![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bu arada belki bu siteye üye değildim ama her zaman bu düşünceler aklımdaydı her zaman Atsızın Türkçülüğünü benimsemiştim.Aramıza hoşgeldiniz mesajlarını okuyunca kendimi yabancı gibi hissediyorum.Dedim ya her zaman Türkçüydüm her zaman Atatürkçüydüm diye.Ama ilk defa Atsızı lider olarak görenlerle beraberim mhp nin içinde de bunu söylediğim zaman dışlanıyordum.Bir arkadaşım kırolar yazmıs bende ona hak veriyorum.Ve eminim su an burdaki Türkçüler biriyi saçı uzun diye yadırgayacak düşüncede değiller.
|
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
yeni aramıza katılan kandaşlarıma hoşgeldiniz diyorum.türkçü davamız artık kendini her türlü ortaya koyar hale gelmiştir.yakın bir gelecekte biz gençlere ve büyüklerimize çok iş düşeceği bilinmelidir.biz türkçülerin birinci görevi toplumumuzu aydınlatma görevidir taviz vermeden kimseye yaranmaya çalışmadan.ikinci görevimiz ise toplumumuzun ihdiyacı olan lider açığını kapatmaktır bu görev istisnasız büyüğü küçüğü kızlısı erkeklisi hepimizin görevidir.bu bilinçte olmalı bu bilinçle hareket etmeliyiz.düşmanlarımız sadece koministler,etnikler ve siyasal islamcılar değildir ayrıca ülkücülerinde en az bunlar kadar tehlikeli olduğunu bilmeliyiz.bizim olanı almalıyız.alacağızda
|
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bir Türkçünün saçının uzun olup olmaması beni bağlamaz saygı duyarım, küpe olayında ise farklı düşünüyorum ama bu olay küpeyi takan yahut saçını uzatan arkadaşları bağlar. Kimsenin giyimine vs. karışma hakkımız yoktur.
|
|
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Beyler gereksiz yere tartışma yaratmayalım...
Sayın Kubilay78 sizin saçınızdan yahut başka yerlerinizden burada bahsetmeniz bence yanlış bir davranış. Ha uzun saç sevmem şahsen ben subay tıraşı olurum. Yakışırda... Lakin kimsenin kimseyi bağlamayacağını düşünenlerdenim. Zira eski Türklerdede saçlar kesilmezdi. Şamanistlerde de saçlar genellikle kesilmez sadece evden bir ölü çıkacağı zamanlarda bazı Şamanistler saç örgüsünü kesip cesedin yanına koyabilir. Onun dışında Şamanlarda saç kesmez. Yani böyle birşeyin Türklükle yahut milli hassasiyetmizi koruma dahilinde baltalayacağı düşünceleri vs. kesinlikle yanlıştır ve alakası yoktur. Sayın Ötüken Delisi bizim Türkçüler olarak çapulcu ülkücülerden farkımız bu gibi şeylere takılmamaktır. Sizinde üstelik bir yönetici olmanıza rağmen bulunduğunuz davranış yanlıştır. Aramıza gelen doğru yolu bulmaya çalışan bir arkadaş varsa ona destek olunmalıdır köstek değil diye düşünüyorum... <!-- / message --> |
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türk Milliyetçisi
|
Alıntı:
Yazdığım iletide bu fikrin bana ait olduğunu ben o yönde düşündüğümü söyledim.seninle ozaman çapulcu ülkücüleri ayıran tek özellik bu konulara takılmamak olsun.ben bu konulara takılıyorum kendi görüşüm kimseyi bağlamaz.uzun saça,küpeye,belirgin bir şekilde uçuk dövmeye her zaman karşı olmuşumdur ve bundan sonrada karşı olacağım.bu gibi kişiler bana hiç samimi gelmez ve onlarla davamız konusunda hiç bir şey konuşmam.diğer şekilde sizler benim tersimi uygulayabilirsiniz o sizi bağlar.benim düşüncemde beni bağlar.davranışımın yalnışlığı diye bir şey yoktur.bana göre doğrudur.ha bu arada saç uzatmayı,küpe takmayı çok seviyorsanız buyrun sizde aynısını yapın.sonuçta özgür bir ülkedeyiz değilmi!!!!! |
|
|
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) | |||
|
Türkçü
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
|||
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
....
Alıntı:
gereksiz olabilir ama gerçekten bunun gibi olaylar gençliğe itici gelebiliyor.tabi ben ne olursa olsun küsmem sonuçta yetiştirilme tarzım böyle.bu arada şamanist örneği vermişsiniz.Ben Türkçülükle şamanizm arasında hiç bir bağlantı kuramıyorum.Uygurların sonradan seçtiği bir din. |
|
|
|
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Uzun saç-küpe-top sakal.... Üniversitede bu yazdığım şeylere sahip olup katıksız biçimde Türkçü düşünceye sahip arkadaşlarım oldu. Burası sonuçta bir fikir meydanı. Biz insanları tiplerine göre değil fikirlerine göre değerlendiriyoruz.
"bu gibi kişiler bana hiç samimi gelmez ve onlarla davamız konusunda hiç bir şey konuşmam." Senin fikrin buysa bende kendi fikrimi söyleyeyim. Hayatımda tipi düzgün görünen ama her türlü kelekliği ve dönekliği yapan o kadar çok adam tanıdım ki böyle düşünceler de bana çok saçma geliyor. Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
gerçekten saçma tartışma oluyor.herkes aynı şeyi yazıyor sanırım.kimse kimseye karışamaz.
|
|
|
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Milliyetçisi
|
jöntürk asker bir sülaleden yetiştim demişsin.dedemin birisi hem birinci dünya savaşı hemde kurtuluş savaşı gazisi.iki yıl oldu öleli 110 yaşındaydı.diğer dedem ise kore gazisi idi.babamın amcası ÇANAKKALE savaşında şehit düştü.dayım oğlu 1990 lı yılların başında kürt hainler ile siirtte çatışmada gazi oldu.şehit ve gazi olarak nitelendirilecek dört tane daha birinci dereceden akrabam var.yani asker bi sülaleden geldim diyerek kendini övme hissine kapılmayasın.biz hiç bir yerde söylemiyoruz bu gibi şeyleri bu birincisi.hatta beni yıllardır tanıyan ırkdaşlarımız bile ilk defa duymuştur bazılarını.sen benim davranışımın yanlış olduğunu düşünemezsin çünkü sen,ben değilsin.beni tanımıyorsun ve davranışımı eleştiriyorsun bu senin hakkın değil.
diğer bir husus ise;bir köye gittin anadolu da.türkçülük fikrini anlatacaksın.saçın uzun,kulağın küpeli falan.hatta kulağında küpe olmasın sadece saçın uzun diyelim.köy kahvesine girdin ve anlatmaya başladın.bir kimse seni dinleme taraftarı olmaz.dinleseler bile konuşma bittikten sonra adamların hiçte umurunda olmazsın.hiç bir yerlerine takmazlar dediklerini. TÜRK MİLLETİNİN örf ve adetleri vardır.toplum içinde kabul görür şekilde kişilerin kendilerini ifşa etmesi şarttır.heleki sen TÜRKÇÜ isen her kese örnek olmalısın.adam gibi adam olmalısın.ona buna özenerek şekilci davranarak hiç bir şey yapamazsın. bu arada arkadaşın birisi demiş kimse kimseye karışamaz.elbette haklıdır zaten kimseye karıştığım yoktur.sadece o tipli insanlara olan hislerimi belirttim.burada yönetici olmam o tipli kişilere gıcık olmamı engellemez.zamanında birisi gelmişti toplantımıza adamın saçı uzun kir pasak içinde.her bir kulağında üç beş tane küpe var.vücudu dövme içinde.IRKÇI adlı yönetici büyüğümüze sorarsanız hatırlar muhtemelen.inanın bana eğer o adam TÜRKÇÜ ise görmüş olsaydınız hiç biriniz TÜRKÇÜ olmazdınız. |
|
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Birkaç yıl önce Türkçü.net sitesinin forum bölümünde "uzun saç ve küpe" hakkında bir yazı yazmıştım. O yazıyı buraya ekliyorum.
Farzedelim ki siz Türkçüsünüz ve propoganda faaliyetleri çerçevesinde Çorum'un Bayat ilçesinin Bozova köyüne giderek orada yaşayan insanlara Türkçülüğü anlatmanız gerekiyor. Saçınız uzun, kulağınız küpeli, yüzünüzde topsakal, keçisakal ya da benzeri bir sakal ve dizleri yırtılmış bir kot pantolonla Bozova köyüne vardığınızda köy halkı size tuhaf bir şekilde bakarak "Yahu bu ib.. midir nedir?" diye düşünecektir. Anlatacaklarınızı kimse ciddiye almayacak ve Türkçülük sizin gibi bir kişi tarafından temsil edildiği için köy halkı Türkçüler hakkında olumsuz fikirlere kapılacaktır... Yani fiziki görünümünüzdeki aykırılık yüzünden kendi ırkdaşlarınızla sağlıklı bir diyalog kuramayacak, hatta dışlanacaksınız. Ama aynı köye düzgün bir saç kesimi, normal bir sakal (ya da sakalsız) ve temiz, pak bir kıyafetle giderseniz, soyu Oğuzlar'ın Bayat boyuna dayanan öz Türklerden oluşan köy halkı sizi kendilerinden bir kişi olarak kabul edip Türk'ün geleneksel misafirperverliğiyle karşılayacak, anlattıklarınızı can kulağıyla dinleyecektir. Ne demek istediğimi herhâlde anlamışsınızdır. Türkçülük toplumcu bir hareket olduğu için bir Türkçü'nün tipi ve kılık kıyafeti Türk toplumunun genel yapısına uygun olmalıdır. Türkçülüğe hizmet etmek isteyen kişi Batı Trakya'dan Altaylar'ın ötesine kadar uzanan Büyük Türkeli'nin en ücra köşesindeki bir Türk tarafından bile yadırganmayacak, doğal karşılanacak bir şekilde görünmelidir. Aksi taktirde toplumla iletişim kuramaz, ülkünün yayılmasını sağlayamaz. Şimdi diyeceksiniz ki "Atalarımız uzun saçlıydı, biz niye saçımızı uzatmayalım?"... "Yavuz Sultan Selim küpe takıyordu, biz neden takmayalım?"... Öne sürülen bahaneler genellikle bunlardır. Geçmiş çağlarda yaşayan Türkler'in (Hunlar, Gök Türkler gibi) saç uzatmasının sebebi ile bugünkü gençlerin saç uzatmasının sebebi aynı değildir. Eski Türkler sürekli savaş hâlindeki bir ordu düzeninde yaşadıkları için kişisel bakımlarına ayıracak zaman bulamıyor, daha doğrusu pek aldırış etmiyor ve ayrıca bozkırın kışın donduran soğuğundan, yazın ise kavuran sıcağından başlarını korumak için saçlarını uzatıyorlardı. Eski çağlarda başta Avrupa olmak üzere farklı coğrafyalarda yaşayan farklı kavimlerin ve milletlerin erkekleri de saçlarını uzatıyorlardı, saç kesme adeti dünyanın hiçbir yerinde yoktu zaten. Küpe olayı ise sadece Yavuz Sultan Selim'de vardır, yani bir istisnadır. Tipi diğer Osmanlı padişahlarından hayli farklıydı, sakal bırakmayan tek padişah idi. Aslen rum asıllı bir cariye olan baş gözdesi Hafza Sultan'ın isteğiyle sakalını kestiği ve küpe taktığı söylenir. Günümüzde ise gençler batı hayranlığı sebebiyle saçlarını uzatıp küpe takıyorlar. Bunlar özenti davranışlardan başka birşey değildir. Bir Türkçü kısa ve düzgün saçlı olmalı, eğer sakal bırakacaksa normal sakal bırakmalı fakat irticacılara benzememek için sakalının uzunluğunu belli bir seviyede tutmalı ve elbette ki küpeden uzak durmalıdır. Hülâsa, Türklerin büyük bir kısmının dış görünüşü nasılsa, Türkçünün de o şekilde olmalıdır ki kendi milletine uyum sağlayabilsin. |
|
|
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Milliyetçisi
|
jöntürk görüldüğü gibi kubilay78 adlı üyenin üyeliği iptal edilmiş.şimdi gördüm bunu.üyeliğini iptal eden arkadaşımız e posta adresine bakmış ortaya yabancı bir sonuç çıkmış.kaç senedir forum işleri ile uğraşıyoruz.gerçek hayatta tanıdığımız sözde ve özde TÜRKÇÜLERİN sayısını inan ben unuttum.bir kelime kullanılıyorsa mutlaka bir bilinen var demektir.bu tip kişilerden bi bok olmaz.bunların örneklerine en az elli sefer rastlamışımdır.muhalefeti bırakın konuştuğumuz kelimelerinde farkındayız,yaptığımız işlerinde.
esenlikler dilerim. |
|
|
|
|
|
#29 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Irkdaslar gercektende zamani geldi cünkü her secimde kime oy verecez diye düsünüyoruz kendimize en yakin buldugumuz partilere oyumuzu veriyoruz ve temsil edilemiyoruz bu hareket kendi armizda kapali monolog seklinde olmaktan ziyade Türk toplumunda milli heyecanlar olusturacak ve yeniden Türk Irkina kendine güveni verecek sekilde daha aktif olmalidir bence en yakin Kizil Elma Ülkümüz Türkcülerin bir parti altinda birlesmesi ve Türk Toplumuna ceki düzen vermesidir gün bu güdür hainler (akp-dtp)meclise girdi Türkcüler de Türkün Meclisinde en önemli köselerde olmali
Türke kefen bicenin ölümü Korkunc olsun artik! |
|
|
|
|
|
#30 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Cevap: ....
Alıntı:
Uygurlar şamanizmi seçmemiş, aksine "terk etmiştir.; çünkü şamanizm Türklerin bilinen en eski inancıdır.Uygurlar da kağan sefer sonrası dinini değiştirerek bunu yaymış (bu arada geçtiği din de Hristiyanlığın farklı yorumu olan Mani dinidir.) ve atalarının inançlarına bağlı kalmak isteyenlerle yeni din taraftarlarının arasının açılmasına neden olmuştur. Orkun abaçasından vazgeçip soğd diline geçmişlerdir.Sonuçta geleneklerinden uzaklaşmış ve çökmüştür. Sen "Türklerin dini şamanizmdir." diyen Atsız Ata'dan ve Türkologlardan daha büyük bir bilgin değilsin,o nedenle kafadan atıp ahkam kesmemelisin.Her şeyi tam öğrenip öyle yorum yapmalısın. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bir , gerek , oluşum , yeni |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|