Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 03.08.2007, 23:50   #1 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 214
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
TÜRKMENLERİNİN MİLLİ DUYGUSU

Irak’ın önde görülen unsurlarından ve Irak’ın kurucularından olan Irak Türkleri, tarih boyunca Irak topraklarını yöneterek, büyük devletler, atabeylikler kurmuşlardır.

Irak’a uygarlık, refah, birlik ve beraberlik getiren Irak Türkleri, 88 yıldır Irak yönetimleri tarafından her türlü planla yok edilmeye, sinsi soykırım politikasına maruz kalmışlardır. Tüm insanları eşit gören Osmanlı devleti bu topraklardan çekildikten sonra, Irak Türkleri her türlü zulüm, işkence, baskı, soykırım ve katliamlarla baş başa kalmışlardır.
Irak Türkleri baskılara rağmen hiçbir zaman yılmadılar. Dillerine sahip çıkarak, kimliklerini koruyarak; topraklarını, yurtlarını severek; kanlarını, canlarını vererek davalarından ödün vermemişlerdir.
Bütün dünya ülkeleri, tüm uluslar arası topluluklar 3 milyonun üstünde olan Irak Türklerinin, acı çilelerini görmemiş, onları arka planda bırakmışlardır. Saddam rejimi düştükten sonra demokrasi ülkesi sayılan Amerika, Kürtleri destekleyerek, Irak Türklerinin yok edilme, sindirilme politikalarına karşı sessiz kalmıştır.
Türkiye’nin sınır ötesinde kalan Irak Türkleri, uzun yıllardır gazete, dergi ve kitaplardan yoksun kalmıştır. Öyle ki, Türkçe konuşmak, ana dilleriyle yayın basın yasaklanmıştır. Saddam düştükten sonra vermiş olduğumuz Şehitlerimizin kutsal kanlarıyla, tüm baskılara rağmen Türkçe okullarımız, Türkmeneli Radyomuz, Televizyonumuz ve Türkmen kuruluşlarımız açılmıştır. Ayrıca kendi milletimizden olan Türk soydaşlarımız her zaman milli davamıza sahip çıkmış, yanımızda olmuştur. En son Amirli ve Telafer katliamlarında bunu net bir şekilde görmekteyiz.
K_O_P_R_U_L_U Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.08.2007, 00:12   #2 (İleti Bağlantısı)

Ötüken Delisi adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 110
ANKARADA BİR DAVETE KATILMIŞTIM.ANKARA TÜRKMEN CEPHESİNİN TERTİP ETTİĞİ BİR TOPLANTI İDİ.YER MALTEPEDE KRİSTAL DÜĞÜN SALONU İDİ.GİTTİM SAĞOLSUNLAR DERNEK YÖNETİCİLERİ ÇOK İYİ KARŞILADILAR.ORDA BİRDE KONGRE VARMIŞ BAŞKAN SEÇİMİ İÇİN.HER NEYSE TOPLANTIDA BULUNAN KERKÜKLÜ,SÜLAYMENİYELİ,MUSULLU TÜRK KARDEŞLERİMİZDE VARDI.SALON AĞZINA KADAR DOLU İDİ.HER KESE YEMEK İKRAM EDİLDİ.MENÜ EKMEK ARASI ET DÖNER ARTI AYRANDI.YEMEKLER GELDİ HERKES YEDİ.AĞZINA KADAR DOLU OLAN SALON BİRDEN BOŞALDI.BEN ŞOKA UĞRADIM.ÇÜNKÜ GELENLER YEMEKLERİNİ YEYİP HEMEN ORAYI TERK ETTİLER.KALAN 150 YADA 200 KİŞİ İDİ.2000 KİŞİLİK SALONDA.KALAN KİŞİLERİNDE YARISI SİGARA FALAN İÇİN DIŞARI ÇIKTILAR.KALDI SANA 100 KİŞİ.KONUŞMACILARIN MİKROFON KULLANMASINA GEREK BİLE KALMAYACAK BİR ORTAM OLDU.HA UNUTMADAN ŞUNUDA BELİRTEYİM DAVETTE BULUNAN IRKDAŞLARIMIZIN %90 I TÜRKÇE KONUŞMUYORDU YA arapça yada kürtçe KONUŞUYORLARDI.ŞİMDİ SORUYORUM BU KİŞİLERLE NELER YAPILABİLİR.

ESENLİKLER DİLERİM.
Ötüken Delisi Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.08.2007, 00:43   #3 (İleti Bağlantısı)

KARAMANOĞLU adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 693
Alıntı:
Ötüken Delisi adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
ANKARADA BİR DAVETE KATILMIŞTIM.ANKARA TÜRKMEN CEPHESİNİN TERTİP ETTİĞİ BİR TOPLANTI İDİ.YER MALTEPEDE KRİSTAL DÜĞÜN SALONU İDİ.GİTTİM SAĞOLSUNLAR DERNEK YÖNETİCİLERİ ÇOK İYİ KARŞILADILAR.ORDA BİRDE KONGRE VARMIŞ BAŞKAN SEÇİMİ İÇİN.HER NEYSE TOPLANTIDA BULUNAN KERKÜKLÜ,SÜLAYMENİYELİ,MUSULLU TÜRK KARDEŞLERİMİZDE VARDI.SALON AĞZINA KADAR DOLU İDİ.HER KESE YEMEK İKRAM EDİLDİ.MENÜ EKMEK ARASI ET DÖNER ARTI AYRANDI.YEMEKLER GELDİ HERKES YEDİ.AĞZINA KADAR DOLU OLAN SALON BİRDEN BOŞALDI.BEN ŞOKA UĞRADIM.ÇÜNKÜ GELENLER YEMEKLERİNİ YEYİP HEMEN ORAYI TERK ETTİLER.KALAN 150 YADA 200 KİŞİ İDİ.2000 KİŞİLİK SALONDA.KALAN KİŞİLERİNDE YARISI SİGARA FALAN İÇİN DIŞARI ÇIKTILAR.KALDI SANA 100 KİŞİ.KONUŞMACILARIN MİKROFON KULLANMASINA GEREK BİLE KALMAYACAK BİR ORTAM OLDU.HA UNUTMADAN ŞUNUDA BELİRTEYİM DAVETTE BULUNAN IRKDAŞLARIMIZIN %90 I TÜRKÇE KONUŞMUYORDU YA arapça yada kürtçe KONUŞUYORLARDI.ŞİMDİ SORUYORUM BU KİŞİLERLE NELER YAPILABİLİR.

ESENLİKLER DİLERİM.

inanın çok üzüldüm...
böyle bir olaya ihtimal bile vermezdim...

KARAMANOĞLU Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
duygusu , mİllİ , tÜrkmenlerİnİn

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler