsündügünü bilmiyorum. Uzun vaadeli projeleri nelerdir? 80 senede büyük zorluklarla topladigimiz ve borsa/özellestirme/spekulasyon oyunlarina kaptirdigimiz ulusal sermayemizi nasil geri almayi düsünüyorlar. Toplam 500 Milyar USD borc ile büyük devrimleri biraktik, hangi programlarla Türkiye'de Türk'ü güclendirmeyi düsünürler. Yoksa, afedersiniz, "Sey edilmis seyin davasi olmaz seklinde mi düsünüyorlar?" Ve konu böyle uzayip gidiyor...
Durum böyle olunca da, olasi bir CHP iktidarindan bir Atatürk dönemi bekliyorsak hayal kirikligina ugramamiz kesin gibi. Elteris Bey'in bunu ifade ettigini düsünüyorum ve nitekim ben de bu görüsteyim.

Saygilar sunarim,
Iyi aksamlar.
Barbaros adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.04.2008, 20:49   #66 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.791
Gök Yeleli Bozkurt Rss Beslemesi
Alıntı:
TürkçüKürŞAD´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bu kongrede kürtçe şarkılarla halay çekildiğinide unutmayalım kandaşlarım
Kaz kafalı mısınız bre kardeşim? Onun cevabını kaç kez verdik. Ülkücü geçmişi olanlar dışında nedense hiç kimse papağan gibi aynı martavalları sıralamıyor.
Alt 29.04.2008, 22:55   #67 (İleti Bağlantısı)

İletiler: 41
kanıkara Rss Beslemesi
Baykal bence akP için bir şans...Zayıf kişiliği liderliğe yetmiyor...Zaten CHP de malesef lider sıfatlı adam yok...

Ayrıca CHP de bir sürü eski hain kömünist var...Türkçülerden vede milliyetçilerden nefret ederler...Sadece arapçılar yükseldi diye Atatürkçülüğe sarılıyorlar...

Bu arada CHP uzun süre Türk tarih Kurumunun vede Türk dil Kurumunun

İşbankasında ki Atatürk mirası hisseden gelen parasını vermemiştir..

Bu kurumlar bu parayı mahkeme kararıyla zar zor almıştır......

Neden dersiniz....???

Çünkü kömünist chp li hainler Türklüğün vede Türkçülüğün yükselmesinden tarih vede dil bilincinin yükselmesinden korkmuşlardır...

o şerefsizler yüzünden Atatürk ün başlattığı Türkçülük vede turancılık hareketi mahkemelere taşınmadımı...yasaklanmadımı ?

Türkçülüğü öldürdükleri için arrapçı melez MHP yükselmedimi....

Arkasından katıksız arapçı erbakan sürüsü vede devamı tayyipçiler..

bunların karşısında kale gibi durması gereken Atatürkçü Türkçü gençlik olması gerekirken hani nerdeler?

Bir partimiz bile yok bugun.....

Bizi yasaklatanlar mahkemelere çıkaranlar onlar değilmi ?

ortamı boş bulan melez mhp ortamı batırmadımı...??

TDK vede TTK tamamen pasifize edilmişlerdir...Utanç verici şekilde Türklük tarihini elin gavuru Türkoloji masaları açarak ortaya çıkardılar...

Atatürk ün 80 yıl önce başlattığı Türk dilinde özleşme vede özgün Türkçe üretme çabalarını sırf Türk milliyetçiliği yükselmesin diye baltalamıştır o adi hain komünistler....

Ki bugün bile Milli dilimizde hala arapça vede farsça hakim durumdadır...

Ayrıca meclise leyla dana ve diğer etnik özürlü sürüsünü sokanlarda onlar...

Kusura bakmayın..bence CHp ye sarılmak olsa olsa arapçıların ekmeğine yağ sürmektir...

Atatürk 3 parti kurmuş..hainleştikleri için 2 ni kapatmış...Yaşasaydı bugunku komünistçi CHp yide kapatır hepsini asardı...akp+erbakan+dtp dahil olurdu temizliğe..
kanıkara adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.04.2008, 23:22   #68 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Kalpaklı - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 201
Kalpaklı Rss Beslemesi
Alıntı:
kanıkara´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Baykal bence akP için bir şans...Zayıf kişiliği liderliğe yetmiyor...Zaten CHP de malesef lider sıfatlı adam yok...

Ayrıca CHP de bir sürü eski hain kömünist var...Türkçülerden vede milliyetçilerden nefret ederler...Sadece arapçılar yükseldi diye Atatürkçülüğe sarılıyorlar...

Bu arada CHP uzun süre Türk tarih Kurumunun vede Türk dil Kurumunun

İşbankasında ki Atatürk mirası hisseden gelen parasını vermemiştir..

Bu kurumlar bu parayı mahkeme kararıyla zar zor almıştır......

Neden dersiniz....???

Çünkü kömünist chp li hainler Türklüğün vede Türkçülüğün yükselmesinden tarih vede dil bilincinin yükselmesinden korkmuşlardır...

o şerefsizler yüzünden Atatürk ün başlattığı Türkçülük vede turancılık hareketi mahkemelere taşınmadımı...yasaklanmadımı ?

Türkçülüğü öldürdükleri için arrapçı melez MHP yükselmedimi....

Arkasından katıksız arapçı erbakan sürüsü vede devamı tayyipçiler..

bunların karşısında kale gibi durması gereken Atatürkçü Türkçü gençlik olması gerekirken hani nerdeler?

Bir partimiz bile yok bugun.....

Bizi yasaklatanlar mahkemelere çıkaranlar onlar değilmi ?

ortamı boş bulan melez mhp ortamı batırmadımı...??

TDK vede TTK tamamen pasifize edilmişlerdir...Utanç verici şekilde Türklük tarihini elin gavuru Türkoloji masaları açarak ortaya çıkardılar...

Atatürk ün 80 yıl önce başlattığı Türk dilinde özleşme vede özgün Türkçe üretme çabalarını sırf Türk milliyetçiliği yükselmesin diye baltalamıştır o adi hain komünistler....

Ki bugün bile Milli dilimizde hala arapça vede farsça hakim durumdadır...

Ayrıca meclise leyla dana ve diğer etnik özürlü sürüsünü sokanlarda onlar...

Kusura bakmayın..bence CHp ye sarılmak olsa olsa arapçıların ekmeğine yağ sürmektir...

Atatürk 3 parti kurmuş..hainleştikleri için 2 ni kapatmış...Yaşasaydı bugunku komünistçi CHp yide kapatır hepsini asardı...akp+erbakan+dtp dahil olurdu temizliğe..

Günümüzde Türkiyemizin karşısındaki en büyük sorunun ''Laik rejimin tehlike altında olması'' olduğunu ve yüce mecliste ve halihazırda LAİKLİĞİ kayıtsız şartsız savunan tek partinin CHP olduğunu anlamak bu kadar zor olmamalı.
Kalpaklı adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.04.2008, 23:35   #69 (İleti Bağlantısı)

İletiler: 41
kanıkara Rss Beslemesi
Tabi canım ...CHpyi bugun için destekleyelim sonuna kadar...onu söylemeyen yok zaten ....arrapçılar büyük tehlike...

Ama chp ninde ne olduğunu bilin diye yazdım....
kanıkara adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.04.2008, 00:17   #70 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

tiginalppusat - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 64
tiginalppusat Rss Beslemesi
Alıntı:
Tanrıdağı Yolcusu´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
En azından dürüst bir siyasetçi.Laiklik konusunda da tek muhalefet.Kaç yıldır politika yapmasına rağmen hala bir gemiciği! yok.
Evet haklısın andam katılıyorum. Ama bazı gerçekler var arap kürt partisi akp kurulacağı sıra damat tayyipin siyaset yasağını kaldırtan yine baykaldır, ve geçen aylarda açıkladığı ve otağımızdada dillendirilen doğu yani kürtlerin yaşadığı illerimizi kalkındırma projeside bu adam tarafından dillendirildi. Bu konuda hepimiz afallamıştık hatırlarsınız elbet, laiklik konusunda ise diğer otağ yöneticileri ile hem fikirim sonuna kadar destekliyorum baykalı.Laikliği tek destekliyen parti chp dir hemfikirim, ayrıca deniz baykal amcamın arkadaşı ve yolldaşıdır kürt eniklerine karşı oluşunu ikinci ağızdan biliyorum ama otağ yöneticilerimizinde dediği gibi siyaseti pek beceremediği konusunda bende hemfikirim. Chp de ki en iyi başkan adayı kendisidir hayırlı, kutlu olması dileği ile. Esenlikler
tiginalppusat adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.04.2008, 01:24   #71 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Kemal Paşa'nın Ruhu
İletiler: 1.429
Buğra Şad Rss Beslemesi
Alıntı:
Barbaros´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bugra Sad Bey,

Ben de bu konuda sizin gibi düsünüyorum fakat CHP'ye umutla bakarken, bu partinin iktidara gelmesi durumunda beklentilerimizi simdiden s|n|rl| gercekci bir temele oturmamiz gerekmektedir. CHP'nin geleneksel olarak oy aldigi ve haliyle dikkate almasi gerektigi (yaranmasi gereken) büyük bir hümanist/batici kesim vardir. Bu kesimin beklentileri ve hassasiyetleri "Cumhuriyet/Türklük/ekonomik ve siyasi bagimsizlik"'tan öte "Laiklik/AB'ye giris/Insan haklari/Batili yasam bicimlerinin korunmasi"'dir.

22 Temmuz'da oyumu CHP'ye verdim, ilk secimde tekrar verecegim. CHP iktidari kazandigi takdirde Türkiye icin ne yapmayi düsündügünü bilmiyorum. Uzun vaadeli projeleri nelerdir? 80 senede büyük zorluklarla topladigimiz ve borsa/özellestirme/spekulasyon oyunlarina kaptirdigimiz ulusal sermayemizi nasil geri almayi düsünüyorlar. Toplam 500 Milyar USD borc ile büyük devrimleri biraktik, hangi programlarla Türkiye'de Türk'ü güclendirmeyi düsünürler. Yoksa, afedersiniz, "Sey edilmis seyin davasi olmaz seklinde mi düsünüyorlar?" Ve konu böyle uzayip gidiyor...
Durum böyle olunca da, olasi bir CHP iktidarindan bir Atatürk dönemi bekliyorsak hayal kirikligina ugramamiz kesin gibi. Elteris Bey'in bunu ifade ettigini düsünüyorum ve nitekim ben de bu görüsteyim.

Saygilar sunarim,
Iyi aksamlar.
Sevgili kardeşim, kimsenin zaten CHP'den bir Atatürk dönemi beklediği yok. Söylediğim, bugün milliyetçi/ulusalcı/Atatürkçü kişiler, birer birer tutuklanıyor, Ulu Önder Atatürk'ün değiştirilmesi teklif dahi edilemez ilkeleri tartışmaya açılıyor, bu ilkelerin yeniden tanımlanması isteniliyor. "Tek devlet, tek dil, tek bayrak" anlayışına karşı çıkanlar T.B.M.M'ye girip hak iddia edebiliyorlar. Ve bütün bunlara karşı hiç bir şey yapılamıyor.

İşte bahsini ettiğim, içine düştüğümüz bu hâlden kurtulunması. Bazı arkadaşların iddia ettiği gibi radikal sol tehlikesi artık yoktu. O iş, S.S.C.B dağılmadan önceydi. Şimdi ABD'nin desteklediği ılımlı islam denen şey bizim için büyük tehlikedir ve kesinlikle önlenmesi gerekmektedir.

Umarım anlatabiliyorumdur.
Buğra Şad adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.04.2008, 01:38   #72 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 634
A R S L A N Rss Beslemesi
Alıntı:
kanıkara´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Tabi canım ...CHpyi bugun için destekleyelim sonuna kadar...onu söylemeyen yok zaten ....arrapçılar büyük tehlike...

Ama chp ninde ne olduğunu bilin diye yazdım....
Çok sağol ! buradaki kimse chp yi bilmiyordu senden öğrendik.

Yarım yamalak bilgilerle ortalığı bulandırma, chp TTK ve TDK nın paralarını vermiyor, vb. gibi söylemler Atatürk düşmanı çapulcu gazetelerin söylemleri, aynı onların ağzıyla yazıyorsun bu bir, ikincisi chp nin parayı bir dönem vermediği doğru ama bunun başka sebepleri var kaldı ki chp bu vermediği paranın bir kuruşunuda dokunmuş değil zaten dokunamaz da Başbuğun vasiyeti açıktır bu konuda, verilmeyen para ancak iş bankasında durabilir chp değil kimse harcayamaz.

Senden önceki sayfalarda bir çok defa yazıldı, burada kimse chp nin Türkçü bir parti olduğunu idda etmiyor, herkesin ortak paydası chp nin şuan Atatürkçü laik değerler için desteklenmesi yönünde.

Varsa daha iyi bir alternatif onu söyle yoksa ahmak ahmak konuşup ondan sonrada tabiki bu gün en büyük tehlike arabçılık chp yi bu gün için destekleyelim diye kendinle çelişen iletiler yazma.

Başbuğ AtaTürk'ün izinde...

A R S L A N adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.04.2008, 12:50   #73 (İleti Bağlantısı)

İletiler: 21
osman batur Rss Beslemesi
Sayın baykalın kürt politikasında Türkçü bir tavır alacağını sanmıyorum çünkü yakın zamanda kuzey ıraktaki kürt öğrencileri Türkiyede okutalım önerisi sayın baykaldan gelmişti.
osman batur adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.04.2008, 21:15   #74 (İleti Bağlantısı)
TÜRK

Çağrı_Beğ - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Ankara
İletiler: 90
Çağrı_Beğ Rss Beslemesi
Ahmet Türk denen it soyunun elini sıkmayan tek kişi Baykal'dır. Bu bile k.tçüklere verilen cevaptır. Ne Tayyipler ne Bahçeliler gördük biz.

Esenlikler.
Çağrı_Beğ adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.05.2008, 11:04   #75 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Bahadır Çelikbaş - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 17
Bahadır Çelikbaş Rss Beslemesi
CHP, Türk siyasi hayatına demokrasiyi kendi eliyle sokmuştur ve mecliste şimdi haklarını rahatça ifade edebilen gerici zihniyetler bunu CHP'ye borçludur.Tek partili dönemde İnönü "başka ülkelerde seçim yapılırken ben utancımdan duvarlara bakamıyorum"diyerek ilericiliğin temellerini atmışlardır.Sonrası malum,adı demokrat olan bir parti 1960 darbesine kadar anti-demokrat bir yönetim göstermiştir.Neticede CHP Türkiye için önemli bir partidir adı sol olmuş,sağ olmuş bunun fazla bir önemi yoktur.Bugün için bazı yanlışlar içerisine düşmüş gibi görünse de rejimin korunmasında önemli görevleri vardır,bunları yerine getirdiği sürece herkesten saygı görmelidir.Siyasete kökten karşıyım fakat ülke politikayla yönetilirken kutsal saydığımız değerleri korumak birinci vazifemizdir.Bu bize bir emirdir.
Bahadır Çelikbaş adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler