![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#31 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#32 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sah Ismail zamaninda dogu anadolu vede guney dogu anadolu bir Kizilbas Turkmen yuvasi idi.Diyarbakirda 300 tane Kizilbas Turkmen koyu vardi.Ne oldu bu Turkmenlere ? Oldurulduler asime edildiler.Aynen arap ulkelerinde asimile edilip araplasan Turkmenler gibi.
|
|
|
|
#33 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
@Ötükenden
Kendini yazilara kisitlama. Benim gördügüm Kürt ve Zaza alevilerden cogununun tipi türklere benzemiyordu, Zaza alevileri kürt-türkmen-ermeni kirmalarina benziyerken Kürt alevilerinin tipide %50 kürt, %35 ermeni ve %15 türkmen etkisinden olusuyor. Önemli olan da bunlari türklerden kolayca ayirda bilmem, tipleri cünkü tam kiro. Tabi ki bunlardan türkmenlere benziyenlerde var, ama bunlar bi azinlikdir ve Kirolarla devam karisinca bunlarinda irklari bozulucak. Yani bunlari Türklüge hic kazanmamiza gerek yok. Edersek, kirolarida beraber etmis oluruz, cünkü siz irklar arasinda ayrim yapmiyorsunuz. Lafin kisasina gelince: Ben bir türk irkcisi ve Türkcü olarak bi türke benzemiyen kisiyi türk saymam, nakadar atalarinin bi kisimi türkse. Zaten türkcü-irkciligin anlami benim icin kalmiyor, her kekoyu türk saysak ve tipi önemsemesek, tip degilse nedir irki belirten? En önemli irki özelligi insanin surat yapisidir. Ozaman ülkücü olalim, irka deger vermiyorsak, ne fark var. Ben esas türkmenleri kolayca Kürt-Zaza-Alevilerin %90indan ayirda biliyorum. Türklerin suratlari narin ter temiz ve nur gibiyken, Kürt-Zaza Aleviler cogunlukla obür Kirolar gibi kemikli garga burunlu nursuz cirkin. Bunlarin türkmenlerle alakasi yok. Cok türkmenlere benziyorlar degil mi? Tunceli Zaza Alevileri (Googlde buldum) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cogu Kürt-Zaza Alevileri kirolara benziyorlar, bu benim icin onlarin türk olmadigina en büyük kanit. Türkmenler Tunceliye gelince Zazalarla ve Kürtlerle demek ki karismislar. |
|
|
|
|
|
#34 (İleti Bağlantısı) |
|
Kızılca soysuz olduğu için atılmıştır
|
Bir aralar İsmail Dede vardı,ona sormuştum;"k.rtten alevi olur mu?" diye...
Şu cevabı aldım:"k.rdüm ve aleviyim diyen haramzadedir" Lakin Emre Saltık ın da resmi var burada...O daha çok Türkmen e benziyor,gerçekten... |
|
|
|
|
|
#35 (İleti Bağlantısı) |
|
|
@baba erenler
Emre saltik tam farsi-arap tiplerine bana göre benziyor, yani kirolara. |
|
|
|
|
|
#36 (İleti Bağlantısı) |
|
Kızılca soysuz olduğu için atılmıştır
|
Mikail bilmenmne de var ,yazık ki eski çağdan kalma primatları andırıyor...
Müziği ise Emre Saltık ınkinin yanında eşşek anırması kalıyor... Ulu Tanrım,bir kez duymuştum...Sanırsam SU TV deydi... |
|
|
|
|
|
#37 (İleti Bağlantısı) |
|
|
@baba erenler
O Mikail serserisi zaten hic Türkce söylemez, hep Zazaca söyler, tam bi Türk düsmani bana sorarsaniz. |
|
|
|
|
|
#38 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Turkuaz ırktaşın açıklamalarına şöyle bir katkıda bulunayım.
Eğer bir kişi alevi olduğunu söylüyorsa, o kişi sırf alevidir diye "Alevilik Kızılbaş Türklere özgüdür" tarihi gerçeğinden hareketle hemen Türk yapılmamalıdır.Şahsen benim alevi olduğunu söyleyenlerle karşılaştığımda yaklaşımım, genel duruşunu tipini incelemek yönündedir. Alevi olduğunu söyleyen kişi kürde benziyorsa, zaten kürttür ve aleviliği bizi ilgilendirmez. Forumdaki bazı alevi ırktaşlarımızın anlayamadığı şey bu sanırım.Yani burada odak nokta kişinin tipidir, mezhebi değil, kişinin tipi kürde veya zazaya benziyorsa sırf alevidir diye Türk yapılamaz... |
|
|
|
|
|
#39 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sayın Turkuaz ve Karahisarlı kandaşlarım ben bu insanlara Zazalara ve Kürtlere Türk demiyorum anlayamadığınızda bu zaten.Diyorumki bu adamların asıl mezhepleri şafii kendilerine Alevi diyorlar bilmem anlatabildim mi?Bunlara Türk diyen Kürde Zazaya Türk diyen en az onlar kadar soysuzdur.
|
|
|
|
|
|
#40 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Sünni kürtler ve alevi kürtler arasında dayanışma var. Sünni kürtler ve alevi kürtler tip olarak birbirine benziyorlar. Kısacası hepsi fars ermeni soyundan geliyor.Bu nedenle bu konu üzerinde Türkçülük açısından tartışılacak birşey yoktur. PKK ya hem sünni kürtler hem alevi kürtler giriyor. Sonuçta hepsi aynı soydan geliyor yani bozuk ve antiTürk fars soyu,bu soyun belirgin özelliği görüntüsünün bozuk ve itici olmasıdır. Bunun esmerliklede ilgisi yoktur. Gidin güney Türkiyeye orada esmer olanlar vardır ama farslık yoktur (bazı araplardan bahsetmiyorum) Türk oldukları hemen belli olur.
|
|
|
|
|
|
#41 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Sünni kürtler ve alevi kürtlerin bir özelliğide itici oldukları için herhalde batıya gelip birazda durumları iyi olunca batılı kızlara göz koymaları ve kandırıp evlenmeleridir. Kısacası alevi kürtlerin (zazaların) ve sünni kürtlerin (zazaların) kendi aralarında evlenmeleri palavradır Türk kızları ile evlenmek için sıraya dizilirler.Aslında sorun kürtleşesen Türkler değil Türkleşen kürtler meselesidir. Atsız Beğin teorisine göre kürtlerin Türkleşmesi devam ederse Anadolu Türkü milli özelliğini ve kendine has vasıflarını kaybedecektir. Onun için 'Türküm' diyebilen bir kürt(zaza) görünce sevinen sözde milliyetçi ama aslında çapulcu ahmaklar gibi kimse olmasın.
|
|
|
|
|
|
#42 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
1.Eline sahip ol : Eline sahip ol bunun Türkçe anlamı VATANINA SAHİP OL "EL" Türkçe Vatan demektir. 2.Diline sahip ol : Bu sözde ise Türkçeni koru ona sahip çık demek istiyor. 3.Beline sahip çık : Bu sözün Türkçe açıklaması ise Türk soyuna sahip çık soyunu bozma demektir.
|
|
|
|
#43 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
turkuaz ırkdaşım olayı çok güzel açıklamış kendisine teşekkür ederim.bence de birine Türk demeden önce tipine bakılmalıdır sonra mezhebine.bazı ümmetçiler tuncelililerede Türk diyor. buna oldum olası gülerim.yahu adamlar Türk olsa az çok benzerler.adamların Türklerle hiç bir alakası yok.
|
|
|
|
|
|
#44 (İleti Bağlantısı) |
|
Konuk
|
Bazi irkdaslarimi anlamiyorum kurt denen enikler Safi Mezhebinden diyoruz .Bilimsel tum belgeleride sunuyoruz burda okumak yerine onyargiyla yaklasilmasi Turkcuye yakismaz . Siz hic bir kurdun ben kurt sunnisiyim dedigini duydunuzmu ben duymadim bilerek diyorlarki sanki Alevi Turkmenler icinde bozukluk varmis gibi gostermeye calisiyorlar.Kurt Aleviyim diyen kisi kurttur Alevi degildir. GERCEK ALEVILER SADECE KIZILBAS TURKMENLERDIR. Doguda Alevi Turkmenler bu kurt enikleriyle 500 yildir mucadele ediyor .Kulturunude dilinide TURKLUGUNUDE korumuslardir. arap alevisiyim diyen alevi degildir nusayridir ,kurt Alevisiyim diyen haramzadedir kurt alevi olmaz eger kurdum diyorsa Aleviyim demesin cunku Alevi degildir.
Ayrica bazi irkdaslarim ten rengi demis hersey ten rengiyse o zaman cerkezlerin cogu beyaz tenli onlarada kardesim deyin olurmu:) |
|
|
|
#45 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ulumil Kandasim haklisin dediklerinde,eger bir Alevi kalkipta kurdum derse o adam kurt dur.Alevilikten cikmis demektirki Alevilik/Kizilbaslik Turkmenlere ozgu bir olusumdur.Bende hic bir zaman duymadim basinda olsun,forumlarda olsun ,herhangi bir cevrede olsun bir kurd ben safi yada sunni kurdum diye kendini adlandirsin yada adlandirilsin ,ama bazilari halen kurd Alevisim yada kurt Alevileri diye vurgular yapiliyor yada yaptiriliyor,eger o kisiler kurtse ,kurd diye adlandirin kurt Alevisi diye degil.Cunku Alevilik /Kizilbaslik, Samanizm in islamlasmis seklidir Turkmenler tarafindan bu cografyaya getirilmistir. kurt enikleri ne anlar Samanizm den.
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|