![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#76 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ağzına sağlık Tuva Han kandaşım ayriyeten Gök Yeleli Bozkurt kandaşımıda kutluyorum çok güzel ifade etmiş başka söze gerek yok. 'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!'
|
|
|
|
|
|
#77 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
yuh be .Arapdan çok arapçısınız.Madem bu kader iyi anlaşıyorsunuz defolun gidin.
|
|
|
|
|
|
#78 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Senigidi özenti soytarı seni, adım kadar eminim anan, bacın, çevrendeki insanlar sıkmabaştır. Senin derdin tarihin bir bölümünü savunmak değil tarihin bir bölümünde sıkmabaşa bürünmüş soyunu savunmak. Sen hayatın boyunca özenti olarak yaşıyacak Türkçülüğe hayranlık besliyecek ama asla kavuşamıyacak olanlardansın.
|
|
|
|
|
|
#79 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
öncelikle otağınıza yeni üye oldum bu konudaki kafa karışıklıgını ben çözemedim
daha doğrusu kafam karıştı ben türk milletinin en üstün millet olduguna inanıyorum onun kurduğu en büyük imparatorluğu toptan dışlamanın hakaret etmeyi doğru bulmuyorum devşirmeler benim tarih bilgime göre osmanlı devletten imparatorluğu geçiş evresindeyken fatih sultan mehmed han devrinde türkmen sülaleler tasviye edilerek hakim oldu nedeni de osmanoğullarına rakip cıkmasın diye bence tarihteki yanlışlardan ders cıkarmalı tarih uzerinden polemiğe girmek yersiz herkes saygı çercevesinde eleştri yapmalıdır |
|
|
|
|
|
#80 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Alıntı:
İkinci olarak da otağımızı iyice araştırıp incelerseniz Osmanlı'nın Türkmenlere ne şekilde muameleler ettiğini öğrenirsiniz. Türk Milletinin en üstün millet olduğu gerçeğinde sizinle hemfikir olabiliriz fakat Osmanlı konusundaki düşüncelerinizi tamamen tarihimizi iyi bilmiyor olmanıza bağlıyorum. Emin olunuz ki bizim otağımızda saygı kavramı her hakedene hakettiği kadar gösteriliyor. Önce siz otağımızda detaylı bir arama yapın sonra düşüncelerinizi tekrar gözden geçirin. |
|
|
|
|
|
|
#81 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
ben sekilciliğe fazla onem vermem ayrıca kurallarda fazlaca yazım hatasının dışında bir uyarı yok Türk kutlu kelimesi kucuk harflen yazmam benim hatam affınıza sığınıyorum acemiliğime verin osmanlı(osman bey kayı boyundan) türkmendir bildiğim kadarıyla ayrıca devlete isyan herkes cezalandırılır 1511 şahkulu ayaklanması mesela eger basarılı olsaydı anadolu iran hakimiyetine gececekti ayrıca nihal atsız ın osmanlı hanedanlıgına ve imparatorluğuna iyi si ve kotusuyle sahip cıktıgını biliyorum
|
|
|
|
|
|
#82 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Dilimize sahip çıkmak, kurallarına özen göstermek şekilcilik değildir. Dilimize saygıdır. Osmanlı kurulduğu gibi kalmamıştır. Zamanla padişahlar bile kanlarını koruyamamışlar karışmışlardır. Azınlıklara daha fazla önem verilmiş, Türkler alt sınıf insan muamelesi görmüşlerdir. Türkmen katliamlarından kaç kere bahsettik. Tamam Osmanlı'yı bizler kurduk ama milliyetçi bir yapıdan ziyade ümmetçi bir zihniyete büründü. Osmanlı dinine hizmet ettiği kadar milliyetine hizmet etmedi.
|
|
|
|
|
|
#83 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Osmanlıya şöyle dışardan bilmeyerek bakarsak, Türk devletinden çok bir arap devletine benzetiriz. Ayrıca Türklerin şuan için dünyada sözü geçmeyen bir millet olmasının nedenlerinden biri de Osmanlı devletinin, gerici tutumudur. Atsız atanın döneminde ki siyasi çalkantıları ve olayları göz ardı etmemek gerek. Bu konuya defalarca değindik. Atsız ata, Osmanlı döneminde yaşamış olsaydı makaleleri yüzünden asılırdı bunu bilmiyormuydu. Özetle ifade edersem, Atatürkün dediği gibi; ''Osman oğulları, Türk milletini zorla hamiyeti altına almış ve bu zorbalıklarını altıyüzyıldan fazla sürdürmüştür.''
|
|
|
|
#84 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Osmanli Hilafet Devletinin, tarih sahnesinden silinmesini saglayan yuce Basbug Ataturk'e ne kadar minettar oldugumuzu bir kez daha haykirmak istiyorum.
Turk Milleti , 600 yıllık Osmanlı gaspından sonra, kendi özgür devletini Yüce Basbug Atatürk önderliğinde yeniden kucaklamis oldu bu sayede. ” Egemenlik ve saltanat, hiç kimse tarafından hiç kimseye ilim gereğidir diye görüşme ile, münakaşa ile verilmez. Egemenlik, saltanat kuvvetle, kudretle ve zorla alınır. Osmanoğulları, zorla Türk milletinin egemenlik ve saltanatına el koymuşlardı; bu zorla el koyuşlarını altı asırdan beri devam ettirmişlerdi. Şimdi de, Türk milleti bu saldırganlara hadlerini ihtar ederek, egemenlik ve saltanatını, isyan ederek kendi eline açıkça almış bulunuyor.”Basbugumuzun (1922, SÖYLEV II, syf. 691) : Özetle, çağdaş Ataturkcu,Turkcu Türkiye, birçok konuda seçimini yapıp çizgisini belirledi. Yasasin Turkiye Cumhuriyeti,Yasasin onu ayakta tutan Basbug Ataturkcu,Atsizci,Irkci Turk Milleti.
|
|
|
|
#85 (İleti Bağlantısı) |
|
Çaşıt, dedikoducu, iftiracı, kahpe dölü ve nankör bir piçtir
|
Osmanlı hem yönetimsel zaaflar hemde düşünsel,kültürel,sosyolojik açıdan Türk ırkına zararlı idi.Kültürleri yozlaştıran bir yapıyla Türk kültürüne arap,acem etkisi katarak bizi kültürümüzden uzaklaştırdı.
Dünya üzerinde ise Türk kültürü yaymak yerine arap hurafelerini ve kureyş geleneklerini yaydı.Yaptığı savaşların hepsi tek bir amaç için yapıldı. |
|
|
|
|
|
#86 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Her ne kadar taraflı bir üslupla yazılmış olsada ve zaman zaman yanlış bilgiler içerse de Yazar Ali Kemal Meram'ın Padişah Anaları isimli kitabı Osmanlı tarihini yeni yeni araştırmaya başlayan arkadaşlarımız için çok yararlı olacaktır.
|
|
|
|
|
|
#87 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
ABD'de ben Türk'üm dediğin vakit sana hemen arap muamelesi yapacaklardır çünkü onlar bizi arap ülkesi olarak biliyor. Bizim Türk olduğumuzu biliyorlar ama kültürümüzü arap kültürü olarak biliyorlar sence bunun nedeni nedir?? Osmanlının yüzlerce yıl arap yaşam tarzını benimsemesi olabilirmi? Tabi eminim sen bunları da inkar edeceksindir.
|
|
|
|
|
|
#88 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Hem aklıma gelmişken Osmanlının devşirmeleri Türklerin yanına vermesinin tek nedeni müslüman olmalarıdır.Devşirmeleri Türk yapmak için değil islam dinini ve kültürünü benimsemeleri için Türklerin yanına vermiştir.
|
|
|
|
|
|
#89 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Türk milleti 1923'ye kadar kendini korumasını bilmiştir. Türklerin 80%'ı köylerde yaşıyordu, bu şekilde Türkler etnik homojenliğini korumasını bilmiştir. Yobazlık, arapçılık denen olay köy Türklerin'de olmamıştır, yobazlık bir şehir ve bazen kasaba ideolojisidir. Daha çok şehirli esnaf tarafından tetiklenmiştir. Aralarında çok devşirme olmuştur, çünkü yobazlık devşirmelerin itibar ettiği bir ideolojidir. Yobazlık Türk ırkının rağbet etmediği bir saplantıdır. İşte bu Türk çoğunluk sayesinde 1923'de laik bir Cumhuriyet kurulabilmiştir. O zamanlar kürtlerin bölgesel bir azınlık olarak politik etkileri yoktu. Zamanla öz Türkçe isimler verilen kürtler, nüfusları katlanıp, yurdun dört bir yanına sızıp yobazlığı virüs gibi yaymaya başladılar. Devlet kürtlerin kan davalarını önledi, çeşitli sosyal hizmetler götürdü. Kürtler tarihte hiçbir devletin kendilerine sunmadığı eğitim imkanına kavuştular. Birçok Türk'ü yobazlık virüsüne bulaştırıp 1960 devriminin getirdiği özgürlükçü ve demokratik ulusal ortam ile birlikte politikada söz sahibi olmaya başladılar. Bugün yaşanan rejim sıkıntıları geçmiş dönemlerin hatalarından kaynaklanmaktadır, bunun ortaya çıkardığı demografik (etnik) değişimden kaynaklanmaktadır. Türk soyunun tek kurtuluşu Türk-kürt ayırımının pekişmesi, biz ve ötekiler olarak ırki bilincimizin daha da ortaya çıkması ile olacaktır.
|
|
|
|
|
|
#90 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Kurt_Cebe1405
Sizin için otağı araştırın denmiş; wikipediayı araştırmışsın. Can simidi sanki. Senin şahsi fikrin yorumun yok mu? Peki, benim Dulkadiroğlularına dayanan soyum Türkmen olduğu için Çaldıran Savaşı’nda neden işkence gördü? Osmanlıyı sayıklayacak olsaydık msn adresimiz seninki gibi olurdu.
|
![]() |
| Etiketler |
| osmanlı! |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|