![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Börü Yabgu,
Öncelikle uslubunun Beni çok incittiğini söylemek isterim. Bu denli hakaret duyacak birşeyler dediğimi de sanmıyorum Ben. Benim iletimi okursan anlatmaya çalıştığım şeyin "Coca-Cola içmekle" bu görüntülerin birebir alakalı olmadığını aktarmak olduğunu anlardın. Eğer sen önce Coca-Cola ile ilgili malumatı verip de sonradan o görüntüleri sunup kaygılarını belirtiyorsan benim başka türlü düşünmeme olanak yok. Dediklerine tabii ki katılıyorum. Azınlıkların tecimsel işleyişi ele geçirmeleri; yabancı sermayenin güçlenmesi öfke duyulası şeylerdir. Ancak; bu ifadeni verirken ki referanslar Bende kafa karışıklığı yaratıyor. Zira arapların insan öldürme, vahşet adı altında her türlü pisliği yapıp sonra kendi başlarına gelince dünyayı kandırmalarına katlanamıyorum... Sen de böyle referans verince Benim de bunları söylemem doğal. arapların insanları kandırmada kullandığı fotoğrafları kullanıyorsun. O bakımdan uyanık olmalıyız dedim. Bu fotoğraflar kişilerde yanlış fikirler doğurabilir kardeşim. Tepkim bunaydı ve haksız olduğumu da düşünmüyorum. Yabancı sermaye konusunda uyarılarını keşke farklı bir uslupta ve farklı argümanları kullanarak aktarsaydın. Bence burada senin talihsizliğin var. Atalarım ongunu da eşek değildir ayrıca Benim. Kendini bilmez bir adam değilim ki Ben. Türkçü bir sitede kışkırtıcılık yapayım. Artık siteden kovarsan Senin bileceğin iş. Bimden, Kilerden, Kürtten alışveriş etmiyorum; kürtle muhatap olmuyorum; siteden atılsam da bu sürer atılmasam da.. Dışlanacağım diye de karşı çıkmamazlık da yapamam. ÖNEMLİ OLAN KİŞİLERİ KENDİ DÜŞÜNCENE İNANDIRMAK; KİŞİLERİ KENDİ ÇEVRENDE TOPLAMAKTIR.. İnsanları küçük görerek; hakaret ederek insanları kırmak değil ve buna da hakkın yok ayrıca. Şimdi yanlış anlamalarımızı umarım gidermişizdir. Kaldığımız yerden düzgünce devam edebiliriz. (Çaşıt değilim, HAZARTURK diye ararsan iletilerimi görür ve sonra karar verirsin çaşıtlığıma) Tengri edgü yarlukasın tilerim |
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Dehset görüntüler insan diyecek birseyde bulamiyor...
BÖRÜ YABGU cok hakli "bugün onlara yarin bize" demekle cünkü biz eger halen daha o markalardan alirsak onlari maddi acidan dahada cok güclendiriyoruz onun icin onlara bu firsati bastan vermiyelim... Yarin öbür gün kendimiz maddi acidan desteklediklerimiz silaha bize cevirir, bizim paramizla bizi vurur. Idikut bunu anlamadi sanirim, daha dikkatli okusaydi anlardi sanirim. |
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Saldırılar kola içmemekle bitmeyecek kadar kolay olmadığı gibi bu yabancı firmanın fabrikalarını kapatıp ülkemizden defol git denmeside o derece de kolay değildir. Bu ülkede herkes ekmeğini kolanın fabrikalarından kazanmıyor. Birçok kişi kola fabrika kapandı diyerek işsiz kalmıyor. Ülkemizdeki daha nice kıymetli tesisi hiçe sayarcasına bir firmanın fabrika kapatması düşüncesine bu denli tepki vermeniz şaşırtıcı doğrusu..
Bahsi geçen firmanın ürünlerinin hangi coğrafyada, hangi pazarda ne gibi faaliyetler yürütmesi bizleri ancak kendi sahamızda yürüttüğü faaliyetler kadar ilgilendirmektedir. Ancak topraklarımızda belli bir iş gücüne sahip olan bu şirketin diğer sahalardaki faaliyetlerinide izlemek ve olağanüstü bir duruma karşı tedbir almak çok da yadırganacak bir davranış değildir. Burada böyle geniş bir sahada cirit atan bir gücün girdileri ve çıktıları boyutu konuya esas teşkil etmektedir. Zira ürünün bedensel zararları kanıtlanmış ve bir çok ülkede yasaklanmıştır. Buradaki asıl nokta kasalarına akan paranın hangi güçleri ayakta tuttuğu, kimleri beslediği ve nasıl beslediğidir. Gerçek hayatımızda sanki bir zaruretmiş gibi karşımıza çıkan bu ve bunun gibi firmaların ürünleri yerli firmalara fırsat vermemekte ve büyümesini engellemektedir. Dikkat ederseniz ne tarafından bakarsanız bakın bir zararla karşılaşıldığı açıktır. Bu doğrultuda bu konuyla ilgili çözümü insan zihninde karmaşaya yol açmadan bulmak gerekir. Bir kişi ile başlayan bir tepki zamanla çığ gibi büyüyüp millet iradesine dönüşmüş olaylar tarihimizde pek çoktur. Birilerinin dolaylı yoldan da olsa güdümüne girmemek için kişisel tepkiler koymak zorundayız. Kimse çıkarlarına rant sağlamak için ülkemizi gelir kapısı olarak göremez. O yüzden insanları bilinçlendirmek için bu tip yazıları koyup, tepkiyi kitlesel hale getirmek istiyoruz. Böyle bir tepkinin Arab'ı sevindirecek bir tarafı olduğunu sanmıyorum. Bu olaylarda dünya kamuoyu kimin nerde ne yaptığını bilmekte. Gereksiz yönde bunalım yaratmaya gerek yok. Bizler olaylara hangi yönden nasıl bakacağımızı iyi biliyoruz. Kıyametin bir yudum içecekten kopmadığını en az sizin kadar da iyi bilmekteyiz. Buradaki olayı basit mantık anlayışıyla ele aldığınızda olayın taktiğe taktikle cevap esasına dayandığını görürsünüz. Ayrıca burada yazılanları, kimse bir taraflara çekip de bizlere bir yön belirlemesin. Yeri ve zamanı geldiğinde kimler için ne gibi sözler söyleyeceğimizi bizler biliriz. Fakat buradaki konuyu belli kutuplara çekip bizleri Arap seviciliği yapıyor gibi bir düşünce içine girilmesin. Forumun amacı ve çizgisi bellidir. Dünya da meydana gelen ve Türk milletini doğrudan ya da dolaylı yoldan ilgilendiren herşey burada konuşulur ve tartışılır. Alıntı:
Lütfen iletilerimizi daha düzgün bir üslupla yazmaya çalışalım. Saygılarımla. TANRI TÜRK'Ü KORUSUN. |
|
|
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
![]() |
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
İdikut,
Sen, hasta veya art niyetli olmamış yahut da Türkçü olmuş olsaydın, "nikomedian" adında bir e-posta adresini kullanıp sonra da gelip burada çakallık yapmak için saçma sapan bahaneler aramaz, adam gibi yazardın. Otağdan atıldın.
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|