Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 02.05.2008, 00:20   #76 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 87
Avşar Girayhan Rss Beslemesi
İnönü CHP'sini övmeye gerek yok. O dönemleri bizzat yaşayan en karanlık dönemlerde bile sözünü sakınmayan Nihal Atsız Beğ 'Veda' isimli yazısında şunları yazıyor: 'Vatan hainlerinin darbelerine maruz kalan Türkçülük geriledi veya zayıfladı mı? Asla!... Tırpan yiyen otlar gibi daha gür, daha sık gelişti ve yurdun dört bucağına yayılarak bir tarlaya atılan tohumlar gibi filizlenmeye başladı.On iki asır önce yaşamış olan büyük Türk siyasi ve kumandanı Bilge Tonyukuk, ilk Türk tarihi demek olan yazıtında bir milletin başında serserilerin bulunmasını en büyük felaket diye anlatmakta ne kadar haklıdır! 1950'den önce uzun yıllar bu memleketin başında serseriler, hem de yabancı ve hain serseriler hüküm sürdü. Milletin sağlığını, servetini ve ahlakını o serseriler mahvetti. Bir gece içinde bizi Moskof sömürgesi haline getirecek planları o serseriler hazırladı. Fakat onlar bugün, tarihin hiçbir devrinde görülmemiş bir hayasızlıkla milletten, vatandan, hürriyet ve demokrasiden bahsediyorlar.'
Avşar Girayhan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.05.2008, 00:04   #77 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

YıldırımRenkliBozkurt - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 3
YıldırımRenkliBozkurt Rss Beslemesi
Alıntı:
Gökhan´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ne o zorun mı gitti çapulcunun eniği? Baykal senin gibilere yine kan kusturacak. Asıl senin gibi türbancı soysuzlara yuh olsun!
Bak kardeşim,ben ne o çapulcu itlerden,ne de o türbancı soysuzlardanım.Ben bir Türkçüyüm tamam mı?
Şimdi farkettimki Deniz Baykal hakkındaki düşüncelerim yanlışmış.Ondan yakınmam da bir türlü iktidara gelememesinden kaynaklanıyordu.Ama şimdi bunun yanlış olduğunu ve Türkiyemizin ne oyunlar içerisinde olduğunu anladım.15 yaşındayım ve bu konularda kafam karışabiliyor.

Sizden ricam lütfen bu konuda hoşgörülü olalım. Esenliklere

TTK!
YıldırımRenkliBozkurt adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.05.2008, 00:26   #78 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 573
A R S L A N Rss Beslemesi
Alıntı:
YıldırımRenkliBozkurt´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bak kardeşim,ben ne o çapulcu itlerden,ne de o türbancı soysuzlardanım.Ben bir Türkçüyüm tamam mı?
Şimdi farkettimki Deniz Baykal hakkındaki düşüncelerim yanlışmış.Ondan yakınmam da bir türlü iktidara gelememesinden kaynaklanıyordu.Ama şimdi bunun yanlış olduğunu ve Türkiyemizin ne oyunlar içerisinde olduğunu anladım.15 yaşındayım ve bu konularda kafam karışabiliyor.

Sizden ricam lütfen bu konuda hoşgörülü olalım. Esenliklere

TTK!

Atıldıkça yeniden girip soytarılık yapma, sen önce iki katın yaşındaki insanlara kardeşim dememeyi öğren çapulcu. Üyeliğin iptal edildi.

Başbuğ AtaTürk'ün izinde...

A R S L A N adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.05.2008, 11:05   #79 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Töregene Katun - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 39
Töregene Katun Rss Beslemesi
Laik duruşundan taviz vermediği için Başbuğum Atatürk'ün partisini destekliyorum. Zaten ailem de ödünsüz Atatürkçü, Altıokçudur. Deniz Baykal'ı da mecliste dtplilerle el sıkışmayıp kırolara tepkisini gösterdiği için ayrıca tebrik ediyorum... Benim gözümde Chp'de Deniz Baykal'ın yerini doldurabilecek başka biri yok. Tekrar seçilmesine sevindim.
Alt 03.05.2008, 11:50   #80 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

OgurTürkü - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 19
OgurTürkü Rss Beslemesi
Geçen seçimlerde Diyarbakır'a gidip, kırolara çekişende Deniz Baykal'dı. Seçimlerden sonra kürtlere, kürtçülere karşı verdiği sözlü tavizler, bu sinsi yaratıkları zaten etkilemez. Ama diğerlerinin yaptığı kürtçülükten dolayı bizim ve o'nun gözünü biraz korkutmuş gibi. Yine de Meclisin içindeki en milliyetçi duruş, son zamanlarda Baykal'dan başka kimsede görünmüyor ama hiç başa geçemedi. Bu seçimlerde ise; milletin aklı başına gelmeye başladıysa kazanma olasılığı yüksek gibi görünüyor. Zaten CUMHURİYET YÖNETİMİ'Nİ kaybetmek istemiyorsak, şu an için tek mantıklı seçenek Baykal'dır...

"Egemenlik verilmez, alınır."
M. Kemal ATATÜRK
OgurTürkü adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.05.2008, 12:15   #81 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

KÜR ŞAD BOZKURT - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: BÜYÜK TÜRKELİ
İletiler: 9
KÜR ŞAD BOZKURT Rss Beslemesi
KANDAŞLARIM; doğru söylüyorsunuz, Deniz Baykal oraya en çok yakışan ve şu anda milliyetçilik ve laikliği en çok savunan adamdır siyasi partiler içinde. mhp nin milliyetçilik politikasının yüz katı milliyetçilik yapar Deniz Baykal. fakat CHP'nin BAŞBUĞUMUZ ATATÜRK'ten sonraki politikalarına bakarsak sadece ATATÜRK'ümüzü kullanan bir parti olarak karşımıza çıkar. bizim için en iyisi BAŞBUĞ ATATÜRK dönemi CHP'sidir. keşke ATATÜRK'ün milliyetçilik politikasına özümseseydi CHP. fakat partinin ATATÜRK'ten sonraki geçmişine bakarsak hiç de öyle(milliyetçi) olmadığı görülür. aksine komünizm taraftarı olmuştur CHP . keşke Deniz Baykal milliyetçiliği içtenlikle savunsa. benim düşüncem; sadece çıkar elde etmek için milliyetçiliği savunduğudur Deniz Baykal'ın.
KÜR ŞAD BOZKURT adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.05.2008, 13:39   #82 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Kemal Paşa'nın Ruhu
İletiler: 1.332
Buğra Şad Rss Beslemesi
Alıntı:
KÜR ŞAD BOZKURT´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
KANDAŞLARIM; doğru söylüyorsunuz, Deniz Baykal oraya en çok yakışan ve şu anda milliyetçilik ve laikliği en çok savunan adamdır siyasi partiler içinde. mhp nin milliyetçilik politikasının yüz katı milliyetçilik yapar Deniz Baykal. fakat CHP'nin BAŞBUĞUMUZ ATATÜRK'ten sonraki politikalarına bakarsak sadece ATATÜRK'ümüzü kullanan bir parti olarak karşımıza çıkar. bizim için en iyisi BAŞBUĞ ATATÜRK dönemi CHP'sidir. keşke ATATÜRK'ün milliyetçilik politikasına özümseseydi CHP. fakat partinin ATATÜRK'ten sonraki geçmişine bakarsak hiç de öyle(milliyetçi) olmadığı görülür. aksine komünizm taraftarı olmuştur CHP . keşke Deniz Baykal milliyetçiliği içtenlikle savunsa. benim düşüncem; sadece çıkar elde etmek için milliyetçiliği savunduğudur Deniz Baykal'ın.
Tipik bir ülkücü ağzıyla konuşmuşsunuz. Peki söyler misiniz cumhuriyetin bu kadar örsendiği şu devirde hangi partiye oy verilmesi gerekir? Geçmişe takılıp kalarak değil, bugünün şartlarını değerlendirerek cevap verin. Bugün oy kapmak uğruna hiç bir siyasi parti açıkça laikliği savunamıyor, türbana karşı çıkamıyor. Bunu bir tek yapabilen CHP'dir.

Milliyetçilik yönüne gelince; ben Deniz BAYKAL'ın daha hiç bir kürt peştemalı bağlayıp konuşma yaptığını görmedim ama bunu Erdoğan da Bahçeli de yaptı. Ayrıca şu alt kimlik üst kimlik meselesine en çok karşı çıkıp "Türkiye'de bir tek kimlik vardır, o da Türklüktür" düşüncesini en çok savunan yine CHP oldu. Ayrıca CHP milliyetçiliğe karşıysa, bana CHP'den daha milliyetçi bir parti gösterir misiniz?
Buğra Şad adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.05.2008, 13:45   #83 (İleti Bağlantısı)
Türk Irkçısı

OGEDAY - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: İstanbul
İletiler: 133
OGEDAY Rss Beslemesi
Fakat CHP'nin bu kongresinde kürdçe şarkı çalınmış ve CHP'lilerde buna eşlik ediyormuş...
Alt 03.05.2008, 14:06   #84 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 76
Elteriş Rss Beslemesi
Alıntı:
Irkçı Kurt´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Fakat CHP'nin bu kongresinde kürdçe şarkı çalınmış ve CHP'lilerde buna eşlik ediyormuş...
Milyon kere anlat, ayni şeyleri soyleyip dursunlar........
Elteriş adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.05.2008, 14:15   #85 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad Rss Beslemesi
Alıntı:
Bu başlık altında bu soru 5. defa soruluyor. Bakın ne diyorum; CHP sütten çıkmış ak kaşıktır falan demiyorum. İçinde vardır puştluk yapanlar, ve olacaktır. Ve lakin ben parti çatısıyla ilgili konuşuyorum. Laikliği ve Atatürkçülüğü en keskin bir şekilde savunan tek partinin CHP olduğunu söylüyorum. Onun dışında bir şey anlatmıyorum.

Lütfen bu başlığın geçmiş sayfalarına bakın ve bu sorduğunuz soruya daha önce verilen cevapları bir okuyun.
Alt 03.05.2008, 21:38   #86 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Kalpaklı - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 201
Kalpaklı Rss Beslemesi
Şu ülkücü zihniyetli insanlar otağa neden üye olur anlayamıyorum. Kardeşim kalkıp Chp'nin 50 sene önceki icraatlerinden bahsedip aklınca bu partiyi kötülüyorsun.. Eee alternatifin nedir? Çapulcu ve şeriatçı mhp mi? İnternet'te Chp'ye nefret kusabileceğiniz binlerce site vardır. Oralara gitsenize. Bu otağın değerli yöneticileri tarihi sizin kadar bilmiyor mu ki kalkmış yarım asır önceki olaylardan bahsediyorsunuz. Kimse çıkıp körü körüne Chp'yi savunup partizanlık yapmıyor ki. Düşüncelerimizi bir mantık temeline oturtuyoruz ve o da Türkiyemizin karşısındaki en büyük sorunun laikliğin tehlike altında olmasıdır diyoruz. Günümüz Türkiyesinde Laikliği savunan tek partinin Chp olduğunu göremeyip sudan bahanelerle eleştiri getirenlerin iyi niyetinden şüphe ediyorum...
Kalpaklı adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.05.2008, 22:54   #87 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 573
A R S L A N Rss Beslemesi
Alıntı:
Ben neye kızıyorum biliyormusun ? Bu senin söylediğin bu konu başlığı altında soruldu kaç kere ve birileride bazı cevaplar verdi. Kardeşim ileti yazarken yazdığınız konuyu iyice bir okumuyormusunuz ? Acaba benden önce benimle aynı fikirde olan varmı, aynı şeyi yazan olmuşmu diye. Bu kadar baştan savma davranmayın madem yazıyorsunuz biraz da okuyun.

Başbuğ AtaTürk'ün izinde...

A R S L A N adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.05.2008, 20:48   #88 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Türkçü_ - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 2
Türkçü_ Rss Beslemesi
ben hiçbir parti tutmuyorum ülke için kurtuluş yolunun askeri müdahale ile en az 15 yıl boyunca cunta yönetimi olacağını düşünüyorum.. baykalmış tayyipmiş bahçeliymiş hiçbiri bu ülkeyi kölelikten kurtaramaz. her yönüyle tam bağımsız bir devlet olabilmek için Türkçü bakış açısı gereklidir. koltuk sevdası için, 3-5 kuruş için, avrupanın amerikanın köpekliğini yapıp vatanını satan insanlar bu ülkeyi yönetemez..
Türkçü_ adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.05.2008, 21:19   #89 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad Rss Beslemesi
Alıntı:
Türkçü_´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
ben hiçbir parti tutmuyorum ülke için kurtuluş yolunun askeri müdahale ile en az 15 yıl boyunca cunta yönetimi olacağını düşünüyorum.. baykalmış tayyipmiş bahçeliymiş hiçbiri bu ülkeyi kölelikten kurtaramaz. her yönüyle tam bağımsız bir devlet olabilmek için Türkçü bakış açısı gereklidir. koltuk sevdası için, 3-5 kuruş için, avrupanın amerikanın köpekliğini yapıp vatanını satan insanlar bu ülkeyi yönetemez..
Öyle de sevgili kardeşim, devamlı askeri yönetimin söz konusu olması düşünülemez. Çünkü demokrasi denen şey, buna asla izin vermez. Ama açıkçası ben de en azından asker kökenli olmayanların ülke yönetimine dahil olamamasını isterdim.
Alt 04.05.2008, 23:08   #90 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Türkçü_ - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 2
Türkçü_ Rss Beslemesi
Alıntı:
Buğra Şad´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Öyle de sevgili kardeşim, devamlı askeri yönetimin söz konusu olması düşünülemez. Çünkü demokrasi denen şey, buna asla izin vermez. Ama açıkçası ben de en azından asker kökenli olmayanların ülke yönetimine dahil olamamasını isterdim.
ben zaten devamlı askeri yönetim demiyorum ülkede ne zaman amerikalıların avrupalıların yalakası insanlar biter, ne zaman satılan peşkeş çekilen heryer geri devletleştirilir, sıfırdan bambaşka güçlü bağımsız bir devlet oluruz.. tekrar bu halka tekrar seçme seçilme hakkı verilir tabi yinede güven olmaz senato tarzı birşey kurulmalı, meclis yetkileri ile eşit güçte.. ve bu senatoda sadece belli eğitim seviyesinin üzerindeki Türkçü Türklerin olması gerekir... umarım bir gün bu hayaller gerçekleşir...
Türkçü_ adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler