![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Ayrica Emre Saltik da Zazadir:
|
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
zazalar Türk değildir neyini tartışıyoruz bunun anlamadım ?
|
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
zazalar Kattiyyen TÜRK değil hatta insan bile değiller
araştırmak lazım :) |
|
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Irkdaşlarım benim bildiğim kadarıyla zazalar Ne TÜRK Ne de kürttür.Ama bi çoğu Kendisini kürt kabul eder.İçlerinde bölücü örgütü destekleyenler de vardır.Bazı kısımlarıda tam tersi kürtleri sevmez.Elazığ da bulunduğum süreçte onlardan bi çok arkadaşım oldu.Çok küçük bi kısmı misafirperverdiler.Vatanımızı sevdiklerini söylerlerdi.Ama madalyonun öteki tarafı iğrençti.Elazığ esnafından,üniversitelilerinden haraç kesenler,cinayet işleyenler,sokakta kavga edenler o kesimin inasınıydı.İlginçtir bazıları da Ülkü ocaklarına takılırdı.Dinledikleri müziklerden de belli ediyorlardı kendilerini
|
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
zazaların türk olmadığını kesinlikle söyliyebiliriz.yaşadıkları bölgeler bingöl,tunçeli,diğerbakırda biraz vardırlar.diğer kürt tiplerine nazaran zazalar daha acık tenli (sarışınlara sık raslanır,renkli gözkü olabilirler )dirler.konuştukları şive büyük ölçüde türkçe kelimelere raslanır.ör:helebiye (hele bir gel )diğer şivelerden farklıdır.bunun dışında tanrının yarattığı hayvan çeşitlerinden birisi diğebilkiriz.
andalar zaza ünlülerine örnek verilirken fatih kısaparmak ismini gördün yanılmıyorsam elazığlı olan fatih kısaparmak zaza değildir.yanılıyorda olabilirim bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan bilgilendirme istiyorum birde elazığ ili hakkında billenmek istiyorum.gaggoş olartak bildiğim elazığ nasıl zaza olur.ben bingölde askerlik yaptım toplanma yerimiz elazığdı yani her iki şehri de bilirim.zazalar ki bingöllülerden bahsediyorum elazığ insanını hiç sevmezdi.zaza diğenide hiç duymadım.harputlularsa bilmem tabi orada kürtlerin olduğunu biliyorum |
|
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Fatih Kısaparmak , Türk'tür.
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
ben elazığdayken farkettiğim birşeyde şuydu. elazığ ülkücülüğün kalesiydi. türklüklerine laf ettirmezlerdi ancak kürtçe müzik dinlemekten ya da kendi aralarında zazaca konuşmaktan geri kalmazlardı. aşırı derecede ümmetçiydiler. tipleri de aynı kürtlere benzemekteydi. zaten orada kim kürt kim zaza ben pek ayırt edemezsiniz.
|
|
|
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
kırmanç ,ermeni ve diğer etnikler vardır. Yazından öyle bir hava vermişsin ki Elazığ'ın çoğu Türk değil. Tümcelerinize lütfen dikkat edin.
|
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
zazalar kürt degildirler ama Türk hic degildirler..Türk milliyetciligi adi altinda envai cesit etnik döküntüyü Türk yaptilar...Uyanik olmak lazim!!! Elazig da zazalar coktur kürtlere nazaran...Türkler cogunluktadir ama kirmanc ve zazalarda azimsanmayacak kadar coktur..kökü kuruyasica yaratiklar
|
|
|
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
zazalar türk olamaz, kürtce konusuyorlar
|
|
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Zazalar Türk değildir ama kürtte değildir. Çoğu kendilerini kürt saymazlar. Dilleri kürtçe değil zazacadır kendi aralarında zazaki derler. Mesela Tunceli zazadır ve alevidir. Diyarbakır ise Kırmançidir. Her ikiside aynı boktur lakin Tunceli daha bir kültürlü ve okumaya yatkındır. Bizim başka bir yanlış politikalarımızdan biride zazalarla kürtleri birbirine düşürmememizdir. Mahsun Kırmızıgül zazadır lakin Fatih Kısaparmak bildiğim kadarıyla TürkoğluTürk'tür. Annesi babasıda laik Türkiye Cumhuriyetine bağlı insanlardır. Fatih Kısaparmak'ın annesi annemin yakın bir gün arkadaşının akrabasıdır.
|
|
|
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Zazaların kürt olmadığı apaçık ortadadır.Hem zazaların çoğunun brakisefal olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.Atsız mecmua da Atsız ata zazaların kürt olmadığı ve daha medeni ve açık tenli açık renk gözlü olduklarını söylemektedir.Kısacası zaza ve kürtlerin birbirine benzemesine imkan yoktur,bu tür iddialar kürtçülerin işine gelir. İfadelerde dikkatli olmalıyız.Elazığ bir Türk ilidir 80% Türkdür,zazalar ve kürtler kırsal kesimde yaşarlar,kimse doğu illerimizi kürt ili diye göstermesin.Bazı batı illerinde bile artık Elazığdan daha çok kürt olduğunu unutmayalım.
|
|
|
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Elazığ merkez itibariyle Türk tür.Keban-Baskil Türk ağırlıklı olmak üzere karışık yaşarlar.Ama Türk kültürü daha hakimdir.K.rtçe şarkılara pek rastlanmaz.Hatta Keban Belediye Başkanı MHP lidir.Öte yandan Karakoçan Bingöl sınırında bir ilçedir.Kürt ve zaza karışıktır.Bölücü örgüte en çok destek oradan gelir.Palu denince akla gelen ilk şey zaza kelimesidir.Kürtlerde vardır.Şeyh said de palulu idi.Ama merkezde yetişenler daha çok Ülkücü veya Refahçıdır.Önceleri Diyarbakır a bağlı olan bu ilçe 1927(tarihte yanlışım olabilir)Elazığ a bağlanmıştır.
Fatih Kısaparmak ın ilçesi Maden de Palu sonradan Elazığ a bağlanmıştır.Kısaparmak ın zaza olma ihtimali vardır ama onların ailesi daha bir Türk gibi davranır.Elazığ daki Madenliler in çoğu da Türk kültürüne ayak uydurmuş durumdadır.Ama köyleri daha çok D.bakır ı yansıtır. |
|
|
|
|
|
#29 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
evet elazığ özü itibariyle bir türk şehridir ancak yüzde 60 büyük bir oran. bence elazığın en fazla yüzde yirmisi Türk. Geriye kalan en az yüzde 50-60ı zazadır.geriye kalanda kürt vb.dir.bence asıl siz cevap vermeden önce gidip araştırın. ben orada 1 sene kaldım.
|
|
|
|
|
|
#30 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Türklerin çoğu elazığdan göç etmiş az bir kısmı orada kalmıştır. zaten batıdaki Türkler gibi elazığ Türkleride en fazla 2-3 çocuk yaparlar. sonuçta meydan kürtler ve zazalara kalmıştır. ben bu duruma oraya gittiğimden beri bir senedir kafa yoruyorum.
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| Türklüğü , zazaların |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|