Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 12.08.2007, 13:19   #16 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 919
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
türkhaklarısavunucusu adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
merhaba ben yeni üyeyim bu yazı dikkatimi cekti Atatürk ün ve nihal atsız ın müslüman olmadığını açıklarmısınız bu konuda bilgi edinmek istiyorum
Nihal Atsız'ın '' Yobazlık bir fikir müstehasesidir. '' adlı makalesi için buraya tıklayınız.

Atatürk içinse manevi kızı Prof. Dr. Afet İnan'ın '' Medeni Bilgiler ve M. Kemal Atatürk'ün El Yazıları '' adlı kitabını okuyunuz.
Alt 12.08.2007, 13:34   #17 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Kastamonulu37 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 5
Medeni Bilgiler ve M. Kemal Atatürk'ün El Yazıları

Bu kitabı okuyacağım. Bir kaç yazıda Atatürk'ün din adamlarını çağırarak kuran okuttuğunu okumuştum
Kastamonulu37 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.08.2007, 13:53   #18 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 919
Alıntı:
Kastamonulu37 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Medeni Bilgiler ve M. Kemal Atatürk'ün El Yazıları

Bu kitabı okuyacağım. Bir kaç yazıda Atatürk'ün din adamlarını çağırarak kuran okuttuğunu okumuştum
Atatürk'ün şu sözü bile müslüman olamayacağını kanıtlar niteliktedir :

''Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. ''

Atatürk , büyük ihtimal deistti ama müslüman Türklerin , Türklüğünden ödün vermeden , dinini anlayarak yaşamasını istemiştir. Kuran'ı ve ezanı Türkçeleştirmesi buna bir örnektir .
Alt 12.08.2007, 18:47   #19 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 2
Doğru olabilir birsey diyemem ama verdiğiniz kaynaktan nasıl emin olacağız?ben babama bu konu hakkında konustuğumda cok sinirleniyor sinirleri tepesine atıyor Atatürk Türk tü ve müslümandı diyor.Ben inanıs bakımından müslümanım.Ama inanmayanlara da saygı duyarım.Benim tercihim
türkhaklarısavunucusu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.08.2007, 19:43   #20 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 300
Alıntı:
Doğru olabilir birsey diyemem ama verdiğiniz kaynaktan nasıl emin olacağız?ben babama bu konu hakkında konustuğumda cok sinirleniyor sinirleri tepesine atıyor Atatürk Türk tü ve müslümandı diyor.Ben inanıs bakımından müslümanım.Ama inanmayanlara da saygı duyarım.Benim tercihim
ülkücü oldugun o kadar belli ki !!
Bozkurt33 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.08.2007, 22:10   #21 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Kastamonulu37 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 5
Alıntı:
Balbal adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Atatürk'ün şu sözü bile müslüman olamayacağını kanıtlar niteliktedir :

''Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. ''

Atatürk , büyük ihtimal deistti ama müslüman Türklerin , Türklüğünden ödün vermeden , dinini anlayarak yaşamasını istemiştir. Kuran'ı ve ezanı Türkçeleştirmesi buna bir örnektir .

BALIKESİR HUTBESİ

ATATÜRK’ÜN PAŞA CAMİİNDE YAPTIĞI KONUŞMA

7 ŞUBAT 1923

Ey Millet, Allah birdir. Şanı büyüktür. Allahın esenliği, sevgisi ve iyiliği üzerinize olsun. Peygamberimiz efendimiz hazretleri, Cenabı Hak tarafından insanlara dini gerçekleri duyurmaya memur ve elçi seçilmiştir. Temel kanunu, hepimizce bilinmektedir ki, yüce Kur’an’daki mânası açık olan ayetlerdir. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz, son dindir. En mükemmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa, gerçeğe tamamen uyuyor ve uygun düşüyor. Eğer akla, mantığa ve gerçeğe uymamış olsaydı, bununla diğer ilahi tabiat kanunarı arasında çelişki olması gerekirdi. Çünkü tüm evren kanunlarını yapan Cenabı Hak’tır.

Böyle bir yazı okumuştum. Din konusunda hassasiyetine katılıyorum.
Kastamonulu37 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.08.2007, 22:48   #22 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

KemalistTürk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 44
Alıntı:
Kastamonulu37 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
BALIKESİR HUTBESİ

ATATÜRK’ÜN PAŞA CAMİİNDE YAPTIĞI KONUŞMA

7 ŞUBAT 1923

Ey Millet, Allah birdir. Şanı büyüktür. Allahın esenliği, sevgisi ve iyiliği üzerinize olsun. Peygamberimiz efendimiz hazretleri, Cenabı Hak tarafından insanlara dini gerçekleri duyurmaya memur ve elçi seçilmiştir. Temel kanunu, hepimizce bilinmektedir ki, yüce Kur’an’daki mânası açık olan ayetlerdir. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz, son dindir. En mükemmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa, gerçeğe tamamen uyuyor ve uygun düşüyor. Eğer akla, mantığa ve gerçeğe uymamış olsaydı, bununla diğer ilahi tabiat kanunarı arasında çelişki olması gerekirdi. Çünkü tüm evren kanunlarını yapan Cenabı Hak’tır.

Böyle bir yazı okumuştum. Din konusunda hassasiyetine katılıyorum.
Yobazlar bu Balıkesir Hutbesini o kadar çok kullanıyor ki,sadece Atatürk'ün söylediği tarihe dikkat çekerim 7 Şubat 1923.
Savaş kazanılmış,Saltanat kaldırılmış,Hain padişah,ailesi ve yandaşları ülkeden defedilmiş,Halk hala padişahın ve halifenin ağzına bakıyor,cahil;Meclis saltanatçılarla dolu..Sözlerin söylendiği Tarihin,Günün şartlarını göz önünde bulundurun...
Alt 12.08.2007, 22:57   #23 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,389
Kastomonulu, umarım sen daha önce üyeliği iptal edilen ülkücü Kastamonulu değilsindir. Müslüman olmayan kişileri Müslüman olarak göstermeye çalışmayın aksi takdirde biz de Müslüman olmadıklarını gösteren belgeler ekleriz. Çok dindarsan, dinini içinde yaşa. Bizim din hamiliğine soyunanlara tahammülümüz yok. Zaten dini savunup, cenneti garantilemiş olan yeteri kadar ulu (!) insan var fakat Türklüğü savunan yok. Yobazlara bu otağda yaşam yok.
Alt 12.08.2007, 23:18   #24 (İleti Bağlantısı)
Atatürkçü

Buğra Kun adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 219
Alıntı:
merhaba ben yeni üyeyim bu yazı dikkatimi cekti Atatürk ün ve nihal atsız ın müslüman olmadığını açıklarmısınız bu konuda bilgi edinmek istiyorum
Karabekir Pasa'mizin anilarindan da yararlanabilirsin. Karabekir Pasa, ulu onder Ataturk'un, Kuran-i Kerim'i neden Turkceye cevirtmek istedigini, Ataturk'un kendi sozleriyle aciklamistir.

” Evet Karabekir, arap oğlunun yavelerini Türk oğullarına öğretmek için Kur’ân’ı Türkçeye tercüme ettireceğim. Ve böylece de okutacağım. Ta ki budalalık edipde aldanmakta devam etsinler…”

Bunlardan baska Ataturk'un, mektuplari ve anilarinda dinlerden, ozellikle de Islamiyet'ten nasil bahsettigi aciktir. Simdi o metinlerin hepsini buraya kopyalamaya gerek yok sanirim. Senin icin Karabekir Pasa'mizin bu sozleri yeterli olacaktir.

Etiketler
gayrİ , türk , İhanetİ

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler