![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
DİŞİKURT andama kesinlikle katılıyorum. Eğer inglizce uluslararası (maalesef) bir dil ise; Turkey olarak kullanılması beni son derece rahatsız eden bir durumdur. Çok önemli ve doğru bir konuya temas etmiş. Herşeye boş ver gözüyle bakarsak, bundan ne olur mantığı ile bakarsak, hiç bir konuda başarılı olmamız mümkün değil. En ince detay bile bizi bağlamalı.
Kimi ürünlerin üzerinde görüyorum, MADE IN TÜRKİYE diye yazıyor ve bu beni inanılmaz onurlandırıyor. Eminim ki sizi de onurlandırıyordur. Ben kendi adıma; bugün itibariyle bütün resmi kuruşlara e-posta atmaya başlıyorum. TDK'dan tutun da Dış İşleri'ne, TOBB'a kadar aklıma neresi gelirse. Ve bunu sürekli olarak da tekrarlıyacağım... Tanrı Türkü Korusun. |
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bir Ülkeyi tanıtan yaptıgı diğer şeyler de olsa o ülkeyi tanımayanlar ilk önce ismini tanır...
düşünsenize abd başkanı konuşuyor ; Hindi Cumhuriyetine Ortak ırak politikası öneriyoruz.. Hindi Cumhuriyeti yeni hükümetini seçiyor.. ne kadar aşağılayıcı bir durum.. adam akıllı biri olacak ve tüm dünyaya Türkiye diyeceksiniz Turkey değil diyecek ve postasını koyacak..! |
|
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Ayrıca Atsız Ata düşünmemiş mi Türkiye sözünün Türkeli yapılmasının Atatürk'e saygısızlık olup olmayacağını?Atsız Ata 'dan üstün mü görüyosunuz kendinizi ya da Atsız Ata bu önermeyi yaptı, şimdi o Atatürk'e saygısızlık mı yaptı sizin gözünüzde? |
|
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Tanrıkut andam ben ülkenin adının nasıl olduğuyla ilgili olarak o yazıları vermedim.Galiba beni yanlış anladınız.Ben Türkiye adının ne sakıncası var diyen andama Atsız Ata'nın açıklamasını yazdım.Bu zamana kadar bu adla gelmiş olabilir bin can kurban ama Türkçü bir ülke istiyorsak herşeyimiz Türkçe olmalı.
|
|
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Aslında ingilizcesi Turkei bence güzel olabilir ;)
|
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
O kadar... |
|
|
|
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
|
|
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Kardesim boyle sacmalik olurmu tanri askina... Hangi akla hizmet edip elin dilini degistirme hakkini goruyorsun kendinde.. Yarin bize yunanistan ayni talepte bulunsa kendilerine ozgun bir bicimde hellas diyemi yazmak zorunda kalacagiz bundan sonra? Yapmayin lutfen. |
|
|
|
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Senin o haddine değil dediğin H.N.Atsız'dır.Hadi ordan tatlı su Türkçüsü.İnternette senin gibi bir sürü tatlı su Türkçü'sünün olduğu siteler var.Oralara git. Burası Şanlı ATSIZCI OTAĞIDIR.
|
|
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Sana dokunmuyor belli ki Hindi Cumhuriyeti anlamına gelen yazı yazılması .
|
|
|
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Teñgri;
Sorun uluslararası platformlarda "Türkiye" isminin bir kümes hayvanı olarak gösterilmesidir. Neden sadece bizlere mahsuz bir hayvan ismi yakıştırılmıştır? Sence bizlere bir hayvan isminin yakıştırılması mı saçma? Yoksa bizlerin hayvan ismine karşı çıkmak mı saçma? Kimsenin dilini değiştirmek isteyen yok. Sorunu anlamamak gibi bir niyete bürünmüş vaziyette hala aynı yaygarayı koparmak istemektesin. Mesela Almanlar kendilerini diğer ırklardan farklı kılmak için dillerine bile sahip çıkmaktadırlar. Çoğu ülkeler yazılışı farkı olsada, okuşunu aynı olan Televizyon, Helikopter veya Gol'a vb... Almanlar sırf kendilerine mahsuz olsun diye "Helikopter`e Hubschrauber, Televizyon`a Fernseher, Gol`ede Tor" demektedirler. Sence saçma olabilir ama en küçük detayının farkına varan Almanlar için gurur vericidir. Sen kendine ulusalararası platformlarda hindi yakıştırıyorsan senin bileceğindir. Ama yakıştırmak istemiyenlerede saçmalıktan başka birşey değildir dememelisin. |
|
|
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Nasil ki biz hintlerin memleketine hic bir art niyet olmaksizin "Hindi"stan diyor isek (ki bu kelimenin -istan eki ile ne anlama geldigi ortada) onlarda bizim ulkemize Turkey diyor. Amacim yaygara cikarmak degil. Cok sakin insanimdir. Sadece konu hakkinda fikirlerimi beyan ettim. Hepsi bu kadar. |
|
|
|
|
|
|
#29 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Tekrar yenileyeyim Turkei güzel olabilir İngilizcede ;)
|
|
|
|
|
|
#30 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
anlamak istemiyorsan sorun değil.. akşam odaya gelde konuşalım o zaman
|