![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Atatürk içinse manevi kızı Prof. Dr. Afet İnan'ın '' Medeni Bilgiler ve M. Kemal Atatürk'ün El Yazıları '' adlı kitabını okuyunuz.
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Medeni Bilgiler ve M. Kemal Atatürk'ün El Yazıları
Bu kitabı okuyacağım. Bir kaç yazıda Atatürk'ün din adamlarını çağırarak kuran okuttuğunu okumuştum |
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
''Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. '' Atatürk , büyük ihtimal deistti ama müslüman Türklerin , Türklüğünden ödün vermeden , dinini anlayarak yaşamasını istemiştir. Kuran'ı ve ezanı Türkçeleştirmesi buna bir örnektir .
|
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Doğru olabilir birsey diyemem ama verdiğiniz kaynaktan nasıl emin olacağız?ben babama bu konu hakkında konustuğumda cok sinirleniyor sinirleri tepesine atıyor Atatürk Türk tü ve müslümandı diyor.Ben inanıs bakımından müslümanım.Ama inanmayanlara da saygı duyarım.Benim tercihim
|
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
BALIKESİR HUTBESİ ATATÜRK’ÜN PAŞA CAMİİNDE YAPTIĞI KONUŞMA 7 ŞUBAT 1923 Ey Millet, Allah birdir. Şanı büyüktür. Allahın esenliği, sevgisi ve iyiliği üzerinize olsun. Peygamberimiz efendimiz hazretleri, Cenabı Hak tarafından insanlara dini gerçekleri duyurmaya memur ve elçi seçilmiştir. Temel kanunu, hepimizce bilinmektedir ki, yüce Kur’an’daki mânası açık olan ayetlerdir. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz, son dindir. En mükemmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa, gerçeğe tamamen uyuyor ve uygun düşüyor. Eğer akla, mantığa ve gerçeğe uymamış olsaydı, bununla diğer ilahi tabiat kanunarı arasında çelişki olması gerekirdi. Çünkü tüm evren kanunlarını yapan Cenabı Hak’tır. Böyle bir yazı okumuştum. Din konusunda hassasiyetine katılıyorum. |
|
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Savaş kazanılmış,Saltanat kaldırılmış,Hain padişah,ailesi ve yandaşları ülkeden defedilmiş,Halk hala padişahın ve halifenin ağzına bakıyor,cahil;Meclis saltanatçılarla dolu..Sözlerin söylendiği Tarihin,Günün şartlarını göz önünde bulundurun...
|
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Kastomonulu, umarım sen daha önce üyeliği iptal edilen ülkücü Kastamonulu değilsindir. Müslüman olmayan kişileri Müslüman olarak göstermeye çalışmayın aksi takdirde biz de Müslüman olmadıklarını gösteren belgeler ekleriz. Çok dindarsan, dinini içinde yaşa. Bizim din hamiliğine soyunanlara tahammülümüz yok. Zaten dini savunup, cenneti garantilemiş olan yeteri kadar ulu (!) insan var fakat Türklüğü savunan yok. Yobazlara bu otağda yaşam yok.
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atatürkçü
|
Alıntı:
” Evet Karabekir, arap oğlunun yavelerini Türk oğullarına öğretmek için Kur’ân’ı Türkçeye tercüme ettireceğim. Ve böylece de okutacağım. Ta ki budalalık edipde aldanmakta devam etsinler…” Bunlardan baska Ataturk'un, mektuplari ve anilarinda dinlerden, ozellikle de Islamiyet'ten nasil bahsettigi aciktir. Simdi o metinlerin hepsini buraya kopyalamaya gerek yok sanirim. Senin icin Karabekir Pasa'mizin bu sozleri yeterli olacaktir.
|
|
![]() |
| Etiketler |
| gayrİ , türk , İhanetİ |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|