Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 31.07.2007, 17:14   #31 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 919
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
avsarli adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Türklerin çoğu elazığdan göç etmiş az bir kısmı orada kalmıştır. zaten batıdaki Türkler gibi elazığ Türkleride en fazla 2-3 çocuk yaparlar. sonuçta meydan kürtler ve zazalara kalmıştır. ben bu duruma oraya gittiğimden beri bir senedir kafa yoruyorum.

Elazığ'ın merkezinde Türklerin nüfusu azalabilir ancak 2 kaza dışında bütün kazalarda Türkler fazladır. Elazığ'ı demekki iyi gezmemişsiniz. Ben de geçen sene Elazığ'daydım.
Alt 31.07.2007, 18:04   #32 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Jöntürk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 365
Elazığ çoğunluğu Türk olan bir ilimizdir. Elazığ'dan birçok Türk göçmesine rağmen hala %50 gibi büyük bir kısmı TÜRK'tür. ve Elazığ şuanda büyük bir kürtleştirilme hedefi durumundadır. Doğuda Elazığ ve Erzincan insanları çok iyi insanlardır.
Jöntürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 31.07.2007, 18:20   #33 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 33
Zazalar Türklük ile hiç bir alakalari yokur kürtlük ilede bir alakaları yoktur zazaca denen dil daha çok dinler iseniz hak verirsiniz çin tibet dillerine kızılderelilerin dillerine daha çok andırır ilk çağırışımda bizim alt katta Bingöllü iki tane zaza vardı kendi aralarında zazaca konuşuyorlardı tuhaf bir dil irani kürdi den çok tabi bilmediğim için belki bana öyle gelmiştir dilleri ÇinTibet dilleri ne kızıldereli dillerine daha çok anımsatıyor geldi bana çok tuhaf ve garip bir dil zazaca bu yorumu tamamen kendi duyumlarım la ifade ediyorum
MustafaMuğlalı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 31.07.2007, 18:21   #34 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 76
Elazığ'daki farsi unsurlar kolay Türkleşiyorlar. Şimdiye kadar 'asimile' olmuş Türklüğü kabul etmiş birçok Elazığlı farsi ile tanıştım,genel durumda bu şekildedir.Yani Elazığda kürtleşme sorunu az daha çok Türkleşme sorunu var (ırkçı cerçeveden bakılırsa eğer). MHP bu ilde günden güne daha da güçleniyor sırtını daha çok zazalara dayıyor. Eğer Ağar faktörü olmasa MHP belki 40% oy alabilir. Diğer yandan DTP'nin oyları azalmakta sempatizanları izole olmaktadır. Türklüğü, kürtlüğü, zazalığı bir kenara bırakalım, Elazığ ili genel olarak laik rejim aleyhtarı bir ildir devlet tarafından dikkatle izlenmelidir!
TrakyaTürkçü Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 31.07.2007, 18:42   #35 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 33
Değerli ulustaş ım TrakyaTürkçü farsi unsurlar çabuk Türkleşiyor diye bir fikri öne sürmüşsün ama bu doğru değil şayet farsi unsurlar Türkleşseydi bu kadar çabuk dediğin gibi Anadolu yarımadasında kürtçe zazaca gibi diller konuşulmuyor olundu demekki Türkleşmek gibi bir şey ortada yok bir zaza kendini önce zaza diye bir kürt kendini önce kürt diye sunuyorsa burada asimile gibi bir şey söz konusu olamaz esasen gergeç bir asimilasyon gibi bir durum teşkil etse ne kürtler nede zazalar kendini zaza kürt diye sunarlar nede o ne üdü belirsiz dillerinikonuşur olurlardı 2. ci Elazığ ilimizin etfafına bir bakıldığında Diyarbakır, Tunceli, Bingöl gibi terörsirt yatakları illerle çevrili iken böyle bir Türkleşme mantıkende doğru görmez ama bu durum şöyle olsaydı Elazığ tamamen kürt nufus hakimiyetinde ve etrafındaki iller Trabzon,Giresun, Sivas, gibi illerle çevrili olsaydı senin tespitin doğru olabilirdi ki Elazığ ilinin bu illerle değil siyasal kürtçülüğün merkezi illerle çevrili olması bu tezini çürütür düzeydedir Elazığlı Türklerede büyük haksızlık olur
MustafaMuğlalı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 31.07.2007, 19:12   #36 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 10
Zazalar hakkında köken olarak, Bilimsel anlamda Antropolojik,Anatomik,Kültürel vs bir bilgi sahibi olmadığım halde yaşadığım semt itibariyle birçoğunu yakından gözleme gibi talihsizliğim oldu. gelenek,görenek,ananevi ve karakter olarak kesinlikle Türk olamazlar. kısmen kürt de olamazlar.

Orta Asyadan Anadoluya göç eden türkmen aşiretleri, İran üzerinden Anadoluya geçerken bunlarda onların açtığı yoldan Anadoluya girmişlerdir. Zaten ağızlarına sakız olan (Horasan Erenleriyiz) diye söylemleri mevcuttur. olsa olsa bunlar iyimser bir tabirle Farsi dir. ama kürt-fars kırması da cuk diye oturur.

-------------------------------------

Bu Ülkedeki mankurtların şunu iyi bilmesi gerekir Büyük Türk Milletinin ırken Zaza,Kürt;Çingene topluluklarının (ırk demiyorum) iltihakına ihtiyacı yoktur. Esasında bir sülük gibi kanımızı emen bu topluluklardan kurtulması lazımdır. Vatan millet lafını diline pelesenk edip sonrada Türk halkının böyle aşşağılık benzetmelerle kafasını karıştıranları ANLAYACAKLARI DİLDEN KINIYORUM..!

TTKveY..!
ErhanKagan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.08.2007, 00:05   #37 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 6
zazalar da en az k.rtler kadar bizim icin tehlikelidirler.hatta zazalar k.rtlerden daha asiri ve radikaldirlar.cogu k.rtden cok k.rtcüdür bu eniklerin.
Kültigin Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.08.2007, 00:13   #38 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 6
terör örgütünün yöneticeleri arasinda cok sayida zaza vardir.basta Tunceli ve Bingöl den olmak üzere.Saygilarimla
TTK
Kültigin Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.08.2007, 17:13   #39 (İleti Bağlantısı)

İletiler: 1
Peki kürtler nasıl bir millet farslardan mı kopmuslar yoksa ayrı birşey mi ?
Alpertuna Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.08.2007, 19:21   #40 (İleti Bağlantısı)

İletiler: 96
@Bayrak34

Sen o yazilarin yerine bi kendin Zazalarla temasa gir, sonra görürsün, Kürtler gibi bozuk tiplere sahip olduklarini, en iyisi bi Tuncelinin, Bingölün ve Elazigin Zaza bölgelerine git. Sanal alemde bu isler olmaz. Türk özelliklerine sahip olan Zazalar bi azinlikdir.

Ben Zazalarin ve Kürtlerin tiplerini ayirdamiyorum. Hanki arastirmalardan bahs ediyorsunuz? Zazalarin neresi brakisefel, Kürtler gibi kemikli cekgin farsi-arap kafa yapilarina sahipler. Renkli saclilar ve acik tenliler Kürtlerde de var, bu ama bisey ifade etmez. Önemli olan surat yapisi.
Turkuaz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.08.2007, 05:53   #41 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 101
zazaya brefilsiyal diyen mi var aramızda yaa arkadaş şaşırma zaza ne ya türkmü neeee lütfen emin değilseniz bilgilerinizden her aklınıza geleni yazmayın
trakyalı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.08.2007, 06:33   #42 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 919
Alıntı:
trakyalı adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
zazaya brefilsiyal diyen mi var aramızda yaa arkadaş şaşırma zaza ne ya türkmü neeee lütfen emin değilseniz bilgilerinizden her aklınıza geleni yazmayın
farsi tacikler de brakisefaldir. farsi-kafkas kırması bir millet olan ermeniler de brakisefaldir. Orta Afrika'da yaşayan pigmeler de brakisefaldir. zazaların brakisefal olması onları Türk yapmaz. Neden bu kadar tepki gösteriyorsun anlıyamıyorum.
Alt 04.08.2007, 11:23   #43 (İleti Bağlantısı)
Irkdaşının adresini kürtlere veren kahpe bir şerefsizdir

İletiler: 51
Erzincanli oldugum icin bilirim bu zazalari Erzincandada Alevi gecinen Zazalar var...
Zazalarin Türklük ile bir alakasini göremedim tiplerine gelince cogu Kürde benziyor kafalarinin arkasi duvar gibi dümdüz ayni Kürd-Arap-Farsi kafatasi iste..

Biride Diyap Aga icin Türkmen demis kesinlik ile sacmalik..
Diyap YIldirim Zamanin Dersim milletvekili kesinlikle zazadir tipinden belli zaten, Damadida Seyid Riza denen Haindir Atatürke isyan etmis bir Kürt...

Ayrica Diyap Aga denilen kürdonunda torunlarini taniyorum Istanbuldan Balaban asiretine mensuplar hepsi Kürd-Zaza oldugunu söylüyor
HorosanEreni Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.08.2007, 13:20   #44 (İleti Bağlantısı)

İletiler: 96
@Balbal

Aydinlatma icin tesekkürler. Ben brakisefalligin sadece türk özelligi oldugunu zannederdim.

@Horosan

Zaten tipinin üzünden Türkmen oldugunu duyunca cok sasiridim, cünkü tam Farsi-Kürdü-tipine sahip. O zamanlar zaten sanirim bazi Zazalar yada Kürtler korkularindan kendilerini Türkmen olarak göstermisler.

Yada: Belki esasdan türkmen soyundandir, ama asireti yüzyillar boyunca Zazalar ve Kürtler ile okadar karismis oldugu icin, tipi de ona göre degisim göstermis.
Turkuaz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.08.2007, 13:29   #45 (İleti Bağlantısı)
Irkdaşının adresini kürtlere veren kahpe bir şerefsizdir

İletiler: 51
Alıntı:
Turkuaz adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
@Balbal

Aydinlatma icin tesekkürler. Ben brakisefalligin sadece türk özelligi oldugunu zannederdim.

@Horosan

Zaten tipinin üzünden Türkmen oldugunu duyunca cok sasiridim, cünkü tam Farsi-Kürdü-tipine sahip. O zamanlar zaten sanirim bazi Zazalar yada Kürtler korkularindan kendilerini Türkmen olarak göstermisler.

Yada: Belki esasdan türkmen soyundandir, ama asireti yüzyillar boyunca Zazalar ve Kürtler ile okadar karismis oldugu icin, tipi de ona göre degisim göstermis.
Acikcasi TÜRK olmayani neden TÜRK yapiyoruz anlamiyorum...

Adamin belki dedesinin dedesi TÜRK idi ama bu onun Türk oldugu anlamina gelmez Seyid Riza gibi Devlet Düsmani birine Kiz verdigine göre kesinlik ile Türklügünden süphe duyarim
HorosanEreni Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
Türklüğü , zazaların

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler