Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 25.10.2007, 13:13   #61 (İleti Bağlantısı)
Başbuğun Ordusunda Çeri

Gökhan Türk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 247
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Osmanlı olarak doğdum Türk olarak öleceğim. Gazi Mareşal Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk.Bu sözün üzerine daha ne osmanlısı?
Alt 25.10.2007, 14:16   #62 (İleti Bağlantısı)
Dinci bölücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 117
Alıntı:
demokan adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Osmanlıyı Türk kurdu, beğenmedi yine Türk yıktı.
TEBRİKLER SOYDAŞIM...
İMZAMI ATIYORUM.
Gökoğuz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 25.10.2007, 14:25   #63 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,721
En basit örnekle; eğer bugün biz Ulu Önder'in kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nde değil de Osmanlı Padişahlığında yaşıyor olsaydık, şüphesiz Irak'ta bugün terör örgütü PKK'ya karşı verdiğimiz savaş bir kardeş kavgası olacaktı. Çünkü onlar da müslüman. Fakat bugün terör örgütü PKK'ya karşı verdiğimiz savaş kardeş değil, aksine Türkiye'nin varlığına kast eden düşmanlarına karşı vermiş olduğu bir savaştır.

Çağ ilerledikçe insanların da ilerlemesi, gelişmesi kaçınılmaz oluyor. Dikkatli incelenirse ilk çağlarda insanların dinlere büyük önem verdiği, dine dayalı devlet kurduğu, birlikler oluşturduğu, savaşlar yaptığı, topraklar aldığı vs. görülür. Çünkü eski çağlarda bilim gelişmemiş olduğundan insanları güçlü kılan manevi duygularını dayayabilecekleri yegâne oldu dindi. Bu yüzden en son din 1400 yılında müslümanlık olarak var oolmuştur. Modern çağda ise yeni dinler var olmadığı gibi, dine dayalı yaşam da terk edilmiştir. Bu yaşam türü, sadece ilkel toplumlarda vardır. Onların da bugünkü içler acısı hâlleri ortadadır (Filistin, Afganistan vs.)

İşte Osmanlı da, dine dayalı bu düzen içerisinde varlığı sürdüren bir padişahlıktı. Çağ ilerledi ama Osmanlı ilerlemedi. O, dine dayalı olarak yaşamını sürdürmek istedi ama tabi bu mümkün olmadı. Diğer bütün milletler gelişirken, Osmanlı din taassuplarından ve tabularından yakayı sıyıramadı. Avrupalılar matbaayı bulup yedi düvele ulaşırken, Osmanlı hâlâ matbaanın gâvur icadı olduğunu, onu kullananın da gÂvur olacağını söyleyerek bu teknolojiyi almıyordu. Oysa Kur'an'da matbaa kullanmanın günah olduğuna dair bir şey yazmıyordu.

Matbaa sadece bir örnek, bu örnekler çoğaltılabilir ama gerek yoktur. Konunun özü; Osmanlı çağa ayak uyduramamış, kendi kalıplarından kurtulamamış olduğundan, devşirmeler sayesinde yok olup gitti. Hâlâ onun özlemiyle yaşayanlar, çağa ayak uydurmayan dinazorlardır.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 25.10.2007, 17:19   #64 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Dramali Türk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 58
http://www.atsizcilar.com/forum/osma...ari-t9215.html

okuyalim biraz daha ogrenelim...
Alt 25.10.2007, 20:40   #65 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 1
Y.n: İlber Ortaylı'ın roma hayranı olduğu belli. Senin de çapulcu olduğun belli.
ARIKAN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 25.10.2007, 21:33   #66 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tanrikut Atsiz adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 148
Bu tür cahilce cikislari gördükce daha yolun basinda oldugumuzu bir defa daha anliyorum.

Cok degerli yazilar yazildi ve Osmanli´nin nasil Türk düsmanligi yaptigi tekrar gözler önüne sunuldu. Benligini araba dölletmis olan bulanik beginlerin bu yazilan degerli yazilardan birseyler kapmalarini dilerim.
Alt 28.10.2007, 13:01   #67 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 61
Türklere Osmanlı'dan kalan en büyük miras cehalettir.

En büyük miras

Türklere Osmanlı'dan kalan en büyük miras cehalettir. Bu, iktisatçı Oktay Yenal'ın Ulusların Zenginliği ve Uygarlığı-Eğitim Boyutu adlı önemli kitabın içerdiği en önemli mesajlardan biridir.
Yenal, "Osmanlı Devleti'ndeki cehalet karanlığının, Cumhuriyet kuşaklarına öğretilenden çok daha derin" olduğunu yazıyor.
Avrupa'da kökleri Roma İmparatorluğu'na dayanan bir kilise/okul geleneği vardı. Sonradan ortaya çıkan prenslik ve dükalıkların birçoğunda temel eğitim bizzat hükümdarlar tarafından teşvik edildi. Almanya'da Büyük Frederik'in (1712-1786) 5-14 yaşındaki bütün çocuklara başlattığı zorunlu eğitim, kısa sürede diğer Avrupa ülkelerine yayıldı. On yedinci yüzyıla gelindiğinde Avrupa'nın büyük bir kısmı yaygın eğitim kurumlarına sahipti.
Osmanlı bu akımın tümüyle dışında kaldı. Cumhuriyet kurulana kadar "okul çağındaki çocukların çoğu Kuran kursu niteliğinde, sayıları, binaları, hocaları fevkalade yetersiz sübyan okullarına gidiyordu" diye yazıyor Yenal.
"Temel eğitim düzeyi sağlamak bir yana, Osmanlı'da basit okuryazarlık bile çok düşük düzeyde idi. Birçok alanda reformlar getiren Tanzimat hareketi ilköğretimi tümüyle program dışında bıraktı. 1870'ten sonra 'iptidai' adı verilen yeni bir tip okul açılmaya başlandı ve 1876 Anayasası ile çocukların ilkokula devam zorunluluğu getirildi. Fakat bu lafta kaldı, çünkü güya zorunlu yapılan ilköğrenime devlet parası olarak bir kuruş para bile harcanmadı. Eğitim olduğu kadar ile ulema yönetiminde olmaya davam etti.
Tanzimat döneminde Ahmet Mithat Efendi, nüfusun %90-95'inin "kalemsiz ve dilsiz" olduğunu yazıyordu.
On dokuzuncu yüzyılın sonunda imparatorlukta lise düzeyindeki okulların yüzde 70'i gayrimüslimlere aitti. Liselerdeki öğrencilerin yüzde 78'i gayrimüslimdi.
Temel okuma yazma cehaletinin "korkunç karanlığı" cumhuriyete kadar sürdü. 1927'de bile Türkiye'de altı yaşından yukarı nüfusun ancak % 11'i okuryazardı. Kadınlarda bu oran % 4'e düşüyordu.
"Osmanlı'da temel eğitimin bu derecede ihmali, tek başına, Türkiye'nin geri kalmışlığını açıklamaya yeter" diye yazıyor Yenal. Laik eğitim düzeyine geçiş ve eğitim sağlamanın devletin temel görevlerinden biri haline getirilmesi "Atatürk devriminin en büyük zaferi(dir)."
Avrupa'nın on dokuzuncu yüzyıl ortasında eriştiği okuma yazma düzenine Türkiye 120 yıllık gecikmeyle 1970'li yıllarda erişebildi. "Üstelik, Türkiye'nin temel eğitim düzeyi hâlâ Batı'nın değil, birçok Asya ülkesinin gerisindedir."
Ülkelerin büyüme hızları arasındaki farkı en iyi açıklayan şey temel eğitimdir. Eğitim, Osmanlı'da olduğu gibi Türkiye'de de kalkınmanın önündeki en büyük engel olarak duruyor.
Bazı petrol şeyhliklerini saymazsanız, nüfusunun yarısından fazlası okuryazar olmadığı halde zengin olan ulus yoktur. Okuryazar oranı yüksek olan ülkelerde ise (Vietnam gibi) ülke dış etkenlerle yoksulluğa düşmüş olsa bile, nefes alır almaz ekonomi büyük bir kalkınma atılımı göstermektedir. Japon mucizesi her şeyden önce bir eğitim mucizesidir.
Başka ülkeler hızla ilerlerken biz geri kalıyorsak bunu insan kalitesinde aramak lazım, diyor Yenal. Önerdiği çare "bilimsel, yaratıcı ve hür düşünce gücü ile donatılmış aydın kadrolarının yaratılması"dır. Bunun ilacı ise kitap ve "derin" üniversitelerdir.

Oktay Yenal, Ulusların Zenginliği ve Uygarlığı-Eğitim Boyutu, Türkiye Bankası Kültür Yayınları

Metin Münir; 28.10.2007 tarihli Milliyet'ten alintidir. Metin Münir'e süpheyle bakarim ama bu yazisi konuyla son derece alakali.

TTK!
Barbaros
Barbaros Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.11.2007, 02:39   #68 (İleti Bağlantısı)

İletiler: 15
[quote=BÖRÜ YABGU;26383]TÜRK SOYUNDAN GELEN KAÇ TANE OSMANLI PADİŞAHI VAR?KAÇ TANE SAYABİLİRSİNİZ?TAMAM KAN BABADAN GELİR AMA O KANIN ÜZERİNE İNŞAA EDECEĞİNİZ KÜLTÜR DE ANADAN GELİR.ADI ÜSTÜNDE ANADİLİ DİYORUZ,BABADİLİ DEĞİL!
KAÇ OSMANLI PADİŞAHININ ANASI TÜRK'TÜ?KAÇ OSMANLI PADİŞAHI TÜRKLÜK İÇİN HERHANGİ BİRŞEY YAPTI?KAÇ FETİH TÜRK IRKI İÇİN YAPILDI?
OSMANLIYI SEVEN YA CAHİLDİR YA DA KANI KIRIK,DEVŞİRME İÇOĞLANIDIR.[ama eskiden Hunlarda çinlilerle evlenirlermişş diye okumuştuk biz tarih kitabından
HUN99 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.11.2007, 02:40   #69 (İleti Bağlantısı)

İletiler: 15
Ya benim bildigim sadece yahudilerde soy anadan gelir dogru demii bizde babadan gelmezmi soy
HUN99 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.11.2007, 03:27   #70 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Temir Tav adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 349
Bunun yahudiliği müslümanlığı yoktur. Soy anadan babadan gelir. Birinden biri olmaz. Öylelerine kırma denir.
Temir Tav Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.11.2007, 07:42   #71 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 846
[quote=HUN;57133]
Alıntı:
BÖRÜ YABGU adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
TÜRK SOYUNDAN GELEN KAÇ TANE OSMANLI PADİŞAHI VAR?KAÇ TANE SAYABİLİRSİNİZ?TAMAM KAN BABADAN GELİR AMA O KANIN ÜZERİNE İNŞAA EDECEĞİNİZ KÜLTÜR DE ANADAN GELİR.ADI ÜSTÜNDE ANADİLİ DİYORUZ,BABADİLİ DEĞİL!
KAÇ OSMANLI PADİŞAHININ ANASI TÜRK'TÜ?KAÇ OSMANLI PADİŞAHI TÜRKLÜK İÇİN HERHANGİ BİRŞEY YAPTI?KAÇ FETİH TÜRK IRKI İÇİN YAPILDI?
OSMANLIYI SEVEN YA CAHİLDİR YA DA KANI KIRIK,DEVŞİRME İÇOĞLANIDIR.[ama eskiden Hunlarda çinlilerle evlenirlermişş diye okumuştuk biz tarih kitabından
Göktürklerde Kağanların Türk olmayanlarla evlenme hakları vardı. Evlilikten olan çocuğun ise kağan olma hakkı yoktu. Sıradan vatandaşların ise Türk olmayanla evlenmesi yasaktı.
Balbal Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.11.2007, 08:12   #72 (İleti Bağlantısı)

İletiler: 61
evet balbal ın açtığı konu ATSIZ ATA mızın kitaplarında çokça geçer
çin kadınlarıyla kaan evlenir ...
bozkurterman Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.03.2008, 01:52   #73 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Gakkoş adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 42
Osmanlının devşirdiği veledi zinalar bugün milliyetçilik yapar olmuş ama günü gelir Cengiz'in kılıcından geçerler.
Gakkoş Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.03.2008, 02:13   #74 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

TİMUR adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 48
Alıntı:
TürkOğuz adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster

Cumhuriyet öncesi Türk tarihinde, ben islam bayraktarlığı yapan osmanlı yerine, avrupalılara it muamelesi yapıp diz çöktüren Şamanist Attila'yı kendime daha yakın buluyorum. Var mı ötesi?
Aynen ben de.Çok güzel söyledin arkadaş.
TİMUR Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.03.2008, 03:17   #75 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

TUVA HAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 421
Hele bak çapulcu bak
Kan akan kılıçla at sırtında
Çin diyarından papaz eline
Kan kusturan törene bak
Bak numaralara bak
Bir Mete iki Bilge üç Cengiz dört Timur
Ve Ata ve daha niceleri
Tanrı dağında ışık sanma söndü artık
Tamu bayram edecek Bozkurt dirildiği vakit
Yok oldu olmadıysa olacak
Türlü entrikanız, komünizminiz,
kapitalizminiz ve ithal hurafeniz
Ve yine yeniden var olacak büyük GÖKTÜRK elimiz

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler