![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#31 (İleti Bağlantısı) | |
|
ırkçı
|
Alıntı:
Osmanlı padişahları yarım kan oldukları için Türk değillerdi. Gayri Türk ile evlendikleri için çocuklarıda kırma olmuşlardır. Kuruluş safhasında ve yükselme dönemlerinde hakimiyet Türkler de iken, daha sonraki dönemlerde gerek ümmetçilik gerekse fars devlet geleneği aşkıyla yanıp tutuşan osmanlı padişahlarının Türk lük ile ilgili pek önemli icraatlarına rastlanılamaz. Osmanlının devlet geleneğinde devşirmeler ön plandadır. uzun bir süre Türk ler askere dahi alınmadığı gibi devletin idareci kadrolarında yer alamamışlardır. resmi dili bile farsçadır.. ------ Ey Türk Titre ve Kendine Dön....! |
|
|
|
|
|
|
#32 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Osmali gayri-Turkler tarafindan yonetilmis ve yuzyillarca arap-farsi kulturun yayiciligini yapmistir. Aci ama gercek.
Fakat bir sorum olacak. Bilgisi olan arkadaslar aydinlatabilirse sevinirim. Hepimizinde bildigi "Ceddin Deden" marsi, gunumuze Osmanli Mehter takimindan kalma bir marsidir. Sozleri; CEDDİN DEDEN Ceddin deden, neslin baban Hep kahraman Türk milleti Orduların, pekçok zaman Vermiştiler dünyaya şan. Türk milleti, Türk milleti Aşk ile sev milliyeti Kahret vatan düşmanını Çeksin o mel’un zilleti. Misralara bakinca Turkluk bilincinde olduklari gorunuyor. Fakat marsin, ne zaman yazildigi, kim tarafindan yazildigina dair pek bir bilgim yok. Konu hakkindaki bilgi sahibi arkadaslardan cevap bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#33 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Üyeliğin iptal edilmiştir.
|
|
|
|
|
#34 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#35 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Hayir osmanli Türk degildir
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#36 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Yahu birakin artik su Osmanli mubabbetini.Yilan yavrusu (Osmanli) imparatorlugu'nun Türklüge dokunmis zararlarini defalarca acikladik.Bu konuyu devamli gündeme getirerek farkli bir amacinizin oldugunu anliyoruz.Tipki mensubu oldugunuz siyasi görüsün kökü olan bu yilan yavrusu imparatorlugu gibi siz de ayni yilan gibi sinsi bir sekilde aramiza girmeye ve Türkcülügü zehirlemeye calisiyorsunuz.Yeter ulan!
Bu arada hangi padisah "milliyetci tavirlar sergilemis"? Osmanli padisahi dedigin adam arap devrimcisi Muhammed'in halifesi ve onun ümmeti'nin önderiydi. Bu ümmeti olusturan kürdün ve arabin liderligini yapmis bir adamdan nasil bir Türkcü tavir beklenir?Bunun asla olamayacagi o kücük akliniz alamiyor mu? Osmanli eger topraklarini genislettiyse bunu islam adina yapmistir.Bunun diger adi cihaddir!Türklügün ve atalar töresi'nin cihadla veya ümmetle ne alakasi var? Osmanliyi Türkler kurdu ve yine Türkler yikmistir.Bu ayri ama tarihi gercekleri ve bizi bu durumlara düsüren hatalar zincirini yok sayarsak, köpeklerin bugün yaptiklari gibi sucu Türkiye Cumhuriyetinde aramaya baslariz.Bunu da biz Türkcülerin yapmasi söz konusu degil, cünkü bu devleti kuran zihniyet Türkcü zihniyettir.Yani bu ülke bizimdir! |
|
|
|
|
|
#37 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
it ürür....kurt yürür.
|
|
|
#38 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Olabildigince nazik bir sekilde soru sordum. Her seferinde ozellikle sizden gereksiz sert cikismalara magdur kaliyorum. Bir onceki yazimda da goruldugu gibi konu hakkinda pek bir bilgim olmadigi icin, konu hakkinda bilincli olan arkadaslardan bilgi istedim. Ama sizin gozunuzde "melezlere Turk dermis" gibi oldum. Ya ben anlatamadim, ya da konuyu siz baska yerlere cektiniz. Eger sordugum soru otag kurallarina aykiri ise, bunu "Allah yoluna cenk edelim diyen marşı da buraya yazıverseydin." diye dile getirmenin ne anlami var? Kisaca otag kurallarina aykiri dersiniz, bende ozur diler ve baska arastirmaci bir sitede soruma cevap arar idim. |
|
|
|
|
|
|
#39 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
%25 Türk olur.. sonunda da torunun torunu işte bu olur: http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/Ga...Untitled-1.jpg |
|
|
|
|
|
|
#40 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Niyetin öğrenmekse de, onu açık açık sorarsın buna kimse de kızmaz.
|
|
|
|
|
#41 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Aslında ortada bir Osmanlı İmparatorluğu hiç olmamıştır. İmparatorluğu ayakta tutan, çilesini çeken, eziyetini çeken, aşarını ödeyen, serhat boylarını savunan, savaşlarda canını feda eden Türklerin ayakta tuttuğu bir bir Türk imparatorluğu olmuştur. Beliki de kendini diri tutan ırka çile çektiren, ama diğer yanda yabancı etnikleri koruma altına alan ve onları tehlikelerden koruyan tarihin tek imparatorluğudur! Roma İmp. ele alalım. Avrasya ve Afrikada ne kadar Romalı olmayan millet varsa kendine köle yapmıştır! Osmanlı ise ne kadar gayri Türk varsa hepsini koruma altına almış ama hepsindende nankörlük görmüştür.
|
|
|
|
|
|
#42 (İleti Bağlantısı) | ||
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
"Osmali gayri-Turkler tarafindan yonetilmis ve yuzyillarca arap-farsi kulturun yayiciligini yapmistir. Aci ama gercek." Demisim, Simdi, bu cumlemin hangi kisminda Osmali'yi "AK" gostermek icin bir caba sarfetmisim? Alıntı:
Diye acik acik sormusum zaten. Her iletim ayakkabinizin tabanina yapismis bir sakiz misali sizi rahatsiz etmesine bir anlam cikaramadim. Eger otaginizda yazi yazmam sizi rahatsiz ediyorsa acik acik soyleyin ki ulkucu capulcu damgasi yemeden medeni bir sekilde otagdan ayrilayim. |
||
|
|
|
|
|
#43 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Senin gibi neler gördük bir taraftan eleştirir gibi yaparken diğer taraftan aklamaya çalışan. İçinde Türk kelimesi geçen marşlar Cumhuriyet döneminden veya Osmanlı'nın son dönemlerinde yazılmıştır. yazılmıştır.
|
|
|
|
|
#44 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bu ceddin deden marşı bir ara moda olmuştu, ülkücüler bunu ülkücü marşı hali ne getirdiler ama sonradan (Cumhuriyet döneminde) yazıldığından haberleri bile yok.
|
|
|
|
|
|
#45 (İleti Bağlantısı) |
|
Yüzü Asık
|
Foruma palyaço getiriyonuz, haber vermiyonuz. Küserim ama.
Peki ümmetçi beyefendi. Osmanlı diye bir ırk mı var? Dünyanın dört bir yanından devşirmeleri yönetime doldurup, Türkleri en alt katmanda bırakan bir rejimi ecdat algılamak mı sizin politika bilginiz? Türklere asker olup ölmek ya da çiftçi olup sürünmek dışında pek bir alternatif bırakmayan; öte yandan Ermenileri, Rumları, Sırpları, Arapları ve daha bir dünya milleti devşirme adı altında saraya dolduran bir hanedandır Osmanlı ailesi. Soyunu unutmuştur. Timur Atamızın, Anadolu seferinin sebeplerini incelemenizi tavsiye ederim.
|
![]() |
| Etiketler |
| osmanlı! |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|