Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 08.09.2007, 05:24   #121 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,131
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
"Evi" eki, bir inancın önderi olan bir kişinin adının sonuna eklendiğinde oluşan inanç adı, o kişiye sevgiyle bağlı olanları ve onun yolundan gidenleri ifade etmek için kullanılır. Musa'ya bağlı olup, onun yolundan gidenler, "Musevi", İsa'ya bağlı olup, onun yolundan gidenler, "İsevi" veya "Hristiyan", Ali'ye bağlı olup, onun yolundan gidenler de, "Alevi" olarak ifade edilir.

Musevilik, bir inancın; Yahudilik ise, bir milletin adıdır. Bu konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok.
Alt 08.09.2007, 09:24   #122 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

NOGAY adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 3
BASBUGUMUZA DIL UZATANLARIN DILI KARIKATURUNU CIZEN ASSALIKLARINDE ELI KOPSUN,TURKOGUZ GANDASIMADA TSK EDIYORUM SILAHINI DOGRU SECMIS. TTKVY
NOGAY Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.09.2007, 12:38   #123 (İleti Bağlantısı)
ırkçı

DeliErsegün adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 179
Sene 1997, Türkiye, suriyeye Apo çakalını ülkende besleme yoksa sonuçlarına katlanırsın diyor. Akabinde arap devletlerindende tepkiler gelmeye başlıyor. içlerinden sadece saddam hüseyinin açıklaması diğer hepsinin tepkisini anlatmaya yetiyor. ''Her ikisininde müslüman olması bizi pek de alakadar etmiyor. bizim için arap olan suriyenin yanında olmamız ilgilendiriyor.''
Artık şu bir gerçekki, değişen dünya düzeninde insanlar artık bulundukları safları dine göre değil, ırka, millete göre seçiyor.
Bu forumlarda müslüman araplara karşı yorumlar varken sesleri çıkmayan sözde türkçüler, iş kendi mensubu oldukları dine ve topluma karşı olduğu zaman, eleştiri yapmaya başlıyorlar.
o kadar çok komplo teorisi varki dünya siyaseti üzerine. bunlardan biride yahudilerle güneydoğu veya ortadoğuda muhtemel büyük (sözde) israil amaçları için çatışma yaşayıp yaşamayacağımız ne malum. böyle bir olasılık hasıl olduğu zaman ben bu, hem Türk'üm hem yahudiyim diyen kişilerin samimiyetlerine NASIL GÜVENİP SIRTIMI DÖNECEĞİM. sözlerinden de zaten çıkarttığım sonuç asla yahudiliğinden taviz vermeyeceği şeklinde çünkü kaç yaşına gelmiş hala yahudi Türk kızı arıyor ki evlensin garibim. al kardeşim al ne olursa olsun al yeterki kanında Türk kanı olsun evleneceğin kişinin.
Ama hayır sen bu fikirlerinle düşüncelerinle git safkan tabii bulabilirsen Sami ırkından biriyle evlen, senden ne köy olur ne kasaba yahudiilk potasında erimişsiniz artık siz. 20-30 göbekten atanı saymakla bu işler olmaz. ben en fazla 3-4 göbek ötesini sayabildiğim halde safkan Türk olduğumu biliyorum ve ona göre YAŞIYOR DÜŞÜNÜYORUM.

----------
Amacı Gayesi Türk'çülük olmak kaydıyla herkesin Yolu açık Olsun...!
DeliErsegün Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.09.2007, 12:55   #124 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 209
Alıntı:
Tanrikut Atsiz adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Degerli Irktasim sizin söylediginiz gibi bir mantik yürütmüyorum. Bir aciklama yaptim sadece.

Hazar Türkleri yahudilik inancina sahip olabilirler bu onlarin israilogullarindan geldigini gostermez.

ingilizce, fransizca, almanca, italyanca, arapca musevi ya da benzeri bir kelime yoktur. musevi sadece Türkce´mizde olan, bizim türettigimiz bir kelimedir.
Tamamen katılıyorum. Basınımız da Yahudi demek sanki Yahudi Türk vatandaşlarına hakaretmiş gibi Musevi kelimesini çıkardılar. Yahudiler de biz Yahudiyiz, Musevi değiliz diyorlar.
Aynı şey çingeneler için de geçerli. Aynı sebepten roman diye bi laf uydurdular. Bunlar bildiğimiz çingene işte.
Kubilay Kagan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.09.2007, 16:15   #125 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 128
Alıntı:
Gök Yeleli Bozkurt adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
"Evi" eki, bir inancın önderi olan bir kişinin adının sonuna eklendiğinde oluşan inanç adı, o kişiye sevgiyle bağlı olanları ve onun yolundan gidenleri ifade etmek için kullanılır. Musa'ya bağlı olup, onun yolundan gidenler, "Musevi", İsa'ya bağlı olup, onun yolundan gidenler, "İsevi" veya "Hristiyan", Ali'ye bağlı olup, onun yolundan gidenler de, "Alevi" olarak ifade edilir.

Musevilik, bir inancın; Yahudilik ise, bir ırkın adıdır. Bu konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok.

Evet guzel aciklamissiniz. Arkadaslar konuyu daha uzatmanin geregi yok. Yoneticininde dediginden cikiyor ki, Yahudi Israilogullarina, Musevi ise Musa'ya inananlara denir. Ikiside ayri seyler. Lutfen uzatmayalim.
Teñri Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.09.2007, 22:33   #126 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tanrikut Atsiz adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 158
Alıntı:
Teñgri adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Evet guzel aciklamissiniz. Arkadaslar konuyu daha uzatmanin geregi yok. Yoneticininde dediginden cikiyor ki, Yahudi Israilogullarina, Musevi ise Musa'ya inananlara denir. Ikiside ayri seyler. Lutfen uzatmayalim.

Otağ Yöneticisi bu konuyu fazla uzatmaya gerek yok dediginden sonra bir sey yazmadim. Ama buna da cevap verip kendi hakliliginizi onaylatmak istergibisiniz.

Yöneticilerin affina siginarak bu konuda son defa yazmak istiyorum. Bundan sonra daha uzun yazarsam kisisellesecek olay. Mail atarsaniz bu konu hakkinda orda fikir alis verisinde bulunabilirz.

wikipedia dan alinti yapacagim;

Süleyman'ın ölmesi ile Musevi Krallığı; İsrail Krallığı ve Yehuda Krallığı olmak üzere ikiye ayrılır. İsrail Oğulları'nın 12 kabilesinden 10'u İsrail Krallığını, Yehuda oğulları ve Bünyamin kabilesinin yarısı da başkenti Kudüs olan Yehuda Krallığı'nı kurarlar.

İsrail Krallığı'nın Asurlular tarafından işgal edilmesi sonucu Yehuda kökünden gelen Yahudi kelimesi her iki krallığın insanları için kullanılmaya başlanmıştır. Yahudi sözcüğü, sonradan Türkçe'de Musa kökünden gelen Musevî sözcüğüyle karşılanmıştır. Türkçe dışındaki dillerin birçoğunda sadece Yehuda kelimesinin türevleri kullanılır. Musa kökünden gelen Musevi gibi bir sözcük kullanılmaz. Örneğin İngilizce'deki Jew ve Judaea kelimeleri İbranice Yehudi kökünden gelmektedir.)

Dinbilimciler ve tarihçiler Yahudiliğin bir millet, bir ırk veya bir din olup olmadığı konusunda görüş birliğine varabilmiş değillerdir. Tevrat'a dayanarak kendilerini dünya milletleri arasından seçilmiş halk olarak gören Yahudiler, Yehova'nın (Musevilikte Tanrı) Sina'da bu kavmi kendine seçtiğini, Tevrat'ı Musa'nın şahsında onlara gönderdiğine inanırlar. Hristiyanlık'taki Musa bahsi Yahudilikteki ile aynı, İslamiyet'teki Musa bahsi de Yahudilik ile oldukça paraleldir.

Ayrica Türk Dilk Kurumu´nun resmi internet sitesinde aranacak kelime kismina musevi yazarsaniz karsiniza yahudi kelimesi cikacaktir.

Umarim aciklayici olmustur.

Alt 08.09.2007, 22:42   #127 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Tuna adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 73
Vikipedia'ya inananlara gülerim. Şimdi istesem ben de gidip Yahudileri Aryan ırkından gelmiş gibi gösterebilirim. TDk'yı da bu konuda uyarmak lazım. Yahudi=Musevi demek değildir. Musevilik= Musa'nın kurduğu dindir
Alt 13.09.2007, 22:19   #128 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

İletiler: 1
Cevap: ULU BAŞBUĞUMUZA HAKARET EDENİN, BİZ DE İSA'SINI DİZ ÇÖKTÜRTÜRÜZ!

haddini asma allahin peygamberine dil uzatanin dunyasi kararir benden sana tavsiye
AKINCIOGLU Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.09.2007, 22:29   #129 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 53

Alıntı:
AKINCIOGLU adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
haddini asma allahin peygamberine dil uzatanin dunyasi kararir benden sana tavsiye
yapma ya !Ummet capulcusu musun sende yoksa ?
tugtekinalp Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.09.2007, 00:20   #130 (İleti Bağlantısı)
Doğu Türkistan Tr Elçisi

URUNGU_ŞAD adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 49

Gerçekten ellerine sağlık. Çok güzel bir çalışma. Artık sanal internet delikanlıları dediğimiz kişiler ki bunlar Rum çapulcu tayfası oluyor bize böyle aşağılayıcı karikatürler çiziyorlar. Oysa biz de yaptık mı en iyisini yaparız. Cevabını aynen alırlar. Madem namertlik yapıyorlar, cevabını böyle mantıklı bir çalışmayla alırlar.!!!
Alt 18.09.2007, 17:52   #131 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

İletiler: 1

höst ulan. İsa diye dalga gectiginiz Peygamberdir zındıklar. kimsiniz ki Allah'ın elçisine laf ediyorsunuz. Elhamdulillah Türküz kardesim. Kimse Allaha Kitaba Bayraga Vatana laf edemez bu alemde.. o kaddarrr
Atyar Aga Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.09.2007, 18:52   #132 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Gökhan Türk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 247

Alıntı:
AKINCIOGLU adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Atatürk'e dil uzatanin hem bu acunda hemde KIZIL TAMUDA dünyası kararır. Benden sana tavsiye kim olduğunu bilmediğin birisini asla savunma.
Alt 18.09.2007, 19:02   #133 (İleti Bağlantısı)
TÜRKÇÜ

Gürünay adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 88

Alıntı:
Atyar Aga adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
höst ulan. İsa diye dalga gectiginiz Peygamberdir zındıklar. kimsiniz ki Allah'ın elçisine laf ediyorsunuz. Elhamdulillah Türküz kardesim. Kimse Allaha Kitaba Bayraga Vatana laf edemez bu alemde.. o kaddarrr

yaratan seni peygamberlerini savunsun diye avukat olarak atadı da biz mi kaçırdık?
sana mı kaldı bize hangi kutsalı üstün tutacağımızı öğretmek dindar olduğunu sanan ama sadece nereye çekersen oraya giden cahil ümmet çapulcusu seni...
ATA`na türlü hakeret edilirken pısıpta iş ne üdüğü belirsiz isaya geldiğinde aslan kesilmek hangi Türklüğe sığar bre gafil???

at ya... olmuşsun sen bence

Mustafa Kemal Atatürk
Gürünay Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.07.2008, 03:49   #134 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

KOCATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,232
Türk Silahlı Kuvvetlerine askeri öğrenci alınırken yapılan mülakat sınavında sorulan klasik bir sorudur :

Hristiyan veya başka bir dine mensup olan veya olmayan bir TÜRK ile mi evlenirsin ? yoksa müslüman bir arap ile mi evlenirsin ?

bir diğer klasik soru da ;

sence bir insanın dini mi ? yoksa milliyeti mi önemlidir ?

Bu sorulara yanlış cevap veren kıçına tekmeyi yer.
Aynen TÜRK OTAĞI'nda olduğu gibi..

Aslında bu tip başlıklar çok iyi oluyor.
Gerçek TÜRKÇÜLERİN arasına karışmış sahte Türkçülerin , yobazların , çapulcuların , ülkücülerin ayıklanmasına vesile okuyor..
KOCATÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.07.2008, 06:22   #135 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Türkçü Cengiz adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 56
Alıntı:
çadık adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ben Musevi inanışına sahibim. Eski Ahit'in aslında Karaimlere hitab ettiğini varsayarım. Dolayısı ile Hz. İsa (İsus) beni bu bağlamda bağlamaz.
Fakat burada sapla saman karıltırılmış,elma ile armut kıyaslanmıştır. Bir kere birisi bir peygamber,diğeri ise liderdir. Yaşayış zamanları arasında 10 küsür asır vardır.
Bir kere Atatürk ile bir Peygamber kıyaslanamaz. Kaldıo ki Hz. İsa, dünya nüfusunun en az % 90'ınin kutsalları arasında yer aldığını biliyoruz. (Müslümanlar dahil)
Bir koyu müslüman yobazlık derecesindeki arkadaşım ''Hz. Muhammet, Atatürk'ü sevmezdi'' derdi. Bu yaptığınız da aynı ölçüde yobazlıktır. Bu laiklik değil,sekülerizmdir.

Nereden biliyorsunuz? Tanıklık mı ettiniz? (Daha farklı tabir kullanmıyorum)

Bende rahatsız oldum. Ettiğiniz hakaretlere değil, büyütülmesi gereken bu davanın ellerinizde nasıl un-ufak edildiğini gördüğüm zaman rahatsız oldum.
Sami ırkından değilim. Hazar varisiyim. Musa'ya inanıyorum. Musa'ya inanmak sapıklık ise doğrusu hangisi? Dinleri bırakalım mı? Nedir reçete?

Bakınız,ben yaklaşık 2 yıldır soyumdan birisi ile evlenmek için diyar diyar geziyorum. Ne Litvanyası kaldı ne Ukraynası. Ne Moldovyası kaldı ne Kırım'ı. Semitik birisini aramıyorum.
Ekleme yapayım; Müslümanlığa inanan Türklerde alınmasın diye Müslümanlığa da laf etmemelisiniz.

Yunan bayrağını ezilmesin diye ayaklar altından kurtaran Atatürk, Çanakkale'de Anzak ve avanesi için ''Ey oğullarını bu topraklarda şehit vermiş analar Evlatlarınız bizim bağrımızdadır,siz rahat olun'' diyen Atatürk , eğer bu yapığınızı görse ne tepki verirdi?

......... yorum yok

Ben bu duruma üzüldüm. Bu duruma üzülen Türkçü değil diyorsanız, sizin tanımınızla ben Türkçü olamam demektir.
Türklük din değildir diyoruz. O halde Buda'ya tapan Türk de benim için aynı değeri taşır, diğer kitap ehli dinlere iman eden de...

Bunu muhtemelen sileceksiniz. Beni üyelikten de çıkarın ki bu cahilce fikirlere ortak olmayayım.

Abraham (İbrahim) Çadık
Aradan epey zaman geçmiş ama yine de yazayım. Bu arkadaşın kafası biraz karışıkmış. Hiçbir musevi İsa için Hz, peygamber sıfatlarını kullanmaz. Onun peygamber veya mesih olduğunu kabul ediyorsan zaten hristiyansın demektir. Museviler İsa'yı peygamber kabul etmedikleri için binlerce yıldır gelecek olan mesihi bekliyorlar.
Kısacası sen zamanında otağı karıştırmak için girmiş ermeni veya rum dölünden başka birşey değilsin.
Türkçü Cengiz Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
baŞbuĞumuza , bİz , ÇÖktÜrtÜrÜz! , de , dİz , edenİn , hakaret , ulu , İsa'sini

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler