Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 28.07.2007, 11:06   #1 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 15
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
kadırga şenlikleri

bu kadırga şenliklerinin tarihi hakkında bilgisi olan varmı googledan o kadar aradım bulamadım beni bilgilendirirseniz sevinirim.birde düzköylüyüm ve ne kadar düzköyle tanıdığım varsa hiç karadenizliye benzemiyoruz.bu ilçenin etnik yapısı nedir.
atahanzeren Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 28.07.2007, 20:57   #2 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 102
Düzköy derken Trabzon-Düzköy İlçesi'nden mi bahsediyorsunuz ?

(bir zamanlar Akçaabat'a bağlı olan Düzköy)

Konu Brakisefal tarafından (28.07.2007 Saat 20:59 ) değiştirilmiştir.. Sebep: ekleme
Brakisefal Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 28.07.2007, 22:16   #3 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Motun Kaan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 4
Ben geçen tesadüfen orda yani kadırgada bulundum.Anlatıldığına göre Fatih Sultan Mehmet Han orda konaklamış bir sefer esnasında o tarihten bu zamana şenlikler yapılıyormuş. Fakat pek tavsiye etmem güneşin altı ve hiç ağaç yok. Buranın insanları ise bir yıl boyunca o günü bekliyorlar. Bildiklerim bu kadar kandaşım. Bu konuyla ilgili aklına takılan başka bir şey oılursa yardımcı olmaya çalışırım.
Motun Kaan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.07.2007, 02:59   #4 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 26
KADIRGA ŞENLİKLERİNİN KÖKENİ BÖLGEYE İLK YERLEŞEN KUMAN BİR ADI İLE KIPÇAK TÜRKLERİNİN İLK GELİŞİNİ KUTLAMALARIDIR BUNA SONRALARIDA BÖLGEYE GELEN OĞUZ ÇEPNİLERDE EŞLİK ETMİŞTİR GÜNÜMÜZE KADARDA UZANMIŞTIR BİR BAKIMA SA GÖÇEBE KÜLTÜRÜNÜN GÜNÜMÜZDEKİ BİR YANSIMASIDIR YAZ GELDİNMİ YAYLALARA GÖÇMEK YAYLALARDA 2 3 AY KALMAK HATTA BU KÜLTÜRÜMÜZ ÜN BİR VERSİYONUDA GÜNEY ANADOLU BÖLGEMİZDE Kİ YÖRÜK TÜRKMENLER TARAFINDANDA SÜRE GELMESİ KADIRGA ŞENLİKLERİNİN BİR KOLUDA SULTAN MURAT SEYDAYAKUP BEKTAŞ KAYABAŞI ŞENLİKLERİ MİZ VARDIR BU ŞENLİKLERİN ANA TARİHİ BÖLGEYE İLK YERLEŞEN TURANİ KAVİMLERİN GELİŞİNİN KUTLANIŞIDIR VALLAHİ BEN BU YAZDA GİDEMEDİM YAYLA ŞENLİKLERİNE İŞ TEN GÜÇTEN İÇİMDE UPTE OLDU ŞU İŞLERDEN BİR FIRSAT BULSAM GİDECEM BİR DAHADA HİÇ DÖNMİYECEM AH BENDE OLSAM DA ORADA SABAHLARA KADAR KEMENÇE DİNLESEM KUZU ETİ YESEM HORONLAR TEPSEM AH AH
Harşit vadisi Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
kadırga , şenlikleri

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler