![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#136 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Irkı Sağolsun...!
|
Osmanlı Türk değildi bir sürü azınlık vardı yazdıklarına dikkat et Turk1985
|
|
|
#137 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Su ana kadar olan iletilerde gösteriyor ki bizlerin Osmanli'ya genel olarak olumlu bakmamiz düsünülemez. Yukarida bir cok agabey ve kardeslerimin de belirttigi Osmanli'nin Türk'ü ezmesi, ülke yönetiminin özellikle Kanuni devriyle beraber tamamen dönmelerin eline gecmesi, vb. Osmanli Imparatorlugu'nun gururla anacagimiz bir Türk Devleti olmasini imkansiz hale getiriyor. Biz Türk'üz ve Türkcü'yüz. Bayraginda, dilinde ve hatta sarayinda Türk'e dair hic bir sey olmayan bir devletle nasil gurur duyabiliriz?
|
|
|
|
|
|
#138 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Y.N: Sen okuma özürlüysen, daha önce cevabı onlarca kez verilmiş olan bir konuyu sorarsın.
|
|
|
|
|
|
#139 (İleti Bağlantısı) |
|
Karabudun'dan Bir Bozkurt
|
Atsız Ata'nın çok geniş kapsamlı Osmanlı araştırmaları ve çevirmeleri vardır.
Atsız Ata,Türk tarihini bir bütün olarak ele alıyordu.Fakat Osmanlı bu geniş denize dökülen nehirlerinden sadece birisidi lakin en kirli nehiridir...
|
|
|
#140 (İleti Bağlantısı) |
|
Deli Kurt
|
Kimse Osmanlı'yı sevmek zorunda değildir ama bir Türk sadece Osmanlı'nın hatalarını görür ve öyle yargılarsa yanlış olur.Sadece olumlu yönleriyle ele alırsa da olmaz bu da yalnıştır. Ama yalnış olan hakaret etmektir. Osmanlı'ya kızabiliriz.
arapça konuştuğu için isimlerimiz arapça olduğu için devşirmelerin yönettiği için kızabilirsiniz ama Osmanlı Avrupa'ya ve tüm dünyaya kendini Türk olarak tanıtmıştır.Bunu görmessek olmaz ama Osmanlı artık yok ona bağlıda kalınamaz. Büyüklerimizden Gök Yeleli Bozkurt'un dediği gibi '' Osmanlı Türk tarihine dökülen bir nehirdir.'' |
|
|
|
|
|
#141 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Yavuz Selim'e tarihçe müsellem olan tarihî arîzayı, yardım talep etmek ve Osmanlı Devleti'ne itaat etmeden huzur bulamayacaklarını ifade etmek gayesiyle kurt İdris-i Bitlisî'nin gonderdigi mektup.
“Can ü gönülden İslâm Sultânı’na bî’at eyledik, İlhâdları zâhir olan Kızılbaşlar’dan teberri eyledik. Kızılbaşların neşrettiği dalalet ve bid’atleri kaldırdık ve ehl-i sünnet mezhebi ve Şafi’î mezhebini icra eyledik. İslâm Sultânı’nın namı ile şeref bulduk ve hutbelerde dört halifenin ismini yâda başladık. Cihada gayret gösterdik ve İslâm Padişahı’nın yollarını bekledik. Bu muhlis ve size itaat eden bendelere yardım edesiniz. Bizim beldelerimiz Kızılbaş diyarına yakındır, komşudur ve hatta karışıktır. Nice yıllar bu mülhidler, bizim evlerimizi yıkmışlar ve bizimle savaşmışlardır. Sadece İslâm Sultânı’na muhabbet üzere olduğumuz için, bu inancı saf insanları o zâlimlerin zulümlerinden kurtarmayı merhametinizden bekliyoruz. Sizin inâyetleriniz olmazsa, biz kendi başımıza müstakil olarak bunlara karşı çıkamayız. Zira Kürtler, ayrı ayrı kabile ve aşiret tarzında yaşamaktadırlar. Sadece Allah'ı bir bilip Muhammed ümmeti olduğumuzda ittifak halindeyiz. Diğer hususlarda birbirimize uymamız mümkün değildir. Sünnetullah bizde böyle cârî olmuşdur.” Osmanlinin Turkmen katliamlari neticesinde, yıllar sürecek harplerle elde edilemeyecek kanli zaferlere ulaşıldı. Şark diye adlandırabileceğimiz ve bugün Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Musul ve Kerkük'den itibâren Kuzey Irak ve Haleb'i de içine alan Kuzey Suriye bölgelerine çok sayıda Arap vede Kurt aşiretleri yerlestirildi.
|
|
|
|
#142 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sayın Turak, eklediğiniz mektup'a ek olarak bende Osmanlı Padişahı 3. Murat'ın 1587'de Doğu ve Güneydoğu'daki 38 kürt beyine gönderdiği fermanı eklemek istiyorum;
'... emrinizde bulunan kürt askerleriyle kusursuz ve eksiksiz bir cenge hazır olasınız. Tebriz'de bulunan vezirim Cafer Paşa'dan haber gelir gelmez acele edip ona katılasınız. Kürt emirleri, şimdiye kadar Kızılbaşlara kılıç sallayarak Allah yolunda gaza ve cihad edegelmişlerdir. (...)İnşallah benim için yaptığınız hizmetler zayi olmayacaktır. (...) Din uğruna çalışıp kürt emirlikleri arasında faydalı ve ünlü olasınız.' |
|
|
|
|
|
#143 (İleti Bağlantısı) |
|
1923
|
Y.N:Kendi düşünceleriniz , yorumlarınız varsa onları yazın. Alıntı yapıp altına aynen katılıyorum, imza gibi açıklamalar yapmak sayfa düzenini bozmanın ötesine geçmemektedir.
|
|
|
|
|
|
#144 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Sayin Atilgan Han, "Osmanlı Avrupa'ya ve tüm dünyaya kendini Türk olarak tanıtmıştır." diye yazmissiniz. Böyle bir seyi ben simdiye kadar hic bir kaynakta okumadim. Bunun kaynagini verebilir misiniz? Hangi padisah herhangi bir fermaninda böyle bir sey belirtmis? Osmanli'da nerede sizin dediginiz sekilde bir tanitma yapilmis?
|
|
|
|
|
|
#145 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#146 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Türklerin; cahil, aptal vs. olarak tanımlandığı osmanlının savunuculuğunu yapan Türk1985 adlı kansız! Siz, Türklüğe hakaret edenlere hizmete alışmışsınız zaten! Ayrıca kullanıcı isminin Türk olan kısmı sana yakışmıyor!
|
|
|
|
|
|
#147 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Cogu;gayr-i Turkcu;sentezci ovunurler.
Ne imis Osmanli farkli irklara saygi gostermis. Turkun asaleti;Turk olmayana kardesim demekte yatarmis. Osmanli farkli irklara saygi gosterme pahasina kendi irkini hirpalamayi tercih etmistir.Zaten;bir milletin onunde iki secim vardir; -Ya kendi irkina sahip cikacaksin. -ya da cikmayip;baskalarina hosgorulu olacaksin. Osmanli ikincisini tercih ettiginden;Anadoluda Turk soykirimi yapmistir. |
|
|
|
|
|
#148 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Osmanlı'nın çok uluslu olduğu için, içinde TÜRK IRKI'ndan başka ırklar da vardı.Ama osmanlı TÜRKLER'İ neredeyse hiçbir zaman sevmedi.Melez padişahlar, k.rt ve arap şeyhülislamların ve de gayriTÜRK kadınların elinde esir olmuşlardı. Osmanlı hep k.rdün,e.meninin,arabın çıkarını düşündü ve onların haklarını korudu.Sonunda da yaptığı hatanın bedelini ödedi.Ben bir TÜRK OLARAK, geçmişe baktığım zaman ne yazık ki osmanlıyla "işte bu benim atamdır" diye övünemiyorum.
|
|
|
#149 (İleti Bağlantısı) | |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
PKK yandaşlığı, kesinlikle Türkçüler'e Değil yalnızca ülkücülere yakışır ! Gerisini siz anladınız ! Seni cahil insan ! |
|
|
|
|
|
|
#150 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Turk1985 rumuzlu;bu Osmanli basligini acan;akli sira biz Turk Irkcilariyla;alay etmekten de geri kalmiyor.Boyle kisilere otagimizda yer olmamasi gerekir.^Bildiginiz ve taptiginiz tum tanrilarin selami uzerine olsun.^ne demek.Osmanliya baka baka;Ulu Saman inancini;unutmus boylelerini;Gok Tanri Kizil Tamuya gondersin.
|
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|