![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#46 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Tanrı dedim kastım ÜLGEN Peygaber dedim KASTIM OĞUZ KAĞAN |
|
|
|
|
|
|
#47 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
İslamiyet isadan sonra 600 lü yıllarda ortaya çıktığı için o tarihlerden bahsederken m.ö. değil m.s. kullanmalıydın.
|
|
|
|
#48 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#49 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
aleviler hiç bir koşulda öz benliklerinden vazgeçmezler şartlar ne olursa olsun bu böyledir şuna emin olunki bir kaç yolunu şaşırmış dışında akp ye oy veren alevi yoktur aleviler onurludur bir torba kömüre bir kaç kilo bakliyata oyunu onurunu ve yaşadığı bu ülkenin geleceğini satmaz kendini alevi zanneden ve aleviler tarfından düşkün kabul edilen günümüzün hızr paşası reha çamuroğlunun tayyip dayatması ile alevileri akp safhına çekme çabasının nasıl fiyaskoyla sonuçlandığını hepimiz gördük
herkes şunu iyi bilmeli eğer bu gün türkiyede türkçe konuşuluyorsa ve türk kültürü yobaz arap kültürünüğn altında boğulup yok olmadan bu günlere geldiyse bu alevilerin sayesindedir tabi bunun bedelinide aleviler osmanlı ve cumhuriyet döneminde çeşitli kıyım ve katliamlara uğruyarak ödemiştir Y.N:Yazım kurallarına uy. |
|
|
|
|
|
#50 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Andam, Osmanlı Alevi Türkmenleri ortadan kaldırmak için devşirme paşalar ve kürt alayları oluşturmuştu. Peki cumhuriyet dönemi, bu Cumhuriyet dönemindeki katliamlar da nereden çıktı,Atatürk dönemine etmek istediğin bir laf varsa açıkça söyle lütfen,kelime aralarına sıkışmasın.eğer 1930lardaki Tunceli olaylarını kastediyorsan onlar Alevilik değil Kürtlük federallik isyanlarıydı.Tunceli topluluğu Alevi TÜRKLERİ temsil edemez.Topu topu 90bin kişilik TÜRKÇE konuşmayan bir grup milyonlarca Aleviyi temsil edemez.DTPyi birinci çıkaran kişiler bizim kanımız değil olsa olsa kanlımız olur. |
|
|
|
|
|
|
#51 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Tunceli'ye gelince; burada dtp'ye destek verenler alevi zazalar değil sunni zazalardır dtp tabanı itibari ile akp ile aynıdır bunun en iyi kanıtı ise akp'nin malum bölgeden aldığı oy sayısı |
|
|
|
|
|
|
#52 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Alevi kesimin %5'ini bile oluşturmayanları Türk yapmak ya da Türkün tarafında göstermek Türklere hiçbirşey kazandırmayacağı gibi çok şey kaybettirir.
|
|
|
|
|
#53 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Şimdi;biraz acı gerçeklerden bahsedelim adı Türkiye Cumhuriyeti olan bir ülke, ve halkı Türk olan bir ülke atalarının dini yerineş kendini acımısasca katleden bir ırkın dayatması bir din ve bu din resmi din 90,000 in üzerinde cami var, 25 milyon alevinin vergileriyle yapılan 90,000 cami, ve buna karşın Türklüğe en yakın inanç olan aleviliğin ibadet evi olan ve devlet destekli yapılan tek bir cem evi yok. osmanlıdan beri yok sayılan, katledilen bir halk, topluluk ve dışlanmanın getridiği asimilasyonlar ne bekliyordunuz. Sence bu kadar asimileye çok mu? ama gerçekler, asla tamamiyle yok olmaz bir halkın geçmişini öğrenmek için kitaplara bakmak yerine yaşam tarzına bakmak gerek. Kürt alevilerin geleneksel kültürel motiflerini inceleyin. Basit bir örnek halı, kilim matiflerine geleneksel ekmek yapma tekniklerine bakarak alevi kürtler ile sunni kürtlerin farkını anlamak mümkün halı kilim motiflerinde yada basit bir el işi örülen çorapta orta asyadan kalma eski Türk damgaları görmek mümkün. |
|
|
|
|
|
|
#54 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sayın Şaman_alevi Irktaş kro alevi demişsin lütfen bu hataya düşme alevi kro yoktur aslada olamaz alevilik seninde belirttiğin gibi Orta Asyadan Anadoluya gelen müslümanlığı kabuletmiş TÜRK Boylarının gelenek görenek ve yaşam tarzlarından ileri gelir Anadolunun TÜRK'leşmeside bu boylar tarafından olmuştur, tabiki hiçbir tarzları ve yaşam biçimi olmayan kro köpekleride bu güzel gelenekleri benimsemişlerdir ama asla ve asla adına ister alevilik denilsin ister başka birşey bu yaşam tarzının sahibi değildirler olamazlarda tabi buna yeni moda arap alevisi denen mahlukatlarda dahil onlar gitsin arabın çölünde bedevi davaları ile uğraşsın.TÜRK'ün Yüce TURAN Davasında damarlarında asil TÜRK Kanı taşıyan alevi veya sünni tüm TÜRK'LER kanca, ırkça, soyca, kardeştir gerisi teferruattır saygılar esenlikler dilerim. 'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!'
|
|
|
|
|
|
#55 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#56 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Üyeliğin iptal...
|
|
|
|
#57 (İleti Bağlantısı) |
|
Atatürk'ün Askeri
|
Bir konuda size danışmak istiyorum, Dodurga kolunun yüzde kaçı Alevidir? Soruyorum çünkü benim babamın babası zamanında Kayseri'ye yerleşmiş, daha sonra da aslen Alevi-Türkmen kökenli olan Nevşehirli babanemle evlenmiş. Öyle sanıyorum ki, babanem de Dodurga boyundan. Bir de yanlış bilgi olmasın ama Dodurga kolu Eretna Beyliğinin geldiği boy değil mi? Yine Aleattin Eretna Beğ, Aleviliği keni devletinin devlet inancı olarak kabul etmişti.
TTKY |
|
|
|
|
|
#58 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|