![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ! Ne kadar güzel bir söz. Zaten Başbuğumun söylediği hangi söz yanlış ? Ben şahsen kanında Türk kanı var , soyu Türk diye herkese güvenmem çünkü Türk ulusunun içindende kanı bozuklar çıkıyor. Bir Türk hem Türk olmalıdır, hem bu güzel sözü içinden gelerek haykırmalıdır, hemde Türklük için çalışmalıdır. Gerçek Türk budur. Cihana hükmetmiş ve hükmedecek olan Türk budur.
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Şimdi Atatürk'ün "Ne mutlu Türküm Diyene" sözünü etnik sosyoloji açısından irdeleyelim.Türkiye'de bir kürt,çerkez,laz,gürcü v.s. sizce bu sözü söyleyebilir mi? Etnik azınlık bilincinin bu kadar güçlü olduğu bir ortamda kendi kimliği ne ise onu ifade edecektir, dolayısıyla Türkiye'deki müslüman Gayritürkler, bırakın kendini Türk olarak tanımlamayı, Türklüğün üst kimlik olarak kullanılmasına bile karşıdırlar. Böyle olunca da "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözü sadece Türkiye'de ırken Türk olanların kullandığı ve sahiplendiği bir özdeyiş oluyor. Yani demek istiyorum ki Türk olmayan biri zaten bu sözü söylemez...
|
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
kendi cıkarsal menfaatleri doğrultusunda Türk olmayan söyler ne olcak ki ne mutlu Türküm diyene der.
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| dİyene! , mutlu , ne , türk'üm |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|