![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#31 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#32 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Günhan, ülkücülük, ırkçılığı reddeden, Sünni temelli İslamcılığı esas alan bir ideolojidir. Kısaca ülkücüler yurtsever olabilirler ama yurtsever olmak milliyetçi olmak anlamına gelmez. Bu yüzden kararını vermelisin. Geçmişte ülkücü olabilirsin ama şimdi ya Türkçüsündür ya da ülkücü. İki ideolojinin arasında sıkışıp kalmamalısın.
|
|
|
#33 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bir Türkçü, samimi olarak inanana saygı duyar ama dini savunan birini Türkçüden saymaz.
|
|
|
#34 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Türk soyculculuğuna iman etmem sizi tanımadan önceki yaşımın yarısına tekabül eder. Irkçılık kan nezdinde yapılıyorsa ben hitaplarımdan kandaşım diyorum bu soruyu sormak bile gereksiz.
|
|
|
|
|
#35 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Benim söylediğimde budur. Saygı duymak.. Saygılarımla..
|
|
|
|
|
#36 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Sorumu es geçtin. Benim söyleyeceğim şu: Ülkücülerden ve Mhp'den tam olarak kopamayan ve Türkeş'i başbuğ olarak gören biri Türkçü olamaz..
|
|
|
|
|
|
#37 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ben inancını içinde yaşayan ve ibadetini gizli yapıp dini diline pelesenk etmeyen kişilere saygı duyarım. Yoksa asil ırkımı, kültürümü, töremi , dilimi vs Türk'e dair hangi değer varsa mahvetmiş olan bir dini ulu orta savunan birine bırak saygı duymayı, ona küfür bile ederim.
|
|
|
#38 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
MHP bir siyasi partidir. Oyumu muhtemelen ona vericem sebebini ilgili başlıkta yazdım. Ülkücülerden kopamamak derken netlik kazandırmak gerekir hangi ülkücüler? Türk islam ülkücülerinden mi Türk ülkücülerinden mi? Ben kendimi Türk Ülkücüsü olarak ifade etmekten onur duyuyorum.. Saygılarımla Ülkü ile.. Günhan
|
|
|
|
|
#39 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Türkeş'e bakışın sana karşı bakışımı olumlu yönde değiştirdi. Fakat Türkçü Türkçüdür. Türkçülüğe başka bir güruhla özdeşleşmiş olan kavramları atfetmek kavram kargaşası yarattmaktan öteye gitmez. |
|
|
|
|
|
|
#40 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
|
|
|
|
|
|
#41 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Tekrar yazayım:
Gökhan Türk´adlı üyeden Alıntı Türk Irkçılığına, Türkçülüğe, Türklüğe kayıtsız şartsız inanıyorum. O dediğiniz şahıs beni ilgilendirmiyor ayrıca. Son Başbuğ Atatürk'tür.
|
|
|
#42 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Gök Yeleli Bozkurt abimin yazısına cevap verme gereği duydum... Kendimden örneklemek istiyorum...Aslen Osmaniye'liyim. Doğma büyüme İstanbul'luyum..Turizmle uğraşıyorum yaşım 27...Sülaleden çok aşırı milliyetçi bir ailenin çocuğu olup, aile büyüklerim komünizmle göğüs göğüse çarpışıp ağır bedeller ödemiştir...Babam Oğuzkaan kolejinin kurucularından ve yöneticisidir.. Aileminde etkisi ve milliyetçi olarak sadece bu kesimi bildiğim için uzun yıllar MHP teşkilatlarında ve ülkü ocaklarında bulundum..Yöneticilik yaptım... Ancak bu lumpen sürüsünün yaşam tarzıyla hiç uyuşmadığım ve birçok konuda tamamen uyuşmadığım için ilişkimi kestim...Aile tarafımda milliyetçi ve bu teşkilatta olmasına rağmen kesinlikle tam bir ülkücü değiller... Kırolara, araplara, ocaklarında din düşmanı diye Atatürk resimleri yakan nizam-ı alemcilere kardeş diyen bu çapulcular kesinlikle bana hitap etmiyor...Bu çapulcuların milliyetçilikle Türkçülükle uzaktan yakından alakaları olmadığı için yavaş yavaş kendimi geri çektim... Sizlerle tanışmam ve varlığınızda haberdar olmam ise hırraaaant itinin gebermesi sayesinde oldu...Gazetede gördüğümde ve siteye girip baktığımda inanılmaz heyecanlandım...Kendimi bildim bileli Atsız Hoca'ya hayranlığım ve yakınlığım vardı...Kendi kendime "acaba Türkçü bir oluşum yok mu? varsa neredeler ne yaparlar" diye hep düşünürdüm... Sonunda buraya üye oldum ve geçmişimi hiç gizlemedim...Sağolsun soydaşlarım samimiyetime inandılar beni aralarına kabul ettiler... Geçmişte o teşkilatlarda bulunabilirim ama ben Türk'üm Türkçü'yüm....Türk'ten başka kimseye kardeş demem...Din kardeşi diye ümmet diye birşeyi kabul etmem...Düşüncelerimi Nihal Atsız Hocamdan alıyorum..Nufüs cüzdanımda islam yazsada din benim Türk'lüğümden önemli değil...Başka bir etnik çöplükten aileme gelin damat sokturmam, bende kız almam...İnancım islamiyet ama birinci sırada kesinlikle değil... Kısacası sizin varlığınızdan haberim olmadığı için Türkçü bir oluşum bilmediğim için 22 yaşıma kadar mhp yörüngesinde sürünüp durdum...Eğer o zaman sizinle tanışmış olsaydım bu geçen 5 yıl zarfında bütün bilmediğim şeyleri öğrenmiş olur, 27 yaşında tam donanımlı bilgili bir Türkçü olmuş olurdum...Ancak hiçbirşey için geç kalınmış sayılmaz...Kayıp yıllarımı telafi edeceğim...Ben ruhen zaten oraya ait değildim..İçimde hep bir kıpırtı vardı..Milliyetçilik bu olamazdı, bu soytarıların tekelinde kalamazdı...Nehir yatağını eninde sonunda bulur ve akar gider...Benimde öyle oldu ruhumun derinliklerinde hissettiğim inançların yatağını buldum...Dirisinden bir hayır gelmeyen hıırraaant kopuğunun gebermesi bir işe yaradı ve sizlerden haberim oldu...Aranıza katılmama vesile oldu...Kandaşlarımın arasına katıldığım için şükürler olsun... İnşallah günün birinde Türkçü bir parti çatısı altında da toplanırız...
"...Yüzlerce büyük millî kahraman dururken maymun suratlı, kan içici, riyakâr Asya ve Avrupa serserilerinin resimlerini duvarlarına asacak kadar beyinsiz ve haysiyetsiz olanlara gerçeği öğretmek için boşuna vakit harcama. Onlarsa belâlarını bulacaktır. Sen vakit kaybetmeden bir baltaya sap olmaya çalış. Bir baltaya sap olmak demek, millete hizmet edecek bir yer, bir subaşına geçmek demektir..." H.Nihal ATSIZ |
|
|
|
|
|
|
#43 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ayrıca bir insanın dini duyguları ağır basıyor ve milliyetinden öne çıkıyorsa o kişi asla gerçek bir Türkçü olamaz...
5000 yıllık Türk tarihini ve töresini göz ardı edip, 751 yılında Talas savaşı sırasında kabul edilen bir inanış bütün yaşam biçimimizi değiştiriyor, öz kimliğimizi töremizi yozlaştırıyorsa bu durum kabul edilemez....
"...Yüzlerce büyük millî kahraman dururken maymun suratlı, kan içici, riyakâr Asya ve Avrupa serserilerinin resimlerini duvarlarına asacak kadar beyinsiz ve haysiyetsiz olanlara gerçeği öğretmek için boşuna vakit harcama. Onlarsa belâlarını bulacaktır. Sen vakit kaybetmeden bir baltaya sap olmaya çalış. Bir baltaya sap olmak demek, millete hizmet edecek bir yer, bir subaşına geçmek demektir..." H.Nihal ATSIZ |
|
|
|
|
|
#44 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Bu din oyle bir din'ki bizleri alt ust etti.Benligimizi kopardi goturdu ,ozumuzden koptuk ,bizi birbirimeze kirdirdi.Ama uyaniyoruz benligimizi yeniden Turkculugumuzu yeniden yaratiyoruz.
|
|
![]() |
| Etiketler |
| atsizin , bakiŞi , dİne , gözüyle , ülkücü |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|