![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
boyculuk yapan sensin bir mesajlarını oku bakalım ! yörüklerin şehir hayatı bilmesi çok mu önemli ? orta asyadaki ırkdaşlarımız şehirde mi yaşıyor ? o zaman sen onları da küçümsüyorsun ? |
|
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Sevgili soydaşım ben yörükleri küçümsemiyorum yörükler ne kadar geri kalmış ve yozlaşmışta olsa sonuçta onlarda Türk.Ben Türküm demişsin bensana soydaş diyorum zaten yörükler Türk değil demedimki.Orta asyadaki soydaşlara gelince Türkün Türke üstünlüğü yoktur neden aşağılayayım.
|
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
BİZ YÖRÜKLER HİÇBİR ZAMAN BAŞKALARINDAN YARDIM ALMADIK ALMADAN YAŞARIZ.
YÖRÜK ,TÜRKMEN, MUHACİR TÜRKÜ,KIRGIZ KAZAK UYGURU ANLICAN HİÇ BİR TÜRK KANI TAŞIYAN ÖZ TÜRKE LAF ETTİRMEM SANA Yönetici notu: Kimsenin arkasından konuşmayın. O bölümü sildim. Tonyukuk19 |
|
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
*hiç bir şeyden haberin yok burda caz kesme(!)*
BOZKURT33 KARDESİM BEN BU CÜMLENI ANLAMADIM NE DEMEKİSTEDİN ACABA |
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
|
|
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Doğuda halk eziliyoooor, cocukların okuyacak kitabı yooooooook cart curt diye yırtınanlar keşke yörüklerimize biraz sahip çıkmayı deneseler...Ornegin bizim okuldaki kominist hoca doguya kitap yollamak için herkesten 10 milyon para toplamış,verenlerin isimlerini almış ve bir tek ben vermemiştim,daha sonra da beni bölücülükle suclamıştı.(doğudaki soydaşlarımızı dışlamıyorum tabi ki ama o hocanın amacı ve kime kitap gonderdigi belliydi) Alınan kitaplar da Ankara'daki burjuva kesimin gittiği, bayaa pahalı bir kitabeviydi...
|
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk , Türkçü , Atatürkçü
|
Bende Bilecik Yörüklerindenim.Ama Gördüğüm manzara Kötü , Yörüklerin çoğu oylarını MHP denen sentezci partiye verdi...
|
|
|
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Yörükler savas zamani geldiginde hatirlanmis,barista ise unutulmuslardir.Selçuklununda Osmanlininda kurulusunda dayandigi asli unsurdur.Türk töresine su anda bile her yerde bozulma had safhada oldugu halde yörüklerde bu bozulmanin daha az oldugu görülür.Turanasker inin orhun yazitlarindan veya Cengiz han yasalarindan haberi yok sanirim ki Yörüklerin yerlesik hayata gecemeyisini yani sehirlesmeyisini eksiklik olarak görüyor.Belli ki bu arkadasimiz avrupa arap ve yunan medeniyetlerinin tesiri ile uygarligin ana sarti olarak sehirlesmeyi goruyor.Bunun böyle olmadigini Türk Irki tarihte bircok defa isbat etmistir.
Kaldi ki Yörükler tam olarak göcebe bir topluluk degildir yari göçebe veya yari yerlesiktir.ömründe yörük görmemis bir kisinin Türkçü sifati ile burada bunlari sóylemesi ancak kendisinin Türkcü olmayi birak Türklügünden süphe etmemize sebeptir. Türkiye de Türk olupda sikinti cekmeyen hicbir boy yoktur.Yalniz yüzyillardir en büyük sikintiyi cekenlerin basinda kizilbaslar,yörükler ve bilhassa kizilbas yörükler gelir.Devlete herseyini veren bir toplulugun devlettende birseyler beklemesi dogaldir.Güneydoguya terörle mucadele kapsaminda yapilan yatirimlar kürtlere yem edilirken,kirolarin cektiklerinin yüz katini ceken mersin cukurova vs. yörüklerine kim el uzatacak. Bunlari düsünmeden konusmak cahilce konusmaktir.Böyle konusmaktansa sus da adam sansinlar. TTK. |
|
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
"Babam Ali Rıza Efendi yerli olarak Selaniklidir. Kendileri Yörük sülalesindendir. Annem her zaman Yörük olmakla iftihar ederdi. Birgün Atatürk'e "Yörük nedir?" diye sordum. Ağabeyim de bana 'Yürüyen Türkler' dedi." Yine Şapolyo'nun Ruşen Eşref Ünaydın'dan naklettiğine göre, "Atatürk çok kere benim atalarım Anadolu'dan Rumeli'ye gelmiş Yörük Türkmenlerindendir" derlerdi.
Atatürk'ün baba tarafından soyu Anadolu'nun da Türkleşmesinde önemli roller oynayan "Kızıl - Oğuz" yahut "Kocacık Yörükleri, Türkmenleri"nden gelmektedir. Yörüklere laf eden köpekler, önce Başbuğ Atatürk'ün soyunun nereden geldiğini öğrensinler. Bu atılan kopuğu ciddiye almayın. Çünkü bu kopuk, her başlığın altına muhalefet etmek amaçlı iletiler ekleyen kompleksli eziğin tekiydi. Genel bir bilgilendirme yapma amaçlı üstteki yazıyı ekledim. Bu gibi Türk'ten çok Türk geçinen Türkleşmiş Anadolu solucanları okusunlar ki, gerçek Türkleri öğrenip, görsünler. |
|
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
yörüklerin en önemli özellikleri savaşçılıklarıdır. bugün yörüklerin sorunlarını, yine yörükler ve aslında bütün türkler çözecektir. ancak en önemli vasıflarımızı kullanarak çözeceğiz sorunlarımızı, yani SAVAŞÇILIĞIMIZI...
.................................................. ... |
|
|
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Korkut, otağın kuralarını okumadıysan, okuyup öğren. Bu otağda küfür ve hakaret yok. İletindeki küfürlü bölümleri düzelt. İkinci kez uyarılmayacaksın.
|
|
|
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
"Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm."
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Fazla söze gerek yok sanırım.... |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|