Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 24.07.2007, 22:36   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 380
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
TUNCELİ VE MANİSA'DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ EDİLDİ...

TUNCELİ / MANİSA - CHP Tunceli İl Başkanı Hasan Güneş, CHP’ye atılan oyların geçersiz sayıldığı yönünde duyumlar aldıklarını bu nedeniyle itirazda bulunduklarını söyledi.
Güneş, oyların yeniden sayılması için Merkez İlçe Seçim Kurulu’na bir dilekçeSeçimlerde bağımsız adaylardan Şerafettin Halis bin 158, Kamer Genç 7 bin 239 oy alırken; CHP ise 6 bin 990 oy almıştı.

Siyasi partiler, Meclis’e milletvekili gönderemezken, bağımsız adaylar Kamer Genç ile DTP’nin desteklediği Şefarettin Halis parlamentoya girmeye hak kazandı.

Merkez İlçe Seçim Kurulu’nun itiraz dilekçesine 2 gün içinde cevap vermesi bekleniyor.

MANİSA’DA AK PARTİ’DEN İTİRAZ
Öte yandan, AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, 19 bin geçersiz oyun yeniden sayılması için Manisa Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na itiraz dilekçesi verdi.

Çelik, “Her sandıkta 3-4 geçersiz oy çıkabilir bu doğaldır. Ancak biliyoruz ki, bazı köylerimizde AK Parti hanesinde evet mührü basılmasına rağmen yuvarlağın içine gelmediği nedeniyle geçersiz sayılmış oylar var. Bu, millet iradesine terstir” dedi.

Tüm ilçelerde seçim kurullarına dilekçe verdiklerini belirten Çelik, “Yaklaşık olarak bin 500 oydan bahsediliyor. Aslında bu da çok önemli değil. Biz millet iradesinin tam olarak tecelli etmesi için geçersiz sayılan oyların fazla olduğu sandıkların yeniden sayılmasını istiyoruz” diye konuştu.

ile başvurduklarını belirtti.
Güntülü Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.07.2007, 23:43   #2 (İleti Bağlantısı)
SAVAŞÇI

İletiler: 46
Baksen bide akp liler itiraz ediyor.Ben Manisalıyım ve akp nin oyların yarısını aldığına inanamıyorum Manisamız sanayi şehri olmakla beraber %60 tarımlan oğraşılır akp ninde tarıma verdiği destek ortada ve Manisada oturan yerli halkın %85 şi muhakkak köylerde akrabaları vardır.Benim de akrabalarım ve tanıdıklarımın oturdukları köylerde cok düşük oy aldıklarını duydum demek istediğim nüfusunun %60 tan fazlası tarımla oğraşan ve kasabalarda köylerden oluşan bir ilde akp bu kadar cok oy alıyorsa bunda bir sorun var derim.
ATİLLA. Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.07.2007, 23:47   #3 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 15
:(

Manisa'da MHP'nin 1.gelmesine kesin gözüyle bakıyordum bende.
Cenk_Tr Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler