Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 21.09.2007, 22:40   #31 (İleti Bağlantısı)
ırkçı

DeliErsegün adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 179
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
polat adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Sevgili IRKDAŞLARIM
Bilindiği gibi bazı Osmanlı padişahları milliyetçi tavırlar sergilemiş bazıları ümmetçi davranmıştır.Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum
şimdiden teşekkürler
Tanrı Türkü Korusun Ve Yüceltsin
İstemi Kağan Size Kut Versin.

Osmanlı padişahları yarım kan oldukları için Türk değillerdi. Gayri Türk ile evlendikleri için çocuklarıda kırma olmuşlardır.

Kuruluş safhasında ve yükselme dönemlerinde hakimiyet Türkler de iken, daha sonraki dönemlerde gerek ümmetçilik gerekse fars devlet geleneği aşkıyla yanıp tutuşan osmanlı padişahlarının Türk lük ile ilgili pek önemli icraatlarına rastlanılamaz.

Osmanlının devlet geleneğinde devşirmeler ön plandadır. uzun bir süre Türk ler askere dahi alınmadığı gibi devletin idareci kadrolarında yer alamamışlardır. resmi dili bile farsçadır..

------
Ey Türk Titre ve Kendine Dön....!
DeliErsegün Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.09.2007, 22:56   #32 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 128
Osmali gayri-Turkler tarafindan yonetilmis ve yuzyillarca arap-farsi kulturun yayiciligini yapmistir. Aci ama gercek.

Fakat bir sorum olacak. Bilgisi olan arkadaslar aydinlatabilirse sevinirim.
Hepimizinde bildigi "Ceddin Deden" marsi, gunumuze Osmanli Mehter takimindan kalma bir marsidir. Sozleri;

CEDDİN DEDEN

Ceddin deden, neslin baban
Hep kahraman Türk milleti
Orduların, pekçok zaman
Vermiştiler dünyaya şan.

Türk milleti, Türk milleti
Aşk ile sev milliyeti
Kahret vatan düşmanını
Çeksin o mel’un zilleti.

Misralara bakinca Turkluk bilincinde olduklari gorunuyor. Fakat marsin, ne zaman yazildigi, kim tarafindan yazildigina dair pek bir bilgim yok.
Konu hakkindaki bilgi sahibi arkadaslardan cevap bekliyorum.
Teñri Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.09.2007, 23:03   #33 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,346
Alıntı:
polat adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Sevgili IRKDAŞLARIM
Bilindiği gibi bazı Osmanlı padişahları milliyetçi tavırlar sergilemiş bazıları ümmetçi davranmıştır.Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum
şimdiden teşekkürler
Tanrı Türkü Korusun Ve Yüceltsin
İstemi Kağan Size Kut Versin.
Senin dalga geçtiğin belli. "Kut"u bir insan değilTanrı verir bu bir. İkincisi bu konuyu açmakla esas niyetini de belli ettin yoksa bu konu daha önce defalarca işlenmişti. Çakallar vadini izleyeceksin sonra da aklınsıra Osmanlı karşıtıymışsın gibi görüneceksin. Bir de kalkıp Türkçülerin yapması gereken ibadetler başlığına çakallar vadisini izlemeyi eklemiştin. Türkçülerin imajını bozmaya çalıştığın her hareketinden belli oluyor.

Üyeliğin iptal edilmiştir.
Alt 21.09.2007, 23:08   #34 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
Teñgri adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Osmali gayri-Turkler tarafindan yonetilmis ve yuzyillarca arap-farsi kulturun yayiciligini yapmistir. Aci ama gercek.

Fakat bir sorum olacak. Bilgisi olan arkadaslar aydinlatabilirse sevinirim.
Hepimizinde bildigi "Ceddin Deden" marsi, gunumuze Osmanli Mehter takimindan kalma bir marsidir. Sozleri;

CEDDİN DEDEN

Orduların, pekçok zaman
Vermiştiler dünyaya şan.

Aşk ile sev milliyeti
Kahret vatan düşmanını
Çeksin o mel’un zilleti.

Misralara bakinca Turkluk bilincinde olduklari gorunuyor. Fakat marsin, ne zaman yazildigi, kim tarafindan yazildigina dair pek bir bilgim yok.
Osmanlı'nın soyu bozuk. Mehter marşlarına bakıp mı melezlere Türk diyecektik? Allah yoluna cenk edelim diyen marşı da buraya yazıverseydin.
Alt 21.09.2007, 23:09   #35 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 72
Hayir osmanli Türk degildir

Alıntı:
ÖtükenErgenekon adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Osmanlı ümmetçidir,Türk milleti bu devletin kuruluşundan sonra tamamen devre dışı bırakılmıştır,
devşirmeler,araplar,melez slav cocukları tarafından yönetilmiştir.
Anadolu da Türkmen kıyımı yapmıştır.
Araplara "kavm-i necip"(üstün millet) sıfatını kullanmıştır.
Benzer şekilde binlerce durum vardır yazmaya gerek yoktur.
Hayir osmanli Türk milliyetcisi degildi. Bunun en büyük örnegi kendilerinin tuttugu arsivlerde yazili bir sekilde görülür ki, Anadolu'ya yatirim ve yaptirimlari imparatorlukta en azi idi. Balkanlara kat kat daha fazla yatirim yapilmistir. Türkün bilek gücüyle fethedilen bölgelerde Türkler hakir görülürdü. Yüce Atamiz "Ben bir osmanli olarak dogdum ama bir Türk olarak ölecegim" der miydi eger osmanli Türk olmus olsaydi? Hic süphesiz hayir! Hatta daha da ileri gidinilebilir ve kablumbaga cikmis kabugunu begenmemis dercesine Türke ve Türklüge büyük bir düsmanlikta beslemis diyebiliriz.
19. Tümen Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.09.2007, 23:22   #36 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 248
Yahu birakin artik su Osmanli mubabbetini.Yilan yavrusu (Osmanli) imparatorlugu'nun Türklüge dokunmis zararlarini defalarca acikladik.Bu konuyu devamli gündeme getirerek farkli bir amacinizin oldugunu anliyoruz.Tipki mensubu oldugunuz siyasi görüsün kökü olan bu yilan yavrusu imparatorlugu gibi siz de ayni yilan gibi sinsi bir sekilde aramiza girmeye ve Türkcülügü zehirlemeye calisiyorsunuz.Yeter ulan!

Bu arada hangi padisah "milliyetci tavirlar sergilemis"? Osmanli padisahi dedigin adam arap devrimcisi Muhammed'in halifesi ve onun ümmeti'nin önderiydi.
Bu ümmeti olusturan kürdün ve arabin liderligini yapmis bir adamdan nasil bir Türkcü tavir beklenir?Bunun asla olamayacagi o kücük akliniz alamiyor mu?

Osmanli eger topraklarini genislettiyse bunu islam adina yapmistir.Bunun diger adi cihaddir!Türklügün ve atalar töresi'nin cihadla veya ümmetle ne alakasi var?

Osmanliyi Türkler kurdu ve yine Türkler yikmistir.Bu ayri ama tarihi gercekleri ve bizi bu durumlara düsüren hatalar zincirini yok sayarsak, köpeklerin bugün yaptiklari gibi sucu Türkiye Cumhuriyetinde aramaya baslariz.Bunu da biz Türkcülerin yapmasi söz konusu degil, cünkü bu devleti kuran zihniyet Türkcü zihniyettir.Yani bu ülke bizimdir!
Tomay Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 22.09.2007, 01:36   #37 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ATABEK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 209
it ürür....kurt yürür.

Cengiz Han
ATABEK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 22.09.2007, 04:15   #38 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
Gökhan adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Osmanlı'nın soyu bozuk. Mehter marşlarına bakıp mı melezlere Türk diyecektik? Allah yoluna cenk edelim diyen marşı da buraya yazıverseydin.

Olabildigince nazik bir sekilde soru sordum. Her seferinde ozellikle sizden gereksiz sert cikismalara magdur kaliyorum.

Bir onceki yazimda da goruldugu gibi konu hakkinda pek bir bilgim olmadigi icin, konu hakkinda bilincli olan arkadaslardan bilgi istedim. Ama sizin gozunuzde "melezlere Turk dermis" gibi oldum. Ya ben anlatamadim, ya da konuyu siz baska yerlere cektiniz.

Eger sordugum soru otag kurallarina aykiri ise, bunu "Allah yoluna cenk edelim diyen marşı da buraya yazıverseydin." diye dile getirmenin ne anlami var? Kisaca otag kurallarina aykiri dersiniz, bende ozur diler ve baska arastirmaci bir sitede soruma cevap arar idim.
Alt 23.09.2007, 02:00   #39 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 16
Alıntı:
Turk1985 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Daglarin denizlerin, yerin gögün, bildiginiz ve taptiginiz tüm tanrilarin Selami Sizin üzerinize olsun EY IRKCILAR!

gecen gün paltalkda odaniza girdigimde o yüceler yücesin, yeryüzünün süper gücü olan biricik ecdadimiz Osmanliya hakaretler edildi, ben buna kizdigimda ise odanizdan atildim! neden benim ecdadima küfür ediyorsunuz bre nankörler! sizler hangi kani tasiyorsunuz? sizin ananiz babaniz kim? insan nasil oluyorda kendi dedesine küfür ediyor? bunu yapanlar insanmidir yoksa insan seklini almis ve hayvanca bir hayat süren mahluklarmidir? EY IRKCILAR! birdaha benim atama, ecdadima küfür etmeyin! sütü bozuk kani bozuk pkk cilar gibi haddinizi asmayin!
dilerim yazimi silmessiniz, tesekkürler efendim..
esenkalin

(paltalk daki nickimi söylemek istemiyorum umarim anlayis gösterirsiniz)
Genetik olarak, eğer Türk soylu olmayan ( örneğin slav! ) bir kadınla evlenirsen çocuğun % 50 Türk olur, oğlun yine bir slav ile evlenirse torunun
%25 Türk olur.. sonunda da torunun torunu işte bu olur:

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/Ga...Untitled-1.jpg
hun_80 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.09.2007, 02:16   #40 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
Olabildigince nazik bir sekilde soru sordum. Her seferinde ozellikle sizden gereksiz sert cikismalara magdur kaliyorum.

Bir onceki yazimda da goruldugu gibi konu hakkinda pek bir bilgim olmadigi icin, konu hakkinda bilincli olan arkadaslardan bilgi istedim. Ama sizin gozunuzde "melezlere Turk dermis" gibi oldum. Ya ben anlatamadim, ya da konuyu siz baska yerlere cektiniz.

Eger sordugum soru otag kurallarina aykiri ise, bunu "Allah yoluna cenk edelim diyen marşı da buraya yazıverseydin." diye dile getirmenin ne anlami var? Kisaca otag kurallarina aykiri dersiniz, bende ozur diler ve baska arastirmaci bir sitede soruma cevap arar idim.
Sana sert çıkmamın sebebi bizim bir konuda "KARA" tarafını göstermek istediğimiz ne varsa senin çıkıp onu "AK" göstermek için gayret içerisine giriyor olmandır. Osmanlı'nın ihaneti ortadayken ve biz bu ihanetleri anlatmaya çalışırken senin gidip Osmanlı'yı aklar tarzda ileti eklemenin mantığı nedir?

Niyetin öğrenmekse de, onu açık açık sorarsın buna kimse de kızmaz.
Alt 23.09.2007, 02:26   #41 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Khazarbay adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 60
Aslında ortada bir Osmanlı İmparatorluğu hiç olmamıştır. İmparatorluğu ayakta tutan, çilesini çeken, eziyetini çeken, aşarını ödeyen, serhat boylarını savunan, savaşlarda canını feda eden Türklerin ayakta tuttuğu bir bir Türk imparatorluğu olmuştur. Beliki de kendini diri tutan ırka çile çektiren, ama diğer yanda yabancı etnikleri koruma altına alan ve onları tehlikelerden koruyan tarihin tek imparatorluğudur! Roma İmp. ele alalım. Avrasya ve Afrikada ne kadar Romalı olmayan millet varsa kendine köle yapmıştır! Osmanlı ise ne kadar gayri Türk varsa hepsini koruma altına almış ama hepsindende nankörlük görmüştür.
Khazarbay Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.09.2007, 03:10   #42 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
Sana sert çıkmamın sebebi bizim bir konuda "KARA" tarafını göstermek istediğimiz ne varsa senin çıkıp onu "AK" göstermek için gayret içerisine giriyor olmandır. Osmanlı'nın ihaneti ortadayken ve biz bu ihanetleri anlatmaya çalışırken senin gidip Osmanlı'yı aklar tarzda ileti eklemenin mantığı nedir?

"Osmali gayri-Turkler tarafindan yonetilmis ve yuzyillarca arap-farsi kulturun yayiciligini yapmistir. Aci ama gercek."

Demisim,

Simdi, bu cumlemin hangi kisminda Osmali'yi "AK" gostermek icin bir caba sarfetmisim?

Alıntı:
Niyetin öğrenmekse de, onu açık açık sorarsın buna kimse de kızmaz.
"Fakat bir sorum olacak. Bilgisi olan arkadaslar aydinlatabilirse sevinirim."

Diye acik acik sormusum zaten.

Her iletim ayakkabinizin tabanina yapismis bir sakiz misali sizi rahatsiz etmesine bir anlam cikaramadim.

Eger otaginizda yazi yazmam sizi rahatsiz ediyorsa acik acik soyleyin ki ulkucu capulcu damgasi yemeden medeni bir sekilde otagdan ayrilayim.
Alt 23.09.2007, 03:23   #43 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:

CEDDİN DEDEN

Orduların, pekçok zaman
Vermiştiler dünyaya şan.

Aşk ile sev milliyeti
Kahret vatan düşmanını
Çeksin o mel’un zilleti.

Senin gibi neler gördük bir taraftan eleştirir gibi yaparken diğer taraftan aklamaya çalışan. İçinde Türk kelimesi geçen marşlar Cumhuriyet döneminden veya Osmanlı'nın son dönemlerinde yazılmıştır. yazılmıştır.
Alt 23.09.2007, 03:32   #44 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Khazarbay adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 60
Bu ceddin deden marşı bir ara moda olmuştu, ülkücüler bunu ülkücü marşı hali ne getirdiler ama sonradan (Cumhuriyet döneminde) yazıldığından haberleri bile yok.
Khazarbay Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.09.2007, 03:39   #45 (İleti Bağlantısı)
Yüzü Asık

Tengiz adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 123
Foruma palyaço getiriyonuz, haber vermiyonuz. Küserim ama.

Peki ümmetçi beyefendi. Osmanlı diye bir ırk mı var? Dünyanın dört bir yanından devşirmeleri yönetime doldurup, Türkleri en alt katmanda bırakan bir rejimi ecdat algılamak mı sizin politika bilginiz?

Türklere asker olup ölmek ya da çiftçi olup sürünmek dışında pek bir alternatif bırakmayan; öte yandan Ermenileri, Rumları, Sırpları, Arapları ve daha bir dünya milleti devşirme adı altında saraya dolduran bir hanedandır Osmanlı ailesi. Soyunu unutmuştur. Timur Atamızın, Anadolu seferinin sebeplerini incelemenizi tavsiye ederim.

Etiketler
osmanlı!

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler