![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#46 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#47 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Elbetteki herkez istedigi partiye oy verebilir, ancak herkez oy verecegi partiyi iyi analiz etmelidir. Hem Türkcüyüm diyeceksin hemde Türkcülüge karsi olan partilere oy vereceksin. Bence bu tamamen davaya ters düsmekten baska birsey deyildir. Gerce Türkcülüge karsi olmayan parti yok aslinda iste ozaman kim bu vatana daha fazla hizmet verebilir ve huzuru saglayabilir diye yön cizilmelidir. Yada bos atilmalidir.
Görünüste Akp yine birinci parti olacak. Ancak tekbasina ikdidar olma sansi yok gibi. Anketlere göre 4 parti bir ikdimalde 5 parti meclise girecek. Bunlar; Akp,Chp,Dyp,Mhp. Bunlara ek olarakta zor bir ihtimalle Anap. Bir süpriz olmazsa baska parti meclise girmeyecek. Eger tekrar Akp basa gecmesini istemiyorsaniz bu meclise girecek partilerden biri secilmelidir. Hangisini sorarsaniz benim fikrim Akpden kötüsü yok aralarinda, ama al birine vur ötekine. Önemli olan gelecek nesilleri Türkcülük bilinciyle yetistirmemiz. Gerisi hava civa. |
|
|
|
|
|
#48 (İleti Bağlantısı) | ||
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
Balbal isimli yönetici demiş.Ben MHP ye oy vereceğimi yineliyorum çünkü boş atmaktansa ya da GP gibi apsürt bir partiye atmaktansa yine MHP ye atmak çok iyidir.Yeniden tek başına AKP iktidarıyla 5 sene daha yaşamak istemiyorum.MHP-CHP ittifakının oluşturduğu koalisyona ülke olarak ihtiyacımız var gibi geliyor bana... |
||
|
|
|
|
|
#49 (İleti Bağlantısı) | |||
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|||
|
|
|
|
|
#50 (İleti Bağlantısı) | ||||
|
|
Alıntı:
Sizde haklısınız ancak bugün pek çoğumuzun geçmişinde MHP lilik vardır.Aramızda ben ocağa gitmedim diyen arkadaş neredeyse hiç yoktur.Atsız Atayı hangimiz internette öğrendi?MHP de bizim gibi düşünen binlerce genç var.Eğer seçimlerde boş oy tercih değilse ve bir oy kullanmamız gerekiyorsa ki kullanmak zorundayız ben tekrar yineliyorum tercihim MHP olacak ama eğer sizin bir fikriniz var ise lütfen söyleyin beni aydınlatın. |
||||
|
|
|
|
|
#51 (İleti Bağlantısı) | |||||
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|||||
|
|
|
|
|
#52 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Bu konuda çok haklısınız ben biraz fazla hayalci düşünüyorum.Ama galiba gerçek düşünce sizin üstte yazdıklarınız.Temennim TÜRKÇÜ bir parti kurulurda bunları tartışmak zorunda kalmayız.
Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#53 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Türkçü bir parti kurulucak olsa bunun önünü kesecek olan ilk grup MHP ve ülkücülerdir. MHP'yi iktidara taşımak demek Türkçü Parti'nin kurulmasını engelllemek demek. Gördünüz AKP , iktidar gücünü kullanarak Genç Parti'yi nasıl bitirdi.
80 öncesi olaylarda Ülkücülerin içinde Türkçüler vardı. Şu anki ülkücüler , Şaman dedikleri bu insanları çok güzel bir şekilde harcadılar. MHP başa geçse yapacağı ilk iş Türkçü siteleri kapatmak olurdu.Ve herşeyden kötüsü okullarda ,devlet dairelerinde kıro ülkücüleri görürdünüz. Hatırlarsanız önceden iktidar ortağıyken üniversiteler tespihli ülkücü bozuntularla kaynıyordu. Burda ülkücülerin verdiği zararları anlatmaya kalksak , inanın bir konferans düzenlememiz gereklidir. Eğer hala MHP'ye oy atmak istiyorsanız size soracağım soru şu olacaktır : MHP tek başına iktidar olsa , apo piçini asabilecek mi? Cevap tabiki hayır o zaman MHP ye oy vermenin bir anlamı yok
|
|
|
|
#54 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Türkçülükle yakından uzaktan alakası olmayan bir parti olduğu doğrudur. Ama ümmetçi MHP BBP , sahte kemalist çerkez partisi CHP , Arap Kürt partisi AKP'ye oy vermekten daha iyi bir seçenek.
|
|
|
|
|
#55 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Belki Cem Uzan'in elestirilebilecek bir cok yönü var ama Tayyip Erdogan'a ve AKP'sine en cesur ve en iyi muhalefeti yapan da Cem Uzan idi.Zaten Tayyip de Cem Uzan'in sesini kismak icin her türlü önlemi aldi ve basarili da oldu diyebiliriz.Cem Uzan'in mitinglerdeki yürekli tavri kendisine cok pahaliya mal oldu.
Ayrica Cem Uzan oldukca zengin bir kisi.Birileri gibi Türkiye'yi yagmalayan zihniyet gibi sonradan görme bir ailenin bireyi degil,kendi cabalariyla bir yere gelmis ve Türkiye'ye yatirim yapan, kandaslarimiza is sahasi acan bir isadami.Cem Uzan maddi acidan doymus bir insan oldugu icin devletin parasina ihtiyaci yok.Onun tek düsüncesi belki de iyi niyetli olarak Türkiye'ye onurlu bir sekilde hizmet edebilmek ve teslimiyetci politikalara karsi cephe almak idi. Üstelik takip ettigimiz kadariyla Cem Uzan partisine her cevreden adam almiyor.Burada kriter kantite degil kalite olsa gerek. GP'nin teskilatlarinda kürt orani cok düsük ve belki de sifirdir. MHP, DYP ve ANAP gibi düzen partilerin genel merkezlerinde kürt kaynarken, Genc Parti'nin binasinin önünde capulcu veya soysuz dolasmadigini görüyoruz.Anlasilan Cem Uzan her türlü siyasi yozlasmadan uzak, akademik sahsiyetlerle düzeyli bir politika yapma arzusundaydi.Ama AKP'li gücler onu anti-demokratik yöntemlerle engellemislerdir. Eger Cem Uzan dolandiriciysa, Aydin Dogan ve Turgay Ciner gibi patronlar sütten cikmis akkasik mi?Tayyip Erdogan yolsuzluklarin üzerine gitme konusunda samimi olsa idi, Aydin Dogan'in devlete olan borclarini kanunsuz bir sekilde ertelermiydi?Neden Aydin Dogan ve sirketlerine dokunmadi ve dokunmuyor?Evet, Cem Uzan'in basin kuruluslari Aydin Dogan gibi hükümeti yaglayan bir yayin politikasi izlemis olsa idi, bugün Cem Uzan'a hic bir sey olmayacakti.Bunun aksini kim iddia edebilir? Burada Cem Uzan veya Genc Parti propagandasi yapmiyoruz. Bu kisinin ve partisinin Türkcü oldugunu da iddia etmiyoruz fakat biz Türkcüler daima gercekleri söyleriz.Kimseye bir borcumuz veya kimseden bir alacagimiz yok.Tanriya sükür alnimiz ak ve olaylari Türkcü ve gercekci bir bakis acisiyla süzmesini biliriz. Her Türkcü su an icin oy verecegi partiyi kendisi tespit eder ve özgür bir sekilde oyunu istedigi partiye verir.Cünkü an itibariyle Türkcü bir parti bulunmamaktadir.Ki gercek anlamda bir Türkcü'nün secim zamaninda yanlis bir tercih yapabilecegine ihtimal vermiyorum.Dolayisiyla bu baslik son derece gereksiz bir basliktir. |
|
|
|
|
|
#56 (İleti Bağlantısı) | |
|
|
Alıntı:
Evet anda mitingleri çok pahalıya mal oldu tabi ki İbrahim Tatlıses gibi kürt bir şarkıcıyı mitinge getirmek baya pahalı olsa gerek. Partisine herkesi almıyor lafı çok asılsız.GP yi benden iyi tanıyamassınız.Bacanağım GP den adaydı size şunu söyliyim bir kere Türk değil ikincisi vatanını 2 kuruş paraya satacak potansiyel kendisinde fazlasıyla muvcut.Kısacası GP nin ülke yönetmek değil elinde mahalle yönetecek bir kadrosu bile yok. Saygılar... |
|
|
|
|
|
|
#57 (İleti Bağlantısı) | |
|
|
Alıntı:
Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
|
#58 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
![]() Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeği ülkücülerle İbrahim Tatlıses'i aynı masada bir araya getirdi. MHP İl Başkanı İhsan Barutçu ve İbrahim Tatlıses, İstanbul Crowne Plaza'daki iftar yemeğinde objektiflere birlikte poz verdi. Yemeğin ardından kısa bir konuşma yapan İhsan Barutçu, "Tatlıses'in sözleri yanlış anlaşıldı. Biz biliyoruz ki vatanını ve milletini seven bir insan. Ramazan vesilesiyle kendisini davet ettik. Bizi kırmadı geldi." dedi. İbrahim Tatlıses daha önce, bir televizyon programında Kürtçe şarkı söylediği için Ülkü Ocakları tarafından protesto edilmişti. Geçen yılki olayda, Tatlıses'in radyo ve televizyonunun bulunduğu Seyrantepe'deki binanın önüne gelen ülkücü grup, "İbo şaşırma, sabrımızı taşırma", "Bir gece ansızın gelebiliriz" sloganları atmıştı. Hürriyet Evet, GP eger mitinglerinde Ibrahim Tatli denen kürdü cikarmis ve elestirilir ama "Türk milliyetcisiyim, Türklügün sigortasiyim" diyen ve bunun ardindan bu kisiyle kolkola giren bir partiyi sadece elestirmek yeterli olacak mi?Birakin bu partiye oy vermeyi, bu olusumun Türk milliyetciligi ile yan yana getirmek bile Türklüge hakarettir!MHP bu hareketleriyle Türk milliyetciligini ayaklar altina aliyor. Ki MHP fazlasiyla kurultaylarinda vs. Burhan Cacan, Zara ve Yavuz Bingöl gibi kürtleri sahneye cikarmistir. Yazimizin basinda da belirttigimiz gibi GP'nin elestirilecek cok yönü var ama su an sag partiler icinde yobaz olmayan ve acikca kürdofillik yapmayan tek parti diyebiliriz. Bu arada ben sahsen GP'ye oy vermeyi düsünmüyorum ama AKP ile kürt ve din konusunda ayni cizgide politika yapan MHP'ye oy vermem mümkün degil! |
|
|
|
|
|
#59 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
İş dönüp dolaşıp cumhurbaşkanlığı seçimine geliyor. Eğer Tayyipos cumhurbaşkanı olursa oy verirken göz önünde bulundurmamız gereken kriterler çok değişecek.
|
|
|
|
#60 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Tomay ırkdaşım çok haklısın yazdıklarınız kesinlikle göz ardı edilemez.Benim düşüncem tamamen çaresizlikten kaynaklanıyor.
Saygılarımla... |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ? , bu , kime , oy , seçimde , TÜRKÇÜLER , verecek |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|