![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) | |
|
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
Din olgusu 1400 yıldır Türk 'ü benliğinden etmiştir..Yani ister istemez , bizde yarası vardır.. Ben kendi açımdan söylüyorum , kimse yanlış anlamasın ; ben Türkiye'de dini olguları çağrıştıran herşeye karşıyım.. İnsan ilkönce soyunu sopunu bilecek , ondan sonra Tanrısını düşünecek... Haa, kimisi Allahı düşünür , kimisi Yehova yı , kimisi kutsal ruhu , kimisi de Türk'ün Gök tanrısını...Hatta hiçbirini de.. |
|
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kim hangi dine inanırsa inansın umrumda değil, yalnız benim bildiğim kadarıyla Atsız Ata bir Türk'ün mutlaka bir dine mensup olmasını öngörmüştür. Yani ateistliğe karşıydı. Bir hatam varsa düzeltin lütfen. Saygılarımla..
|
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) | |
|
|
Alıntı:
Yanlışın var sanırım..Bir dine mensup olmamak , ateistlik olmaz..Ayrıca ateist olmanın kimseye de zararı olmaz , hele ki kişi de Türklük şuuru varsa...Kişi de herhangi bir tanrı inancı olabilir ancak dinlere inanmayabilir.. Mesela ben de yaptığım araştırmalar neticesinde dinlerin insan yapısı olduğuna kanaat getirdim..Herkes farklı inançta olabilir..İşte buna laiklik diyoruz... |
|
|
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
çok güzel yazmışssın,benim düşüncelerimin aynen yazıldığını görünce tüylerim ürperdi.din hanesi kaldırılarak ırk hanesi konmalı.Türk olmayanın nüfus cüzdanı rengi gri veya ona yakın silik bir renk olmalı.
|
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Dindar olmadığım için bazılarına taraflı gelebilir ama,diyanete,imamlara,din öğretmenlerine,imam hatiplere bütünüyle karşıyım.Şimdi bu kadar imam maaş almasına rağmen hiç birşey üretmiyor,tam tersine islam militanları yetiştiriyor,din dersi öğretmenleride farklı değil madem din dersi öğretmenisin bütün dinler hakkında tarihi bilgiler ver neden zorla dua öğretip öğrencileri bunlarla sınıyorsun.Bu kadar para boşu boşuna havaya fırlatılıyor,adam gibi maaş üreten adamlara verilmeli,işçilere,öğretmenlere,askerlere,sağlıkçı lara verilmeli.Duyduguma göre Diyanete ayrılan yıllık bütçe 3 tane bakanlığa ayrılan bütçeye eşitmiş.Diyanetin icraatları neler peki?Benim bildiğim olur olmadık konularda fetva vermekten başka pek icraatları yok.
|
|
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Kandaşlar;
İnsanımızı din cenderesinden kurtarmak istiyorsak ; dinlerin en çok başvurduğu yüksek ahlak anlayışının(güya) , dinlerle alakası olmadığını Türklük şuurunun ve Türk olmanın en yüksek ahlak ve fazilet olduğunu insanlara anlatmamız gerekli ..Ahlaklı olmak için dine değil , Türklüğümüzü hatırlayıp benliğimize dönmemiz gerektiğini anlatırım her ortamda... |
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) | |
|
Turk ırkçısı
|
Alıntı:
Bütün bunlar için; Imam hatipler kapatılıp yerine TSK denetimde senede 100-200'ü geçemeyecek kadar imam yetiştiren eğitim kurumu kurulmalıdır. Kuran Kursları kapatılıp yerine Türk kültürünü tanıtıcı kurslar kurulup arap emperyalizmine korkunç bir darbe vurulabilir. Diyanet işleri başkanlığının yetki alanı kısıtlanıp kadroları büyük oranda fesh edilip bütcesi daraltılmaldır. Dine dayalı bütün kanunsuz tarikatlar, cemaatlarin (fettocular, nursuzlar, haydariciler, kadiriciler vs) kökü kazılmalıdır. Bu kanunsuz kurumlardan elde edilen mallar, paralar vs. tümüyle TSK'ya teslim edilmeldir. Din dersleri örgün eğitimden tamamen kaldırılmalıdır. Bunun yerine okullarda Türk tarihi, Türk ahlakını öğretici dersler koyulmalıdır. Türk düşmanlığını marifet sayan ve buna zemin hazırlayan yayın kuruluşları TV kanalllarıyla birlikte kapatılıp elebaşları yargılanıp vatana ihanet suçundan idam edilmelidirler. Isterlerse sayıları 30 milyon olsun hepsi idam edilmelidir..Yeterki piskan temizlensin. |
|
|
|
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atatürkçü
|
Alıntı:
Bu konuda, Atsiz Ata'nin, Arap dini ve peygamberi hakkindaki makalelerinden yararlanilabilir, hatta gerekirse baska yazarlardan da, alintilar yapilarak dinlerin icyuzleri, ve gercek ahlak anlayislari, Turk insanina ogretilebilir. Esenlikler...
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Dine mensup olmaktan kastım tek Tanrı inancıydı zaten. Atsız Ata'nın görüşünü merak ediyorum ben. Bir Türkçü derneğin "Atsız Ata'nın Özlü Sözleri" kısmında okumuştum. Doğruluğu hakkında bilgili kişilerden yardım istiyorum. Kişisel fikrim ise şu: Ateist olan bir insan sadece bu Dünya'daki hayatını düşünür ve bu da onu aşırı bencil yapar. Saygılarımla.. |
|
|
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Dinsiz olmak ateist olmayı gerektirmez. Deist'ler vardır mesela Tanrı'nın varlığına ve yüceliğine inanırlar lakin herhangi bir dine mensup değillerdir.
|
|
|
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
bence dini olmayanın milletide olmaz. herkes kendi içinde yasasınız diyosunuz güzel ama dini olmadan dini bilmeden neyi yasıcak insanlar bizler öz be öz TÜRKÜZ dinimizde islamdır ve bu 3_5 günlük olay degildir 1000 küsür senedir böledir TTKY
|
|
|
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
dusunceme göre milli beraberligi saglam olmayan toplumlar din istismarına çok açıktır ve din inanctan cok yonetim bicimine geldigidir. bir milletin devamını din saglamaz,ancak milli birlik sağlar. 'TÜRK ün dini islamdır' sözünü kavimler göçü öncesindeki bilgileri edinerek anlayabilirsin,burada çok bilgili dostlar var onların söylemesi daha mantıklı olacaktır. |
|
|
|
|
|
|
#29 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Efendi! 1000 lerce yıllık Türklük, dinleremi endeksliydi. Sanada burda dinin ne diye soranda olmadı. Her Türk senin gibide müslüman olmak zorunda değil çoğul konuşma. Ben müslüman değilim şimdi ben Türk olmuyormuyum.
|
|
|
|
|
|
#30 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Gagauz Türkleri hristyan dir Günümüzde müslüman olan Türklerde samanizm den kalan gelenekler devam etmekte'dir Eger ki siz öz be öz Türk olan mecburen müslüman olacak dersen, bu dincilige, din ayrimciligina girer.
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|