![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#31 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Arap alevilerin inancının Türkmen Aleviliğiyle pek bir alakası yoktur. Onların inancı Nusayrilik'tir. Nusayriler Ali'nin Tanrı olduğuna ve reenkarnasyona inanırlar. Kesilikle soy olarak da Türk değildirler. Ana dili Türkçe olmayan zaza-kürt gruplar da Türklükten çıkmıştır. Çünkü bir millet anadilinden kolayca vazgeçmez. Eğer Türk kimliğinden vazgeçiliyorsa bunun altında muhakkak melezleşme vardır.
|
|
|
|
#32 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
isparali kandasima
Kandam biraz zahmet etsende Kendini ülkücü Milliyetci vatan sever gösteren sitelere baksan Aleviler icin neler yaziyorlar sonra konussak ne dersin kandam saglicakla kal
|
|
|
|
|
|
#33 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Benimde ailem alevi. Bebekliğimden beri ailem CHP ye oy vermiştir CHP ye sempati duymuştur. Hepimiz Atatürkü ve düşüncelerini şiddetle savunmuşuzdur. Her taşındığımız evde Atatürk ün büyük fotoğrafı babamın koltuğunun arkasında duvara asılırdı ve CHP nin siyasetin sol kanadında olmasından dolayı da solculara sempatiyle bakılırdı. Bende gençliğimde haliyle solculara sempati duydum. Ancak babam her zaman "Bu ülkede her türlü pisliğin içinde (koministler,ülkücüler,bölücüler,tarikatcılar) kürtler var" derdi. Bu lafın gerçekliğini yaşayarak öğrenmek zorunda kaldım. Benim için deneme yanılma oldu bir neticede yani. Hakikaten solcuların içinde çok fazla kürt vardı. Fikirleride Atatürk ve Türk düşmanlığından başka bir şey değildi. Buda solculara güvenimin bittiği noktaydı.
Türkcülük bilinen bir kavram değildi çevremde. Türkücülük bizim için CHP idi. Altı ok idi. Altı oktaki milliyetcilik ilkesiydi. Maalesef Nihal Atsız ATA yı tanımam da mümkün değildi bu çevrede. Düne kadar ülkücülerin fikir önderlerinden biri sanıp okuma gereği bile duymuyordum ben Nihal ATSIZ ATA yı. Boşa geçen bir sürü yıl. Nihal Atsız 'ı tesadüfen Youtube da ki bir videodan öğrendim. Videonun altındaki yorumları okurken ülkücülerle sert tartışmalar yapılıyordu hatta küfürleşmeler dikkatimi çekti. Sonra bütün Nihat Atsız Videolarının hepsini izledim, altta yapılan yorumları okudum. Nihayetinde google a "Nihat Atsız forum" yazıp ara tuşuna bastım öylesine. Karşımda "Ulu Türkcü Nihal Atsız Otağı" vardı. O günden sonra karar verdim Nihat Atsız Ata yı daha yakından tanımaya. Okudukca taşlar yerine oturmaya başladı ve henüz yolun çok başındaydım yaşım epeyce ilerlemesine rağmen. İçimdeki dinginliği anlatmam mümkün değildir. Türkcülüğü ve Atatürkcülüğü benim gibi sadece CHP sanan bir sürü insan var. Burada sorulması gereken soru şu olmalı artık diye düşünüyorum. O insanlar mı Atsızcıları bulmalı yoksa Atsızcılar mı onlara ulaşmalı ? Tanrı Türkü Korusun !!!
|
|
|
#34 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Hoşgeldin kandaşım. Hikayen bu forumdaki birçok kişiyle aynı.
Benimlede... Umarım dikkat eder kalıcı olursun. Gerçek Türkçülere ihtiyacı var ülkenin. En yakın zamanda sesli sohbete bekleriz.
|
|
|
#35 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
İnanın benim hayatımın da bundan farkı yoktu.
Ailem alevi ve chp'nin bazı icraatlarını beğenmeseler bile onun dışında hiçbir partiye oy vermezler. Büyükbabamın evinin her odasında bir Atatürk resmi vardır. Aynı şekilde dayılarım, amcalarım, halalarım, teyzelerim; kısacası tüm ailemin evi Atatürk resimleri, kalpleri de Atatürk sevgisi ile doludur. Ancak sırf mhp gibi bir parti yüzünden milliyetçilik kavramından kaçıyorlar. Halbuki şimdi görüyorum da esas milliyetçi bizlermişiz. Ben küçüklüğümden beri Atatürk kitaplarını okuyarak büyütüldüm, öyle ki Atatürk'e, Atatürk baba derdim çocukluğumda. Şimdi ise tam anlamıyla kendimi bulduğumu düşünüyorum ve tüm aileme bunu anlatıyorum. Hepsi de bu görüşleri kabulleniyorlar ve Atsız Ata'yı tanımaya başlıyorlar. Hepsinin hemfikir olduğu cümle ise; "bu zamana kadar biz nasıl oldu da bu fikirlerden uzak bırakıldık?"
|
|
|
#36 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Kandaşlarım bir alevi doğduğunda, aileleri islamdan önce Atatürk'ün ismini devrimlerini ,nasıl bir kahraman olduğunu ,bizim Atatürk'e ne kadar çok şey borçlu olduğumuzu öğretir.Yani doğuştan bir Atatürk sevgisi aşılanır.Hem de içi boş bir sevgi değil.Yani büyüdüklerinde (günümüzde tabir edilen) büstçü yada ezberci olmuyorlar.Bundan dolayıdır ki aleviler laikliğin,çağdaşlığın ,Atatürk inkılaplarının yılmaz bekçileridir.Ayrıca atalarının kültür mirasına da en fazla sahip çıkan insanlardır.Yapmamız gereken tek şey alevileri Atsız Ata'ya kanalize edebilmektir.
|
|
|
|
|
|
#37 (İleti Bağlantısı) |
|
Turk ırkçısı
|
Mum sonduculerin kimler oldugunu paçavra vakit gazesinin sapik yazariyla ispatlanmış oldu..80 yaşında arap aşığı bu meczuplar ve onların şakşakcısı sisyasi arenanin teroristi MHP ve ulkucu teşkilatları yüzünden Türk soylu aleviler bize uzak kaldi maalesef..ama artık taşlar yerine oturmaya başladı..Türk soylu aleviler bizi yakından tanima imkanına kavuşmaya başlamışlardır..
Bunun sebebi ise islamın ümmetcilik safsataligidir..musluman ama Türk degil ister alevi ister sunni (kopege hakaret olucak ama..) köpek kadar degeri yoktur gozumde...Alevi Türklerin sunnilere kız vermeyisini anlayabiliyorum ama ya sunnilerin bu alevi dusmanligina bir türlü anlam veremiyorum..MHPli ulku teskilatları ve seriatcilar arap collerine suruldugu zaman ortada bir sorun kalmayacagini dusunuyorum..kurt alevi olmayacagi icin kendisine alevi kurt diyen kahpe soylularin hesabida yagli kurganla verilmelidir.. Bence verin islamı araplara bana bozkurtum yeter. |
|
|
|
|
|
#38 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Atsiz Atamizi tanimakla, benligimi yeniden kesfettigimin farkina vardim.
Türkçülük tarihinde bir Ulu Türk Bilgesi olarak bugunku vede yarınki Türk nesillerinin sonsuza uzanan yollarını aydınlatacaktır. Her nesil O'nda; heyecanının, coşkunluğunun, düşüncesinin terennümünü bulacak ve Türk'ün meselelerine Türk gözüyle bakışın metodunu öğrenecektir. Türk Milleti, O'nun Türklüğe adanan yetmiş yıllık hayatında, kahramanlık ile feragatın yüce ve ölümsüz tablosunu seyredecektir... Türklüğün ölümsüz efsanesi Atsız Atamizi taniyan her Turk Alevisinin, Atamizin cizdigi yolda ilerleyerek ,biraktigi Turkluk mesalesini daha yukseklere cikarmak icin var gucleriylen hareket edeceklerine kimsenin suphesi olmasin.
TURKCU; başı dik, onurlu, korkulan, güçlü, saygın bir Türk devletini savunur. Türkiye'yi çaresiz, zavallı, güçsüz bir ülke olarak görmek isteyenlerle ve yanaşma-besleme-tetikçi-figüran bir ülke yapmak isteyenlerin karşısında her zaman Türkçüler olacaktır. Bu emanet bizim.. Bu emaneti sonsuza kadar koruyacağız.
Turk Oguz begleri, budun, esidin uze tenri basmasar asra yir telinmeser Turk budun ilinin, törüngün kim artati udaçı erti |
|
|
|
|
|
#39 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kandaşlarım kesinlikle ve kesinlikle TÜRKÇÜLÜK ve TURAN davasında ben hiç bir ırkdaşımı kendimden yani canımdan ayıramam neye inanırsa inansın ama yeterki Yüce Irkımızın izinden kopmasın o yüzde benim için neye inandığı hiç önemli değil. Şunuda söylemek isterimki hiçbir zaman dile getirmek gereği duymadım Otağımda ama yinede söyleyim bende aleviyim Oğuzların kayı boyundan Dağ hanın soyuna bağlı eymür boyundanım ve üzerine durarak söylüyorumki bizlerin bedevi arap ali ve onun tayfasıyla uzaktan ve yakından alakamız yoktur olamaz o bizi benimsemiş olabilir ama onun kendi çölündeki bedevilerle olan çıkar kavgası bizi kesinlikle bağlamaz şunuda belirtmek isterim ben aleviyim diyen kro köpeğini getirin kendi elimle başını ayırıyım kro'dan alevi değil tırnağının arasındaki pislik bile olamaz. Şimdiden tüm Irkdaşlarımın 3 Mayıs TÜRKÇÜLÜK bayramını kutluyorum ve birkez daha ATSIZ ATA'NIN bu büyük günü bize bağışladığı için huzurunda saygıyla eğiliyorum selam olsun Asil TÜRK Kanı taşıyan kandaşlara... 'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!'
|
|
|
|
|
|
#40 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Arkadaşlar ben Alevi bir Türkmenim size şunu söylüyorum,bütün örgütler kuruluşlar,içerisinde Alevilere gerçek değeri veren bir tek sizleri gördüm,gerçekleri gün ışığına çıkardığınız için teşekkürler.Alevilerin büyük bir çoğunluğu Türkdür,herhalde k.rtlerin en az bulunduğu mezhep Aleviliktir,Şafiliğe,Sunniliğe göre..
|
|
|
|
|
|
#41 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Bizim değer ölçütlerimiz herhangi bir din veya mezhep değildir.Tek ve gerçek ölçüt katıksız Türklüktür.Atsızcıların Türkçülük anlamında tek adres olmasının nedeni Türklüğümüze,Türkçülüğümüze başka hiçbir şeyi eklememiz,monte etmememizdir.Her geçen gün gerek özel olarak gerek sesli sohbet otağımızda gelip bize katılan,özellikle sesli sohbet otağımızda o sıcak sohbet ortamının hazzını aldıktan sonra samimi ve yürekli bir şekilde derin duygular ile birbirimize bağlanmamız şahsım ve diğer kandaşlarım adına bize çok büyük mutluluklar vermektedir.Gerçek ve samimi Türkçüler her geçen gün artmaktadır.
|
|
|
|
|
#42 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#43 (İleti Bağlantısı) | |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
Değerli kandaşım....Çok güzel bir yorum Benim bir samimi önerim olacak....Bence dini ve mezhebi konualrı tartışma dışı bırakın... İsteyen sünni (ki ben öyleyim -ama arrapaçı değilim.inacım kendime) isteyen alevi şii ateist vb. ne olursa olsun... Herkes Türkçü olsun bence yeter... Bu konu Türk milletini bölmek için kullanılan vede kullanılmaya müsait hale getiren hainlerle doludur .... Onların ekmeğine yağ sürmeyelim.... Zamanında melez arapçı mhp tarafından katledilerek küstürülmüş olan öz be öz Türk aleviler vardır...( bencei bu tamamen bir arrapçı komplodur) ... Bu millet Özel harekat devi alevi kandaşımız Hüseyin Kocadağı asla unutmayacaktır ...aldığı etnik özürlü kellesinin sayısını bilen yoktur... o yüzden derim dini vede mezhebi tartışmalar vede bölünmeler Türkçüler için etnik eniklerden daha zararlıdır... Türklere hep içten saldırılmıştır.. .. Buna müsade etmeyelim... Her Türkçünün inacına saygı lazımdır...ben böyle düşünüyorum.... |
|
|
|
|
|
|
#44 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Göktürk Devleti nazarında anlatıyorum. 600 lü senelerde batı Türkleri müslümanlaştırılmıştır 800 senelerde doğu Türkleri yavaş yavaş müslümanlaşmıştır. Doğu Türkleri müslümanlaştığı sıra ise Gök Tanrı inancına sahip olan yani Türkün Ata dinine sahip çıkanlar kalmış ve bu inancı yaşatmışlardır. Doğu Türkleri tahmini 900 senelerde kalan Gök Tanrı inancına sahip Türklerde Gök Tanrı inancı azaldığı sıra şamanizm ortaya çıkmış, ve Gök Tanrı inancının kültür babında yayılmasında ön görmüştür. Doğu Türkleri Ata dinini terk ettikleri sıra Gök Tanrı dinimizi yaşatmak adına çıkmış olan şamanizmi yaşarlar iken bu değere sahip çıkmak adına batı Türkleri ise şamanizmi yaşatmak adına Aleviliği ortaya koymuşlardır. Ve bu mefhum aynen Gök Tanrı inancını yaşatmak için nasılki şamanizmi Tanrı inancını korumak için öne sürdüler ise Ata dinimizi koruyan şamanizmi korumak için ise Aleviliği var etmişlerdir. Burada ki kastım Gök Tanrı inancı ne ise Şamanizm ne ise Alevilikte odur. TANRI TÜRKÜ KORUSUN
|
|
|
|
|
|
#45 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|