Alıntı:
kutmete adlı üyeden Alıntı
MHP'nin Erziyes Kurultayı izlenimleri hakkında bir gazeteden aynen alıntıdır:
MHP Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Erzakçı, çadırın önünde bir aşiret reisi gibi en başta oturmuş, çevresinde halkalanan ülküdaşlarıyla sohbette. Erzakçı ile 'Ağrı Dağı kadar Kürt' ülküdaşları, Kürtçe ve Zazaca konuşuyor, şakalaşıyor. Erzakçı, çadırını ziyaret eden Bingöl İl Başkanı Ali Köseoğlu'na Zazaca 'Sekene' (Nasılsın) diyor. Siirt, Muş, Bingöl, Van, Erciş, Şanlıurfa, Bingöl, Mardin ve Şırnaklı ülkücülerin çadırları kürsüye bakan bir bölümde kurulmuş. Şırnak MHP'nin yönecilerinden Abdurrahman Avcı, "Şırnak'ta 3. partiyiz" diyor. Diyarbakırlıların çadırında ise DEHAP'tan MHP'ye geçen bir muhtar, "Önce tanımadık diye MHP' ye oy vermedik. Şimdi tanıdık" diyor.
Şanlıurfalılar, yerel kıyafetlerini giyinmiş. Mardinliler Arapça 'Türk milliyetçilerinin' geleceğini tartışıyor. Midyat'ın Arap kökenli İlçe Başkanı Yusuf Bedir, Suriye, Irak ve Arabistan TV'lerini izliyormuş. Bedir, Türkiye' de Arapça yayın yapacak bir TV için, "Olsa çok sevinirim" diyor.
|
Oldu olacak Devlet BAHÇELİ de kürtçe konuşma yapsaymış. Şimdi kürtler alınır da MHP'ye oy vermezler. Hele şu sıralar MHP'nin mutlaka kürtlere yağ çekmek için biraz çalışma yapması lâzım. Malum, bir sene sonra mahalli idare seçimleri olacak. Mesela MHP'nin bir kaç il başkanlığına, doğudaki tanınmış kürt aşiretlerinden kişiler getirilmelidir. Kürtlerin oyu gerek MHP'ye.
Bir parti ve bir parti yönetim kadrosu ancak bu kadar aciz ve acemi olabilir. Hadi diyelim MHP'nin sadece milliyetçilik değil hiç bir ülküsü yok. Sadece fazla oy alarak iktidara gelmeye çabalıyor. O zaman bile hedef kitlesini iyi seçmesi gerekir. "Türk Milliyetçisi" etiketli olarak gidip kürtçe konuşmalar yaparsa, kürt kıyafetleri giyip kürtlükleriyle ön plana çıkan şarkıcıları (Zara) alıp getirip şenliklerinde şarkı söyletirse, bu iş ne İsa'ya yarar, ne Musa'ya. Yani kürtlerden yine oy alamadığı gibi elindeki Türk oylarını da kaybeder. Nitekim kaybediyor da...
Kimse MHP'ye güvenmiyor. Ben de güvenmiyorum. Çünkü sabit bir duruşu yok. Bir gün öyle oluyor, bir gün böyle. Herkesi memnun etmeye çalışıyorlar. Oysa biraz onurlu olup "neysem oyum, beğenen buyurur beğenmeyen gelmez" dese karizması olur ve daha çok taraftar toplar. Oysa şimdiki taraftarlarının çoğu 18 yaşında olmadığından oy hakları bile yok, yani MHP'nin işine yaramıyorlar...