Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 07.08.2007, 17:48   #31 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 261
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
yahu bir düşün;
TÜRK IRKI olmasaydı bugün muhammedilik(islamiyet)arap yarımadasında 3000-5000 kişinin inandığı hinduizm,taoizm gibi yöresel bir din olarak kalacaktı.
araplarda ne üstünlük varki?
kendi soyuna gelen dini bile ellerine yüzlerine bulaştırdılar?
ve sende hala arap milliyetçiliğimi yapıyorsun ?
yazık senin TÜRK lüğüne !....
İlteriş Kağan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.08.2007, 23:29   #32 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

ATA'NIN ASKERİ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 154
İslam Türkleri değil Türkler İslamı yüceltti bence , olaya bu mantıkla bakmak lazım ama bazıları hala Türkün gücünün islamdan geldiğini savunuyorlar madem öyle Türkler İslamı kabul etmeden öncede birçok kez büyük zaferler kazanmıştır bir Attilayı Meteyi Kürşadı anmamak mümkünmüdür...
ATA'NIN ASKERİ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.08.2007, 02:53   #33 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 6
Türkçülük yaparken bi yerde dini mutlaka düşünmeliyiz
kubilay78 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.08.2007, 12:55   #34 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

DadalTürkmen adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 29
Otağ yönecilerinin dikkatine neznidizde hadim olmıyarak bir görüş sunmak istiyorum lütfen bu otağda din meshep gibi konuların şidetle yasaklanmasını hatta hiç açılmamasını talep ediyor şahsınıza arz ediyorum ne zaman bu din konuları açılsa gereksiz gerginlikler tartışmaların içinde olunu yeriyor bir birlerine laf yetiştirmeler bazende hakaretler diz boyu derecesine bile malesefki varabiliyor kim in hangi inançtan olduğu hangi dine meshebe mensup olursa olsun sadece Türk kanından gelmesi yeterli olması Türkler arasında din meshep kavgalarını doğru bulmuyorum birliğimize zarar verici konulardan uzak durulmalı mümkünse bu konuları açmamalı yasaklamalı
DadalTürkmen Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.08.2007, 15:07   #35 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,346
Alıntı:
DadalTürkmen adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Otağ yönecilerinin dikkatine neznidizde hadim olmıyarak bir görüş sunmak istiyorum lütfen bu otağda din meshep gibi konuların şidetle yasaklanmasını hatta hiç açılmamasını talep ediyor şahsınıza arz ediyorum ne zaman bu din konuları açılsa gereksiz gerginlikler tartışmaların içinde olunu yeriyor bir birlerine laf yetiştirmeler bazende hakaretler diz boyu derecesine bile malesefki varabiliyor kim in hangi inançtan olduğu hangi dine meshebe mensup olursa olsun sadece Türk kanından gelmesi yeterli olması Türkler arasında din meshep kavgalarını doğru bulmuyorum birliğimize zarar verici konulardan uzak durulmalı mümkünse bu konuları açmamalı yasaklamalı

din hamiliğine savunan biri Türkçü olamaz. Gerginlik yaşanmasını istemeyen bir adam dinleri savunmaya kalkmaz. Atsız ata hangi yazısında burada savunanlar gibi dini savunmuştur? Burası da Atsız otağı olduğuna göre din savunucularına hoşgörü gösteremeyiz.
Gökhan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.08.2007, 16:25   #36 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Bakın siz atesit mataryelist olabilirsiniz diğerleride müslüman vs gereksiz din tartışmaları olmasın o yüzden din ile ilgili konuları yasaklamanızı arz ediyorum
Alt 08.08.2007, 17:19   #37 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
Bakın siz atesit mataryelist olabilirsiniz diğerleride müslüman vs gereksiz din tartışmaları olmasın o yüzden din ile ilgili konuları yasaklamanızı arz ediyorum

otağı beğenmiyorsan dincilikle araları iyi olup Türklüğü savunma konusunda kıytırıkça yorumların yapıldığı forumlara gideceksin. Bizler için Türklükten daha üstün ve yüce bir kavram yoktur. O yüzden ya başka otağa git veya akıl vermeyi bırak.
Alt 08.08.2007, 17:39   #38 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Benim dinciliği savunduğum filan yok akıl filan değil öneri sunuyorum din konuları yasaklansın diyorum lütfen iyi okuyun dediklerimi din muhabbeti tamamen yasaklanmasını böyle kısır kavgalar yapılmamasını teklif ettim kabul edersiniz etmezsiniz
Alt 08.08.2007, 17:47   #39 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
Benim dinciliği savunduğum filan yok akıl filan değil öneri sunuyorum din konuları yasaklansın diyorum lütfen iyi okuyun dediklerimi din muhabbeti tamamen yasaklanmasını böyle kısır kavgalar yapılmamasını teklif ettim kabul edersiniz etmezsiniz

Sen önerini şöyle yapsan sorun olmaz: "sayın dindar ırkdaşlarım dindar olabilirsiniz bu sorun değil fakat biz Türkçüyüz ve dinleri savunmak Türkçülerin işi değildir" Çünkü biz durduk yerde tepki göstermiyoruz. Dini savunmaya kalkan birine tahammül edemiyoruz. Dindar olanlar dini savunmaya kalkmadıkça kimse onları müslüman diye otağdan atmaz veya onlara sen Türkçü değilsin demez.
Alt 09.08.2007, 12:56   #40 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 101
ulguzun neden üyeliğinin iptal edildiğini anlamadım yola gelmişti oysa ancak böyle bir karar alınmışsa saygı duyarım.ancak ne varki ulguzun sitemizi takip ettiğini yazmış olması bana gerçekci gelmemişti nedeni bizlerin din değil kültür karşıtı olduğumuzdu yüzyıllarca islamiyet adına bizlere arap kültürünün dayatılması idi.ezanın daha önce nihal atsız dada çok tartışılmıştı bir dilde yani arapca okunmasının dinen hiçbir dayanağı olmadığı sürekli söylenmişti.hala bunu bilmeyenlerin var olması ve bunların türkçülükle kendilerini bağdaştırması üzücü bir durum
trakyalı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 09.08.2007, 13:42   #41 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

cxonbasi adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 74
Vanî Mehmet Efendi ( .... - .... )

Arap yazar ve düşünürleri, kültürlerini, Arap olmayan müslüman ülkelere ihraç etmek için, dün olduğu gibi bugün de İslâmı araç olarak kullanmaya devam etmektedirler.
İslâmlıkla Araplığı birbirinden ayıramayanlar, asırlardır Türk toplumunu tesiri altında tutmaya çalışan “İslâmda ırkçılık yoktur” uydurma fetvasının etkisinde kalmaktadırlar. Yüzyıllar boyu Türk egemenliği altında rahat ve huzurlu bir hayat süren Araplar, Türkler tarafından idare edilmenin ezikliği içinde daima aşağılık duygusu ile yaşamışlar, bunun için Türkleri kültür yolu ile Araplaştırarak, Türk milliyetçiliği duygusunu yok etmeye çalışmışlardır.
Tarih boyunca kurulmuş Türk imparatorluk ve devletlerinin egemenliği altında yaşamış eski Çin, İran, Yahudi, Süryani, Ermeni, Arap ve Lâtin kökenli milletlerin, Türklere karşı duydukları kin ve husumetlerinin aynı paralelde olduğunu görürüz. Öyle ki, bu konuda yüzlerce cilt kitap yazılabilir.
Asırlarca Türk korkusu ile yetiştirilen, düşünce ve hayâlleri Türk düşmanlığı ile doldurulan bu milletlerin tarihleri, mitolojileri, folkloru, hattâ dinî kaynakları, Türkler aleyhine kullanılmış, her türlü resim ve tasvirlerde bile Türkleri korkunç yaratıklar olarak göstermişlerdir.
Türkleri akıl dışı efsane yaratıkları gibi gösterenlerin başında, adı geçen milletlerin din adamları gelmektedir. Koyu taassup içindeki bu din adamları, bir taraftan da, kendi milletlerini azınlık milliyetçiliği yönünde eğitiyorlardı.
Buna en yakın örnek olarak, dünkü ve bugünkü Arap din tefsircilerini ve şerhcilerini gösterebiliriz. Kur’an’ı tefsir ve hadisleri şerh eden Arap bilginleri, cihanşümûl bir din olan İslâmı kendi ırkçı ve milliyetçi duygularından ayırma erdemini göstermemişlerdir.
Birbirlerini bu yönde etkileyen ve nesiller boyu birbirini yetiştiren Arap düşünür ve yazarları, hemen her fırsatta Türk ırkının aleyhinde asırlarca düşmanlıklarını sergilemişler, bunu zevkle yaptığını itiraf eden yazarlar dahi görülmüştür. İliklerine kadar işleyen Türk düşmanlığını, görev yaptıkları medreselere sokan Arap hocaları, kendi millî duygularını ve ırkçılıklarını gizlemek için “İslâmda ırkçılık yoktur” fetvasını uydurmuşlar, bunu da aynı zamanda Türk hocalara karşı baskı aracı olarak kullanmışlardır.
Zaman içinde Türk ırkı aleyhinde uydurulan efsane ve iftiralar, Arap medreselerinden Türk medreselerine sızdırılmış, işin en acı tarafı ise, kendisini Arap kültürüne adapte etmiş bir kısım Osmanlı uleması tarafından da, bu hurafeler dinî birer hakikatmış gibi halka sunulmuştur. Bugün bile bir ayet-i kerime meâli olan “Biz sizi kavim kavim yarattık, birbirinizi tanıyasınız” diyen Kur’andaki ifadeyi görmezden gelen, Peygamberimizin “Kişi kavmini sevmekle suçlanamaz” hadisini bilmezden gelen bazı parti ve din adamları hâlâ uydurma Arap fetvalarının tesirinde kalarak, “İslâmda ırkçılık yoktur” morfinini millete enjekte etmeye çalışıyorlar.
Oysa Türkler tarihleri boyunca hiçbir zaman ırkçılık yapmamışlardır. Daha da ileri giderek (kavmi necip) yani Peygamberimizin ırkından diyerek Arapları askere dahi almamışlar, bütün savaşlarda öz Anadolu çocukları şehit olmuşlardır. Türkler ırkçılık yapsalardı adı geçen milletlerin hangisi bugün hayatta kalırdı?
Diğer taraftan başkent İstanbul’da ulema sınıfı arasında bulunan gayri Türk unsurlar da bu sinsi propagandaya katılmış, Türk’ü kötüleme senaryosunun oyununu daima gündemde tutmuşlardır. İslâmı tefsir ediyor görünen Arap, Acem, Yahudi ve Ermeni kökenli sözde din adamları Türk ırkı aleyhine uydurdukları hurâfeleri, İslâm birliğinin temeli olarak gösteriyorlardı.
Nitekim, Cumhuriyet döneminde 1970’li yıllarda, Erbakan ve Ecevit ikili koalisyonu zamanında da, fetva mercii olan Diyanet Başkanlığına kendini Türk saymayan din adamı getirilmişti. Üniversitemizde de öğretim görevlisi olarak çalıştırılan bu zat insanın maymundan türediğini iddia eden “Darvin Teorisi’nin” doğru olduğunu açıklamış, gereken cevabı da, Türk toplumundan ve rahmetli Necip Fazıl Kürek’ten almıştı.
Gerek Osmanlı döneminde gerekse Cumhuriyet döneminde fetva mercilerinin başına getirilen gayri Türk insanların verdiği fetvalar Türk milletini ve gençliğini ne yazık ki, yanlış inanışlara saptırmıştır. “İslâmda kavmiyet yoktur” fetvası gibi...
Türk milliyetçiliği ile ilgili en küçük bir söz ve yazıya “İslâmda kavmiyet yoktur” sahte fetvası ile hücum edenlere karşı, nihayet sabrı taşan değerli ilim adamımız VANÎ MEHMET EFENDİ görev yaptığı medreseden sesini yükseltiyor ve yeter artık diyor. Yaşadığı onyedinci yy. içindeki Türk ve Arap kültür savaşını en ince noktasına kadar takip eden, bilen, gören, sonunda bunun Türk’e olduğu kadar İslâma da ihanet olduğunu haykıran Vanî Mehmet Efendi, Türk ırkçısı olarak suçlanıyor. Türke düşman olanların, Türk milliyetçiliğini yok etmek isteyenlerin, daha üst makamlara yerleştirilmiş ajanlarının da devreye girmesi ile büyük Türkçü Vanî Mehmet Efendi medresedeki görevinden uzaklaştırılıyor.
Netice itibarı ile aynı Türk düşmanlığı bundan sonra daha da pervasızca Osmanlı medreselerinde devam edip gidiyor. Bugün dahi, Türk milliyetçiliği aleyhindeki Arap kültürü fetvalarını parti menfaati yönünde kullananlara rastlamak mümkündür. Bu görüş sahipleri yukarıda ifadesine çalıştığım Osmanlı dönemi medreselerinin asırlardır işlediği Türklük aleyhindeki fikirlerin kalıntıları ve ispatıdır.
Değerli büyük Türkçü Vanî Mehmet Efendiyi genç Türkçülere tanıtmakla, vefa borcumu yerine getirdiğine inanıyorum. Ne Mutlu Türk’üm diyene...

alıntıdır
cxonbasi Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 09.08.2007, 23:51   #42 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 3
din konularından tartısmakla birbirlerimizi kırabiliriz
herkes kendi dunyasında istedigini dini yasasın
kimse bir dinin fikirlerini empoze etmeye calısmamalı
ben muslumanım kendi iç dunyamda yasarım
hem Türk Milleti musluman olmadan once de cok buyuk tu
sonra da tarih bunu kanıtlıyor
giray_han Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.08.2007, 04:09   #43 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Tarkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 612
Sözü burada Atsız Ata'ya bırakmayı yeğlerim.Atsız Ata diyor ki:

"
Müslümanlığı tek başlarına birçok millete karşı savunmalarından mıdır, yoksa manasını anlamadıkları Kur’ana kayıtsız şartsız inanmaktan mıdır nedir Türkler islamiyeti, taassupla kabul eden tek millet olmuştur. Müslüman ve Hırıstiyan Araplar arasında bir dayanışma olduğu gibi Türklerden çok sonra Müslüman olan Arnavutların Hıristiyan soydaşlarıyla din savaşı yaptığı görülmemiştir. Boşnaklar yani Müslüman Sırp veya Hırvatlar da Ortodoks Sırp ve Katolik Hırvatlarla din çatışması olmadan yaşamışlardı.

Türklere gelince iş değişmiştir. Onuncu yüzyılda Müslüman olur olmaz ilk iş olarak Budist Uygurlarla vuruşmaya başlayan Karahanlılar’ın bu âdeti tarih boyunca süregelmiş, bu kadarla da kalmayarak Sünnilik, Şiîlik davası, Türkleri iki ordu halinde asırlarca çarpıştırarak hem milli enerjinin boşuna harcanmasına, hem de siyasi Türk birliğinin gerçekleşmesine engel olmuştur.

Dini taassubun dünyanın her köşesinde yerini müsamahaya bıraktığı günümüzde bile Hıristiyan, Şamanî ve Musevî Türkler, hatta Şiî-Alevi Türkleri bizden saymayacak kadar gözü dönmüş sözde aydın mütaassıplar aramızda hiç de az değildir."

........

Böyle olduğu halde bizdeki din mütaassıpları bugün hâlâ İslam kardeşliği kurulabileceği kuruntusu içinde esrimiş (sarhoşlaşmış) , kendi geçmişlerini, büyüklerini inkâr sapıklığına düşmüşlerdir.

Onlar için mühim dava Ali-Muaviye davası, Hüseyin’in öldürülmesi olayıdır. Arapça resmi dil olmalıdır. Türkçe zaten dil değildir. Mete, Atila, Çengiz, Hülegü kafirdir. Kan içici zalimlerdir. Şeriattan başka kanun olmamalıdır. Çocuklara Demir, Taş, Kaya gibi iptidaî adlar, hele Arslan, Pars, Bozkurt, Doğan gibi hayvan isimleri vermek dinsizliktir. İslamî adlar verilmelidir. Türkleri İslamiyet adam etmiştir. Ancak İslamiyet sayesinde büyük devletler kurabilmişizdir. V.b…

Artık bu hezeyanlardan kurtulmanın, kendimize dönmenin çağı gelmiştir. Ali-Muaviye kavgası, Hüseyin’in öldürülmesi bizim için mesele bile değildir. Bu, Arapların iç işi, bizim için de yabancı tarihlerin bin bir konusundan herhangi birisidir. Bizim için Hüseyin’in Kerbela’daki ölümü değil, Kür Şad’ın Çin’deki, Genç Osman’ın İstanbul’daki ve Osman Batur’un Altaylardaki ölümü daha ilgi çekici, daha acıklı ve daha şanlıdır.

Bizim için Endülüs’ün düşmesi değil, Kazan’ın, Kırım’ın, Türkistan ve Azerbaycan’ın kaybı meseledir.

Mete, Atila, Çengiz ve Hülegü yasa yapıcı ve düzen kurucu birer kahramandır. Bunların topyekün yaptıkları tahribat Halife Ömer’in İran ve Mısır’da yaptıkları yanında hiç kalır. Çünkü bunlar karşı koyan, ihanet eden ve savaşla alınan şehirleri yıkıyorlardı. Ömer ise kâfir eseridir diye İran’ın medeniyet eserlerini yıktırmış ve Koca İskenderiye Kütüphanesini yaktırmıştır.

Şaman dininde olan Hülegü Han ölürken Hıristiyan evdeşi Dokuz Hatun’un ruhunun dinlenmesi için dua edilmesine izin istemsi üzerine, dua yerine yoksullara sadaka verilmesini, vergilerin indirilmesini istemiştir.

Bu muhteşem cevabı hangi Arap halifesi verebilmiştir?

İslam birliği taraftarlarına göre Türkler, Müslüman bir millet oldukları için müslümanca adlar almalıdır. Türklerin İslam olmazdan önce kullandıkları adları almak yanlıştır, Müslümanlığa aykırıdır. Dünyada bundan daha yanlış ve iptidai düşünce olamaz. İslam adları denen adlar Arap adlarıdır. Bunların hemen hepsi de İslamlıktan önceki zamandanberi Araplar arasında kullanılmaktadır. Yani küfür ve cahiliyet zamanından kalmadır. Anlamı bilinmeyen kelimeleri çocuklarımıza takmakta maddi veya manevi hiçbir kazancımız yoktur. Aksine, milli ruh bakımından kaybımız vardır. Hele Müslüman adları arasında Yahudilerden Araplara geçen Musa, İsa, Süleyman, İbrahim, İsmail, İshak, Yakup, Yusuf, Harun, Davud gibi adlar bizim Türkçe adlarımızla ölçüştürülebilir mi?

Hayvan adıdır diye Bozkurt’a, Alparslana’a, Ertuğrul’a itiraz edenler Muaviye’nin “Uluyan Dişi Köpek” ve Osman’ın “Yılan Yavrusu” demek olmasına ne buyururlar?

Araplarda yalnız şahısların değil, boyların da hayvan adı aldığı vardır. Mesela bir kabilenin adı “Beni Kelb” yani “İtoğullarıdır”

Kadın adları da öyledir: Ayşe “Yaşar”, Fatma “sütten kesilmiş”, Hatice “Vaktinden önce doğmuş”, Zeynep “tombul” demektir.

Hele Türkler’in islamiyetten sonra büyük devlet kurabildikleri iddiası ile sadece gülünçtür. Çin seddinden Avrupa ortasına kadar uzanan büyük ve şanlı Kun Devleti yedi yüzyıl sürmüş; Çin’den Doğu ve Batı Roma’dan haraç almıştır. Basit bir barbar topluluğu ne bu kadar uzun yaşayabilir, ne de bu büyük ve medeni devletleri vergiye bağlıyabilirdi.

Kora’dan Kırım’a kadar iki asır süren ve adı sanı Çinlilerin, İranlıların, Arapların ve Batı Romanın hatırasında büyük bir iz bırakan teşkilatlı ve demircilik üstadı Gök Türklerle maddi medeniyet alanında Uygurlardan ve içinde kalabalık Müslüman Türklerin bulunmasına rağmen islami karakterde bir devlet olmayan, tarihin en büyük imparatorluğu, Çengiz Han Devletinden uzun boylu konuşmaya lüzum yok. Bu kadar sözden maksat, Türklerin büyük devlet ve medeniyet kurmak için Müslüman olmaya ihtiyaçları bulunmadığının tesbitidir.

Tarihi gerçek şudur ki: Türkler Müslümanlık sayesinde değil, Müslümanlık Türkler sayesinde yükselmiş ve yaşamıştır.

........

Bu da din kardeşlerimizin (!) bizlere yaptıklarıyla ilgili kısmı:

Bugünkü nesiller, tarih kitaplarında okumadıkları için bilmezler: Birinci Cihan Savaşının sonunda Türk ordusu Suriye cephesinde bozulunca Türk esirlerini öldürenler, altın yuttuklarını sanarak öldürdükleri ve bazen diri Türklerin karnını deşenler hep bu din kardeşimiz Araplardı. Daha acıklısı da, İslam halifesi olan Türk padişahına ihanet eden Şerif ailesinin fertleri Şam’a girerken, bu Araplar, Türk tutsaklarını, Anadolu evlatlarını, koyun keser gibi boğazlıyarak Peygamber soyundan gelen şeflerine kurban etmişlerdi.

Bütün bu vahşet Arap Milliyetçiliği adına yapılıyordu. Arapları kendilerinden asla farklı tutmayan, Peygamber soyudur diye bilakis onlara üstün değer Türklere karşı bu cinayetler sırf kıral olmak ihtirasıyla gözü dönen adamlar, İngiliz altınlarıyla satın alınmış dindaşlarımız Araplar tarafından yapılıyordu.

(Kısaltılmıştır)
Kaynak:

NİHÂL ATSIZ, Ötüken Dergisi, 17 Nisan 1964, Sayı: 4
http://www.nihalatsiz.org/islambirligikuruntusu.htm
Tarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.08.2007, 03:46   #44 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 3
Sitede yeniyim herkeze esenlikler diliyorum. yazik ulguz soydasdan faydalanabilirdik ama üyeligi fazla sürmemis.
Uygar Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.08.2007, 03:55   #45 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
Uygar adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Sitede yeniyim herkeze esenlikler diliyorum. yazik ulguz soydasdan faydalanabilirdik ama üyeligi fazla sürmemis.
Ulguz sen kasaba kurnazı mısın? Kendi kendini burada övme. Gören de ulguzu yani seni bilgiç bir Türkçü sanacak. Umarım ders almışsındır. Din savunuculuğunu başka yerlerde yaparsın.
Yanıtla

Etiketler
anlayisim , Türkçülük

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler